Tovább folynak a bírósági eljárások és a nyomozás is Szenteczky ellen

A rendőrség miatt kerülhetik a munkát a csepeli szocialisták

Csepel.info

Szenteczky János és Takács Krisztián Szanyi Tiborral

Takács Krisztián és Szenteczky János sem ment el a csepeli önkormányzat csütörtöki képviselő-testületi ülésre. Lapunk úgy tudja, hogy erre nyomós okuk volt. A birtokunkba került rendőrségi dokumentumból arra lehet következtetni, hogy a sikkasztással, hűtlen kezeléssel illetve rágalmazással vádolt szocialista politikusok azért maradhattak távol az üléstől, mert nem szeretnének újabb idézéseket átvenni, és kínos rendőri kérdésekre válaszolni.

Szenteczky János és az MSZP a napokban olyan bejelentéseket és közleményeket adtak ki, melyek arra utalnak, hogy megszüntették a bűncselekmények gyanúja miatt a politikus ellen indított eljárásokat. Úgy tűnik azonban, hogy erről a rendőrség nyomozói és a bíróságok nem tudnak. Sőt, a rendőrség és a bíróság hónapok óta próbálja elérni a csepeli MSZP elnökét és Takács Krisztián frakciótársát, akik a rendőri megkeresésre nem reagáltak. 

Cs_ragalmnyom_végzés20140606

Erről egy, a Csepel.info birtokába került dokumentum is tanúskodik. A dokumentum szerint két hónappal kellett meghosszabbítani a Takács Krisztián ellen rágalmazás miatt indult nyomozást, mivel Takács Krisztián és Szenteczky János nem reagálnak a rendőrségi megkeresésekre. A nyomozást azért kellett megindítani, mert Takács letagadta, hogy ő írt egy rágalmazó cikket a saját blogoldalán, amely a csepeli MSZP honlapján működött. A cikket információink szerint ő és politikustársai, de még az édesapja is megosztotta a Facebook oldalán. A rágalmazás miatt indult perben aztán Takács Krisztián ennek ellenére kijelentette, hogy a cikket mégsem ő írta, és még csak nem is hallott róla.

Információink szerint két évvel a 2012-es vádemelést követően végre kitűznék a Szenteczky János ellen, szintén rágalmazás miatt emelt vádban a bírósági tárgyalást. A tárgyalás megtartásához azonban megint csak szükséges, hogy a vádlott időben átvegye a bírósági idézést, amely legutolsó információink szerint még nem történt meg. A politikus ezt a bírósági ügyet információink szerint jó eséllyel megúszhatja, méghozzá elévülés miatt. A bírósági tárgyalás kitűzésének két éves csúszásáért ennek ellenére senki nem vállalta a felelősséget.

Szenteczky János ellen jelenleg három, már bírósági szakaszba lépett büntetőügy folyik. Ebből kettő hűtlen kezelés, egy pedig rágalmazás miatt indult. Több ügyben tart még a nyomozás, ezek között van rágalmazás, de olyan büntetőügy is, amelyben a polgári peres bíróság már háromszor kimondta, hogy a politikus közpénzből fizette ki a magánügyeiben eljáró ügyvédeket. Takács Krisztiánt egy alkalommal, magánokirat-hamisítás miatt már elmarasztalta a bíróság, ellene sikkasztás vádjával folyik bírósági eljárás, és rágalmazás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

Az MSZP Szenteczky visszatérését erősítené

A Csepel.info úgy tudja, hogy Csepelen még nem értek véget az egyeztetések arról, hogy ki legyen a balliberális pártok közös polgármester-jelöltje. Szenteczky az uniós választáson elért katasztrofális csepeli szereplés után visszalépett a polgármester-jelöltségtől, azonban a Fővárosi Közgyűlésbe való kimenekítését és esetleges főpolgármester-helyettesi ambícióit az önkormányzati rendszer módosítási tervei egyelőre keresztbe húzták.

