Keményen támadja Győrfi Pált a csepeli DK politikusa

Csepel.info

horvath_facebook_oldala

Horváth szerint a képen látható vezetőknek kellett volna agyvérzéses és ájult betegeket ellátni

Nem vonult ki egy átadás alatt álló új csepeli mentővel Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője, és ezzel cserben hagyott agyvérzéses és ájult embereket. Miközben ugyanis Győrfi és az Országos Mentőszolgálat vezetői a mentő átadását végezték, két beteg is rájuk várt – állítja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli politikusa.

A kohásztechnikus végzettségű politikus szerint az Országos Mentőszolgálat hívásirányító rendszerének kötelessége lett volna az egyébként nem mentősként dolgozó Győrfi Pál szóvivőt,  Engelbrecht Imrét, az OMSZ Közép-Magyarországi Régiójának igazgatóhelyettesét és az OMSZ más vezetőit betegekhez irányítani egy olyan kocsival, amely éppen átadás alatt állt, vagyis még nem minősült mentőautónak. A csepeli baloldal korábbi polgármester-jelöltje egyébként ellenzi új mentők és életmentő eszközök adományozását. Ha tehát rajta múlt volna, talán átadás se lett volna.

“Ma mentőautót adott a csepeli Fidesz a közpénzéből az OMSZ-nak! Ünnepséget is rendezett a mentőszolgálat. Ott díszelegtek piros ruháikban a mentősök Németh Szilárd és Borbély Lénárd biodíszleteként. Ezalatt Csepelen egy hatvan körüli ember a Csikó sétányon agyvérzésben szenvedve hiába várta a segítséget. a Medve utcában pedig egy nyolcvanas néni eszméletlenül várt feleslegesen, mert a notabilitások ünneplése miatt nem üzemelt a csepeli mentőállomás. Jóval a normaidőn túl Szigetszentmiklósról érkezett kocsi. Nem a mentőkön, hanem a jó Istenen múlik már a rászorultak élete.”

írta felháborodva Horváth Gyula a Facebook-oldalán.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a mentőállomás állománya szolgálatban volt az átadás idején, vagyis a bent álló üres autókkal csak a vendégek mehettek volna ki. Ez viszont nem lett volna se szabályszerű, se szakmailag magyarázható, hiszen a vendégek nem olyan munkakörben dolgoznak, amivel mentőt vezethetnének és mentést irányíthatnának. Horváth Gyula fényképet is mellékelt a kritikája mellé: e szerint Győrfi Pál szóvivőt, Engelbrecht Imrét, az OMSZ Közép-Magyarországi Régiójának igazgatóhelyettesét és a szolgálat többi vezetőjét vádolja segítségnyújtás elmulasztásával.

Ha rajta múlna nem lenne adományból új mentő

Horváth Gyula egyébként ellenzi új mentők és modern felszerelések adományozását a csepeli mentőszolgálatnak. A csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltjének az legfőbb kifogása, hogy a csepeli mentők nem csak csepeli életeket mentenek. Sőt, az OMSZ irányítási rendszere sokszor Csepel közigazgatási határán kívülre küldi őket, hogy életeket mentsenek.

Így azonban a politikus szerint csepeli közpénzt sem kaphatnának.

„A mentőautó csak azért lesz csepeli, mert rajta lesz Csepel mostani (szégyenletes) címere. Valójában ugyanis bekerül a régió mentési áramlatába és oda megy, ahová az irányítás küldi. Butaság az, amit erről sugallnak a kampányba feledkezett Fidesz vezetők: hogy ez a kocsi a csepeli mentőállomáson áll majd és várja az itteni hívásokat. Tehát a felületes Fidesz fanok újra olyan zsákba tolják teljesen feleslegesen a kerületiek pénzét, amit állami feladatként az Országházban törvényalkotással már korábban megvalósíthattak volna. Kifürkészhetetlen, hogy ez az üzlet mire és kinek volt tehát jó!”

– fejtette ki a DK politikusa már korábban is a véleményét.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikk:

Érdemes ünnepelni: új mentőautó érkezett Csepelre

14 hozzászólás “Keményen támadja Győrfi Pált a csepeli DK politikusa” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Idióta vagy Gyula. Ameddig politizálsz, csak égeted a csepeli baloldalt. Nem is értem hogy lehettél polgármester-jelölt. Ennyi.

  2. kerdezo szerint:

    “…A kohásztechnikus végzettségű politikus szerint…”
    Eddig olvastam.
    A végzettsége nem számít, lásd Németh “Rezsigladiátor/nemzetbiztonsági lófasz” Szilárd esetét. Ha ott nem számít a végzettség, akkor itt sem.
    Ennyit a végzettségekről.

    Rosszat kívánni nem szabad, mert visszaüt, pedig szívem szerint azt kívánnám Horváth Gyulának, hogy az a mentő menjen érte, aminek a támogatását megszavazta.

  3. Lovas szerint:

    Némethnek felső fokú végzettsége van, de soha nem állította, hogy energetikai vagy orvos szakértő. Horváthnak viszont megköszönhetjük, hogy bezárták a kórházunkat, miközben ez a pojáca egészségügyi szakpolitikusnak adta ki magát. 🙁

  4. kispajtás szerint:

    Dög unalom már, hogy visszamutogattok ezekre az idiótákra. 😛

    A hír: Új mentőt adtak át Csepelen -hurrá!!! Fotózkodni is lehetett a prominensekkel.

    A közügy már megint keveredik a politikával, pedig nem kéne!
    Bár ezt a fajta mixelést a csepel.info-nál jobban senki nem tudja csinálni.

    Haladjunk… az új mentőnek minél kevesebb dolga legyen!!!

  5. admin szerint:

    Kispajtás: mivel csepeli mentőfejlesztésben a Németh Szilárd és Borbély Lénárd által vezetett csepeli önkormányzat is részt vett, vagyis csepeli közpénzek is mentek a mentőfejlesztésbe valamint az egészségügyi fejlesztésekbe, a csepeli adófizetőknek joguk van tudni róla. Ezt az önkormányzatot pedig ők vezették, a fejlesztést ők tették lehetővé: miért kellene elhallgatni pont őket?

    Az pedig, hogy Horváth Gyula szerint nem szabad csepeli közpénzt csepeli mentőellátásra költeni, nem a múlt, hanem a jelen. Vagyis nem visszamutogatás.

  6. kispajtás szerint:

    T. admin:
    Ja, ja… értem.
    Úgy gondoltam, hogy ha egy cikk az új mentő átadásáról, majd egy másik cikk arról szól, hogy az ellenzéknek kifogása van ellene, máris különvált a közügy a politikától, ami a közvélemény számára szimpatikusabb.
    Csupán tálalás kérdése, a hatás ugyanúgy megmarad.

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas!
    Igen, komoly felsőfokú végzettsége van!
    🙂
    kispajtás!
    Nem vagyok egy fityesz fun, de ezennel szerintem nem történt semmi extra, admin jól írta le. Itt Horváth volt egy idióta, meg lett írva, ezzel semmi gond, ugyanúgy a fotózkodással sincs bajom. Jó helyre ment az a pénz.

  8. Katalin szerint:

    Nem értem miért kell emberek szavait kiforgatni! Horváth Gyula egyáltalán nem azt mondta és kifogásolta, amik itt össze lettek hordva! Egyébként nézzük már a meg a mai vezetőket, gondolok itt Morovik Attilára és Ábel Attilára, meg az általuk kinevezett vezetőkre, pl. Csepeli Városgazda Trefán “elvtárs” 🙂

  9. Lovas szerint:

    Katika, tudtommal a Horváth volt KISZ majd MSZMP titkár. Az se lepne meg, ha magácska lett volna a titkárnője. Katika elvtársnő 🙂

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Röffencs!
    Gondolom se apád, se anyád nincs, lelenc gyerek vagy, így senkid nem élt ’89 előtt?!

  11. Katalin szerint:

    Lovas! Én is voltam KISZ tag, megvolt a maga szépsége annak is akkor! Most mi szépsége, jó oldala van, ha valaki valamelyik szervezetnek a tagja? 1986 óta nem vagyok tagja semminek! És nem voltam Horváth Gyula titkárnője! Abban az időben elvtársaztak, ma uraznak! Melyik a jobb?

  12. admin szerint:

    Az úr, asszony, hölgy megszólítás a tisztelet jele, az elvtárs és elvtársnő a diktatúra jele volt. A szocializmusban a megszólítás is jelezte, hogy csak a kommunista elveket szabad vallani, tiszteletet adni pedig azon túl nem lehet.

  13. Katalin szerint:

    Admin! Számomra nincsenek már se elvtársak, se elvtársnők, se urak! Amit írt, az pedig egy baromság!

  14. […] ment neki. Bár eleve ellenezte új mentők vásárlását, Horváth most azt állította, hogy a csepeli mentősök az új jármű átadásán ünnepelgettek ahelyett, hogy a dolgukat végezték …. Pár nappal ezelőtt aztán a csepeli gyermekügyeletet támadta Horváth, azt állítva, hogy ott […]

Itt lehet hozzászólni !