„Valakinek ki kellett mondania: elég!”

The Guardian: Magyarország kormánya nyerésre áll

The Guardian, Magyar Nemzet

Magyarország kormánya egyelőre nyerésre áll a nemzetközi szereplőkkel való szembenállás során – állapítja meg a The Guardianban megjelent cikkében Mark Weisbrot. A szerző szerint az IMF által követelt politika fékezte a gazdaság talpra állását, és egy ponton valakinek ki kell mondania, hogy ami elég, az elég.

Magyarország kormánya az utóbbi hónapokban sok befolyásos érdekkel szállt szembe, és egyelőre nyerésre áll – jegyzi meg a cikk elején a szerző. Rámutat: a Financial Times júliusban, amikor a magyar kormány „csomagolni küldte” a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), azt harsogta, hogy az IMF nem engedhet a költségvetési fegyelem lazulásával flörtölő kormányoknak. Magyarország ellenszegülése vélhetően az IMF és az európai hatóságok által szorongatott más kormányokra is átterjedhet – vélekedik a Guardian cikkírója.

Emlékeztet: a kormány július elején először is bankadót vezetett be, majd elutasította, hogy eleget tegyen az IMF a költségvetési hiány további csökkentésére vonatkozó követeléseinek. Magyarország – írja a szerző – már közel négyéves megszorításon van túl, a deficit a bruttó hazai termék (GDP) 9 százalékáról 3,8-ra csökkent. Ami még fontosabb, a folyó fizetési mérleg hiánya erre az évre kevesebb mint 1 százalék. A cikkíró ugyanakkor hozzáteszi: a munkanélküliség a 2007-es 7 százalékról mára 12 százalékra emelkedett, a gazdaság alig nő.

„Bárcsak mi is megtehetnénk!”

Orbán Viktor kormánya most az ország jegybankját vette célba, és azzal vádolja, hogy a kamatszint magasan tartásával késlelteti a gazdaság talpra állását – olvasható a cikkben. A kormány 75 százalékkal csökkentette Simor András bankelnök fizetését – írja a szerző, hozzáfűzve, hogy „bárcsak mi is megtehetnénk ugyanezt például Alan Greenspannel vagy Ben Bernanke-kel, akik felelősek a nagy világválság óta legsúlyosabb recesszióért”. A szerző, Mark Weisbrot emlékeztet arra, hogy Magyarországon Európa-szerte az egyik legmagasabb az alapkamat, 5,25 százalék. Mindezekben a döntésekben, amelyeket az Orbán-kormány hozott, van némi gazdasági logika – vélekedik a cikkíró.

A bankadó a GDP 0,5 százaléka, ami jelentős egy olyan kormány számára, amely csökkenteni próbálja a hiányt. A bankok – amelyek felelőtlen hitelezési tevékenységük révén az Egyesült Államokban és másutt is jelentős részben okolhatók éppen azokért a gondokért, amelyekkel Magyarország küszködik – a gazdasági stagnálás közepette is nyereségesek, ez alkalmas terület adószedésre. Az IMF által követelt prociklikus politika – a költségvetési lefaragások és az adóemelések – fékezte a gazdaság talpra állását, és egy ponton valakinek ki kell mondania, hogy ami elég, az elég – írja a szerző.

Magyarország küzdelme egy nagyszabásúbb harc képét vetíti előre

Szerinte ugyanez igaz a jegybank kamatszintjére, amely a gazdasági válság alatt túl magas, 8 és 11,5 százalék közötti volt 2008-ban, amikor a gazdaság leszálló ágban volt. Tavaly, amikor a magyar GDP 6,3 százalékkal csökkent, a kamatszint még mindig 6,25 és 9,5 százalék között állt – emlékeztet. A cikkíró úgy véli, a kormány lépései éles rendre utasítást váltottak ki. A bevett ortodoxia, miszerint a központi bankoknak „függetlennek” kell lenniük a kormánytól, gyakran azt jelenti, hogy a bankárok érdekei és nem a köznép érdekei felett őrködnek.

A szerző emlékeztet: azok a hitelminősítő intézetek, amelyek a jelzálogpiaci válságban is szerepet játszottak, leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vették Magyarországot, mert nem jutott egyezségre az IMF-fel. A Guardian a The New York Times múlt heti írására emlékeztet, amely szerint Magyarország küzdelme egy nagyszabásúbb harc képét vetíti előre, amely a jövő évben zajlik majd, és arról szól, hogy az európai politikusok költségvetési fegyelmet próbálnak ráerőltetni a mind engedetlenebb polgárokra.

A cikk szerint sajátos, hogy egy jobbközép magyar kormány viszi a prímet, de ha Spanyolország és Görögország szocialista kormányai szembeszegülnek a Nemzetközi Valutaalappal és az európai hatóságokkal, ők is megnyerhetik maguknak a közvélemény támogatását. Akkor pedig – zárul a cikk – új játéktér alakul ki Európában, amely a gazdasági válságból való gyorsabb kilábalást tesz majd lehetővé, és véget vethet még a többség életszínvonalát jelenleg sújtó ostromnak is.

mno.hu

31 hozzászólás “„Valakinek ki kellett mondania: elég!”” bejegyzésre

  1. koppancs szerint:

    végre szembeszáll valaki a népnyúzó bankárkaszttal.
    úgy tűnik a zsidók is érzik a véget, ha valaki nem tudná a zsidó cégek minden bevételüket izraelben fegyverkezésre költik, készülnek az irán elleni háborúra ezerrel. már szivárogtatják hogy támadni készülnek legkésőbb jövő tavasszal.
    a zsidó állam fogja kirobbantani a III. világháborút sajnos.

  2. Tóth Mária szerint:

    koppancs: klasszul megfogalmaztad azt, amivel max. egyetértek, de azért azt is mondjuk ki,
    hogy nem minden zsidó vallású ember “mocsok” , bár nekünk ebből is a legalja jutott!

  3. Erzsi szerint:

    Kopancs!

    Olvasd el a Bibliát, a zsidó nép sohasem fog elpusztulni, ők Isten választott népe.

  4. admin szerint:

    Koppancs: moderáltunk. A népirtó hajlamaidat légyszi fogjad vissza. Van egy szint, amitől a gyűlölködés miatt elfogadhatatlanná válik egy hozzászólás.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Erzsi!:

    “ők Isten választott népe.”
    Csak az a legfőbb (legnagyobb bűnük), hogy tagadják a MESSIÁS-JÉZUS eljövetelét, mondván az nem az ő messiásuk, nem értük jött el! Mind a mai napig arra áhítoznak, hogy csak ő értük, eljő majdan az Ő MESSIÁSUK! Mind hiába várhatják, az már az egész emberiségért egyszer eljött! Innen s ennek következményeiből fakadnak a lelki békétlenségeik, és soha, de soha nem is fogják megtalálni, a TEREMTŐTŐL MEGKAPNI!

  6. Erzsi szerint:

    Kedves Gondolkodó!

    Gondolataiddal az utolsó mondatig egyetértek. Valóban a békétlenség fő oka Jézus hiánya, hiszen Ő a mi békességünk.

    Azt írod, a Messiás eljött. Így igaz, minden emberért. Viszont a zsidó népnek is kegyelmet ad Isten, a Róm 11. rész erről szól a Bibliában. Egészen pontosan a 25-32 vers között olvasható, hogy az egész Izráel üdvözülni fog, mert a Messiás ( Jézus), eltávolítja a hitetlenséget Jákób házából. A hitetlenek valóban tagadják Isten igazságait, de ehhez nem kell zsidónak lenni.

    Ugyanakkor az is megállapítható, hogy azok akik nem zsidók, Jézus nélkül ugyancsak
    békétlenül élnek.

    Jn 3:16- ban, Jézus mondta önmagáról, ” Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

    Ef 2:8-9-” Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez. Nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.”

  7. Gordon szerint:

    Az iszlám sem fogadja el Jézust Messiásként.

    “Az Iszlám álláspontja Jézusról (béke legyen vele) két merőben ellentétes vélemény között helyezkedik el. A zsidók visszautasították Jézust (béke legyen vele) mint Isten prófétáját, és csalónak nevezték őt. A keresztények ezzel szemben Isten fiának tartják őt, és ennek megfelelően imádják.

    Az Iszlám Jézust (béke legyen vele) Isten egyik legnagyobb prófétájának tartja, és éppúgy tiszteli, mint Ábrahámot (béke legyen vele), Mózest (béke legyen vele) és Mohammedet (béke legyen vele). Ez a szemlélet összhangban van az Iszlám nézőpontjával Isten egyedülállóságáról, az Isteni irányítás egységéről, és Isten küldötteinek egymást követő, kiegészítő szerepével.

    Az Iszlám lényege – Isten akaratának való odaadó engedelmesség – először Ádámnak került kinyilatkoztatásra, aki továbbadta gyermekeinek. Minden további kinyilatkoztatás – Noénak (béke legyen vele), Ábrahámnak (béke legyen vele), Mózesnek (béke legyen vele), Jézusnak (béke legyen vele) és végül Mohammednek (béke legyen vele) – összhangban volt ezzel az üzenettel, meghatározva az ember Istenhez fűződő és az emberek egymás közötti viszonyát.

    Így bármilyen ellentmondások is legyenek a kinyilatkoztatott vallások legfontosabb tételei között, azokat az Iszlám megítélése szerint az emberek hozták létre. Jézus (béke legyen vele) szerepe a júdaizmusban és a kereszténységben sem kivétel ez alól.
    Bár a Korán nem mutatja be Jézus (béke legyen vele) életének részletes történetét, kiemeli születésének, küldetésének, égbe való felemeltetésének, és a róla kialakult keresztény álláspont hibás voltának legfontosabb vonatkozásait.

    A Koránban Jézusra (béke legyen vele) vonatkozó részek foglalkoznak Mária (béke legyen vele) életével is. Édesanyja, mikor állapotos volt Máriával, gyermekét – bár nem tudta, hogy fiú vagy lány lesz – Istennek ajánlotta. Amikor megszületett, kiderült hogy lány, de mivel édesanyja már korábban Istennek ajánlotta, ezért Mária (béke legyen vele) lett az első nő a világon, aki folyamatosan a templomban tanulta a vallást.”

    http://iszlam.com/iszlam-az-elet-vallasa/iszlam-alapismeretek/jezus-a-koranban

  8. nagyapo szerint:

    Kár a bankadót bevezetni, mert burkoltan mi fizetjük meg.

  9. codec szerint:

    Ajánlom egy szocialista véleményének a megismerését:http://atv.hu/cikk/20100811_korozs_lajos?source=hirkereso

    Azoktól félti a nyugdíjrendszert, akik 40 évig fizettek. A magánnyugdíjpénztárak bankárainak munkahelyei iránti aggódása hab a tortán.

  10. Erzsi szerint:

    Kedves Gordon!

    Nyilván sokféle vélemény hangzott már el Istennel kapcsolatban, de számomra kedves bibliai verssel válaszolok.

    Csel 4:12-” És nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név ( Jézus), amely által üdvözülhetnénk.”

    Azt írtad, a zsidók visszautasítják Jézust, de csak azok akik Jézus vére által még nem születtek újjá. A világon egyre több zsidó ember fogadja el Megváltójának Jézust. Őket Messiás hívő zsidóknak hívják.

    Ismétlem, a zsidó nép megtérése Jézushoz, a Róm 11-ben olvasható.

  11. csepeli szerint:

    Itt meg mi folyik, vallási vita van? Hát gratulálok baszki. Mindez egy gazdasági témájú cikk kapcsán.

    Igen, vannak olyan közgazdászok, akik globalizációellenesek, meg IMF-ellenesek, stb. Ilyen ez a Mark Weisbrot is. Most kihasználta az alkalmat, hogy Magyarország kapcsán újra odamondogathat egy kicsit az IMF-nek, és elismételheti, amit már hetvennyolc korábbi cikkben leírt. Egyébként egy erősen baloldali közgazdász. Ő azt tartja jónak, ha alaposan eladósodnak az országot, merthogy majd attól fejlődik a gazdaság. Hát ezt Magyarország sajnos már kipróbálta, Medgyessy is pont ebben bízott: nem baj, ha sok adósságot halmozunk fel, majd kinőjük. Nem jött be! Most Matolcsy is ezt szeretné, hátha másodszorra sikerül… ha meg nem, akkor legfeljebb elvesztegetünk egy újabb évtizedet, oda se neki, van idő.

  12. Vakariosz szerint:

    Gordon tévesen értelmezi az iszlam.com oldalról idézett szöveget. Az iszlám igenis Messiásnak tekinti Jézust (béke legyen vele). A Messiás szó illetve név nem kevesebbszer szerepel a Koránban, mint tizenegyszer. Csupán a Messiás szó jelentése más. A messiás a görögben felkent, az iszlám és az arab nyelvben Jézus neve. Ugyanakkor valóban az iszlám szerint Jézus nem Isten fia, mert az súlyos istenkáromlás, és nem is megváltó, mert mindenki a saját “keresztjét” cipeli.

  13. Lora :) szerint:

    csepeli beírása tetszik, bár finomabb fogalmazásban írtam volna ugyanezt.
    Nem vallásban kell keresni a gazdasági kérdést, azért mert mind tudjuk, hogy a zsidók irányítanak mindent, nem feltétlen kell folytatni is a gyűlölködést.

    Egyébként ha belegondoltok, csak hogy világosabban lássuk ezt a zsidó-kérdést.
    OK, Isten kiválasztott népe, mert ezt ők alkották ki képként magukról. Nem akarok senkit megbántani vallási hovatartozásában, senkit nem akarok megbántani általa kialakított vallástörténelmi-tudásában, de ezek mind kitalált zsidók által írt mendemondák. Minden vallásban van egy Isten, akik jéééé…..milyen érdekes mind december 25-én születtek, és jéééé….milyen érdekes mind feltámadt, és mindnek fájdalmas halála volt…….a kereszténységet magát is csak kitalálták méghozzá valami Konstantin vagy ki a nyavaja, ott arra nyugaton a lázadozók, meg a csürhe banda visszaszorítására, hogy őáltaluk fogalmazva rendet teremtsenek a világon…..minden humbuk……a zsidónak nincs gyökere, betolakodók lettek a palesztin-területeken, de a zsidók után jönnek a magyarok, akiknek szintén nincs gyökerük, és szintén kialakulóban lévő népcsoportokat igázott le, hogy itt maradhasson a Kárpát-medencében…..ERRE A KIS RÖVID LEÍRÁSRA NEM SZERETNÉK ÚJABB BEÍRÁSOKAT KAPNI, EZ CSAK EGY KIS KIIGAZÍTÁS AZ ÉN SZÁM-ÍZE SZERINT, A TÉMÁNÁL MARADOK;

    Aki közülünk beszél bármilyen nyelvet, és esetleg még nemzetközi sajtót is olvas, csodálkozva bámulhatja, hogy hetekkel ezelőtt még a Machthungrig (hataloméhes) Orbán-Regierung (kormányzás) becenevet ragasztotta majd’ minden nemzetközi sajtó a kormányunkra. Arról nem is beszélve, hogy Európában, és azon világ országaiban, ahol nem diktatúra van, még megközelítőleg sem volt ekkora arányú győzelme egy kormánynak választásokon. Ez az első olyan jel, amivel kinyílvánítottuk; a magyarok ismét változást akarnak, akárcsak ’56-ban.

    Európa-szerte végigment a hír, hogy bankadó, na megingott egy kis időre a forintunk, csillagos égig szöktek a valutaárak, DE!! igenis a gazdaság-élénkítés nem arról kellene hogy szóljon, hogy csak egy bizonyos szféra gazdagodjon meg belőle.
    Itt már annyi fékentartás-megszorítás-tökömbököm tudja mennyi elvonás volt, és soha semmi eredménye nem volt, legalábbis én nem vettem észre.
    Végre itt egy ember, aki megmondja szemtől szembe, hogy a válság idejében beáramló pénzeket a bankok megsegítésére fordították, erre most a bank nem akar részt vállalni a gyorsabb talpra állásban? Hát itt kezdődnek a gondok…., amikor beengedtük ezeket a szemét külföldi bankokat, akik a nyereséget elszívják, kiviszik innen –

    Felteszem a kérdést;
    MIÉRT KELL NEKÜNK BANK? MIÉRT NEM AZ ÁLLAM AD HITELT AZ EMBEREKNEK?
    A MI ÁLLAMUNK RENDELKEZIK OLYAN JOGOSÍTVÁNYOKKAL HOGY EZEKET AZ ITTENI LEÁNYVÁLLALTÚ BANKOKAT ELKÜLDJE A FRANCBA? erre várnék válaszokat!!!

  14. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Az alábbiakban idézek egy kifejezetten a cikk témájához illő részletet egy könyv alakban először 1902-ben (tehát 108 évvel ezelőtt) kiadott írásműből.
    Érdeklődéssel várom az idézett részletre vonatkozó véleményüket!

    Részlet:
    A nagyvonalúan kiszámított összegeken kívül egyetlen fillért sem lenne szabad visszatartani az állampénztárban, mert a stagnálás a pénz körforgásában zavarólag hat az államgépezet mûködésére.

    A forgalomban lévõ pénz egy részének kamatozó értékpapírokkal való helyettesítése pontosan ilyen stagnálást idéz elõ.

    Ennek a körülménynek következményei már eléggé észre is vehetõk.

    Gazdasági válságokat fogunk elõidézni egyszerûen azáltal, hogy pénzt vonunk ki a forgalomból.

    Óriási tõkéket stagnáltatunk s vonunk el így az államoktól, ezért azok kénytelenek lesznek ugyanezekhez a stagnáló tõkékhez folytatólagosan kölcsönökért folyamodni.

    Ezek a kölcsönök kamatfizetési terheket rónak az államokra és a rabszolgáinká teszik õket.

    A jelenlegi pénzkibocsátás általában nem felel meg a szükségletnek, és ezért nem elégítheti ki a lakosság összes igényeit.

    A pénzkibocsátás újjárendezése lényeges kérdés az egész világ számára.

    Azokat az újításokat, amelyeket az államok pénzügyi intézményeiben és eljárásában tervezünk, olyan formákba fogjuk öltöztetni, hogy senkire sem fognak riasztólag hatni.

    Ki fogjuk hangsúlyozni, hogy az újításokra azért van szükség, mert az államok az õ rendellenességeikkel zavaros állapotokat teremtettek a pénzügyek terén.

    A legfõbb rendellenesség, amint erre rá fogunk mutatni, abban áll, hogy olyan állami költségvetést irányoznak elõ, amelyet minden évben ki kell bõvíteni.

    Az ilyen módszerek következtében az államkincstáraik üresek lesznek.

    Ezt nyomon követi az államkölcsönök idõszaka, ez pedig végképp kikészíti és csõdbe juttatja az összes államot.

    Minden államkölcsön annak következménye, hogy az állam gyenge lábakon áll és nem képes saját jogainak az érvényesítésére.

    A kölcsönök Damoklész-kardjaként lógnak a vezetők feje felett, de a vezetők ahelyett, hogy ideiglenes adót vetnének ki alattvalóikra, kinyújtott kézzel koldulni jönnek a mi bankárainkhoz.

    Az idegen kölcsönök olyanok, mint piócák az állam testén, amelyeket nem lehet eltávolítani, amíg maguktól le nem hullanak vagy az állam le nem rázza õket.

    Az államok azonban nem rázzák le õket; továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy egyre többet szedjenek magukra, ameddig el nem pusztulnak ettől az önkéntes vérveszteségtõl.

    Tehát mi is lényegében az államkölcsön, fõleg az idegen államkölcsön?

    Az államkölcsön azt jelenti, hogy az állam kormányváltókat bocsát ki, amelyek a kölcsöntõke összegéhez mért kamatfizetési kötelezettséget tartalmaznak.

    Öt százalékos kamat esetén az állam húsz év elteltével hasztalanul fizet kamatokban az államkölcsönnel azonos összeget, negyven év alatt az eredeti kölcsön kétszeresét, hatvan év alatt annak háromszorosát és közben az adósság változatlanul megmarad kifizetetlen adósságnak.

    Ebbõl világos, hogy az állam mindenféle fejenkénti megadóztatással elveszi a szegény adófizetõktõl az utolsó garasokat is csak azért, hogy kiegyenlítse a bankjainknál fennálló számláját, ahelyett, hogy ezeket a garasokat saját szükségleteire teremtette volna elõ az államkölcsönt megtetõzõ kamatfizetési kötelezettség nélkül.

    Addig, amíg az államkölcsönök belföldi kölcsönök voltak, csupán arról volt szó, hogy az államok a szegények zsebébõl a gazdagokéba rakták pénzüket, mihelyt azonban szert tettünk a megfelelõ személyekre, hogy külföldi síkra tereljék az államkölcsönöket, az államok egész vagyona a mi zsebünkbe folyik és az államok alattvalói sarcot fizetnek nekünk.

    Az államügyek vezetésében tanúsított felületesség, a miniszterek megvesztegethetõsége, valamint más vezetõ személyiségek hozzá nem értése a pénzügyekhez – mindez a mi adósainká tette országaikat akkora összegek erejéig, hogy teljesen lehetetlen azokat visszafizetni.

    A vezetők, akiknek tanácsokat adunk, csupán kulisszák az uralmunk számára.

    A vezetőket az ügyek vitelében helyettesítõ személyek által beterjesztett jelentéseket a mi ügynökeink fogalmazzák meg helyettük, s ezek az elõterjesztések mindig kielégítik a rövidlátó lelkeket azzal, hogy a jövõre vonatkozólag megtakarításokat és a helyzet javulását helyezik kilátásba.

    Megtakarítások? Mibõl? Új adókból? – kérdezhetnék azok, akik elolvassák a beszámolóinkat és elõirányzatainkat. De nem kérdezik.

    Önök tudják, mire vezet az államoknak ez a gondatlansága, a pénzügyi zûrzavarnak milyen fokára fognak jutni, népeik csodálatra méltó szorgalma ellenére.

  15. Vica szerint:

    Kedves ” ?! “!
    Igazán érdekel, ha nem titok, honnan ollóztad ki ezt az idézetet. Igencsak elgondolkodtató.

    Végtére talán nincs is olyan állam, amely ne rendelkezne töménytelen felhalmozott adóssággal. Ki(k) irányítják hát a világunkat, melyben a pénz az úr…..? Lehetséges szembeszállni ezzel a hatalommal a nélkül, hogy el ne tiporjon miatta…?

  16. Lexon szerint:

    Vagy innen:
    http://albatros7.atw.hu/cont/bolcs1.htm

    A lényeg, hogy a Cion bölcseinek jegyzôkönyvei c. “mûbôl”.
    Azt gondolom, ez teljesen minôsíti is ôt…

  17. " ?! " szerint:

    Kedves “Lexon”!

    Örülök, hogy rá ismertél a forrásra, de igencsak hibádzik a véleményed miszerint az idézett szöveg engem minősít, egyrészt azért, mert soha nem voltam antiszemita, másrészt azért, mert most sem egy néppel kapcsolatban, hanem a nemzetek felett álló pénzvilág viselkedésével kapcsolatban idéztem.

    Ennek a sokat vitatott iratnak egy példányát 1901 óta őrzik az angol állami levéltárban, amióta az akkori az orosz kormány átadta az angol kormánynak, és ezt az iratot az 1902-ben könyvalakban történt megjelentetése óta számtalanszor kiadták a világ legkülönbözőbb nyelvein.

    A magam részéről nagyon elgondolkoztatónak tartom, hogy az irat mögé aposztrofált érdekszövetséget alkotó embercsoportnak a jövőre vonatkozó elképzelései (vagy nekik tulajdonított elképzelések) az elmúlt 100 évben is, és napjainkban sorra beigazolódtak, ezért ezt a forrást ugyanúgy tudom nem létezőnek tekinteni, mint más fennmaradt irományokat. Még akkor sem ha sokaknak ez nem tetszik.

  18. Lexon szerint:

    És még meg is magyarázod… Én ilyen szennyet semmiképpen nem vennék a kezembe.
    Te is olvass inkább pl. Márai-t.

  19. " ?! " szerint:

    Kedves “Lexon”! Te majdnem olyan cuki-pofa mint “csepeli”!

    A hozzászólásoddal minősítetted, hogy mennyire vagy hitelesnek tekinthető ember.

    Írod, hogy “Én ilyen szennyet semmiképpen nem vennék a kezembe”.

    Ha soha nem vetted a kezedbe ezt a “szennyet”, akkor hogy a fenébe ismertél rá rögtön bizonyos jelzők törlése ellenére is a hozzászólásomban idézett szövegre?

    Ezen kívül magyarázd már el, hogy hogyan tudod megállapítani egy könyvalakban kiadott írásműről, hogy szenny, ha nem olvasod el?

    Vagy esetleg az mszp-s propagandista tanfolyamon tanultad meg ezt az elrettentő részletet, és a könyv elolvasása nélkül ugrott be az emlékezetedbe?

    Ez ám a tipikusan mszp-s képmutatás kedves “Lexon”, Te cuki-pofa.

  20. donquijote szerint:

    Azért elég jó leírása a mai helyzetnek sajnos.

  21. Lexon szerint:

    Google-ról hallottál már?

  22. Gordon szerint:

    Azért a jobbikosoknak biztos szúrhatja a szemét, hogy Magyarország védelmezője Dávid házából való. 🙂

  23. Királyerdei szerint:

    A probléma ott van ezekkel a paktumokkal,hogy általában minden pontjuk igaznak
    bizonyultak.Aztán lehet visítani “hamisítványról”,meg “szennyirodalomról”.
    Lsd.pl.: a rózsdombi paktum.

  24. " ?! " szerint:

    Kedves “Lexon”!

    Annak érdekében, hogy az általam idézett szöveg forrását képező “szenny”-nek a kézbevételével ne kelljen bepiszkítani a kezed, az alábbiakban küldök még neked néhány figyelemre méltó részletet.

    I. részlet:

    Hála önkéntelen, fogadatlan ügynökeinknek, a “szabadság, egyenlõség, testvériség” szavak a világ minden részén egész légiókat állítottak a mi sorainkba, akik lelkesedéssel hordozzák zászlóinkat.

    Pedig ezek a szavak mindenkor féregként mûködtek, kikezdték a jólétet, mindenütt aláásták a békét, nyugalmat, elpusztították az egységet, az államok alapját.

    Ahogy késõbb látni fogják, ez hozzásegített minket diadalunkhoz.

    Megkönnyítette diadalunkat, hogy azokkal az emberekkel való kapcsolatainkban, akikre szükségünk volt.
    Mindig az emberi természet legérzékenyebb húrjaira hatottunk, a pénzéhségre, a kapzsiságra, az anyagi javakkal való telhetetlenségre.

    A szabadság elvont fogalma lehetõvé tette számunkra, hogy valamennyi országban elhitessük a tömeggel, hogy kormánya semmi egyéb, mint szolgája a népnek, amely tulajdonosa az országnak, és hogy ezt a szolgát úgy lehet mással helyettesíteni, mint egy elhordott kesztyût.

    II. részlet:

    Mindenki számára fontos tudni, hogy a különbözõ rendeltetésû emberi tevékenységek folytán nem lehetséges semmiféle egyenlõség, hogy az, aki bármely cselekedetével egész osztályt kompromittál, nem lehet törvény elõtt egyenlõ mértékben felelõs, mint az, aki senki ellen nem vét, csak saját becsülete ellen.
    (SZERINTEM EZT A TÉTELT NAPJAINKBAN IS ALKALMAZNI KELLENE!)

    Amellett az irány mellett, amelybe mi a fejlõdést tereltük, a nép, minthogy vakon elhiszi a nyomtatásban megjelenõ dolgokat – hála a félrevezetõ sugalmazásoknak és saját tudatlanságának -, vak gyûlölettel viseltetik mindennel szemben, amit saját maga felett állónak tekint, mert nem fogja fel az osztályok és rangok jelentõségét.

    Ezt a gyûlöletet még fokozni fogják a gazdasági válságok kihatásai, mely válságok le fogják állítani a tõzsdei forgalmat és meg fogják bénítani az ipart.

    A számunkra hozzáférhetõ összes eszközökkel egyetemes gazdasági válságot fogunk elõidézni, s ennek során egész munkástömegeket fogunk kidobni az utcára egyidejûleg Európa valamennyi országában.

    Ezek a tömegek égni fognak a vágytól, hogy vérét ontsák azoknak, akikre tudatlanságuk együgyûségében kezdettõl fogva irigykedtek, s akiknek vagyonát akkor majd magukhoz tudják ragadni.
    (EZZEL ÖSSZHANGBAN ZAJLOTTAK A XX. SZÁZAD FORRADALMAI!)

    III. részlet:

    Amikor bevezettük az állami szervezetbe a liberalizmus mérgét, az államok halálos betegséget kaptak – vérmérgezést.

    Már csak az van hátra, hogy megvárjuk haláltusájuk végét.

    A liberalizmus alkotmányos államokat eredményezett, amelyek a korábbi önkényuralom helyébe léptek.

    Az alkotmányos állam pedig, amint önök jól tudják, semmi egyéb, mint magasiskolája az egyenetlenkedésnek, félreértéseknek, viszályoknak, párt-szeszélyeknek, egyszóval mindannak, ami arra szolgál, hogy személytelenné tegye az állami életet.

    A “csevegések” szónoki emelvénye – nem kevésbé hatásosan, mint a sajtó – tétlenségre és tehetetlenségre kárhoztatta az állam vezetőit, így haszontalanokká és feleslegesekké téve õket, amiért el is csapják õket sok országban.

    Hogy tervünk eredménnyel járjon, választásokat fogunk rendezni olyan személyek javára, akiknek múltjában valamilyen sötét, titkos folt van.

    Így aztán megbízható ügynökeink lesznek terveink véghezvitelében, mivel tartanak majd a leleplezéstõl, valamint a hatalomhoz jutottak ama természetes kívánságából kifolyólag, hogy megtartsák a hivatallal járó kiváltságokat és elõnyöket.

    Könnyû megérteni, hogy ilyen körülmények között a szentély kulcsa a mi kezünkben lesz és senki rajtunk kívül nem fogja többé irányítani a törvényhozó hatalmat.

    Az elnök a mi tetszésünk szerint fogja értelmezni azokat a törvényeket, amelyek többféle értelmezést tesznek lehetõvé; továbbá hatályon kívül fogja helyezni a törvényeket, ha értésére adjuk, hogy erre szükség van.

    IV. részlet:

    Forrongást, viszályt és ellenségeskedést kell elõidéznünk egész Európában és az Európával fennálló kapcsolatok révén más földrészeken is.

    Ebbõl kétszeres hasznot húzunk.

    Egyrészt sakkban tartjuk az összes országot, mert ezek nagyon is jól tudják, hogy megvan a hatalmunk ahhoz, hogy bármikor tetszés szerint nyugtalanságot okozzunk, vagy helyreállítsuk a rendet.

    Mindezek az országok hozzászoktak ahhoz, hogy bennünk elkerülhetetlen kényszererõt lássanak.
    (EZT MOST MAGYARORSZÁG ESETÉBEN IS ÍGY GONDOLJÁK!)

    Másrészt intrikáinkkal össze fogjuk kuszálni mindazokat a szálakat, melyeket politikai eszközökkel, gazdasági szerzõdések vagy kölcsönügyletek segítségével valamennyi állam kormányzatában szõttünk.

    Minden ellenszegülésre azzal kell tudnunk válaszolni, hogy annak az országnak szomszédaival, amely szembe merészel helyezkedni velünk, háborút viseltetünk az ellenszegülõ ellen.
    Ha pedig ezek a szomszédok megkockáztatnák, hogy közösen lépjenek fel velünk szemben, világháború kirobbantásával kell védekeznünk.

    Kommentár:

    Mr. Henry Ford az Egyesült Államokban az I. világháború után, egy 1921. február 17-én, a New York-i World-ben megjelent interjúban a “Cion bölcseinek jegyzõkönyvei”-rõl tömören így nyilatkozott:

    “Az egyetlen nyilatkozat, amit a Jegyzõkönyvekrõl hajlandó vagyok közzétenni az, hogy ezek összhangban vannak a fejleményekkel.
    Tizenhat évesek, és mindvégig összhangban voltak a világhelyzettel egészen mostanáig.
    Most is összhangban vannak:’ Csakugyan összhangban vannak!

    (ÉS ÉN IS AZT MONDOM, HOGY MOST IS ÖSSZHANGBAN VANNAK!)

  25. donquijote szerint:

    Gordi kevered Szent Józseffel, keresd meg a Bibliában.

  26. Királyerdei szerint:

    A miszter “fehérkenyérről” hápog,aki Chavez védelmezője is.

  27. Gordon szerint:

    donquijote:
    2010. augusztus 12., csütörtök 19:38-kor

    Gordi kevered Szent Józseffel, keresd meg a Bibliában.

    don!

    Íme hát olvasd:

    “Egy szűz Dávid házából Mária a zsidóság egyik nagy tiszteletben álló nemesi családjának leánya volt. Lk 1,27.32-ből következik, hogy Dávid király törzséből származott. A szöveg így hangzik: Isten elküldte Gábor angyalt Názáretbe ,,egy szűzhöz, aki egy József nevű férfi jegyese volt, Dávid házából, s a szüzet Máriának hívták”. A kijelentés kétségtelenül Máriára vonatkozik. De ki származik Dávid házából: Mária vagy József? A szöveg fogalmazása –ahogyan ránk maradt — nem szerencsés, mert e kérdés nyitva maradt. Ez azért feltűnő, mert a gyermekségtörténetet (Lk 1,5–2,52) nagyon egyszerűen és világosan fogalmazták, s a néhány homályos helyet későbbi adatok alapján ki lehet deríteni. A gyermekségtörténet ugyanis már korábban írásba lett foglalva, és Lukács röviddel közzététele előtt felvette evangéliumába.

    Ehhez járul még, hogy eredetileg héber nyelven írták, s a görög fordításban néhány toldást kapott. Ilyen betoldás a Józsefre vonatkozó megjegyzés is. Ha kiemeljük a szövegből ezt a részt: ,,aki egy József nevű férfi jegyese volt”, előttünk áll a minden valószínűség szerint eredeti, világos, félreérhetetlen szöveg: ,,egy szűzhöz, Dávid házából, s a szüzet Máriának hívták”.

    http://www.katolikus.hu/szentek/szent128.html

    Ha tudsz más forrást, ami téged támaszt alá, akkor kopizd be. Mindig érdekesek voltak számomra ezek a nyitott kérdések (ha egyáltalán nyitottak).

  28. " ?! " szerint:

    Kedves “Gordon”!

    Az univerzum mélységét is kutató ateistaként, elnézően somolyogva kapcsolódom be a vallási témájú eszmecserétekbe, egyrészt azért, mert furcsának tartom, hogy semmivel nem bizonyítható állításokon vitatkoztok, másrészt azért, mert a Máté, Márk, Lukács és János evangyéliomában leírt egymásnak is ellentmondó származás és születés történetekkel köszönő viszonyban sincs az amit a ma 21:21-kor küldött hozzászólásodban leírtál.

    Csupán a mária-kultusz képviselői próbálják Mária nemesi származását bizonygatni, de az állításuk ott megbukik, hogy az Új Testamentom-ban semmiféle érdemi adat nincs Mária származásáról.

    Ezzel szemben Máté evangelista (1. 2-től, 1. 17-ig) Jézus származását Józsefnek, a nem vér-szerinti apának az ágán, visszavezeti Ábrahámig.

    Az 1.18-ban azt írja, hogy: “A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a *Szent Lélektől.”
    Az 1.19-ben úgy folytatja, hogy “József pedig, az ő férje, mivelhogy igaz ember vala és nem akará őt gyalázatba keverni, el akarta őt titkon bocsátani.”

    A többit nem részletezem, ha a folytatás bárkit érdekel, akkor olvassátok tovább az Új Testamentom-ban, de ne üljetek fel a mária-kultusz képviselői által 2000 évvel az események után kitalált szövegeinek, és ne pazaroljátok az energiátokat ilyen meddő vitára.

  29. csepeli szerint:

    Wikipédia:

    “Cion bölcseinek jegyzőkönyvei: a 20. század elején terjesztett antiszemita pamflet, amely bizonyítani kívánja az egész világra kiterjedő zsidó összeesküvést. Ismeretlen szerkesztők állították össze Maurice Joly szatirikus írásából (Alvilági párbeszédek Machiavelli és Montesquieu között) és más fiktív szövegekből. Habár többszörös bizonyítást nyert, hogy a jegyzőkönyveknél hamisításról van szó, a világ antiszemitái és az összeesküvés-elméletek hívei között még ma is sokan hisznek autentikusságában.”

    És ez a bumburnyák kérdőjelnevű ezt idézgeti. Bazmeg!

  30. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    Felhívom a figyelmed, hogy teljesen mindegy, hogy eredeti, vagy hamisítvány a 113 évvel ezelőtt írt “Cion bölcseinek jegyzőkönyvei” című írás, az lényeg hogy a benne leírtak megvalósultak, és napjainkban is ezek megvalósulását figyelhetjük meg.
    Ezen kívül arra is felhívom a figyelmed, hogy Te a gyengeelméjűséged miatt össze kevered a szemitákat és a cionistákat, valamint az antiszemitákat és cionizmus ellenzőit.

    Megértem, hogy ideges vagy, de akkor se pattogj! Viseld férfihoz méltó módon a helyzeteteket, még akkor is ha (már) nem vagy férfi!

    Vigasztaljon az a tudat, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderutánpótlásotok.

    Emlékezz rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Csak néhány év és szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek szabadulnak, akkor visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok ismét börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    (Például megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó elvtársaitokat, akik néhány évig még a börtönben minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.
    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat, aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után lesz igazán hozzátok méltó párt a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki!

    A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig majd csak kibírjátok valahogy.

Itt lehet hozzászólni !