Tovább javul a közbiztonság: 18 fővel bővül a közterület-felügyelet

Éjjel is járőröznek majd

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A Csepelen szolgálatot teljesítő rendőrök számának jelentős emelése után hamarosan éjjel is járőröznek majd a csepeli közterület-felügyelet munkatársai. A csoport létszáma 18 fővel nő, miután a képviselő-testület elfogadta az erről szóló előterjesztést.

Sághi Jenő, a csoport vezetője ugyanezen a januári testületi ülésen vehette át a polgárőröknek járó legmagasabb kitüntetést, a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát. Vele beszélgettünk a közterület-felügyelet létszámbővítéséről és megnövekedett feladataikról.

  • Hol tart a létszám bővítése?
  • Folyamatosan jelentkeznek az érdeklődők, mi pedig igyekszünk kiválasztani a legalkalmasabb kollégákat. Főleg olyan fiatalokat várunk, akiknek jó az állóképessége és elkötelezettek a munka iránt. A fizikai alkalmasság alapvető, mert nálunk sokat kell állni, gyalogolni. Létszámunk bővülésével a feladatkör is gyarapodik, ezentúl három műszakban teljesítünk szolgálatot. Akik idáig úgy érezték, hogy éjszaka nyugodtan elkövethetnek különféle szabálysértéseket, törvénytelenségeket a kerületben, azoknak rossz hír, hogy mostantól nem lesznek biztonságban, mert mi is az utcákon leszünk.
  • Hogyan változik a tevékenységük?
  • A rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen fogunk járőrözni. A csepeli rendőrség részéről nagy segítséget kapunk Szilágyi Sándor őrnagy úrtól (az újság megjelenése óta Szilágyi Sándor rendfokozata: alezredes- a szerk.), a közrendvédelmi osztály vezetőjétől. A szorosabb kapcsolatnak köszönhetően hatékonyabb bűnmegelőzést végezhetünk. Több térfigyelő kamera lesz a kerületben, amelyeket a legkritikusabb helyeken szerelünk fel. A kamerák figyelése is az új feladataink közé tartozik. A „Szomszédok egymásért mozgalom” szintén kiemelt szerepet játszik Csepel közbiztonságának javításában. A mozgalom vezetője Dam Józsefné, akinél bátran jelentkezhet, aki részt akar venni a tevékenységükben. A lakókat nem arra kérjük, hogy „árulkodjanak” a szomszédaikra, hanem arra, hogy figyeljenek egymásra. Jelezhetik például, ha észreveszik, hogy valaki illegálisan szemetet rak le, ha gyanús autók kószálnak a környéken, vagy ha éppen segítségre szoruló ember akad a környezetükben. Jelenlegi irodánk, ahol Damm Józsefné is dolgozik, a Csikó sétány 2/A szám alatt működik. Nemsokára azonban egy új, nagyobb irodába költözünk, ahol a bővített létszámmal jobban elférünk.
  • Mik most a legfontosabb feladatok, amelyekre koncentrálnak?
  • Mindig arra törekedtünk, hogy Csepelen visszaszorítsuk a bűnözést, a törvénytelenségeket, szabálysértéseket. Azt akarjuk, hogy egy élhetőbb, biztonságosabb kerületben éljünk. A lakók eddig is megtapasztalhatták tevékenységünk eredményeit. Továbbra is az egyik legfőbb célunk az illegális szemétlerakás megszüntetése. Télen, a leghidegebb napokban arra is odafigyelünk, hogy a szabadban élő embereket felkeressük, megvédjük őket a fagyhaláltól. A csepeliek rendelkezésére állunk, ha bármiben a segítségükre lehetünk.

Forrás: Csepel.hu

40 hozzászólás “Tovább javul a közbiztonság: 18 fővel bővül a közterület-felügyelet” bejegyzésre

  1. Schneider Ádám szerint:

    “Tovább javul a közbiztonság: 18 fővel bővül a közterület-felügyelet”
    a kettő közt van logikai összefüggés? mert én nem látom hogy javulna a közbiztonság.