A politikus a jelenlegi helyzet szerint csak a polgármester-jelöltséggel tudna a fővárosi politikába bekapcsolódni. Ezért olyan fontos most az MSZP számára, hogy Szenteczky Jánost úgy mutassák be, mint valami ártatlan báránykát, akit csak a Fidesz próbál befeketíteni. A csepeli önkormányzat jelenlegi vezetése éves szinten kétmilliárd forintot tudott megtakarítani a korrupció-gyanús szerződések felmondásával és a pénzügyek rendezésével. Az MSZP jelenleg nagyjából ekkora adóssággal küszködik, ezért a párt számára kiemelten fontos Csepel választásokon való visszaszerzése. Információink szerint emellett rendkívül erős ellentét van Szenteczky János, és az általa az MSZP-ből korábban kirúgatott, jelenleg a csepeli DK polgármester-jelölti ambícióit építgető Horváth Gyula között.

Csepel.info

29 hozzászólás “Tovább folynak a bírósági eljárások és a nyomozás is Szenteczky ellen” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Ha az érintett Takács Krisztián és Szenteczky János nem veszi át a hivatalos iratokat, akkor ez azt jelenti, hogy nem működnek együtt a hivatalos szervekkel és semmibe veszik a jogállamiságot.

    A csepeli MSZP, amely gyakran szeret hivatkozni a jogkövető magatartásra, a dokumentum szerint éppen ezt az elvet sérti meg.

  2. belekotkot szerint:

    Tessék őket előállíttatni és kész. Mit kell szarozni idézéssel.

  3. szigetország szerint:

    Szenteczky és Takács kezébe a hivatalos szervek (rendőrség) bármikor átadhatja az idézést, amikor megjelennek testületi ülésen vagy más hivatalos vagy nem hivatalos eseményen. Akkor pedig nincs apelláta… csak megszégyenülés.

  4. felix szerint:

    A fidesz önmagához képest is megtakarított kb. két milliárdot, a megfelelő költségvetésekből kiolvasható.

  5. Balos szerint:

    A csepeli MSZP-n csak a feloszlatás és az újraalapítás segítene. Dobák meg a Gergely hiába reménykedtek, hogy a Szenteczkyt felfelé buktatják, a Fidesz jól kibaszott velük. Meg a Szenteczkyvel is, amit kevésbé sajnálok. 😀

    Amúgy Szenteczky és Horváth közül a Szenteczky a legkevésbé elfogadható, és Horváth a kevésbé elfogadható. Horváth már tíz éve is csak a szarkeveréshez értett a leginkább. Meg ahhoz, hogy az egész pereputtyát elhelyezze az önkormányzatnál meg az SZTK-ban. Ha visszajön, akkor nagyjából ennyit tud majd nyújtani megint.

  6. felix szerint:

    Balos.
    Mond meg a neved és a fidesz is rád szavaz majd. 🙂

  7. szigetország szerint:

    Az önkormányzat ügyvédje is egy balfasz, hogy nem tud eredményt felmutatni a nyilvánvalóan bűncselekményeket elkövető Szenteczky és Takács ellen.

  8. felix szerint:

    Az önkormányzat is az, ha igaz az évi két milliárd.

  9. ebihal szerint:

    Ez a cikk csak arra jó, hogy melegen tartsa a szart. A közelmúltban volt valami hír,
    hogy Szenteczkyt egy ügyben felmentették. Erre itt most azt írják, minden hazugság,
    és Szenteczky így mag úgy. Sokkal jobb lenne korrekten leírni a valóságot, vagy nem
    megy? Azt pedig, hogy hónapok óta nem tudnak átadni egy idézést, hadd ne higgyem
    el!

  10. felix szerint:

    Van az úgy, hogy valakit átvernek és álhírért fizet.

  11. Bugi szerint:

    Békasegg: “Ez a cikk csak arra jó, hogy melegen tartsa a szart.”

    Szenteczky meleg lett? 😉

  12. felix szerint:

    Bugi.
    Elérkeztél a szintedre.
    Egy csepeli képviselő így ír egy másikról.
    Több tiszteletet Magyarországnak.
    Röhej.

  13. ebihal szerint:

    Bugi!
    Tőled érdemi megnyilatkozást nem várok, ennyi vagy!

  14. szigetország szerint:

    “… a megkeresésekre válasz nem érkezett” — áll a hivatalos dokumentumban, amelyet a bíróság adott ki Szenteczkyel és Takáccsal kapcsolatban.

    Magyarán nem együttműködőek a hatóságokkal. Ez volna a törvénytisztelet az MSZP részéről?

    Lesz ebből még rendőri elővezetés…

  15. Bugi szerint:

    Ha nem látnátok, és csak a békapetétől idéztem.

  16. ebihal szerint:

    Feltételezem, hogy az idézés kézbesítésének van egy jogi mechanizmusa. Mindaddig
    amíg ezt nem lépi át az illető, az együttműködésről és tiszteletről fölösleges papolni!
    Az pedig, hogy árukapcsolásként az egész Mszp-t emlegetjük igencsak kisstílű
    hozzáállás.

  17. Bugi szerint:

    Maradjunk annyi,hogy aki menekül a törvény élől, annak van takargatni valója is.

  18. szigetország szerint:

    ebihal!

    Mivel a csepeli MSZP-t Szenteczky elnökli, a hatósági megkeresés elől való kitérése az egész csepeli MSZP-re rávetül.

    Az uniós választáson pedig szépen kiderült, hogy a választók szemében mennyit ér az MSZP Csepelen.

  19. ebihal szerint:

    Ti élből nem értitek, vagy alapból nem akarjátok érteni? Tudod szigetország a te
    tudatlanságod nem vetül a Fideszre! A “nagyon győztünk”-nek pedig örüljetek, hisz
    a 8 millió választásra jogosultból kb. 800 ezer szavazott a Fideszre, de megérdemeljük!

  20. Varga Gábor vilmos szerint:

    Ezidáig úgy tudtam, ha valaki nem jelenik meg a bíróságon, rendőrségi idézést kap. Ha akkor sem akkor egészen egyszerűen kimennek hozzá és bekísérik, elő állítják. Ha ez sem sikerül, országos kőrözést adnak ki ellene. Minden esetre érdekes egy eset és nem egyedi……..!?

  21. felix szerint:

    A Csepel Infó mindent jobban tud.
    Ez az alapállás..

  22. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Az nem baj, hogy a jön a szokásos szoci hazudozás (reggel, este, meg éjjel). A 800 ezer Fidesz szavazat csecsemő békánál egy tudatalattiból előjött szám, ami a hajdani MSZMP taglétszáma volt!
    A Fidesz-KDNP-re 1.193.991, azaz ~1.2 millió ember szavazott. Az MSZP-re 252.751 azaz kétszázötvenezer fő.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  23. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Legyen igaza, maga a nagy “statisztikus”! Ettől még jogos a felvetés, hogy mi a ló…
    az a “nagyon győztünk”? A körül-belül 1/8-l ? Na most akkor ki hazudik? Látom jól
    működik a tudatalattija!

  24. pastorius szerint:

    Hm, már ki is vagyok tiltva?

  25. admin szerint:

    Pastorius: a hazugságokat közlő lapok alapból le vannak tiltva. Egyébként ha Németh megbukott volna – mint azt a szocialisták szeretnék – nem jött volna Orbán Csepelre, nem Németh vinné tovább a rezsiügyeket, nem ő szerepelne a “Kágébéla” ügyben stb. Álmodozni lehet, de magukat csapják be azok, akik azokat el is hiszik.

  26. großmutter szerint:

    admin!

    Ami nem a ti szájatok íze szerint van, az hazugság. Döntse el mindenki maga, hogy amit olvas az hazugság-e vagy sem.

    Itt is lehet olvasni olyan marhaságokat, hogy csak na. Magatokat nem akarod cenzúrázni?

  27. felix szerint:

    Admin.
    Olvasd!
    Lehet, hogy ez az EMBER is hazudni készül?
    http://fn.hir24.hu/itthon/2008/07/07/papp_lajos_nem_jobboldali_orvos

  28. grün szerint:

    “Tovább folynak a bírósági eljárások és a nyomozás is Szenteczky ellen”
    .
    Most a bűnt üldözik vagy a Szenteczky-t?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !