Szenteczky bajban: leváltják a polgármester-jelöltségről?

“A mutyisták miatt kerültünk ide”

Csepel.info

Egy olvasónk által elképzelt vita és az MSZP-s valóság: “szerintem mi röhögtünk rajta a legjobban, de nem jó kedvünkben csordult ki a könnyünk”

Csütörtök délután öt órakor tartja választások utáni első pártgyűlését a csepeli MSZP. Bár 16 éve először fordult elő, hogy nem került be a “vörös Csepelről” MSZP-s politikus az Országgyűlésbe, a helyi pártvezetés olyan beszámolóval készül a tanácskozásra, amely szerint nemcsak, hogy nincs okuk szégyenkezni, de inkább büszkék lehetnek a csepeli eredményre – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja: a párt tagságából sokan mégis úgy gondolják, hogy a bukás megrendítő erejű volt, és olyan polgármester-jelölttel, mint Szenteczky János, ősszel is biztos lesz a vereség. Ezért akár meglepetéssel is zárulhat a mai pártesemény: Szenteczky lemondhat vagy elvehetik tőle a polgármester-jelölti pozíciót, később pedig mást vagy másokat jelölhetnek helyette.

Szenteczky János

Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (CSEVAK) vezérigazgatójaként botrányból botrányba táncoló MSZP-elnökhelyettes és polgármester-jelölt pozícióját most csak az erősíti, hogy az önkormányzatba és cégeibe ültetett vagy onnan hozott párttagság jelentős része egzisztenciálisan tőle és a polgármestertől függ. Márpedig Tóth Mihály mindeddig kiállt választott utódja mellett, a tőlük függő  MSZP-tagok pedig érthető módon a párt legaktívabb részét képviselik. Ők készen állnak a renitenskedés megakadályozására – mondta el a Csepel.info egyik MSZP-közeli forrása.

Informátorunk azért hozzátette: pénzt nem tenne fel rá, de nem lepődne meg Szenteczky leváltásán vagy visszalépésén sem.


szólj hozzá: Csepel a baloldali bázis

A választási kampányban még nagyon hittek a csepeli MSZP-sek

– Ezt később egy Horváth Gyulát, Podolák Györgyöt vagy Avarkeszi Dezsőt jelölő, esetleg Tóth Mihályt újra felkérő döntés követhetne. Szenteczky és Tóth fővárosi közgyűlési tagsága már  egyébként is elő van melegítve, abba már csak az piszkálhat bele, ha a Fidesz tényleg radikálisan csökkent a létszámon, és élet-halál harc tör ki a maradék fővárosi koncért – világított rá forrásunk arra, hogy milyen ambíciókat dédelgetnek a csepeli MSZP vezérkarában.

Mint mondta, a korábban polgármester-jelöltségre esélyesebb Horváth Gyulát az elmúlt években a párton belül eléggé elkoptatták, és az Avarkeszi Dezsőt is sokan bírálták, amiért az első fordulós veresége után lemondott a képviselő-jelöltségről. Utóbbi azonban az LMP-nek máris tett egy nagy gesztust, amit most visszakérhetne azzal, hogy bejelentkezik MSZP-LMP-s polgármester-jelöltnek. A Dezső ráadásul úgy járt-kelt mostanában a Lendvai Ildikóval, hogy a pártközpont ez irányú nyomásgyakorlása sem elképzelhetetlen. Podolák Györgyről a forrásunk elmondta: őt már öregnek tartja egy párton belüli és kívüli háborúskodásra, és bár az ő választási eredménye jobb volt mint a Dezsőé, valószínű, hogy nem vállalkozna ekkora feladatra. Tóth Mihály szintén távozóban van, ő még Szenteczky támogatója és az imázsához az tartozik hozzá, hogy mindeddig verhetetlen volt. A Misi nem szorul rá, hogy ezt az imázst megtörje, meg aztán neki ott lesz a fővárosi képviselőség is – tette hozzá.

A csepeli és a 2010-ben is győztes angyalföldi MSZP-s jelöltek %-os eredményének különbsége: 2006-ban a csepelieké 1,2%-kal jobb volt, mint a XIII. kerületben, 2010-re ez 11%-ot zuhant!