  2. Manitu szerint:

    Itt laksz Csepelen? Jársz a sétáló utcában például? Mert ha jársz, pörgesd vissza magadban az órát: hajléktalanok, koldusok, támolygó részegek, beszólogatók, kéregetők foglalták el a sétáló utcát nem is olyan régen. Én még emlékszem, hogy 30-nél is több kocsit gyújtott fel egy ámokfutó idióta, és hónapokig cenzúrázták ezeket a híreket, nem keresték a lakosság segítségével az elkövetőt. Emlékszem, hogy szamurájkarddal furikáztak a cigány maffiózók a Hollandi úton, emlékszem, hogy bódváros volt a Daru dombnál vagy hogy hajléktalanpiac volt a piacnál, és össze-vissza fostak, hugyoztak mindent az árusok a környéken.

    Mióta itt van a készenléti rendőrség és a közterület-felügyelet, sokkal élhetőbb lett a sétáló utca, nincs hajléktalanpiac, és egy rakás bűnözőt elkaptak. Újabban még a falfirkálókat is elkapják.

  3. Schneider Ádám szerint:

    minden este járok ott és látom a nagy munkában megfáradt cigányokat. most kevesebbet, mert hideg van, de múlt héten volt üvöltözés is, majdnem tettlegeséggel.

  4. Narancsvírus szerint:

    Nemrég betörtek a szomszédomhoz fényes nappal! A Királymajori SPAR előtt a kisebbség folyamatosan zaklatja az ott vásárlókat, hogy vegyenek tőlük zoknit, és más egyebet. Azt sem tartom normális helyzetnek, hogy a Gróf Széchenyi ált iskola mellé közvetlenül egy problémás iskolát tettek, ahová melegedni járnak be a “tanulók”, vagy a környéken hangoskodnak. Ma láttam kirajzani a közmunkásokat, volt aki becsületesen dolgozott, de voltak olyanok is akik csak bohóckodtak, dohányoztak, élvezték a kellemes napsütést! Összességében pozitívak az észrevételeim. Javaslat: este még jobb odafigyelést, a gyanús embereket igazoltatni!

  5. Manitu szerint:

    Azt senki nem mondta, hogy megszünt a bűnözés. Olvassatok. És értsétek is.

  6. Shrek szerint:

    Attól, hogy 18 fővel növelték a közterület-felügyeleti csoport létszámát, miért is javulna a közbiztonság?!
    A közterület-felügyelő nem rendőr. Semmiféle ilyen irányú végzettsége nincs. Azért növelték a létszámukat, hogy minél több pénzt tudjon beszedni az önkormányzat a szabálysértési bírságokból. Majd azt azért megnézem, hogy azok, akik most a közbiztonság javulsátá az ő számlájukra írják, majd mit szólnak ahhoz, ha éjszaka a szabálytalan parkolás miatt feljelentik, megbírságolják, mert ugye a lakótelepeken éjjel nem mindig talál szabályos parkolóhelyet az ember…..

  7. Vátesz szerint:

    A sétáló utcánál az OTP bankautomatájánál akartam pénzt kivenni, de előtte láttam, hogy két hatalmas cigány piszkálta azt, majd 5 m-rel odébb megálltak. Hát én vártam, majd csak elmennek, de nem. A gyalogátkelőn akkor jött át két készenlétis fiatal rendőr, szóltam nekik menjenek már arra. Erre a két cigány beállt az onnan 10 m-re levő buszmegállóba. A két rendőr oda sem ment hozzájuk, az egyik cigány volt vagy 190cm+150kg, a másik 185cm, de kigyúrt. Kérdem a rendőröket, miért nem igazoltatták őket, “azért nem, mert csak beszélgettek!”. Még szép, hogy nem a rendőrök előtt rabolnak! Egy másik alkalommal az automata nem adta ki a pénzt, csak a kivevőnyílás takarójának erős megrázására adta ki. Mi történik annak a pénzével, aki beletörődik, hogy nem jött ki a pénz? Bementem az OTP-be, szóltam nekik, mire “nem mi üzemeltetjük az automatákat!” De azért szólhatnának, nem? “Nem miránk tartozik, rendszeresen jönni szoktak az üzemeltetők!” Megjegyzem az automata OTP Bank logós!!!
    Egyébként én amikor láttam a készenlétiseket járőrözni, akkor rendszerint sohasem igazoltattak, illetve egyetlenegyszer az evangélikus templom előtt a hajléktalanokat.
    Kíváncsi vagyok, a megnövelt közterületesek csinálni fognak-e valamit, vagy csak sétálnak. Van polgárőrség, van közterületfelügyelet, van rendőrség, itt vannak a készenlétiek, szép kis erődemonstráció! Nem lenne egyszerűbb a rosszfiúkat számontartani és figyelni, utánna meg bekasztlizni? Persze, önfenntartó börtönbe! Rajtam állna, akkora büntetéseket szabnék ki, hogy a szomszéd országokból nem jönnének ide “vendégbűnözni”, hanem még a mieink is inkább külföldön bűnöznének!

  8. Katka szerint:

    Nyáron egy jó meleg nap a sétálóban egy 65-70 körüli jól öltözött bácsika, egy padon ülve szendvicset evett, mellette a padon egy dobozos sör volt. Ezek a segítőkész polgárőrök ott figyelték mikor bontja ki a sörét az öreg, még szinte a szájához sem emelte, mikor megjelentek, hogy megbüntessék, mert ügye közterületen nem szabad szeszes italt fogyasztani. Szegény öreg szabadkozott, hogy nem tudott róla, nem szokott Ő inni, csak ebben a nagy melegben megéhezett és megszomjazott, aztán fizetett, mint a katonatiszt.
    Tőle 10 méterre a hótrészeg cigók literes borosüvegekből vedeltek közben szinte nemi életet éltek a padon, bezzeg őket a hazafi őreink messze elkerülték.

  9. csaba péter szerint:

    Ez így van katka , nezeti fehérlovas címeres csepeli vadászaink csak a megfélemlíthető békés polgárok baszogatására , megbüntetésére szakosodtak ,valódi munkát eddig még nem végeztek.

  10. csaba péter szerint:

    Egy biztos ez a kurzus ezért a pökhendi , lekezelő , mindenkitől elzárkózó, komcsizó polgár zaklató viselkedéséért még iszonyú árat fog fizetni. Hamarabb mint gondolnák.

  11. szigetország szerint:

    Kedves Csaba Péter és Katka!

    Tessék beállni közterület-felügyelőnek vagy polgárőrnek, és megmutatni, hogyan kell rendesen dolgozni! Folyamatosan vesznek fel embereket. Kritikák helyett itt a lehetőség arra, hogy jó példával járjatok elől.

    Nos?

  12. ser szerint:

    lefordítva, több csepelit fognak megbüntetni a házuk előtti füvön parkolásért.
    Szuper

  13. Manitu szerint:

    Aki tiltott helyen parkol, ne csodálkozzon. Emellett meg több bűnözőt meg szabálysértőt is fognak elfogni.

  14. Manitu szerint:

    Azért a Katka féle mélyvörös sötétséget nehéz lenne túlszárnyalni. Szegény öreg bácsi, aki nem tudta, hogy nem szabad alkohol fogyasztani az utcán. A gonosz közterület-felügyelők meg biztos a hótrészeg cigányokkal szövetkezve vadásznak az ártatlan italozókra – már amikor nem közösülnek velük a padon.

    Elképesztő hülyévé válhat valaki, ha vörös köd van a szemén. Katka, mondjál már még ilyen történeteket, olyan valóságosnak tűnnek.

  15. Katka szerint:

    Manitu szerint: Baszki már nem csak komcsi, meg vörös vagyok, már hazug is. Tudod mit te fidesz tetü, hazug az Orbánod meg a sok rohadék aki körülveszi, meg az ilyen seggnyalók, mint te vagy.

  16. Shrek szerint:

    Manitu még életében nem parkolt tilosban, soha semmi szabályt nem szegett meg, még talán egy papírdarabot sem dobott el soha az utcán. Az ilyen embereket példaként kellenne állítani a többi átlagpolgár elé.
    Kedves Manitu! Majd figyeld meg, hogy a közterület-felügyelők soha nem fognak a bűnelkövetőkkel szemben intézkedni, csak a többi embert bírságolni, meg igazoltatnak a buszon ha nincs nálad jegy.

  17. "?!" szerint:

    Mi a manó?!
    Ezek már nemcsak fideszgárdistát, polgárőrt, és rendőrt alakítanak, hanem BKV ellenőrt is?
    Mi lesz itt még?

  18. Shrek szerint:

    Nem láttad még őket csoportosan vonulni a Szent Imre téren sárga mellényben? Követik a BKV ellenőröket.

  19. Manitu szerint:

    Shrek, ha figyeltél volna, láthattad volna hogy már az első héten kaptak el bűnelkövetőket a csepeli közterület-felügyelők. Egyébként meg ha szabálytalanul parkolsz, akkor ne a közterület-felügyelőket okold. Az elég degenerált dolog, ha valaki mindig másokban látja a hibást.

  20. Vátesz szerint:

    A közterületesek vezetője, Sághy Jenő, régebben csepeli rendőrkapitány volt, ő meg a az új csepeli rendőrkapitány megoldhatná, hogy sem a közterületfelügyelők, sem a rendőrök ne ijedjenek meg a nehézfiúktól meg az etnikumtól! A csepeli polgárok nem fogják érezni, hogy javult a közbiztonság, ha a rendért felelősek csak az amúgy is törvénytisztelő polgárokon fitogtatják a hatalmukat!

  21. Shrek szerint:

    Manitu! Nem parkolok szabálytalanul, mert nincs autóm. Azt kellett volna meglátni, hogy micsoda bűnelkövetőket kaptak el a közterület-felügyelők? Én azt gondolom, hogy ami a csepeli sajtóban megjelenik attól nem fogod jobban biztonságban érezni sem magad, sem a vagyonod. Te sem és a szomszédod sem. A bűnüldözés a Rendőrség feladata kvázi az államé. Nem vagyunk Amerikában, nincs szükség önkormárnyazati rendőrségre, de sajnos lassan úgy fest ez a dolog, hogy Csepel ország lesz az országban. A térfigyelő kamerákat ezentúl a közterület- felügyelet figyeli majd. Szerinted miért? Gondolkozz el rajta. Azért mert valakinek más a véleménye, mint a tiéd attól még nem degenerált. Te is csak egy vagy a sok közül, aki csak a pofáját tudja jártatni, de ha látna valamit behúzná fülét-farkát és kussolna.

  22. greenday szerint:

    Jaj de fáj a Lenin fiúknak, hogy a Fidesz végre tenni próbál valamit és nem a lopással van elfoglalva… jó ezt látni, olvasni!!!

  23. Dr. grün szerint:

    greenday!
    A kutya szokott próbálni!
    Itt tenni kellene már! Rá kéne jönni, hogy ezt a választást megnyerték és nosza! ))) 🙂 (((

  24. Bugi szerint:

    Shrek! A legelső hír az volt a közterület felügyeletről, hogy elkaptak egy harminc fős cigány vaslopó bandát.

  25. Bugi szerint:

    Ha Shrek olvasná a Csepel.info blogot, tudná, hogy baromságot írt.

  26. CsepeliNo1 szerint:

    Ebben az egész közterület felügyeletben, egy gyenge pont van, nevezetesen Sághi Jenő!
    Azért nem működik rendesen.
    Ezek a közterületesek csak basztatnak mindenkit!
    Basztatják a lakosságot (pl.: parkolás), de a bűnözőt nem kapják el, akkor basztatják a rendőrséget, polgárőrséget. És ha a rendőrség (vagy a polgárőrség) nem tudja elkapni a bűnözőt, akkor rájuk húzzák, hogy Ők a bénák!
    Magyarul, egy olyan csoport lett Csepelen, aki a BASZTATÁST csinálhatja, de semmit nem lehet rajtuk számon kérni. Amint számon kérnének rajtuk valamit, azt egyből hárítják a rendőrségre, polgárőrségre, stb!
    Nem ezeket kellene felduzzasztani (bár ki kellett fizetni az illetékest – jó szavazó), hanem a rendőrséget. Annak lenne értelme!

  27. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Kérjük a név szerinti és tételes felelősségre vonási listát!
    Addig csak duma, mint a “jelentősen javult”! ))) 🙂 (((

  28. Csepeli szerint:

    Mi lehet az oka, hogy Csepelen az Erdősor utcában a Csikó sétány elején lévő szolgáltató létesítmény (Aqua Patika, Ergo Line és egyéb szolárium) épületei közé a gyalogos használatra szánt területre behajtó szlovák és nem szlovák rendszámú autók parkolását az Erdősor utcán gyakran kocsikázó (zöld kocsi) Közterület Felügyeletesek “nem látják”?
    Az Erdősor utcai oldalon az épület végében lévő járdarész már a kocsik súlya alatt szét van csúszva. Ez a szakasz, a Csatornázási művek szivattyú telepe melletti parkolótól behajtó kocsik rongálását szemlélteti.
    Az épületeket a Csevak újította fel, tehát ez a terület is része a közterületnek, melyet a Közterület Felügyelet sasszemű munkatársainak hivatalból is észre kellene venniük!

    Ha ehhez szemüveg kell, most akciós a TESCO-ban!!!

  29. lolka szerint:

    Amit szabad Jupiternek, nem szabad a hatökörnek….
    Amit nem látok az nincs is…
    Engedélye van áruszállításra….
    Sógor, koma, jó barát…………………………………………

  30. Manitu szerint:

    Down-kóros, retardált (Dr.) grün, szivacsos agyacskádnak egy kis emlékeztető:

    Hatalmas fémtolvaj-fogás Csepelen: http://csepel.info/?p=13726
    Egyre szigorúbban ellenőriznek a közterület-felügyelők http://csepel.info/?p=14538
    Életmentő közterület-felügyelő. http://csepel.info/?p=13701
    Közterület-felügyelők a lomvadászk ellen: http://csepel.info/?p=14085
    Katasztrófa-elhárító közterület-felügyelő: http://csepel.info/?p=16459

    Az új közterület-felügyelet bizony erősít a közbiztonságon.

    A régiről semmi információ nincs az interneten, pedig tudtommal nemcsak voltak, de többe is kerültek. Mit csináltak, hol voltak? Én csak annyit tudok, hogy pár évvel ezelőtt még azt sem büntették meg, aki terepjáróval állt az önkormányzat bejárata elé, a járdára. Ja, az MSZP-s képviselő volt, bocsi. Nekik nem volt büntetés, ők nem követhettek el szabálytalanságot, meg a haverok-elvtársias barátok sem?

  31. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”!

    Fogd vissza magad, és ne oktass magas lóról másokat olyasmiről amiről nagyon hiányos ismereteid vannak!

    Felhívom a figyelmedet arra, hogy az előző ciklusban a közterület-felügyelet nem a kerületi önkormányzat, hanem a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozott (a működési költségekkel együtt)!

    Nagyon sokba kerül Csepelnek az, hogy a már több mint 40 főre duzzasztott hadsereg felett a jelenlegi kerületi vezetők megszerezhették a rendelkezési jogot!

    Tehát hátrább az agarakkal!

  32. Dr. grün szerint:

    Minden indiánok nagyon büdös szellentése, húgyagyú!
    Ezek lennének a jogerős ítéletek linkjei, amit a harmin fős cigány vaslopó bandára kiróttak a zeredményes elfogásuk után, vagy csak Te vagy a link?!
    Mondta már valaki Neked, hogy a feltételezés még lufasz?! ))) 😀 (((

  33. maminti szerint:

    Hát itt már mindenki rászista? Hová jutunk, ha már Manitu is cigányozik? :))))))))

  34. Manitu szerint:

    Írásjel! A tudathasadásoddal orvoshoz kellene menned, nem okoskodni. A közterület-felügyelet szervezetileg korábban valóban a fővároshoz kapcsolódott, de Csepel kifizette az árát. Duplán, sőt triplán is. Down-kóros retardált (Dr.) grün meg azt sem tudja, hogy a közterület-felügyelet és a bíróság között mi a különbség? Ajaj. Nem is csoda, a kommancsok között gyakori a butaságnak ez a szintje.

