Nem tudták cáfolni a “Vörös Csepelt”

Évi kétmilliárd forint volt a csepeli MSZP-s vezetés ára

Csepel.info, Csepel.hu

Vörös Csepel

Itt le is tölthető a 2011-ban kiadott könyv, köszönjük olvasónknak a linket

A felperes visszalépésével ért véget az első és utolsó olyan per is egyben, amit az XXI. kerületi önkormányzat Vörös Csepel című tényfeltáró könyve ellen indítottak. A per költségeit a felperes viseli – jelentette be szerda délelőtt Ábel Attila alpolgármester, a kiadvány szerkesztője. Az alpolgármester hangsúlyozta: költségvetési adatok igazolják, hogy éves szinten kétmilliárd forintjába került a csepelieknek az MSZP-s vezetés pénzszórása és a mindent átszövő korrupció.

Lapunk információi szerint a csepeli MSZP vezetői többször bejelentették, hogy a csepeli kettős gyilkosságról, a szocialista visszaélésekről és a “mutyivilágról” írt könyv “színtiszta hazugság és rágalom.” A politikusok azonban a hangzatos nyilatkozatok után csendben visszahúzódtak és nem pereskedtek. Az egyetlen kivétel egy magánszemély volt, aki a könyv 20. oldalán kezdődő “Sikkasztás és fekete doboz” című fejezet állításai miatt indított polgári pert. A Csepel.info most annak is utánajárt, ki és miért perelte a tényfeltáró könyvet.

Videó és beszámoló a Youtube-on

Ábel Attila a Youtube-oldalán számolt be a perről. “A Vörös Csepel című könyvben leírtam a Mátyás Király Iskola esetét a fekete dobozzal. Azt írtam meg, hogy az iskola tornasátrát feketén, mindenféle szerződés nélkül adták ki, az ott begyűjtött pénzt pedig egy fekete színű dobozban gyűjtötték. A volt igazgatónő egymillió forintra próbált ezért perelni (no meg még vagy egymillió forintnyi bocsánatkérő hirdetésre a legnagyobb lapokban). A polgári per során azonban készen álltunk bizonyítani, hogy amit leírtam a fekete dobozról, arról, hogy a tornasátrat szerződések és hivatalos számlák nélkül adták bérbe, bizony igaz. A legfontosabb tanúvallomások előtt a tanúk és az addig felmutatott bizonyítékok láttán az igazgatónő visszavonult, inkább ő állja az engem képviselő ügyvédek díjazását, a költségeket is.”

A kettős gyilkosság perén is szóba került a tornasátor bérlése

A csepeli kettős gyilkosság perén is szóba került a tornasátor és az azért fizetett/nem fizetett pénz, de akkor szintén tagadta a volt igazgatónő, hogy Deme Gáborék fizettek a tornasátor bérléséért. “Szerintem ez volt az a pillanat a per során, amikor mindenki úgy érezte, hogy kivételesen Deme Gábor mondott igazat. Érdemes a tanúvallomás során tett bírói, ügyvédi megnyilvánulásokat is megfigyelni. Ez a felvétel egyébként végül nem lett bemutatva a Vörös Csepel elleni perben, miután a felperes visszavonta a követeléseit.” – emelte ki megjegyzésében az alpolgármester.

Újraindult a nyomozás

Ahogy az a könyvből kiderül, a Mátyás Király Iskolában feketén beszedett bérleti díjak miatt 2009-ben, a Fidesz nyomására indult vizsgálat, az ellenzéki frakció ugyanis olyan információkat kapott, hogy az MSZP-s vezetés megpróbálja eltitkolni, hogy Deme Gábor, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója és mások is feketén vették bérbe az iskola tornasátrát. “Az erre felállított ad hoc bizottság előtt aztán kiderült, hogy egyik intézmény könyvelésében sem volt nyoma a tornaóráknak, illetve a bérleti díjnak. Deme Gábor ugyanakkor havonta ment az önkormányzati iskolába, ahol zárt ajtók mögött tárgyalhatták a tornaterembérlést.” – emelte ki a könyv, nem kis részben a Csepel.info akkori cikkeit idézve.

Bármilyen megdöbbentő is, hiába derült ki az önkormányzati ad hoc bizottság előtt, hogy bűncselekmények történhettek, a rendőrség nem talált elkövetőt. “A fekete doboz miatt kezdeményezett rendőrségi vizsgálatot lezárták, mivel a nyomozó hatóság képtelen volt megállapítani, hogy a törvénytelen bérlet és a több milliós fekete kassza ügyében ki volt a felelős” – írja a könyv. Lapunk úgy tudja, hogy a történet azonban még koránt sem ért véget, az önkormányzat a könyv kiadása után a fekete doboz ügyében is új vizsgálatot kezdeményezett.

Csepel.info

Ábel Attila alpolgármester közleménye:

Vörös Csepel: vége a pernek

A felperes visszalépésével véget ért az utolsó olyan per is, amit az önkormányzat Vörös Csepel című könyve ellen indítottak. Persze az állja a cehhet, fizeti az ügyvédi költséget, aki a könyv állításait kétségbe vonta, tehát a felperes. És ez így is helyes.

Ezen túl már nincs tudomásom több olyan perről vagy akár rendőrségi eljárásokról, melyeket a könyv megjelenése után jelentettek be az MSZP rágalmazást, hazugságot kiáltó politikusai. Hiába állították, hogy a Vörös Csepel állításai nem igazak, semmit sem tudtak cáfolni a könyvben leírtakból.

Néha le kellett ülnünk, amikor láttuk miket műveltek

Amikor 2010 októberében, a választások után “házon belülre” kerültünk, a portások már az első munkanapon hatalmas köteg baloldali lappal vártak bennünket. Mivel a sajtó hozzám tartozott, hétfőnként a szombati szám miatt külön le kellett mennem, mert egy szabad kézben – a másikban a táskám volt – nem tudtam felvinni az újságokat. És, hogy minek kellett Tóth Mihály polgármesternek a többi lap mellett például naponta hat Népszabadság? Aligha olvasták az irodájában hatan egyszerre. Így talán arra kellett, amire a tíz uszoda, a polgármesteri hivatal-felújítás, a wellness-központ és a többi soha meg nem valósított beruházás építési tervei több mint 400millió forintért, a kritikán aluli színvonalú informatikai és internetes rendszer több mint százötven millióért, és így tovább. A Tóth Mihály által vezetett önkormányzat esztelen, néha józan ésszel felfoghatatlan pénzszórásánál azonban volt még sokkal durvább is, amivel szembesültünk: a gondosan kiépült mutyivilág és a korrupció mértéke.

Ahogyan haladtunk ugyanis előre a munkában a 2010 októberében még fizetésképtelenséggel fenyegetett önkormányzatban, hétről hétre tíz, húsz, majd már százmillió forintokat lehetett megtakarítani pusztán azzal, hogy az új önkormányzati vezetés szisztematikusan felgöngyölítette és megszüntette a korrupciógyanús szerződéseket és az értelmetlen pénzkidobásokat. Nem egyszer bukkantunk olyan esetekre, amelyek a jogászok szerint már átléptek a büntetőjog határain, és néha le kellett ülnünk, amikor láttuk, miket műveltek elődeink. A csepeli MSZP frakcióban ma két vádlott ül. Az egyikről, a pártelnök-frakcóvezető Szenteczky Jánosról egy polgári peres ítélet már jogerősen ki is mondta, hogy közpénzből fizette a magánügyvédeit. Hozzá kell tennem: az elszámoltatás jogi oldalával kapcsolatban rendkívül elégedetlen vagyok, érthetetlen számomra a büntetőügyek folyamatos és évek óta tartó csúszása.

Kétmilliárd forint évente: ennyibe került a baloldali kormányzás Csepelen

Amikor leültem elkészíteni a könyvet, amiben végre tényszerűen beszámoltunk a csepelieknek arról, hogyan, milyen visszásságokkal működött hosszú éveken keresztül az önkormányzat, már látható volt, hogy a korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a működés gazdaságossá tételével nagyjából kétezer millió forinttal lehet majd csökkenteni az önkormányzati kiadásokat. Ez bekerült Németh Szilárd polgármester által a könyvbe írt előszóba is. Borbély Lénárd alpolgármester erélyes közreműködésével hosszú, hónapokig tartó kemény és konfliktusos munkával szisztematikusan zártuk el a “pénzcsapokat”. A korábban pártközeli cégekhez kötődő szolgáltatásokat ma az önkormányzat jellemzően saját hatáskörben, külső vállalkozók nélkül látja el. Így van az, hogy nem csak olcsóbbak a szolgáltatások, de el is végzik őket. Megjegyzem: az önkormányzat vagyonkezelő cége így a közmunkásokkal együtt esetenként ötször annyi embert foglalkoztat, mint 2010 októbere előtt. Hát nem megéri?

Az elszámoltatás pénzügyi eredményei is bennünket igazoltak. Amennyiben nem számolunk az inflációval, nem számoljuk, hogy a korábbiak megtartása mellett az önkormányzat új szolgáltatásokat is indított, a 2010-esés a 2012-es költségvetések kiadási oldalában a csökkenés számszerűen 2.070.180.000 forint lett. Ennyivel kevesebb pénzből tudta tehát az új, Fideszes vezetés működtetni a csepeli önkormányzatot – vagy mondhatjuk úgy is: ennyibe került, hogy az MSZP vezette Csepelt. Hozzáteszem, hogy ha reálértékben számolnánk ugyanezt az összeget, és kivonnánk még a 2010 októbere után bevezetett új önkormányzati szolgáltatások költségeit, a fejlesztéseket – például, hogy több mint duplájáranöveltük a közterület-felügyeletet, bevezettük az ingyenes méhnyakrák-ellenivédőoltást a csepeli kislányoknak, rendben tartjuk a közterületeket, a Tamariska dombot, a Daru dombot, az Akácfa utcai Kiserdőt, a Kis-Duna partot – a megtakarított összeg már elérné a 2,5 milliárd forintot.

De hagyjuk, ne beszéljünk arról, mi lenne ha… Magyarországon ugyanis ennyire tényszerűen és egyértelműen még nem mutatták ki, mibe kerül, ha egy párt maffia-szerű hatalmi hálót és mutyivilágot alakít ki maga körül. Az arányokhoz még annyit, hogy Csepelen 78 ezer ember él.

Ábel Attila

Forrás: Csepel.hu

43 hozzászólás “Nem tudták cáfolni a “Vörös Csepelt”” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Hiába állították, hogy a Vörös Csepel állításai nem igazak, semmit sem tudtak cáfolni a könyvben leírtakból.”
    .
    Semmi más nem bizonyítaná fényesebben a könyvben foglaltak igazságát mint a benne foglaltak alapján az első jogerőre emelkedett ítélet!
    .
    “Előbb ejtsük el a medvét, utána alkudjunk a szűccsel a bundájára!” 😛

  2. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ábel Attiláról bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott.

  3. Bugi szerint:

    Tudtommal a könyvben foglaltak alapján két vádirat már van. Várd ki a végét! 😉

  4. felix szerint:

    Azért lássuk be, hogy baromság volt így tenni hitelesebbé azt amit hiteltelennek tartanak a perelők.

  5. felix szerint:

    Bugi!
    “Várd ki a végét”
    Te mikor tetted ezt meg?

  6. ... Grün szerint:

    Bugi!
    A vádirat még annyi mint a halottnak a beöntés! 😛

  7. Bugi szerint:

    A könyvet senki nem cáfolta, a büntetés meg sajnos lassan jön. De nem marad el 😉

  8. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Hazugságot igen könnyen lehet találni a Vörös Csepel c. könyvben. Pl. a könyv azt állítja, hogy az Észak-Csepelért kapott 11 milliárd Ft “elment, eltűnt örökre”, és hogy senki sem tudja megmondani, mire költhették. Ezzel szemben mindenki tudja, hogy a 2010-es átadáskor még több mint 3 milliárd Ft megvolt ebből a pénzből, és ebből a pénzből különített el most is 1 milliárd Ft-ot a Fidesz útépítésekre. Nem beszélve arról, hogy rendszeresen tételes kimutatást kapott az összes önkormányzati képviselő az összeg felhasználásáról.

    Más kérdés, hogy ezért a hazugságért nehéz lenne perelni. De attól még hazugság marad. Az egész könyv egy mocskolódó politikai pamflet, a tartalmának a valósághoz legfeljebb nyomokban van köze.

  9. nagyapó szerint:

    A csepeli maffiabaloldal is összezár. Kénytelenek erre, mert fogják egymást. Lehetetlen a kitörés (l. Takács hiába kért segítséget).
    A bíróságok lassúak. A Deme-Kun elvtársi duó is soká húzta. A csepeli maffiabaloldal akkor is összehordott tücsköt bogarat, akárcsak most.
    Ugyanolyan, mint az országos maffiabaloldal, amelyik kénytelen Szilvásyékat védeni, mert nem lehet, hogy beszéljen, túl sokat tud.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Ábel Attilának papírja van arról, hogy hazudott.

    Ábel Attila a Csepeli Hírmondóban azt állította az MSZP-ről, hogy “szinte semmit, még olyan ügyeket sem támogatott, mint a méhnyakrák elleni védőoltás”.

    A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében részletes elemzést ad, majd kimondja: “megállapítható, hogy valótlan az a tényközlés, miszerint a felperes a cikkben jelzett időszakban “szinte semmit, még olyan ügyeket sem támogatott, mint a méhnyakrák elleni védőoltás””.

    Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette az elsőfokú ítéletet. Így tehát jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy Ábel Attila hazudott a Csepeli Hírmondóban.

  11. Bugi szerint:

    Pista, nyugi, szerintem neked van papírod valamiről, csak bezártátok a sárga házat.

  12. Bugi szerint:

    “A felperes visszalépésével véget ért az utolsó olyan per is, amit az önkormányzat Vörös Csepel című könyve ellen indítottak. Persze az állja a cehhet, fizeti az ügyvédi költséget, aki a könyv állításait kétségbe vonta, tehát a felperes. És ez így is helyes.”

    Cáfolat? Nincs. Akkor igaza van.

  13. Bugi szerint:

    “Ezen túl már nincs tudomásom több olyan perről vagy akár rendőrségi eljárásokról, melyeket a könyv megjelenése után jelentettek be az MSZP rágalmazást, hazugságot kiáltó politikusai. Hiába állították, hogy a Vörös Csepel állításai nem igazak, semmit sem tudtak cáfolni a könyvben leírtakból.”

    Cáfolat? Nincs. Akkor igaza van.

  14. ebihal szerint:

    Néhány barom heteken keresztül tépte a száját, hogy a szocik nem támogatták a HPV
    oltást. Még a Csepeli Hírmondónak nevezett Fidesz újság is lehozta. És mi van a leg-
    utóbbi számban? Helyreigazítás!!! Persze a lap alján, ne tűnjön fel! Görények.

  15. kelemen emil szerint:

    hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:
    ” a könyv azt állítja, hogy az Észak-Csepelért kapott 11 milliárd Ft “elment, eltűnt örökre”, és hogy senki sem tudja megmondani, mire költhették. Ezzel szemben mindenki tudja, hogy a 2010-es átadáskor még több mint 3 milliárd Ft megvolt ebből a pénzből…”
    Ha már matekozunk, hajós úr, akkor a különbözet 8 milliárd tűnt el örökre? Hát, ez se semmi, büntetlenül!!!

  16. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    kelemen, te ökör!
    A 11-ből 2 milliárd eleve áfa, a többiről pedig, mint írtam, rendszeresen tételes kimutatást kapott kézhez minden egyes önkormányzati képviselő, Ábel Attilát is beleértve. Ezeket a tételes kimutatásokat te magad is letöltheted a csepel.hu-ról. Minden fejlesztés a kerületben az északi pénzből történt!

    Ábel Attila egyértelműen hazudott tehát a Vörös Csepel c. könyvben is.
    Nem éppen az igazmondásáról közismert Ábel úr.

  17. Bugi szerint:

    Maradjunk annyiban, hogy a név nélkül vonyító itteni elvtársak nem tudtak pert indítani a Vörös Csepel ellen, mert tudták, hogy ami a könyvben le van írva a csepeli komcsi maffiáról, az mind igaz.

    Az nem mondható hazugságnak, hogy egy vételárnak van áfatartalma. Amúgy ma már nagyjából lehet sejteni hová ment az a rohadt sok pénz: például a hitelkamatok törlesztésére. Hajós-Dobák Pitta bácsi ennyit tud védelmükben mekegni. Szép dolog, mondhatom.

    Pedig le kéne mondani az egész bandának. Örökre. Minden csepelinek jobb lenne, ha a csepeli MSZP-sek soha többet nem politizálnának. Talán a gyilkosságok száma is csökkenne.

  18. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Butageci Pista! Te talán névvel vonyítasz?
    Egyébként a büdös kurva anyádat Dobákozd, te gyengeelméjű!

  19. kelemen emil szerint:

    nemdobákhajós (de munkásőr)
    A ciklus második négy éve ajándék volt az eltvársaknak, addigra már mindegyiknek állt, vagy épült a “dácsá”-ja, pl Orosznak Kispesten…

  20. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Tényleg, arra emlékszik még valaki, hogy a Csepeli Munkásotthon vezetője is hosszú levélben cáfolta a Vörös Csepelben a Munkásotthonról megjelent hazugságokat?

    Ebben a cikkben megtalálható:
    http://vastagbor.blog.hu/2012/01/25/voros_csepel_feheredj

    Úgy rémlik, ekkor volt az, hogy az admin odament a vastagbőr blogra kommentelni, és a többi kommentelő felmosta vele a padlót.

  21. Bugi szerint:

    Én arra emlékszem, hogy a könyvben bizonyítékok vannak, a Munkásotthon MSZP-s igazgatója pofázhatott, az nem bizonyíték.

    Ha igaza lett volna, a komcsi virtus szerint ő is perelt volna.

  22. Bugi szerint:

    Pista! Ne beszélj csúnyán, és főképp ne hazudj!

    Lebuktatok. Az lenne a minimum, hogy eltűntök örökre a közéletből.

  23. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Miért kellene koholt vádak ellen hadakozni valakinek is?!
    Hogy nagyra becsült bukott köztársasági elnökünk smitti paja szavaival éljek:
    “minden embert megillet az ártatlanság védelme”
    Ő már csak tudja!
    Tessék!
    A bizonyítási kényszer a gyanúsítónál van! ))) 😛 (((

  24. Bugi szerint:

    Áruld már el mi a koholt vád. Az, hogy fantáziálsz, kevés, az csak egy koholt, lázas agy.

  25. ... Grün szerint:

    Bugi!
    “Az, hogy fantáziálsz, kevés, az csak egy koholt, lázas agy”
    .
    Erre próbállak rávezetni! 😀
    Amíg nincs bizonyítva egy gyanú az addig koholt, kitalált!
    A szerző jó fantáziájának és írói munkásságának része! ))) 😛 (((

  26. szigetország szerint:

    hajós Pista! (hátha nem Dobák, de gyengeelméjű!)

    Tényleg ne beszélj csúnyán! Szegény édesanyád erre tanított? Nem elég, hogy kommunista lettél?

  27. felix szerint:

    Lehet, hogy a vörös Csepel /könyv/ egy rakás szemét, de el kéne dönteni, hogy balról ki volt a hülye. aki perelt, vagy aki visszavonta, mert mostantól nem lehet hitelesen támadni.
    Szerintem mostantól bölcsebb kerülni a témát.
    Ez sajnos egy olyan öngól ami miatt ez a meccs elveszett.

  28. Bugi szerint:

    Az eddigi vádemelések is bizonyítják a könyv hitelességét.

  29. felix szerint:

    Egyszer majd, ha lesz egy kis jogérzéked, akkor rájössz, hogy a vádemelés nem bizonyít semmit.
    Kicsit korán lettél képviselő.

  30. Gordon szerint:

    Deme Gábor 36 évet kapott. Arról is szó van a Vörös Csepelben.
    A szoci jómadarak a megfelelő helyre kerültek és vélhetően csak lábbal előre jönnek ki.

  31. felix szerint:

    Na megjött a nagyeszű is.

  32. ... Grün szerint:

    félix!
    Olvasd Röfikét és tanulj! ))) 😛 (((

  33. felix szerint:

    ANNYIRA SZÁNALMAS SZEGÉNY!

  34. Bugi szerint:

    Az a szánalmas, hogy utolsó maffiózó tolvajok vagytok, akik évekig szívták a csepeliek pénzét, vérét, tettétek tönkre a kerületet, és most itt vagytok, és van pofátok röfögni.

  35. felix szerint:

    Éljen a föld és trafikmaffia.

  36. felix szerint:

    Bugi! Nézd meg, hogy pártod és kormányod, milyen aljas módszerrel oldja meg a pénztárgép csere finanszírozását.

  37. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Nem tudták cáfolni, mi? Arról persze “elfelejtett” beszámolni a fenti cikkben az Ábelke Attilácska, hogy a könyv 89. oldalán kezdődő, “Önhatalmú nyugdíjazás” c. fejezetben leírtak kapcsán büntetőper indult Szenteczky ellen, és ez bizony azzal végződött, hogy Szenteczkyt bűncselekmény hiányában felmentették.

    Így tehát a könyv kapcsán indult egyetlen lezárult pert Ábelék bukták be.

  38. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Bocs, 48. oldalán kezdődő.

  39. felix szerint:

    Hajós!
    Akkor miért vonták vissza a pert?

  40. robi szerint:

    Egy évvel a választások előtt a csepeli balfékek beégtek.
    A durva vádakkal szemben indított per visszavonása csak egy módon értelmezhető.
    Még akkor is, ha Bugiék feljelentéseinek zöme a szemétkosárban landol.

    Ezért kár volt perelni.

  41. felix szerint:

    Egy esetlegesen vesztes per után még lehetett volna dumálni, de így jobb csenben maradni a könyvel kapcsolatosan.
    Hacsak nem zsarolták meg a feljelentőt, ez így valóban egy nagy balfékség.

  42. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    felix, talán olvasd el a cikket!

    A Mátyás Király iskola igazgatónője perelt a tornasátor-bérléssel kapcsolatban, és ő állt el a pertől a cikk szerint.

  43. felix szerint:

    Akkor bedőltem egy hamis címnek?

Itt lehet hozzászólni !