Újabb csepeli siker strandröplabdában

Csepel.hu

Megint szép nemzetközi sikert ért el a Dóczi Domokos és Stréli Bence alkotta páros a Kínában megrendezett Beach Pro Tour Future nevű strandröplabda versenyen, ahol a főtáblán szereplő tizenhat csapat közül az első helyen végeztek. A két fiatal a Csepeli Szabadkikötő SE területén működő Strandröplabdázásért Sportegyesület versenyzői.

A győzelemmel megszerezték Magyarország első World Pro Beach Tour elsőségét.

A helyszínen mintegy kézezer néző szurkolt a versenyzőknek, de a hazai drukkerek többsége a képernyők előtt izgulta végig a küzdelmeket. A magyar strandröplabdacsapat olyan csodát tett, ami még sosem sikerült. A döntőben az ausztrál párossal vívott végtelenül kiélezett csatát a magyar gárda. Látszott, hogy mind a két együttes nagyszerűen felkészült fizikailag, és csúcsformában versenyzett. Az első játszmában a négypontos előny sem volt elég a mieinknek a szett megnyeréséhez, az ausztrálok ugyanis egy erős hajrával fordítani tudtak. A végjátékban kis különbséggel az ellenfél kerekedett felül, így lett 25:23 az ausztrálok javára. A második játszmát is nagy elánnal kezdte az ellenfél, ami a technikai szünetre hárompontos előnyt jelentett, amelyet még növelték is. Bence és Domokos azonban nem tört meg, hanem tetszetős megoldásokkal felzárkóztak, majd a szettet is megnyerték 21:18-ra. A harmadik játszma is nagyon fordulatos volt, felváltva vezettek a csapatok. Az ellenfél a döntő játszmában két hálóról lecsorgó ásszal is keserítette a mieinket, de hiába, mert a csepelieket nem lehetett legyőzni. Buday Balázs, a Strandröplabdázásért Egyesület elnöke így értékelte az eredményt: „Nagy jelentőségű ez a győzelem, mert párosunk bizonyította, hogy ennél is komolyabb eredményeket tudnak elérni. A kínai versenyen világranglista pontokat lehetett szerezni, amelyek alapján ki lehet jutni a nagy nemzetközi versenyekre, jövőre például az Európa-bajnokságra. Szponzoraink is láthatják, mikre képesek versenyzőink, tehát érdemes támogatni a strandröplabdát.”

Szintén kiemelkedően szerepelt egy másik csepeli páros, a Niemeier Lukas és Borbély Boldizsár csapata, amely az afrikai Burundiban rendezett Beach Pro Tour Future versenyen tizenhat együttes közül a második helyet szerezte meg. Az elődöntőben az erős német csapatot múlták felül, a döntőben azonban nem bírtak az esélyesebbnek számító Belgium gárdájával szemben.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !