Ötven fát ültettek a Csete Balázs sétánynál

Csepel.hu

A 10 millió Fa Alapítvány és a Henkel Magyarország Kft. felajánlásával ötven fát ültettek el a Csete Balázs sétány környezetében, az Ady lakótelepen és a Táncsics Mihály utcában. A faültetésben a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói, a Tesco, valamint a csepeli önkormányzat munkatársai segítettek.

Az eseményen részt vett Pokorny Lia, Oroszlán Szonja és Trokán Nóra színművész is, akik jelenlétükkel a faültetés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Zöldebb, szebb környezet

Borbély Lénárd polgármester köszönetét fejezte ki a felajánlásért, egyben emlékeztetett rá: a Csepeli Zöldsziget Program egyik célja, hogy minél több zöldterület legyen a kerületben. Ennek érdekében tízezer fa ültetését tervezik. Csepel azok közé a települések közé tartozik, ahol a legkevesebb fát vágták ki.

Bojár Iván Gábor, a 10 millió Fa Alapítvány elnöke elmondta, ha minden lakos ültetne egy fát, éppen 10 milliót telepítenének. Eddig 400 ezer fát ültettek el országszerte, ugyanakkor a környezet szépítése érdekében szemetet is gyűjtenek. Szak Zsuzsanna, a Henkel igazgatója kiemelte, a társadalmi szerepvállalás részeként fontosnak tartja, hogy vállalatuk részt vegyen a faültetésben.

Művészek a kezdeményezés mellett

Oroszlán Szonja színművész lapunknak így nyilatkozott: „Látható, hogy bolygónknak mekkora szüksége van fákra, növényekre, s menyire megsínyli, ha pusztulnak az erdők és a növényvilág. Örömmel csatlakoztam a felhíváshoz, hogy ültessünk minél több fát. Jó példával járunk elől, ha ezt tesszük. Főleg a városokban kell még több zöldövezet.”

Pokorny Lia színművész az alapítvány nagyköveteként vesz részt a programban. „Mindannyian tapasztaljuk, hogy a nyarak egyre melegebbek, a fák ugyanakkor csökkentik a hőmérsékletet, frissítik a levegőt. Közösségi élményt is nyújt, hogy a lakókkal együtt óvjuk a környezetünket. A szakemberek javaslata alapján keressük a helyeket, ahol erdőket telepíthetünk. Otthon nekem is van egy kis kertem, amelyet szívesen gondozok. Annak is örülök, hogy színésztársaimmal együtt veszünk részt az országos programban.”

Cs. A.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !