Horváth Gyula szerint fideszes ármány volt új mentőt venni

A kórházbezárók szerint nem kell új mentő a csepelieknek

Csepel.hu, Csepel.info

Új mentő

Új mentőautót és két defibrillátort adtak át Csepelen az Életmentő Nap rendezvényén október 4-én. A vadonatúj, sárga, 4×4-es, „C típusú” Mercedes Sprinter mentőjármű várhatóan heteken belül szolgálatba állna, ezzel segítve az érintett területen élők életmentő-ellátását. De ebbe még beleszólhat a politika. Horváth Gyula balliberális polgármester-jelölt ugyanis élesen bírálta az önkormányzat mentővásárlását. Először azt állította, hogy a kerület túl sokat fizetett az autóért, majd azt, hogy egy Sárbogárdról lopott mentőt hoztak Csepelre, végül pedig kifogásolta, hogy a Csepelen szolgálatba állított kocsi más kerületek betegeit is elláthatja. Emiatt szerinte értelmetlen és haszontalan a mentővásárlás.

Ábel Attila alpolgármester a vádakról elmondta: már Kolonics György tragikus halála is azt mutatta, hogy kevés a mentő. Szerinte Koló példája nem volt egyedi, és politikushoz méltatlan azért ellenezni a kocsi szolgálatba állítását, mert az más kerületekben élő emberek életét is megmentheti. Horváth Gyula egyébként kohász technikus végzettséggel lett Csepel egészségügyéért felelős alpolgármestere 2002-ben. Fél évvel később már a Csepeli Kórház bezárásakor csillogtatta szaktudását. Egyik legsúlyosabb kritikája az volt az aktív ellátás bezárása mellett, hogy a csepeli kismamák igénytelenek a túl jó szülészet-nőgyógyászat színvonalához.

Horváth Gyula „Ellopott mentőautó” címmel közölt írást a honlapján, melyben keményen bírálta a csepeli önkormányzat mentőautó-vásárlását. A politikus állítása szerint egy Sárbogárdról ellopott autót mutattak be Csepelen, amikor az önkormányzat bejelentette az új mentő beszerzését és szolgálatba állítását. Azt nem fejtette ki, hogy ezt miből gondolta: a rendőrség nem jelzett semmilyen rendellenességet a járművel kapcsolatban.

A politikus szerint az autó beszerzése is túlságosan drága volt.  „Az összeg – Fideszes szokás szerint – magasabb a reálisnál, de ilyenkor a pénz ugye náluk nem számít. Különösen nagyvonalúak, ha közpénzről van szó. Olyan közpénzről, amit a haverok vállalkozásain át aztán zavaros műveletekkel különösen hatékonyan lehet saját csatornáikba folyatni” – írta erről. Azt azonban, hogy mi alapján tartja túlzottnak a beszerzési költséget, nem részletezte.

A balliberális polgármester-jelölt szerint ráadásul az új mentő teljesen haszontalan, ezért pénzkidobás is. „A mentőautó csak azért lesz csepeli, mert rajta lesz Csepel mostani (szégyenletes) címere. Valójában ugyanis bekerül a régió mentési áramlatába és oda megy, ahová az irányítás küldi. Butaság az, amit erről sugallnak a kampányba feledkezett Fidesz vezetők: hogy ez a kocsi a csepeli mentőállomáson áll majd és várja az itteni hívásokat. Tehát a felületes Fidesz fanok újra olyan zsákba tolják teljesen feleslegesen a kerületiek pénzét, amit állami feladatként az Országházban törvényalkotással már korábban megvalósíthattak volna. Kifürkészhetetlen, hogy ez az üzlet mire és kinek volt tehát jó!” – fejtette ki a véleményét.

Ábel Attila alpolgármester a vádakra reagálva a Csepeli Hírmondónak elmondta: a mentőt reális áron szerezte be az önkormányzat, egészen biztos, hogy a kocsi nem lopott, a sárbogárdi mentőt sem lopta el senki. „Mivel Horváth Gyula nem mondott konkrétumot arról, hogy szerinte miért és kinek fizetett az önkormányzat a reálisnál magasabb összeget, sajnos én sem tudom az állítását tételesen cáfolni. Sokszor hallunk olyat a hírekben, hogy késve érkezik a betegekhez, sérültekhez a segítség. Az egyik legismertebb eset volt Kolonics Györgyé, éppen Csepelen. Az, hogy szükség van új mentőautóra, szerintem egyértelmű. Horváth Gyula kritikája pedig, hogy az új csepeli mentő más kerületekben élők életét is megmentheti, szerintem politikushoz méltatlan kijelentés. Nekem nem fog fájni, ha mondjuk egy soroksári gyerek életét is megmenjük. Ezzel együtt a mentő állomáshelye Csepelen lesz, így a csepeli életeket fogja elsősorban menteni” – fejtette ki az alpolgármester.

A csepeli kismamák igénytelenek

Horváth Gyula kohász technikus végzettséggel lett egészségügyi szakpolitikus 2002-ben, amikor rábízták a kerület egészségügyének felügyeletét.  Első feladatai közé tartozott a Csepeli Kórház aktív részlegeinek bezárásakor a szakmai magyarázat kidolgozása volt. Szerinte a szülészet például túl igényes volt a csepelieknek. “A szülészetet és nőgyógyászatot olyan szuper ellátásra rendezték be – például lehetőség volt a víz alatti szülészetre is -, amit a teljesítmény és az igényszint nem követelt meg” – fejtette ki akkor politikus.

A történtek legabszurdabb következménye, hogy miközben Borbély Lénárd fideszes polgármester-jelöltet azzal támadja, hogy nem Csepelen született, 2003 óta részben éppen amiatt nem születnek Csepelen kisbabák.

Csepel.info

22 hozzászólás “Horváth Gyula szerint fideszes ármány volt új mentőt venni” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Nem az volt a fityeszes ármány, hogy új mentőt vettek, hanem úgy beállítani a dolgot, hogy a csepelieknek!
    Sőt a csepeli fityesz szavazóknak?! 😛

    “Az önkormányzat új mentőautót vett a csepelieknek”
    http://csepel.info/?p=37342
    .
    “Csak csepeli lakosok, érvényes lakcím-kártyával vehetik igénybe a Csepel Árpád-földje városkapukig, ott közvetlen csatlakozás és átszállás a OMSZ kocsijára?! 😛 😀

  2. admin szerint:

    Te is tudod grün, hogy életmentést nem lehet lakcímkártyához kötni. Rendkívüli ostobaságra vall ez alapján kritizálni.

  3. Viki szerint:

    Ja ez cuki!!!! Akkor üljön végig 4 órát az ügyeleten szanaszét tört kézzel,csuklóval ami valahol ki fordulva lifegett, kificamodott könyökkel s imádkozzon azért, hogy jöjjön már a mentő s vessenek véget a fájdalmainak!!!!!!!!!! De ez mindenkire vonatkozik aki úgy gondolja, hogy értelmetlen volt!!!!!! Nagy élmény volt…gyógyszer nuku, mentő nuku, bal kezeddel tartod a jobb kezed, amivel érzed, hogy a csontjaid külön életet élnek!!!!!!! Nem kívánom senkinek…poklot éltem át abban a négy órában.
    A mentőautó, van egy jó hírem: a CSEPELIEKÉ, színtől, szagtól, kortól s nemtől függetlenül. Ez biztos nagyon fájdalmasan érint sokakat, de ez is bizonyítja, hogy semmi nem történt 16 évig, mert ami jó vagy fejlesztés az nem jó s szar. MERT EZ NEKTEK ÚJDONSÁG :D:D 😀

  4. grün szerint:

    admin!
    “Te is tudod grün, hogy életmentést nem lehet lakcímkártyához kötni.”
    .
    Tudom. és éppen ezért tartom baromságnak a zönkori által vásárolt mentőautót úgy beállítani pusztán kampánycélokból, hogy az a csepelieké!
    Ezen az alapon szedhetnénk idegenforgalmi díjat azoktól az átutazóktól, akik használják a csak csepelieknek épült gerincutat vagy csatornát, esetleg gyönyörködnek a csak csepelieknek megújított Nepomuki Szent János szoborban?!
    A tér újra ültetett fáinak árnyékából hallgatni a zOrszágzászló vásznának vidám csattogását extra adóval sújtani esetleg?! 😛 😀

  5. Tóth Imre szerint:

    grün!Nektek tök mindegy mit kap a kerület,fanyalogtok,minden csak a kampány miatt van ,szerintetek.Jó lett volna,ha tóth elvtársék legalább a kampány idején tettek volna valamit csepelért.Volt rá 4 kampány.De ők ilyenkor lopták a legtöbbet,hátha nam nyernek és akkor nem tudnak majd lopni.csak ezzel voltak elfoglalva.

  6. Tóth Imre szerint:

    Vasárnap kiderül kik élnek csepelen többen.A lumpenprolik vannak-e többen,vagy az értelmes emberek.Fejlődik-e a kerületünk tovább,vagy jön megint a sivárság,a pusztulat ,a kilátástalanság?E között a kettő között kell most választanunk.Most a lakóhelyünkről van szó,a közvetlen környezetünkről!Győzzük le ismét a komcsikat,ne engedjük vissza őket a házainkba!

  7. ebihal szerint:

    Tóth Imre!
    Megmaradhattál volna Tóth Katinak, azt már megszoktuk!

  8. Viki szerint:

    Ámen!!!!!

  9. Viki szerint:

    🙁 🙁 ebibreki gyorsabb volt!!!! 🙁 🙁 🙁
    Tóth Imre…Úgy legyen. Ámen!!!!
    Na így jobb 😀 😀

  10. Korrupt János szerint:

    Tóth Imre…neked is leírom, hogy komcsik legközelebb csak észak-Koreában és Cubában vannak…ezért nagyapóval együtt fejezd be a komcsizást!
    Jelenleg a változást akaró és az ” agymosottak” csoportja van.
    A változás a ” kilátástalanság, a pusztulat” polgármestertől függetlenül majd csak most fog jönni, mivel 118 milliárd a költségvetési hiány, amit az ilyen köcsögök, mint Te is fognak, így miattatok mi is fogunk megfizetni !!! Lásd Szeged példáját, ahol 20 éve nem tud nyerni a narancs…és mégsincs a városon a pusztulat!

  11. nagyapó szerint:

    Korrupt János! Ha elvégzi a nyócadikat, csatlakozhat a “három hülyéhez”. Kicsit kapja össze magát, mert a maffiabaloldali trágárság nem menő!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. spectator szerint:

    Mindenkinek !
    Nem kellene grün és provokátortársainak válaszolgatni !
    Szavazzunk Borbély Lénárdra !

  13. grün szerint:

    spectator!
    Kértem valaha olyant, hogy válaszoljon valaki a záltalad provokációnak tartott hsz.- re?!
    A válasz csak egyet jelenthet, hogy megérint a mondanivalója!
    Szavazzatok Borbély Lénárdra!
    De aztán sírásnak helye nincs! 😛
    .
    “Kérem, bennünket az elmúlt években alaposan kifosztottak, tették ezt “baloldali” köntösbe bújva, folyamatos riogatással állandó feszültséget fenntartva, ráadásul ehhez társadalmi egyetértést is elvárva.”
    Mint itt a tanult barétom a “zemúttnégyév”-ről polemizál! 😛 😀

  14. fanti szerint:

    Az a megdöbbentő, hogy a 21. század Magyarországán egy ilyen nihil-attitűddel rendelkező ember (Horváth Gy.) simán (de remélhetően esélytelenül) politizálhat és van olyan brigád, aki büszkén zászlajára tűzi. Ez GÁZ !!! 😛

  15. ebihal szerint:

    fanti!
    Gondolod, hogy aki mögött gyalogolsz, az különb?

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ilyen embert? Csak az elvakult idióták!

  17. ebihal szerint:

    Hát ez az!

  18. dfk szerint:

    Ha HGy-n múlna (de szerencsére nem!!!), talán mentőállomás se lenne Csepelen, hiszen az is fölösleges.

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    A két diploma, és a rengeteg nyelvjáratosság, többre hivatottságot feltételezett.

  20. ebihal szerint:

    Gondolkodó, vagy mi a szösz!
    Megmondtam már, nem igazán foglalkoztat azok véleménye, akik érvek, bizonyítékok
    nélkül akarnak ítéletet mondani! Nem szeretem a sunyi áthallásos megfogalmazásokat.
    És végképp rühellem azokat az embereket, akik köpönyegforgatók.

  21. […] Gyula egyébként ellenzi új mentők és modern felszerelések adományozását a csepeli mentőszolgálatnak. A csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltjének […]

  22. […] a Jahn Ferenc Kórházba, így nem volt velük több dolga. Horváth Gyula egyébként a csepeli mentő fejlesztését sem támogatta, a mentőállomásba meg olyan kazánt szereltetett be, amelyik soha nem tudta befűteni az […]

Itt lehet hozzászólni !