A bukás bal szemmel

Bár várható volt a tavaszi választási bukás, a tagság java része egészen az utolsó pillanatig mégsem tudta elhinni, hogy az tényleg bekövetkezhet.

– Persze-persze, százszor megígértük és mégsem épült meg a Gerincút, de 2006-ban a csepeli MSZP-s jelöltek átlagolva még mindig megelőzték az Angyalföldieket az eredményekben.  Sokan elhihették, hogy bármeddig lehet ígérgetni mindenféle valós teljesítmény nélkül, csak mert “Csepel az vörös”. Nem is dolgozta halálra magát senki,  mindenki verte a mellét és tartotta a tányérját, és mindig volt, aki nagy pofával szívatta az ellenzéket is: lám-lám sosem tudnak egyéniben nyerni. És eközben kerültek olyan emberek a testületbe, akiknek a kimaradása a pártnak és a frakciónak is sokkal jobb lett volna – utalt vélhetően két MSZP-s frakciótagra is forrásunk.

– Az elmúlt négy évben nem volt kimutatható fejlődés Csepelen. Nem az számít, hogy milyen számokat, statisztikákat adunk ki havonta az északi pénzről, hanem az, hogy mit látnak meg ebből a csepeliek. Márpedig ők nem látnak ebből semmit. Lehet vitázni róla napestig, de a piacon bárki megmondja. Ez a közvélemény. Ők buktatták meg az MSZP-t, a régi szavazók. Fel lehet túrni  még őszig az összes csepeli utat, de már késő. Egy ilyen tendenciát nem lehet turkálással lenyomni. Állati nagy hiba volt, hogy nincs egyetlen valamire való, felmutatható, minden Csepelinek hasznos fejlesztési projekt, mint amilyen pl. az uszoda lehetett volna. A 2006-os  választási kampányban még érezték és ígérték ezt az elvtársak, de aztán… aztán elfelejtkeztek róla, Tóth nem mert belemenni még az uszodába sem, így nem történt érdemi lépés – mondta el forrásunk.

– Ha a tagságot kérdeznénk a bukás MSZP-s okairól, akkor a legnagyobb részt ebből mégis a csepeli kettős gyilkosság tenné ki. Erről nincs sok mondanivalóm. Egy évvel a gyilkosság után, a kampányidőszakban például olyan dolgok derültek ki, amik minden addigi nyomozati munkát megkérdőjeleztek. Most, hogy Fidesz-kormány jön, különösen sokan félnek attól, hogy Némethék őszig újra kiturkálnak pár dolgot, amiből botrányt csinálhatnak. Nem kellett volna hagyni, hogy az olyanok, akik a problémákat okozták, a  párt nyakára  nőjenek, most nem fájna a fejünk – emelte ki a forrásunk.

– Az se vezet sehova, ha tovább folytatódik a Fidesz képviselőinek kirekesztése a döntésekből. Itt van a legutóbbi eset: a Fidesz szavazói megint kaptak egy jó kis rágcsálni valót, csak mert a polgármesternek nem volt kedve meghívni Németh Szilárdot, a Tamariska domb képviselőjét a Tamariska dombról szóló vitára. Ezt jobb helyeken úgy csinálják, hogy ráteszik a döntés-előkészítést a helyi képviselőre, hogy izmozzon ő egy olyan kérdésben, amiből nem lehet jól kijönni. Most megint az MSZP szív, pedig ott volt a lehetőség. Buta dolog volt – engedett meg forrásunk egy kis kritikát a polgármester felé is.

Hol áll meg a gyűlölet?

– Mondhatnánk, hogy a választás előtt még jól jött az a kis fekete kampány, ami Németh Szilárd ellen irányult, de látható, hogy többen elveszítették a kontrollt. Egy igazi baloldali embernek is visszataszító, hogy csak mert valaki fideszes, válogatás nélkül megvádolják gyilkossággal, sikkasztással, vagy éppen azzal fenyegetik, hogy megvárják és lakása előtt és megverik.

Polyákné vagy Avarkeszi példáján már az is látható, hogy ez a fajta kampány kezd a fonákjára fordulni: most valahogy kezelni kellene. Lehet, hogy ezeket az embereket is. Különben mi lesz, ha most a frakción vagy a párton belül kezdenek egymás ellen hasonló eszközökkel harcolni: darabokra esik az MSZP? – tette fel a kérdést a forrásunk.

