Ismét biztosra ígérik a Csepeli Gerincút építésének megkezdését

Csepel.hu, Csepel.info

Csepeli  Gerincút

Bár még nem vonták vissza azokat a híreket, melyek szerint hónapok óta, nagy iramban épülnie kellene a Csepeli Gerincútnak, most újra olyan cikk jelent meg a csepeli önkormányzat honlapján, mely szerint az építkezés valóban elkezdődik.

A Csepel.hu-n megjelent cikk az alábbiakban olvasható.

Aláírták a szerződéseket, amelyek biztosítják a létesítmény megépítését

A projekt költsége eléri a hétmilliárd forintot, az összeg nagy részét az Európai Unió adja

Ma délelőtt a sikeres közbeszerzési eljárás befejeződött, és aláírták a Csepeli Gerincút megvalósulását biztosító szerződéseket. A nyertes kivitelezőkkel aláírásra kerültek azok a szerződések, melyek alapján megépül a csepeli városközpontot elkerülő gerincút I. üteme. A kivitelezési szerződések tartalmazzák a csapadékvíz-csatorna kiépítését és a tervekben szereplő út megépítését. Az aláírt szerződések alapján Budapest Főváros Önkormányzata rövidesen részletes tájékoztatást ad.

A projekt összköltsége eléri a 7 milliárd forintot. Az összeg nagy részét az Európai Unió biztosítja. A kedvezményezett Budapest Főváros Önkormányzata. A kivitelezési szerződésekből eredő ütemezések jóváhagyása után Csepel lakosságát és az érintett vállalkozókat részletesen tájékoztatjuk.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Ismét biztosra ígérik a Csepeli Gerincút építésének megkezdését” bejegyzésre

  1. Ditte szerint:

    No, ehhez már nem tudunk hozzászólni sem.

  2. ... szerint:

    mi kerül ezen 7 milliárdba?
    ennyiért egy alagutat is csinálhattak volna, és akkor nem úgy nézne ki a terület, mint egy háborús övezet.

  3. Tamási Juli szerint:

    Hát igen. Nyakunkon az önkormányzati választások. Kíváncsi vagyok, az uszoda mikor kerül elő. Meg a sporttelep sorsa…

  4. z.z szerint:

    Hiszem ha látom 🙂

  5. Anna: szerint:

    Ha—HÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!Mettöl—Meddig fog érni a mostani állitólagossan tervezett “GERINCÚT” Ha esetleg valaki tudja adja tovább,mert nagyon kiváncsiak lennénk?????? Mivel már anyi,de anyi mindent mondtak már,hogy hiszem ha látom!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Lucifer szerint:

    Marhára kíváncsi vagyok, hogy ez a sokadik ígéret megvalósul e, vagy ugyanolyan blöff, mint amilyeneket közel húsz éve minden évben eleresztenek.

    A 7 milliárd elképzelhető. Különösen akkor, ha az EU pénz is szerepel a bukiban. Az EU ugyanis csak utólag fizet (ha egyáltalán fizet), a Fővárosnak pedig csak úgy lesz meg az önrésze, ha kölcsönt vesz fel. A kölcsön pénz pedig igen drága.

  7. Tamási Juli szerint:

    Khm….
    Volt itt kerékpár-út is, ami megépült EU-támogatással. Vagyis a pályázatot megnyerte a kerület – aztán sutba dobták a tervet. Az csak arra volt jó, hogy a jó polgárok szemét kiszúrják 😛 😛

  8. Lexon szerint:

    Tamási Juli:
    melyik kerékpárútról beszélsz?

Itt lehet hozzászólni !