Megkezdődhet az óvodák és udvaraik felújítása – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

0430 035

Borbély Lénárd polgármester az április 30-ai képviselő-testületi ülésen aláírta a vállalkozói szerződéseket a közbeszerzésen nyertes vállalkozókkal az óvodák idei felújítására.

A 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően elsőként az Erdősor és Festő utcai Óvodában kezdhetik el a homlokzati nyílászárók cseréjét. Elvégzik az épület szigetelését és a fűtéskorszerűsítést is. A Napsugár Óvodában a homlokzati nyílászárók cseréjére, a hőszigetelésre és a fűtéskorszerűsítésre jut támogatás. A Játéksziget és Hétszínvirág Óvodában hasonló munkálatok lesznek idén, és négy óvoda udvara is megújul.

A 300 millió forintos fejlesztésen felül az Erdősor – Festő utcai Óvoda, a Hétszínvirág Óvoda és Bóbita Tagóvodája valamint az Aprajafalva –Gyermeksziget Óvoda udvarának felújítására is sor kerül idén – határozott a képviselő-testület. A munkát a Csepeli Városgazda végzi. Borbély Lénárd polgármester kérdésre válaszolva kiemelte, hogy teljes felújítást végez a kerület. Ez a magában foglalja a füvesítést, növénytelepítést, automata öntözőrendszerek kiépítését, ivókutak mobil párakapuk kihelyezését, burkolatok felújítását, átépítését és bővítését, játszóeszközök kiépítését, sportpálya – kreszpálya kialakítását az önkormányzat az óvodák udvarain.

A nyári szünetet követően már a frissen felújított udvaron játszhatnak a csepeli óvodások.

Birkózó csarnok a Hollandi úton

A három lehetséges helyszín közül eldőlt, hol épülhet meg a korszerű, kisméretű sportcsarnok. Az ellenzéki képviselők által is támogatott javaslat szerint a Hollandi út 8. szám alatt, a Duna-parton adnak otthont az 500 millió forintos beruházásnak, amelyből 100 millió forint az önkormányzati önrész.

A fejlesztés nem vesz el a Kis-Duna part zöldterületéből, a birkózás mellett pedig más sportágaknak és az önkormányzati rendezvényeknek is otthont fog adni. Csepel Önkormányzata feladatai ellátása során – a lakosság önszerveződő közösségeivel való együttműködést, a kerületi sport és szabadidősport támogatását, a sportcélú együttműködést kiemelten kezeli – áll az előterjesztés szövegében.

Háros: Elindulhat a belterületbe vonás

Sok éve húzódó probléma a kerület legelmaradottabb része, Csepel-Háros átminősítése. Borbély Lénárd polgármester javaslatára Háros beépíthetőségének biztosítása érdekében a képviselő-testület elindította a szabályozási terv készítését és elindul a partnerségi egyeztetés a társszervekkel és a lakossággal, így van esély arra, hogy belátható időn belül rendeződik a kérdés a lakók megelégedésére.

Idén is: Fut a Csepel-sziget, sportcélú támogatások, nemzetiségi pályázat

Az évtizedek óta sok embert megmozgató és népszerű családi sport- és egészségnap, a Fut a Csepel-sziget idén 1,5 millió forintos támogatást kap az önkormányzattól. A sportnap ősszel lesz.

A képviselők döntöttek a 2015. évi sportcélú támogatások, valamint nemzetiségi pályázat kiírásáról, melyek feltételei hamarosan oldalunkon is megjelennek. A városatyák egyhangúlag támogatták, hogy a Csepel Halker-KiralyTeam Kick-Box Akadémia ezentúl ingyen használhassa a régi Rákóczi iskola tornatermét.

Elfogadták a rendőrség és a tűzoltóság beszámolóját

Az április 30-ai ülésen nem csak az önkormányzat gazdasági társaságai, a 21. kerületi rendőrkapitányság és a tűzoltó-parancsnokság is beszámolt előző évi munkájáról.

Papp Péter rendőr ezredes, Csepel rendőrkapitánya szóbeli kiegészítésében kiemelte, a kerületben jelentősen csökkent a lopások, lakásfeltörések száma, amit ő sikernek könyvel el. (2013-ban 1300 gépkocsi-lopást regisztráltak, míg 2014-ben ez a szám csak 981 volt. Az eddigi 280-300 évi lakásbetörés tavaly 173-ra csökkent.) Az emberek szubjektív biztonságérzete pedig nőtt, amióta az önkormányzat szabadidős járőri tevékenységre havi 10,5 millió forintot költ.

A rendőrségi beszámolót Pákozdi József jobbikos képviselő nem szavazta meg.

Óvodai átalakítás

A képviselők döntöttek az összevonást követő tagóvoda-nevekről is. Az előterjesztés elkészítésekor figyelembe vették a nevelői és a szülői munkaközösség véleményét is, így a tagóvodák önálló identitásuk mellett megtarthatják eddigi nevüket is, mindössze júliustól szerepel nevükben, hogy „Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda”.

6 millió a csepeli kistáncosoknak

A Csepp-Csepel és Kis-Csepel fellépéseire, a vezetők díjázására fordítható 6 millió forintot szavaztak meg a képviselők a Csepeli Kistáncos Alapítványnak.

A testület döntött a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, a Kisebbségekért- Pro Minoritate Alapítvány, a Királyerdei Nyugdíjas Klub és a Csepeli Birkózó Club támogatásáról is. Emellett az önkormányzat 300 darabot vásárol a most készülő, Tóth II Józsefről szóló könyvből.

Az önkormányzat tulajdonába kerül a BÁV-székház

Csepel önkormányzata megvásárolja a régi Rákóczi iskolával szemben található telket és rendezi annak környezetét.

Bírósági ülnököket választottak

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a bírósági ülnökökről, akik hamarosan megkezdhetik munkájukat.

 

Csepel.hu

4 hozzászólás “Megkezdődhet az óvodák és udvaraik felújítása – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    “Tiltakozom a Bóbita Tagóvoda felújítása ellen, mivel egy tagóvoda csak rossz lehet!”
    Ugye igazam van?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. Orsós Rodrígó szerint:

    Igazad! Mert ha már te is tiltakozol akkor nagy lehet a baj.

  3. felix szerint:

    Ötvenezerrel csökkent az óvodások és iskolások száma

  4. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Akkor kb. ötezer szakképzett és szakképzetlen munkaerő mehet közmunkásnak!
    Ők legalább már tudnak felhőcskét, hópihét rajzolni és brummogni! 😛

Itt lehet hozzászólni !