Incze Mózes festményei a Csepel Galériában

Csepel.hu

BMF-4147

Incze Mózes erdélyi származású festőművész képeiből nyílt kiállítás a Csepel Galériában október 29-én. Az alkotó munkásságát 1996-ban Pannoncolor-díjjal, 1997-ben pedig Székely Bertalan díjjal jutalmazták.

A kiállított képeken a kortársművészet kedvelői egy több dimenziós világot láthatnak, ahol a mai korhoz kötődő tárgyak, hétköznapi eszközök tűnnek fel a testrészek mellett – fogalmazott megnyitójában P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet című folyóirat vezető szerkesztője. Beszédében kiemelte: „ A festőművész képein megjelenő figurák határterületen helyezkednek el, az itt és az ott találkozásánál, a föld és az ég, a víz és a hold, a magas és a mély, a mozgás és a mozdulatlanság, a látható és a láthatatlan, a sejthető és a megfejthetetlen, kimondható és a kimondhatatlan metszéspontján. A szabadság és a kiszolgáltatottság kettős állapotában látjuk őket, vagy éppen a szabadulás folyamatában”.

A magyar kortárs képzőművész rendszeresen jelentkezik kiállításokkal itthon és külföldön. Alkotásai eljutottak a Távol-Keletre is. A Hegyvivők című festménye 2011-ben bekerült a Kínai Szépművészeti Múzeum Európai Gyűjteményébe.

A galériában nyílt tárlat megtekinthető november 20-ig, hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken előzetes bejelentkezéssel (tel.: 278 0711).

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !