Elindult a lomtalanítás

Csepel.hu

A Háros városrészen megkezdődött a lomtalanítás Csepelen. A csepeli közterület-felügyelet megkettőzött erővel, a helyi rendőrséggel együttműködve felügyeli a lomok kihelyezésének, elszállításának menetét. Információnk szerint eddig hat embert bírságoltak meg illegális szemét miatt.

A szokásos évi lomtalanítás alatt fontos tudni, hogy a jogszabályok értelmében a lomtalanítás idején az utcára kihordott kacatok tulajdonosa a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A rendőrség eljárást indíthat azok ellen, akik a lomot megdézsmálják, ez ugyanis tulajdon elleni szabálysértésnek minősül. Az sem megengedett, hogy más helyekről Csepelre hordják a szemetet. Ha ezt észlelik a közterület-felügyelet emberei, a szállítótól elkérik a lakcímkártyáját. A bírság összege nem kicsi. Nem egy esetben szabtak ki bírságot, de a tettenérés nem könnyű.

A közterületesek arra kérik a lakókat, hogy azonnal jelentsék a szabálysértés esetét a csepeli közterület-felügyelet éjjel-nappal hívható telefonszámán: 278-0150. A közterület-felügyelők csak tettenérés esetén intézkedhetnek, ezért fontos, hogy időben tájékoztassák a szervezetet. Segítenek azzal is, ha felírják a gyanús gépjármű rendszámát vagy más módon adnak pontos tájékoztatást a közrendet zavaró esetekről. A térfigyelő kamerákon keresztül is figyelik a „lomisok” tevékenységét.

Az illegális szemetelés Csepelnek, így a csepeli adófizetőknek éves szinten több száz millió forintjába kerül.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Elindult a lomtalanítás” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Lakosságnak nem lenne némi dolga? Tudom nehezen kivitelezhető, némi intelligenciát megkövetelő dolog: pl. hogy ne napokkal a szállítás előtt rakják ki a lomokat.

  2. Gyula szerint:

    A lumpenprolit semmi sem érdekli, de ez nem csak panel gond ám.
    Most nincs őrizgetés, jött Rajkó és befenyített, mikor megtetszett valami. 😁
    Telefont elővettem, hívtam a rendőrt, eltakarodtak. Ki a f.sz vagy te koszos…?
    Azér’ igazoltatni lehetne őket…

  3. Nagyapó szerint:

    Elindult a lomtalanítás, elindult az évenkénti lomisgond. Valamit nem értek, “a jogszabályok értelmében a lomtalanítás idején az utcára kihordott kacatok tulajdonosa a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.” Tehát más nem nyúlhat azokhoz. Miért? A lomisok az értékesebb dolgokat kiválogatják, tehát értéket mentenek.
    Persze a “baloldalnak” ez jó alkalom egy rasszista cigányozásra.

    De másik nézetből, ha kitesznek olyan lomot, amit az FKV nem szállít el, az kié? (Tudom, végül az Önkormányzat.) A kidobott autógumi, vagy sitt is az FKV-é, de nem viszi el, akkor hetekig marad? Ezt kellene figyelni, nem a lomisokat!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Karácsony intézte a lomtalanítást, ne legyen hálátlan!

  5. Gyula szerint:

    Az öreg brokkancs már hájpolja a római lomisokat is?!
    Aztakurva… 😁😎🌈🌈🌈🌈🌈
    Ennyiszer szarul áll a szénátok? Ennyire nem foshattok?
    ))) LOL (((

Itt lehet hozzászólni !