Európa népei kezdenek felébredni

MTI- Fidesz.hu

ov180

Orbán Viktor miniszterelnök aláhúzta, “Európa népei kezdenek felébredni”, rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: “az identitásunk forog kockán”.

Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

“BRÜSSZELTŐL AZONBAN NEM VÁRHATUNK MEGOLDÁST, A PROBLÉMÁT A NEMZETÁLLAMOKNAK KELL MEGOLDANIUK, AHOGYAN AZT MAGYARORSZÁG A MAGA RÉSZÉRŐL MEG IS TETTE.”

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett, jogtalannak, ésszerűtlennek és unfairnek tartott európai uniós kvótarendszer terve “átnőtt egy még nagyobb veszélybe”, mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák. “Ezt végképp nem fogadjuk el” – jelentette ki Orbán Viktor, közölve: az EU-tagsággal az nem jár együtt, hogy valaki más – Magyarország akarata ellenére – meghatározza, hogy a magyarok Európába illegálisan érkezett embereket fogadjanak be.

Feltette azt a kérdést is: mikor és ki szavazott arról Európában, hogy ide milliószám be fognak engedni törvénytelenül érkező embereket, majd szétosztják őket?  Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a mai történéseknek hiányzik a demokratikus alapja – mondta. Hozzátette: “ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk”, mert több vezető is természetesnek fogadja el “a jogon kívüliség állapotát”.

A kormányfő Európa közös veszélyei közé sorolta a terrorveszély megnövekedését – amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: “terroristából egy is sok” -, valamint a közbiztonság alakulását.

Utóbbiról azt mondta: az a veszély fenyeget, hogy “beengedjük, sőt behívjuk a Közel-Kelet sajátos belső konfliktusait az EU-ba”.

A visszatoloncolással kapcsolatban a miniszterelnök megerősítette: a magyar álláspont szerint nem toloncolhatják vissza Magyarországra az itt regisztráltakat, mert a szabályok nem azt mondják, hogy ide kell őket visszaküldeni, hanem azt, hogy oda, ahol először beléptek az EU-ba. Ez pedig Görögország, amely egyébként az egész helyzet kulcsa – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy Görögország nem végzi el a déli határainak védelmére vonatkozó munkát.

Orbán Viktor szerint a migránsözönt – amelyet inváziónak nevezett – egyrészt az embercsempész-hálózat “biznisze” mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik “mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat”.
E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben – jegyezte meg, hozzátéve: a bevándorlókat segítő aktivisták akaratlanul is részévé válnak az illegális nemzetközi embercsempész-hálózatnak.

Kifogásolta továbbá, hogy “olyan véleménynyomás alakul ki Európában, hogy azzal szemben politikusok nem mernek egy másik koncepció jegyében megszólalni”. Példaként azt említette, hogy a kerítés szót nem lehet kimondani.

A magyar kabinetet kritizáló Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szavaira a kormányfő úgy reagált: “ez már reálpolitika (…), ez már meztelen nemzeti vagy birodalmi érdek”.  Az Egyesült Államok nem támogatja azt a bevándorláspolitikát, amelyet Magyarország képvisel – jelezte. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének New York-i felszólalásából egyértelműen kiderült – folytatta -, hogy Amerika érdekeivel nem ellentétes, ha Európába hirtelen több millió bevándorló érkezik háború tépázta térségekből. “Miközben persze az ő érdekeikkel ez nem ellentétes, azért kíváncsi lennék, hogy ha valaki vízum nélkül be akar jutni az Egyesült Államokba, sikerülne-e élve. Aligha” – mondta Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ha Magyarország a felét megtenné annak, amit az Egyesült Államok tesz – ahol kerítést, falakat építenek és “tűzparancs van” -, akkor “a keresztvizet is leszednék rólunk”.

“A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA NEM DOLGOZOTT ANNYI EMBER MAGYARORSZÁGON, MINT MOST.”

Belpolitikai, nemzetgazdasági kérdésekre rátérve a miniszterelnök arról beszélt, hogy a magyar reformok működnek, a rendszerváltás óta nem dolgozott annyi ember Magyarországon, mint most, ő azonban – fogalmazott – keresi azokat az újabb és újabb eszközöket, amelyekkel legalább további félmillió embernek munkát tudnak adni a következő években. A lehetőségekre példaként említette a kis- és középvállalkozások adórendszerének módosítását, az adóeljárás egyszerűsítését, a bérhelyzet javítását, valamint a lakásépítéseket.

Végül az állami földek értékesítésére kitérve a kormányfő leszögezte: a törvények egyértelműek, egy embernek maximum 300 hektár földje lehet.

A földkérdést – mint mondta – szuverenitáskérdésnek tekinti: “akkor vagyunk biztonságban, ha a gazdáknál van a föld, meg kell akadályozni – az EU-s szabályok tiszteletben tartása mellett (…) -, hogy külföldiek szerezzék meg a magyar termőföldet”. Szerinte ha a szocialisták politikája folytatódott volna, a zsebszerződésekkel már a fél vagy az egész Dunántúl külföldiek kezén lenne.

(MTI-fidesz.hu)

 

29 hozzászólás “Európa népei kezdenek felébredni” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    “Elszámoltatás”

    “Megúszták, hogy kilőtték a szemem!”
    “Gratulálok a bíróságnak, gratulálok a rendőri vezetőknek! Ez tényleg egy arcpirító, számomra meg különösen megalázó ítélet” – így reagált a döntés hallatán Nagy László, akit 9 évvel ezelőtt eltalált egy rendőr gumilövedéke, s bal szeme világát elvesztette. A Fővárosi Törvényszék tegnap hirdetett ítéletet Gergényi Péter volt budapesti és Bene László egykori országos főkapitány, valamint 12 társuk ügyében. A 14 vádlottból csak kettőt, Gergényit és a negyedrendű vádlottat, a tévészékházat védő erők helyszínparancsnokát találta bűnösnek a hadbíró, ők is csak a legenyhébb büntetést, a megrovást kapták, a többiekkel szemben megszüntette az eljárást. Az első fokú ítélet nem jogerős, de a másodfoktól sem lehet többet várni, mint az az alábbiakból kiderül. A Blikk megtalálta a 2006. őszi események egyik legsúlyosabb sérültjét, aki nyomon követte a rendőri vezetők perét, és most döbbenten áll a végeredmény előtt. Nagy Lászlónak egy lövedék hatolt be a szemüregébe. – Érthetetlen, hogy ennyivel megúszta mindenki, aki részese volt annak a szörnyű eseménynek. Soha nem derül már ki az sem, valójában ki adta le azt a lövést – panaszkodott a férfi. Elmondta, hogy a kórházban a szájpadlásán keresztül operálták ki a lövedéket, öt éven át járt utókezelésekre, és azóta sem lát a bal szemére. A sérülés miatt lelkileg összetört, több betegsége is lett, mára leszázalékolt, rokkantnyugdíjas. Nem ő egyedüli áldozata a 2006-os eseményeknek, Csorba Atilla szemét szintén gumilövedék lőtte ki. Ő azonban nem tudta feldolgozni a veszteségét, sem azt, hogy megalázó “jóvátételt” kapott az államtól. 2013-ban önkezével vetett véget az életének. Ezzel szemben a csütörtöki tárgyalásra nyugodt vádlottak érkeztek, volt köztük olyan is, aki viccelődött, mosolygott. A 9 órakor kezdődött tárgyaláson a hadbíró hét perc alatt lepörgette az ítéleteket, amelyet aztán több órán keresztül indokolt. Gergényi Pétert kizárólag mulasztásban találták bűnösnek, amiért nem váltotta le a tévészékház ostrománál a parancsait megtagadó helyszínparancsnokot. Őt parancsmegtagadás miatt marasztalták el. Fel sem merült, hogy emiatt vonják felelősségre őket A 2006 őszének sérültjei mindent megtettek, hogy az akkori rendőri vezetést is felelősségre vonják a túlzott rendőri erő alkalmazása, így például a gumilövedékek bevetése miatt s erről a bíróság előtt adjanak számot. Sokáig reménykedtek abban, hogy ebben kiterjedt, az őszi eseményeket egészében vizsgáló eljárásban végén megbüntetik Gergényit Pétert és társait, akik a tűzparancsot kiadták. Azonban a vádirat elkészítésekor kiderült, hogy már a tábornokok elleni vádemelés sem terjedt ki a 2006. október 23-i véres rendőri akciókra. Így történhetett meg, hogy Gergényit mindössze elöljárói mulasztásban mondták ki bűnösnek, amiért egyik tisztjét nem mentette fel beosztásából a tévészékház ostromakor, amikor az megtagadta a parancsát.

    Emlékeztetőül: Orbán: “ezért felelni kell!”

  2. Grün Izidor szerint:

    “Európa népei kezdenek felébredni”
    .
    Addig örülj Vezírem amíg nem felkelni! 😛 😀

  3. Grün Izidor szerint:

    “Jól szervezett, nagy pénzt mozgató, nemzetállami kereteken túl gondolkodó, senki által meg nem választott vezetők hagymázas tervét teljesíti be Európa, ahelyett, hogy a polgárok elképzeléseit, akaratát valósítaná meg” – mondta Orbán Viktor egy konferencián
    .
    A magyarországi helyzetre lefordítva:
    Jól szervezett, nagy pénzt mozgató, nemzetállami kereteken belül gondolkodó, egy kisebbség által megválasztott vezető hagymázas tervét teljesíti be Magyarország, ahelyett, hogy a többség elképzeléseit, akaratát valósítaná meg! 😛 😀

  4. felix szerint:

    Mióta Soros ránk szabadította Viktort, én minden szemétséget elhiszek róla.

  5. Tarjányi László szerint:

    Sorosról vagy Orbánról?

    Soros intézte a grúziai forradalmat is, abba viszont kudarcot vallott!

  6. Tarjányi László szerint:

    Régi vicc: Elküldtek egy bérgyilkost Romániába, hogy ölje meg Ceausescut. Félév múlva dolgavégzetlenül tért haza. Megkérdezték tőle, miért nem sikerült megölnie, annyira vigyáztak rá? Nem, hangzott a felelet, ahányszor felemeltem a puskám, hátulról elkezdtek lökdösni, lőjj már!

  7. Grün Izidor szerint:

    “Önvizsgálatot tart a Miniszterelnök? “Kedves kollégák, itt az ideje annak, hogy világosan rögzítsük az erkölcsi felelősségünk természetét és mértékét” – mondja Orbán a saját Facebook-oldalán megosztott videón”
    .
    Ne aggódj Vezírem! Mi is rögzítjük és közeleg az a nap, az az óra, a perc amikor eljön az igazság pillanata! 😀 😛
    .
    https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10153645403631093/

  8. nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem kéne elolvasni a cikket is? Avagy mindegy, fő a röfögés?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. felix szerint:

    Az ezerszámra áldozatokat szedő tengerek nem riasztják vissza a menekülteket, akkor majd megteszi azt egy kerítés?
    Ma még igen mert van ahol nincs.

  10. szigetország szerint:

    Félix!

    Na, ennek a kerítésnek ugorj neki még egyszer, mert ez így neked magas. Tessék, téged is megállított, pedig hősködtél előtte, de hát elég beszari vagy.

  11. felix szerint:

    Remélem te érted amit írtál.
    Kezdem azt hinni, hogy azonos vagy a vén pöccsel.

  12. Sztána szerint:

    Grün Izidor, nem kellene annyit innia! Akkor talán kevesebb baromságot firkálna.

  13. Grün Izidor szerint:

    Sztána!
    Nem kellene annyit olvasnod és meg van oldva a dolog! 😀 😛

  14. Grün Izidor szerint:

    “Orbán már csak a saját népétől fél”
    .
    A természet örök törvénye : Amikor egy gazdaállatban elszaporodnak a zélősködők megölik, de a halálával együtt jár a rajta élősködők pusztulása is! 😀
    .
    http://nol.hu/velemeny/miert-feltek-1572403

  15. Vazul néni szerint szerint:

    Grün a ballib gágogás utolsó idejét éljük

  16. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    Nagyon úgy néz az állapototok, de ne csüggedjetek!
    Ezt nevezik váltópártrendszernek!
    Ahogy Lézer Jankó mondta: Egyszer mi lopunk, máskor az ellenzék!” 😛 😀

  17. nagyapó szerint:

    Igaza van Orbánnak lassan ébredeznek:”Német lapértesülés szerint Angela Merkel német kancellár hazája határának lezárásával fenyegetett a nyugat-balkáni migráció által érintett államok vezetőinek múlt vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozóján.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Vazul néni szerint szerint:

    Grün mindig vannak orbánellenes fanatikusok mint például te,meg őt istenítők neki kezet csókolók is persze ,de a józan emberek Orbán józan elképzelései, tettei mögött állanak Egyáltalán nem vagyok csüggedt állapotokat látva ,sőt ,viszont Európa,és a migránskérdés aggodalommal tölt el egy új vad és barbár világot vetít elő ,sok civil áldozattal . Ha elfogy a betolakodókra költhető pénze Európának lesz itt nemulass,lásd a “fasizálódó” Svédország esetét az Index szerint “nem tudni miért ” talán azért mert 1995 és 2006 között 377 százalékkal nőtt, a közterületen elkövetett erőszakos közösülések száma meg az ismerté vált bűncselekmények 65-75%-át a bevándorlók követik el. Szerepet játszhat az is, hogy a bevándorlóknak jut az összes szociális segély majd 40%-a, miközben a lakosságnak „csak” egy hatodát teszik ki Ezt akadályozta meg Orbán a nem működő kerítésével például ,téged is megvédve ,hogy megőrizze a fékek és ellensúlyok diktatórikus intézményrendszerét érted -(é)??

  19. ebihal szerint:

    Vazul néni!
    Ha mered vállalni, vesézzük ki Orbán józan tetteit! Mire volt jó a tavasszal elindított plakát-
    kampány, magyar nyelven, Budapest főútjai mellett, az analfabéta afgánoknak?

  20. Vazul néni szerint szerint:

    orbánozz egymagad

  21. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Szellemi párbajra kihívni egy fegyvertelent nem úriemberhez illő dolog! 😀

  22. nagyapó szerint:

    Eetásak megint csak a röfögés értelmes komment helyett?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    Izidóra kisasszony, ez már eléggé uncsi.
    Valami újat szeretnék!

  24. ebihal szerint:

    Vazul néni!
    Bocsánat, reméltem, hogy te mint józan Orbán hívő, elmagyarázod Orbán józan
    tetteit, ha már ezt állítottad!

  25. ebihal szerint:

    vén barom!
    Az orbitális hülyeségről nem lehet értelmeset írni!

  26. Vazul néni szerint szerint:

    Ebihal átadom a szót https://www.youtube.com/watch?v=r2qplCO_yucén , én bedőltem a demagóg,populista szövegnek .

  27. ebihal szerint:

    Vazul néni!
    Ez a videó nem válasz, és főleg nem magyarázat.

Itt lehet hozzászólni !