  35. worm szerint:

    Kedves előttem szólók! Ebbe a kommancs-narancs vitába nem szállok be, mert semmi értelmét nem látom. Annak örülnék, ha éjjel is lenne valami eredménye a köznyugalom fokozódásának. Hogy ki oldja meg nem érdekel, de kb. két éve egyre jobban zavar az éjszakai mulatozás a kerületben. Lehet, hogy öregszem, de kezdem nem tolerálni ezt a magatartást.
    Nyáron nem lehet pihenni hétvégén, mert a környékről csak a mulatós zene és az ordibálás szűrődik be a nyitott ablakon.
    Hétvégén nem szabad füvet nyírni, mert zavarjuk a polgárok pihenését. Ha mégis megtenném, akkor megbüntetnek. Mivel hétköznap dolgozom, hogy tudjak adót fizetni, nem érek rá füvet nyírni. Vegyek ki kéthetente egy nap szabadságot, hogy a kertben ténykedjek? Akkor nem marad nyaralásra, ahol a szép új kártyát tudnám használni. Szóval vagy dolgozok, és megbüntetnek hétvégi zajongásért, vagy dolgozok és megbüntetnek parlagfüves, gazos kertért.
    És ha már hétvégén nem nyírtam füvet, mert zavarom a szomszédokat, akkor vajon őket miért nem zavarja, hogy éjjel a szomszédos italbolttól nem tudnak pihenni? Ja, hogy pihentek napközben, amikor ők sem nyírták a saját füvüket? Logikus.
    A helyzet pedig egyre jobb lesz, a dohányzásellenes törvénnyel. Védjük azokat az italbolt-látogatókat, akik nem dohányoznak piálás közben. Most egyre több helyen látom, hogy kocsmák előtt álldogálnak az emberek cigarettával, mert ugye a boltban nem szabad rágyújtani, mert megbüntetik őket. És vajon tud egy 5-10 fős csapat csendben dohányozni?

  36. CsepeliNo1 szerint:

    Kedves worm!
    Ráhibáztál. Én is ezt próbáltam mondani, hogy számon semmit nem lehet rajtuk kérni. Ők fél munkát végeznek, és ami sikerül nekik, azzal verik a mellüket!
    A népet azt bűntetik… ENNYI ESZÜK VAN! Vezetőjükkel együtt!
    De tudjuk Őt miért zavarták már el Csepelről, remélem hamarosan újra elzavarják!

  37. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”!, Te Minden Indiánok Hatalmas Szelleme!

    (Törlesztésként egy kicsit más stílusban: Kedves “Manitu”, Te indián bélgázzal töltött agyú idióta barom!)

    A 10:28-kor és korábban elküldött provokatív szövegeidre visszatérve, amelyekben olyan nagyon véded a közterület-felügyelőket, felhívom a figyelmed arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a Gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatban nagyon helyesen kijelentette, hogy “a közrend védelme a Rendőrség alkotmányos privilégiuma, és nem tűri el, hogy ennek a feladatnak az ellátásába bárki más beleavatkozzon”.

    Sajnálatosnak tartom azonban, hogy a Belügyminiszter Úr Csepelen még nem szerzett érvényt ennek a kijelentésének egy olyan szervezettel szemben, amelyik rendszeresen megsérti a Rendőrség működési területeit, és különféle jogsértéseket követ el.

    Például:

    1.) A pénteken 11:41-kor elküldött írásodban “grün”-t a “Hatalmas fémtolvaj-fogás Csepelen” című tudósításra emlékeztetted.
    Ennek az igazolásként általad felhozott esetnek egyrészt az a szépséghibája, hogy közterület-felügyelők magán területen végzett tevékenységért fogtak el embereket, másrészt pedig az, hogy tudomásom szerint az ott elfogott személyek nem a területen tárolt fémet akartak ellopni, hanem a talajba eltemetett fémhulladékot ástak ki.
    Még azzal az indián finggal töltött agyaddal is illene tudnod, hogy a közterület-felügyelő hatásköre nem terjed ki a magán területekre, ezért hatásköri túllépést követtek el.

    2.) Ha nem volna olyan illékony a memóriád mint az indiánfing, akkor arra is emlékezned kellene Te idióta, hogy saját zsebre történő bírságolásért, tettenérés alapján vett őrizetbe a Rendőrség 3 főt ebből a még csak 11 hónapja működő díszes társaságból.
    Ezt az ügyet különösen súlyosbítja az, hogy ha Tóth Mihály polgármestert felelősség terheli az önkormányzat vagy a CSEVAK korrupt műszaki ellenőrei által leigazolt, de el nem végzett munkák után kifizetett pénzekért, akkor viszont ezeknek a korrupt díszmadaraknak a cselekményéért Németh Szilárd polgármestert is felelősség terheli, különös tekintettel arra, hogy Ő hozta létre ezt a szervezetet.

    3.) Harmadikként egy e héten megtörtént esetre hívom fel a figyelmedet. A beszámolók szerint a hét elején az történt, hogy önkormányzatunk bátor közterület-felügyelői, akik a velük egy súlycsoportba tartozó sötétebb bőrű gyanús elemekre rá sem mernek nézni, déli egy óra tájban hárman igazoltattak egy törékeny alkatú I. osztályos középiskolás diáklányt, és miután az nem tudta felmutatni a diákigazolványát, beszorították a buszmegálló sarkába és addig vegzálták amíg sírógörcsöt kapott.
    A kislánynak az időközben helyszínre érkező anyukája feljelentéssel fenyegette meg a díszmadarakat. Úgy tudom, hogy az anyuka meg is tette a feljelentést, és remélem hogy a díszmadarak meg is kapják a megérdemelt jutalmukat!
    Szerinted az ilyen embereket kellene tisztelni, és közpénzből jól megfizetni?

    Bízom benne, hogy a fenti három példa elegendő ahhoz, hogy mások komancsozása és lekezelő kioktatása helyett úgy hallgass mint a kutyaszar a fűben!

    Olyan hülyeségre pedig ne hivatkozz a védelmükben, hogy van közöttük olyan kiváló személy is aki vörösiszap-katasztrófa alkalmával tanúsított helytállásáért kitüntetést kapott, mert annak ellenére, hogy az ott tanúsított helytállása elismerésre méltó, azt az esetet nem lehet ehhez szervezethez kapcsolni. A kitüntetést ugyanis még más szervezet tagjaként érdemelte ki!

    Most ennyi, de ha igényled, akkor folytathatom a szervezet értékelését.

  38. Jeniszej szerint:

    Nem ártana, ha a közterületesek autója is felvenné már végre a láthatósági mellényt, hogy ne lehessen
    „csali autónak” használni a tilosban.
    Azzal azt hiszem sokan, egyetértenek, hogy a közterületesek gépkocsi legyen felszerelve megkülönböztető jelzésekkel, hogy éjszaka is lássák a Csepeli Lakosok, hogy hol végzik nemes feladatukat.

  39. szigetelő szerint:

    He he! Jól osztottad kérdőjel! 🙂 Szerintetek ki lehet Manitu?

  40. Csepp szerint:

    Érdekes, hogy milyen szépen leürült a bűnözőktől a sétáló utca. Sajnos aki ezt írta, mondta, az gyalog ott át még nem ment, csak mikor 50km/h-s sebességgel elmegy a Rákóczi úton, akkor egy pillanatra be tud pislantani, és csodálkozva mondja : “semmi bűnözés, minden rendben van”. Na, én személyem szerint nap mint nap ott sétálok el, mert szerencsére van munkahelyem és megyek dolgozni. Rengeteg a “sötét bőrű” kiabálós részeg állat. Ez nő vagy férfi, tök mindegy, mert egyik sem dolgozik, felveszi az állami támogatást, és a sétáló utcán sütkéreztetik magukat, akár félmeztelen. Azért ne már. Tartsuk tiszteletben a közterületet, én nem vagyok kíváncsi a fogatlan cigányokra.Kéregetnek Magyaroznak, üvöltöznek, köpködnek, szemetelnek, fekszenek a padon, és csak sorolhatnám. De minek, hiszen azt mondják nincsen ott semmi gond. Az illetékes, szálljon ki az állam adta kocsijából, és igenis legyen mersze szembe nézni a csepeli valósággal. Csak a blama megy, de ezt megszoktuk 1989 óta. Mint már sok helyen olvashattuk, ilyen a MUTYI VILÁG. Vagy megszokod kedves Magyar Állampolgár, vagy pedig megszokod. És természetesen fizesd az adót, meg az adónak az adóját, és vigyázz, mert jön az új adó, az adóadóadó.

Itt lehet hozzászólni !