Pedofil szocialistát véd Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Szabó önkritikus fotója a munkáról, amit Csepelen és Soroksáron végez

Ha egy balliberális politikus azt állítja, hogy éppen civil, akkor törvénytelen felismerni és a nevét leírni. Ez ugyanis “listázás”, amihez adatkezelési engedély kell – állítja Szabó Szabolcs. Az Együtt politikusa egészen Péterfalvi Attiláig futott jogtörténeti jelentőségű felfedezésével, pedig csak egy pedofilt védett.

A Csepel.info ugyanis utánajárt: egy csepeli MSZP-sek és DK-sok által szervezett, de “civilnek” álcázott tüntetés miatt tört ki a balhé. Az érintett rendezvényeken jelenlegi és korábbi pártpolitikusok – köztük egy pedofília miatt elítélt ex-MSZP-s képviselő – vettek részt. Szabó azon akadt ki, hogy Németh Szilárd megjegyezte: felismerte a magukat civilnek álcázó politikusokat. Sőt mi több, le merte írni a nevüket. Mi is megtettük, sőt mi több, most is megtesszük.

Szabó álláspontja szerint nem az a bűn, hogy az Index, a Népszava és több más lap, valamint az MSZP és a DK tagjai fotókat és beszámolókat készítettek az eseményről, és ezeket megjelentették – hiszen nyilvános rendezvényről volt szó. A törvénysértés Szabó szerint akkor következett be, amikor Németh Szilárd felismerte a pedofília miatt többször elítélt csepeli ex-MSZP-s férfit valamint a többi MSZP-s, DK-s és egyéb párt politikusát, és leírta a nevüket – vagyis “listázott”. (A férfi egyébként Szabó minden szimpátiája ellenére nem sokkal később újabb bűncselekményt követett el, és ismét letartóztatták.)

„A civil tüntetőkről meg talán még annyit szeretnék mondani, hogy annyira „civil” volt a történet – mi is összeírtunk egy listát – hogy gyakorlatilag a teljes ellenzéki szegmens megjelent: volt politikusok, mostani politikusok, mindenki aki a csapathoz tartozik, akikben ez a félelem él, hogy most aztán mi lesz a Munkásotthonnal. Ezek nem civil emberek. Akkor hozzák elő ezt a civil dolgot, amikor önök szeretnék; amikor valamilyen formában nem mernek a napra jönni a közösség elé, hogy bemondják, hogy pártpolitikusként mit képviselnek, akkor rögtön civilekké válnak, meg rögtön civil lesz a Csepeli Munkásotthon”

idézi Németh Szilárd szavait az eset miatt tiltakozó Szabó Szabolcs. Ezzel szerinte tiltott adatkezelés valósult meg:

“Mondanom sem kell, hogy nyilvánvalóan jogellenes dolog egy tüntetés részvevőiről listát készíteni, normális embernek eszébe nem jut ilyet készíteni. Ennek megfelelően 2015 nyarán beadvánnyal fordultam Péterfalvi Attilához, hogy vizsgája ki az ügyet, és állapítsa meg a jogsértést.”

emelte ki Szabó. Németh Szilárd ehhez képest – állítólag – két évig nem válaszolta meg, hogy milyen jogi alapon írta le politikusok neveit, és milyen adatkezelési engedélyt kért ki ehhez.

Te jóságos ég! Mi történt itt?

Nyilvánvaló, hogy valami iszonyatos dolog kell ahhoz, hogy egy liberális politikus ilyen hisztérikusan fedezze fel, hogy őt és – esetleg bűnöző – ismerőseit felismerhetik (ő is ott volt a tüntetésen). A történet háttere a következő.

munkasotthon

Csepel is valahogy így nézett ki 2010-ben, de a Munkásotthon MSZP-s kézben maradt

A Csepeli Munkásotthon közadakozásából épült, és a rendszerváltásig állami köztulajdonban működött. Utána azonban a törvény kiskapuit kihasználva a csepeli MSZP kaparintotta meg. Az intézmény ma gyakorlatilag balliberális pártházként funkcionál. A jó ideje “Pártmunkás Otthonként” is emlegetett épületeben a színháztermet kivéve a hetvenes évek óta nem volt érdemi felújítás, a pusztulás nyomai mostanra kívülről és belülről is riasztó képet festenek.

A fideszes vezetésű csepeli önkormányzat ezért hajlandó lett volna több tízmillió forinttal támogatni az intézményt. A feltétel az volt, hogy cserében biztosítják az üvegzsebet, vagyis a működés pénzügyi átláthatóságát. A támogatást az MSZP-s vezetés azonban visszautasította. Szerintük a Munkásotthon állapota megfelelő. A felajánlott tízmilliókat így végül útépítésre használta fel a kerület.

Csepel lakossága közben egyértelmű véleménnyel van a vitáról. A döntő többség (négyötöd!) azt szeretné, ha ismét köztulajdonba, önkormányzati kezelésbe kerülne vissza az intézmény az MSZP-től. A jogi patthelyzetet Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő végül olyan törvénymódosítással próbálta megoldani, amely a megszűnt vagy eltűnt tulajdonosú alapítványokat a helyi önkormányzatokhoz vonná. Ezzel a Csepeli Munkásotthon 27 év után ismét köztulajdonba, méghozzá az alapító atyák akaratának megfelelően csepeli köztulajdonba kerülne.

SMpedo

Pedofil szem az élőlánc közepén

Az intézmény MSZP-s vezetése, amely hol civilként, hol MSZP-s politikusként szólal meg önmagát erősítve, ezt minden erejével akadályozza. Így került sor 2015-ben két olyan tüntetésre is, amelyet az MSZP-s, DK-s és egyéb balliberális politikusok civilként hirdettek meg, de amin értelemszerűen jobbára politikusok és párttagok jelentek meg, pártházuk védelmében. Azok a politikusok is ott voltak, akik korábban a párt védettségében követtek el bűncselekményeket. Ilyen volt a csepeli MSZP pedofília miatt elítélt képviselője is.

Mi is listáztunk 🙂

Szabó Szabolcs szerint tehát a balliberális politikusok és expolitikusok felismerése és nevük leírása törvénysértés – amennyiben éppen civilnek tettetik magukat. Mi pedig szintén leírtuk a nevüket, vagyis listáztunk. De mivel szerintünk mindez törvényes volt, megfelelt a normális tájékoztatásnak, ráadásul soha nem lehet tudni, hogy egy balliberális politikus éppenséggel melyik pillanatban civil és melyikben politikus, és ez a tüntetés egyébként is nyilvános volt, most ismét írunk egy ízelítőt a nevekből:

  • Kunhalmi Ágnes, a fővárosi MSZP elnöke
  • Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke és frakcióvezetője (őt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűntette miatt ítélték eddig el jogerősen, de hűtlen kezelés vádjával folyik ellene több eljárás is)
  • Takács Krisztián MSZP-s képviselő (őt magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték el eddig jogerősen, de sikkasztás miatt is folyik ellene eljárás)
  • Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa
  • Hudák János, a Párbeszéd politikusa
  • Takács Mónika MSZP-s politikus, a Munkásotthon egyik vezetője
  • Dobák István MSZP-s politikus
  • S. Miklós korábbi MSZP-s politikus és képviselő, akit előtte és utána is pedofília miatt ítéltek el
  • Podolák Sándor korábbi MSZP-s politikus és képviselő
  • Kál Károly korábbi titkosszolga, MSZP-s és SZDSZ-es politikus, képviselő, a DK csepeli alelnöke
  • Tóth Mihály, az MSZMP utolsó első titkára és az MSZP korábbi polgármestere
  • Horváth Gyula, a KISZ és az MSZMP korábbi politikusa, később az MSZP majd a DK politikusa, és a balliberális pártok polgármester-jelöltje
  • Zanati Béla, korábbi MSZP-s politikus és képviselő
  • Nagy József, korábbi MSZP-s politikus és képviselő, a Munkásotthon egyik vezetője
  • Kiss B. Mihály, korábbi MSZP-s politikus és képviselő

és még sok más korábbi MSZMP, MSZP, DK, Párbeszéd és Együtt tag, volt KISZ-titkárok és munkásőrök. Fotókat a tüntetésekről itt, itt, itt és itt tekinthetnek meg az érdeklődők.

Csepel.info

25 hozzászólás “Pedofil szocialistát véd Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Letelt a szabadság, folytatódik a piszkálódás?!

    http://csepel.info/?s=pedofil – lejárt lemez.

    Nem csoda, ha egyre ritkább a hozzászólás, az infó-nak nevezett laphoz.

    Mi újság az alábbiakkal kapcsolatban:
    csepeli HÉV
    gerincút folytatása
    Olimpia nélkül mi lesz megvalósítva
    birkózó csarnok
    egyházi (atlétikai) csarnok …

  2. Babga szerint:

    Madarat tolláról.

  3. robi szerint:

    A munkásőr dumát jobb, ha nem említitek.
    Évekkel ezelőtt azt írtátok, hogy közzé teszitek a munkásőrök listáját.
    Miért kussoltok?

    Mert köztetek vannak egy páran.

  4. Hozzászóló szerint:

    Miért nem meritek kiírni a pedofil nevét? Mert a fia rendőr?

  5. admin szerint:

    Nem ígértünk olyat, hogy a munkásőrök listáját közzé tesszük, mivel nekünk nincs ilyen listánk. Ha lenne, kitennénk.
    A pedofil politikus 1998 őszén bukott le először. Akkor nem indították újra. Bár utána még nyolc évig jelentős szerepet játszott az MSZP-ben, nem volt képviselő: ezért nem írtuk ki a nevét. Semmi közünk a gyerekeihez, és azoknak sincs közük ahhoz, amit tett.

  6. kispajtás szerint:

    Orosz Ferenc mivel érdemelte ki, hogy kimaradt a neve a “dísztársulatból”???
    Tett éppen eleget alpolgármesterként és amúgy “emberileg” is, hogy ott legyen a neve Tóth és Podolák környékén, vagy talán az előkelő első helyen!

  7. Kopasz Jány szerint:

    Miközben Németh Szilárd 2 Milliárd állami közpénzt utaltat a birkózó magánalapítványa számlájára, a Munkásotthon működtetésére egyetlen fillért sem adott az önkormányzat költségvetéséből! Borbély Lénárd úgyszintén! Ezzel veszélyeztetik sokezer csepeli művelődését és szórakozását! Kérdezem, nekünk csepelieknek mit fog nyújtani a birkózócsarnok? Milyen alapon adnak fillérekért területet a birkózóközpontnak, az is a mi vagyonunk, csepelieké!

  8. admin szerint:

    Nem tudunk róla, hogy Orosz ott lett volna a tüntetéseken. Kopasz lány: ahogy a cikkben benne van, az önkormányzat még ilyen körülmények között is adott volna pénzt, de az MSZP-seknek nem kellett.

  9. névkötelező szerint:

    Kissé hazudik a cikk. Ugyanis nem az átláthatóság volt a feltétele annak, hogy az önkormányzat támogassa a Munkásotthont (hiszen már így is átlátható a működése), hanem hogy az önkormányzat beültethessen 2-2 embert a felügyelő bizottságba és a kuratóriumba. Ezzel az fb-ben többségbe is került volna az önkormányzat, ráadásul a Munkásotthonnal szemben ellenséges hozzáállású embereket akartak beültetni.

  10. Babga szerint:

    Ha nem lehet megtalálni semmilyen adatot, az mitől átláthatató? Mert komcsik a vezetők és ők átláthatatóak?

  11. Babga szerint:

    Megnéztem, se szerződéseket, se számlákat se komolyabb kimutatást nem találtam. Teljesen érthető, hogy az önkormányzatnak ez nem tetszik. Nyilván nem akarnak szoci pártkasszát tömögetni.

  12. névkötelező szerint:

    Babga, és ugyan hol kerested, te majom?
    Itt van minden: http://csepelimunkasotthon.hu/alapitvany.html

  13. Babga szerint:

    Ott sincs. Egyébként ha te majom vagy, még nem mindenki majom.

  14. Szabó Imre szerint:

    A hombárfejű bukott polgármester birkózó csarnoka, az kell a népnek, oda kell nyomni a milliárdokat, nyilván ez az ésszerű nem? Valaki biztos jól jár, de, hogy nem mi az biztos. Korrupt egy söpredék ez a fidesz ezt a vak is láthatja.

  15. Kopasz Jány szerint:

    Nyilvánvalóan így van! A Kis-Dunapart ledesítését 25 millió forint alatti részekre vagdalták, hogy ne kelljen Tiborcz Istvánnak más ajánlattevőkkel versenyeznie! Már az ötödik szakasznál tartanak. A saját lábuk helyett a miénken állnak! Bár a Fidesz vezette csepeli intézmények gazdálkodása lenne annyira átlátható mint a Munkásotthoné!

    Tisztelt csepeli vezetők! Önök vállalják a csepeliek előtt hogy anyagilag ellehetetlenítve tönkreteszik a százéves Munkásotthont?

  16. Balos szerint:

    Mindenki tudja, hogy a Munkásotthon a csepeli MSZP-é. Most mit kell ezen szarakodni? Szabó Szabolcs is minek égeti magát?

  17. Balos szerint:

    A világ szégyene volt amúgy, amikor a pedofil Miklóst csepelért díjjal tüntette ki a Tóth Mihály. Bennem akkor összetört valami. De azt sem értem, hogy miért ragaszkodnak még mindig hozzá. Mit tud egy pedofil, ami miatt Szenteczkynek meg Horváthnak ennyire pótolhatatlan?

  18. Hozzászóló szerint:

    Allahu Akbar! -kiáltásokkal tombolt ma délután kettő körül egy őrült faszi a Kossuth Lajos utcában. Az úttesten a közlekedő autókat püfölte, meg valami vasrúddal is kalimpált. A Szent Imre térnél hál’istennek, a rendőrök lekapcsolták. Lehet tudni az ijesztő bolond sorsáról valamit?

  19. xxxxx yyyyy szerint:

    Buli van a facebook.com/csepel.ujsag-on! Előkerült Gulyás Gábor volt önkormányzati képviselő, aki lenyúlta egy rokkantnyugdíjas pénzét! A SZOT Csepel Üdülőről szóló cikkhez szólt hozzá!

  20. kispajtás szerint:

    Balos:
    Te ennyire hülye vagy? Nem pótolhatatlan, benne volt a brancsban, kecskére bízták a káposztát.
    SÁROSI Miklós: “Visszaadni abból, amit kaptam.” – a Járó Dóra Gyermekvédelmi Alapítvány titkára
    “…Az 1995-től működő alapítványunkat a hátrányos helyzetű csepeli családok, gyermekek támogatására hozta létre a Kvalitás Csepeli Diákok -Tehetséggondozó Alapítványa és Sárosi Miklós vállalkozó (1994-1998 között független önkormányzati képviselő). Számos sikeres programot szerveztünk az eltelt évek során a csepeli gyermekeknek.” Sikerült 🙁

    http://www.csepel-sziget.hu/wordpress/?page_id=129

  21. […] Pedofil szocialistát véd Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa […]

  22. […] Attilához ezzel a panasszal. Ahogy azonban arról a Csepel.info beszámolt, Szabó Szabolcs valójában egy pedofil bűnözőt próbált megvédeni, amikor jogi elégtételt követelt a felismerése […]

  23. […] a férfit felismerték a szocialista aktivisták között. Szabó szerint ez listázás, ami miatt dr. Polt Péterhez fordult panaszával. Az is elgondolkoztató, hogy az Együtt politikusa nem szavazta meg a pedofília miatt elítéltek […]

  24. […] politizáló, gyerekeket megrontó S. Miklóst Szabó arra hivatkozva próbálta megvédeni, hogy a felismerése “listázás”. A többszörösen elítélt férfi ráadásul pont úgy cserkészte be tanárkánt legalább egy […]

Itt lehet hozzászólni !