Csepel.info

20 hozzászólás “Szenteczky bajban: leváltják a polgármester-jelöltségről?” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Hú ez a videó nagyon jó volt. De mit fognak szólni a szoci szinpatizánsok? csepeli, ződ és a többiek?

    🙂 🙂 🙂

    Biztos nem fog nekik tecceni.

  2. Csepeli XXI szerint:

    “Sajnálatos félreértés” lesz. 🙂
    Mint “sajnálatos félreértések” miatt akasztották az elvtársaikat:Rajk,a tábornokok,Nagy Imre,stb.

  3. Vica szerint:

    Kedves Csepeli XXI!

    Úgy “négyszemközt” megjegyezném, hogy nem szép, amint itt áztatod és ellendrukkerkedsz a saját pártod egyik-másik tagjával kapcsolatban. Nem árulásnak hívják ezt véletlenül? Bár én egyetlen párt tagja sem vagyok (Veled ellentétben), úgy hiszem, ezt a tulajdonságot sehol sem értékelik…

  4. Manitu szerint:

    Vica!

    “Csepeli” és “Csepeli XXI” nem ugyanaz! “Csepeli” most épp a pártgyűlésen izzad, “Csepeli XXI” meg ha nem tévedek Jobbik szimpatizáns. Nagy különbség.

    Ha vége lesz a pártgyűlésnek újra itt lesz Zed is. 🙂

  5. Csepeli XXI szerint:

    Azt hiszem,hogy nevet kell cserélnem.
    Egyébbként Csepel-párti vagyok és komonistaellenes.

  6. Királyerdei szerint:

    Azt hiszem,hogy igy már nem tévesztenek össze.

  7. Skiman szerint:

    húúú, ez nagyon király volt, gratulálok a szövegírónak!!! 🙂 csak nehogy baja legyen belőle…

  8. Vica szerint:

    Valóban. Olyan sok csepeli van itt közöttünk 🙂 … Akkor javítsatok ki kérlek, ha kevernélek benneteket! Csepelino1 ugye MSZP-s? Egy másik cikk hozzászólásainál (kapitány lakásvásárlása kapcsán) olvastam, hogy mocskolja a párttársait, aztán benéztem ide, s szegény CsepeliXXI-re borítottam a bilit a névrokona helyett.
    Szóval elnézést kérek CsepeliXXI-től.

  9. Gigi szerint:

    Ugyan már, ha annak sincs baja, aki hónapok óta informátorként tetszeleg itt, akkor egy viccelődőnek miért lenne?

  10. Királyerdei szerint:

    Vica!Változtattam.Igy már jó lesz? 🙂

  11. Vica szerint:

    Nagyon kedves vagy! Mire leírtam kikerestem, kiről is irkálok, s végül leírtam, Te már meg is oldottad 🙂

  12. zed szerint:

    Jóóóóóóó estéééét csepelinfóóóóó! 😉
    A riporter jegyzetfüzetbe vagy diktafonra rögzítette az interjúalanya nyilatkozatát? Mindenesetre ennek a titkos MSZP-s informátornak elég “némethszilárdos” a verbalitása. 😀 Szerintem nem Szenteczky polgármester jelöltségét kellene megfontolni, hanem a kisvezérét! Meglehetősen nevetséges és gyerekes dolognak tartom, hogy a képviselő úr ily módon próbál visszavágni, amiért nem hívták meg azzal a nyavalyás dombbal kapcsolatos egyeztetésre -aminek a sorsa mellesleg a csepeliek nagy többségét hidegen hagyja.

  13. Manitu szerint:

    Szerintem bármelyik komcsi is írta, ez korretebb elemzés, mint a Szenteczkyé. Ezek szerint még az MSZP-ben se csak hülyék és tolvajok ülnek, csak ők nem kapnak szerepet 🙂

  14. Manitu szerint:

    De mindennél többet mutat a grafikon.

    Csepeli MSZP: nullák vagytok!

    A saját párttagjaitpk, szavazóitok, imádóitok köptek le benneteket! Politikai nullák, senkik vagytok!

    🙂 🙂 🙂

  15. Jobb Csepelért szerint:

    Zed!

    Amit te nyavalyás dombnak nevezel, azt Tamariska dombnak hívják, amely tájvédelmi terület Csepelen. Ennek a “nyavalyás dombnak” geológiai értéke van, területén igen ritka homokigyep-életközösség található, melyben számos védett növény és állatfaj él.
    Elég szomorú, hogy téged és az elvtársaidat hidegen hagy egy ilyen terület. Ha rajtad, a csepeli MSZP-n és a Csevakon múlna, már rég lakóparkok épültek volna a domb minden részén.

    “aminek a sorsa mellesleg a csepeliek nagy többségét hidegen hagyja”

    Ezt mint királyerdei kérem ki magamnak! Azoknak akik már évek óta Királyerdőben élnek, igenis fontos a Tamariska domb! Én szívesen kerékpározok arra, de szomorúan látom, hogy a magadfajta alakok csak illegális szemétlerakónak használják.
    Elhiszem, hogy téged hidegen hagy nemcsak a Tamariska domb és Királyerdő, hanem egész Csepel is, de kérlek ne nevezd magad a csepeliek többségének, még ha egy ritka idióta hatökör is vagy 😀

  16. donquijote szerint:

    Királyerdei lakosként (vagy Jeniszej örömére buckalakóként)
    egyetértek Jobb Csepelért írásával.

  17. Jobb Csepelért szerint:

    Bukás – A csepeli MSZP utolsó napjai

    Csepel, 2010 tavasza. Egy korrupt párt a bukására vár. A kerületi székházban kegyetlen harcok folynak. Tóth Mihály a párt vezetőségével és a Csevak legényeivel elsáncolja magát. A csepeli mutyizás helyzete a Fidesz-KDNP győzelmével egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos lebukások állandó stresszben tartják a kerület elkeseredett vezetőit.

    Miközben az MSZP-n belül a kétségbeesés tombol, Tóth Mihály a pártja teljes pusztulását a bunker falai között éli át. Jóllehet a csepelieknek már lehetetlen hazudozni, a polgármester tiltakozik a búvóhely elhagyása ellen – Podolák Györgyhöz hasonlóan “a színpadon akar lenni, amikor legördül a függöny”. A vég elkerülhetetlenül közeleg, Avarkeszi Dezső mindent az utolsó részletig kidolgoz: miután ő visszalépett az LMP javára, gyorsan megpróbál elmenekülni a kerületből, nehogy lebukjon.

    A fideszesek a törvényes elszámoltatásra készülnek…!

    http://kepfeltoltes.hu/100514/40838_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/100514/a-bukas2-e1267200700358_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/100514/fihrer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Folytatás októberben! 😀

    Hajrá Csepel, hajrá magyarok!

  18. csepeli szerint:

    Hát ez nem jött be. Nem váltották le Szenteczkyt.

  19. zed szerint:

    A csepel.info moderációs elvei szerint nem jelennek meg a neonáci honlapokra mutató linkek. A szerkesztőknek természetesen szíve joga bármelyik weboldalt a kurucinfó mellé sorolni (amelyet azért újnácinak még én sem neveznék), az azonban elég vicces, hogy éppen ők hágják át az általuk alkotott szabályt ha az érdekük úgy kívánja.

  20. zed szerint:

    Jobb Csepelért!

    “NOMEN EST OMEN
    A domb névadója egyetlen más cserjével sem összetéveszthetõ, lombhullató cserje. Igazán különleges látványt virágzáskor nyújt, amikor csomókban fejõdõ virágai és finom, apró levelei tollas, ecsetes megjelenést kölcsönöznek a hajtásoknak. Bár megjelenése törékeny, a látszattal ellentétben maga a növény egyáltalán nem kényes. A szélsõségesen kötött, agyagos talajok kivételével bármilyen talajban jól fejlõdik és virágzik, tolerálja az enyhén lúgos talajokat is. Ha virágba borulását teljes pompájában szeretnénk élvezni, akkor napos fekvésbe ültessük! Felhasználhatjuk kis- és nagy kertek díszeként, parkokban, de akár virágzó, sûrû sövényt is nevelhetünk belõle. A magyar autópályák egy szakaszán a sávelválasztó sövényt tamariska alkotja.
    V. V.”
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/File/CSEPEL_UJSAG/2010-05-28-21.pdf

Itt lehet hozzászólni !