Csepeli kettős gyilkosság: bűnpártolás miatt nyomoznak

MTI, HVG, TV2

Bűnpártolás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a csepeli kettős gyilkosság miatt indult büntetőügyben – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a múlt pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázására, miszerint az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármilyen felelősség annak kapcsán, hogy az iskola lelőtt igazgatója a gyilkosság napján feljelentést készült tenni a csepeli rendőrkapitányságon, ám ennek nincs nyoma, noha a férfi bizonyíthatóan járt aznap a rendőrségen. A BRFK emellett a főügyészséghez fordult annak megállapítására, hogy a volt csepeli rendőrkapitánynak milyen kapcsolata volt az emberölés elkövetésével gyanúsított férfival. A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte: a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanúja miatt a BRFK múlt pénteki megkeresése alapján.

“A nyomozás elrendelésének alapjául a K. Tamás és társa ellen emberölés bűntette miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztályán folyamatban lévő bűnügyben felmerült adatok szolgáltak, amelyeknek tisztázása ügyészségi nyomozati hatáskörbe tartozik” – tették hozzá. A Népszabadság szombaton számolt be arról, hogy a BRFK a Fővárosi Főügyészség intézkedését kéri a csepeli kettős gyilkosság ügyében folyó nyomozás során kiderült visszásságok, furcsaságok miatt. A lap emlékeztetett rá: csak az ügyészség vizsgálhatja az akkori rendőrkapitány, Császár Mihály szerepét, ők kérhetik a rendőrségtől az azóta távozott alezredes mobil- és más telefonjainak híváslistáit, tisztázandó, hogy a bűntény napján hányszor és mikor beszélt Kun Tamással, aki 2009. január 7-én este kivégezte a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját, Takács Józsefet és egyik tanárát, Papp Lászlót – írja a lap.

MTI, HVG

Császár Mihály

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről. A kettős emberöléssel kapcsolatban a BRFK két büntetőeljárást is folytat: az életvédelmi osztály az emberölés miatt folytat nyomozást a gondnokkal és a volt gazdasági igazgatóval szemben, előzetes letartóztatásuk mellett. A gazdaságvédelmi osztály sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás bűntett miatt folytatnak eljárást, ennek során gyanúsítottként hallgatták ki a volt gazdasági igazgatót és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.

A BRFK még szombaton adott ki közleményt a csepeli nyomozásokkal kapcsolatban. Ebben azt írták: az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, és ezek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak. A gazdaságvédelmi nyomozók ezért a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában, illetve több tanút hallgattak ki, akik ismertették a nyomozókkal a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban felmerült gyanújukat – írta a rendőrség. Az utóbbi időben a sajtónak köszönhetően nyilvánosságra került, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ez azonban nem történt meg, noha az igazgató dokumentálhatóan járt aznap a csepeli rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal az eljárás során tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, amelyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

Forrás: MTI, HVG

13 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: bűnpártolás miatt nyomoznak” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    ……Az emberölés után néhány nappal az eljárás során tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, amelyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.
    Forrás: MTI, HVG
    VAJON MI BIZONYÍTJA, HOGY A MÁSOLATOK AZ ÁLDOZAT ÁLTAL ÖSSZEÁLLÍTOTT ANYAGGAL AZONOS ÉS TELJES?
    Miből alapítható meg az azonosság?

  2. bögöly szerint:

    Jeniszej!

    Takácshoz közelállók adták át. Azonosnak azonos, csak az a kérdés,hogy teljes-e? Ugyanis Takács táskájában voltak az eredeti számlák, bizonylatok, egyéb bizonyítékok Deme és még ki tudja ki mások üzelmeiről. Talán nem véletlen, hogy a táska csak most került szóba, mert létéről a rendőrségnek tudnia kellet, hiszen ők hallották először a magnószlagon lévő felvételt, amin Kun utal a táskára. Miért csak most került képbe a táska?

  3. Jeniszej szerint:

    bögöly:
    Igazad lehet!
    Bár kicsit sejtelmes a megfogalmazás “Takácshoz közelállók”
    Ebben az ügyben semmi nem biztos! Az indíték ködös de nagyon ködös.
    A hóhérnak nem volt indítéka. Mert csak lőtt minden előzmény nélkül.

  4. miska72 szerint:

    Aj jaj! Remélem rántja magával a többieket az önkormányzatból.

  5. lolka szerint:

    ” bögöly:
    2010. március 29., hétfő 17:20-kor
    Miért csak most került képbe a táska?”- Talán, át kellett nézni, hogy ki, mennyire érintett?…

  6. obama szerint:

    Előbb-utóbb csak kihallgatják az ügyben érintett csepeli politikusokat is, hisz lenne mondanivalójuk. Jó lenne, ha megelőznék Császár vallomástételét, mert még talán olyat fog mondani, ami komoly kellemetlenségekkel járhat. Ő biztosan sokat tud a “kerületi mutyikról”!
    Azért érdekelne, hogy kihallgatták-e Gulyás Gábort, hisz Ő látta az elkövetőket bemenni az iskolába a gyilkosság előtt, s Ő tudná elmondani, hogy Deme akkor milyen ruházatban volt! Deme biztosan átöltözött miután a gyilkosság után hazament, hogy “tiszta” legyen a ruházata!
    Megdöbbentő egyébként, hogy a rendőrségen nem hallgatták meg alaposan a hangfelvételt, mert akkor korában rájöhettek volna a táska hiányára. Nem csak a szervergépet kellett volna keresniük, hanem a táskát a tartalmával együtt. Nehezen tudom elképzelni, hogy Deme hazasétál egy bazi nagy szervergéppel a hóna alatt, másik kezében egy nagy táskával! Szerintem kocsival vitte el valaki, valahova. Miután a házkutatás során bizonyosan nem keresték a táskát, az lehet, hogy még mindig megtalálható lenne!!!

  7. Manitu szerint:

    ÉN azért a Deme-Podolák beszélgetésre is nagyon kíváncsi lennék. Mi lehetett olyan felemelő benne, hogy Demét most olyasvalaki védi, akinél pont Podolák lánya volt irodavezető? Micsoda véletlen! Vagy: Mi? Csoda? Véletlen?

  8. obama szerint:

    Nem csoda! Podolák és Deme a “Szeva bácsi” érdekeltségében dolgozott. Deme ott informatikusként tevékenykedett, így sok mindent láthatott, hallhatott. Biztosan nem véletlen, hogy “Szeva bácsi” búcsú buliján szép elismerést kapott. (Ezt Deme dicsekedte el!)
    Aztán sokat tudhat ez a Deme gyerek, mert mint az Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának tagja, s mint a CSEVAK Közbeszerzési Bíráló Bizottságának állandó tagja belelátott a gazdasági ügyekbe. Dicsekedett azzal, hogy több hangfelvételt készített tárgyalásairól, melyekkel fenyegetőzött. Jó lenne, ha a rendőrség megtalálná ezeket a felvételeket, s a tartalma alapján is nyomozna!

  9. DFK szerint:

    Nyakig ül a csepeli Mszp a szoáréban, s hamarosan lötybölni kezdik.

    Kíváncsi vagyok, ki lesz az első pentito.

    És ki falazott eddig nekik?

  10. Jeniszej szerint:

    …….”Gulyás Gábort, hisz Ő látta az elkövetőket bemenni az iskolába a gyilkosság előtt”
    A véletlen műve vajon? – hogy Gulyás Gábor épp ara járt.

  11. Demeter J. szerint:

    Érdekes cikk:
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/eljaras-a-volt-rendorkapitany-ellen-2014666
    Ha a kapitány állítása igaz, akkor felmerül a kérdés:
    – visszament-e az áldozat az alpolgármesterhez?
    – Ha visszament, akkor hihető-e az alpolgármester verziója, miszerint úgy tudta, feljelentés történt?

  12. Huba szerint:

    Öszöd óta mindenki tudja: hazudnak éjjel, hazudnak……………
    Gyomorforgató!

  13. […] a korábbi rendőrkapitány – aki ellen a csepeli kettős  gyilkossággal  kapcsolatban bűnpártolás gyanújával indult a közelmúltban nyomozás – a felújítási munkák befejezését követő napon, […]

Itt lehet hozzászólni !