Semmelweis-napi köszöntés a Rákóczi Kertben

Csepel.hu

Semmelweis-nap alkalmából idén sem maradhatott el a kerület egészségügyi dolgozóinak hagyományos köszöntése. A szakemberek áldozatos munkájuk megbecsüléseként polgármesteri oklevelet, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dicsérő oklevelét vehették át.  A Csepeli Városkép Kft. szervezésében megvalósult rendezvény a korább évekhez hasonlóan most is a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház udvarán kapott helyet.

Az ünnepséget Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg, aki a vendégeket köszöntve elmondta: a kerület továbbra is kiemelt feladatai között tartja számon az egészségügyet. Az elmúlt években számos fejlesztést sikerült végrehajtani, mindezek elsősorban eszközbeszerzések tekintetében valósultak meg, de több jelenleg futó pályázat – pl. háziorvosi rendelők felújítása – is a színvonalasabb munkavégzést, a magasabb szintű betegellátást szolgálja. Ugyanakkor a hosszú-hosszú évek óta húzódó csepeli tüdőgondozó problémája is heteken belül megnyugtatóan rendeződhet. Beszéde végén a polgármester az orvosok, asszisztensek, védőnők munkáját megköszönve leszögezte: Csepel büszke lehet egészségügyi ellátására.

A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója, Dr. Juhász György ünnepi beszédében Semmelweis Ignác nehéz és küzdelmes életét és munkásságát állította példaként az egészségügyben dolgozó szakemberek számára. Ahogy fogalmazott: nem könnyű azoknak, akik elől járnak, és tenni akarnak, hisz számtalan akadályt kell leküzdeniük, de az idő azokat igazolja, akik jó úton haladnak. A 19. század a betegségek megismerésének és felfedezésének százada, a 20. a betegségek gyógyításáé, a 21.-nek pedig az egészség megőrzés és fejlesztés századává kell válnia, melyben a megelőzésnek és a szűréseknek kiemelt szerepe van. A prevenciós ambulancia létrehozásával és fejlesztésével éppen ebbe az irányba halad a rendelőintézetünk is– hangsúlyozta a főigazgató. Végezetül megköszönte a szakemberek áldozatos munkáját és kérte, hogy a jövőben is ugyanezzel az odaadással dolgozzanak a csepeli betegellátás érdekében.

Az ünnepi beszédeket követően Borbély Lénárd polgármesteri elismerő oklevelet és virágcsokrot adott át: Barnáné Brothág Helga szakasszisztensnek, Képes Anikó területi védőnőnek, Dr. Ökrös-Nagy Andrea kardiológus főorvosnak, és Papp Istvánné pénzügyi előadónak.

Ugyanakkor a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet részéről kiemelkedő munkája elismeréseként főigazgatói dicséretben részesült: Dr. Bárány Magdolna tüdőgyógyász szakorvos, vezető főorvos, Dr. Litkei Éva pszichiáter szakorvos, Bencsik Zsuzsanna titkárnő, Bíró Beáta fizikoterápiás asszisztens, Horváth Andrea területi védőnő, Jeneiné Faragó Anna pénzügyi-számviteli csoportvezető, Szabóné Kirchner Krisztina belső ellenőr, Tóth Krisztina ifjúsági védőnő, és Szabóné Varga Krisztina szakasszisztens.

Végül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti szervezetének általános alelnöke, Szabó Andrásné nyújtott át elismerő okleveleket és Kossuth Zsuzsanna emlékérmet Antal Anikó Erika sebészeti asszisztensnek, Bánffyné Török Irén Hajnalka bőrgyógyászati asszisztensnek, és Szécsiné Felsővályi Katalin fogászati asszisztensnek.

Az ünnepséget Bereczki Zoltán fellépése zárta.

Potondi Eszter

Csepel.hu

 

4 hozzászólás “Semmelweis-napi köszöntés a Rákóczi Kertben” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Polgármesteri oklevél, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dicsérő oklevele, főigazgatói dicséret, elismerő oklevél és Kossuth Zsuzsanna emlékérem, virágcsokor…
    Az elismert egészségügyi dolgozók utána átsétáltak a csepeli piacra, hogy megnézzék, mennyi mindent kaphatnak a temérdek elismerésért… 🙁

  2. Nagyapó szerint:

    Igazi szoclib szemlélet, egy kitüntetés annyit ér, amennyi pénzt kap vele, avagy amennyit a bolhapiacon adnak érte!
    Szerencsére a kitüntettek másképp gondolkodnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Vazul néni szerint:

    Ha nem kaptak pénzt az a baj ,ha kaptak meg az baj ,miért csak ennyit miért csak ezek és nem azok 😉 haj jaj ilyen az emberi természet .meg az ellenzék.

  4. kispajtás szerint:

    Amit elismerésként kaptak, az még egy önéletrajzban is súlytalan.
    Igaza van Nagyapó, igazi szoclib szemlélet az osztogatók részéről.

Itt lehet hozzászólni !