Felmentették az Arany János iskola igazgatónőjét

Csepel.hu

Tavaly két, idén három csepeli iskolaigazgatói pályázatot utasítottak el indoklás nélkül, bennfentesek szerint valójában Németh Szilárd egyszemélyes döntése alapján.

Augusztusban ez után indoklás nélkül, azonnali hatállyal visszavonták a vezetői megbízását a felújítás alatt álló csepeli Arany János Általános Iskola igazgatónőjének, Morovikné Fülöp Csillának. Jobban érthetik a döntés hátterét, ha hozzátesszük: ő annak a Morovik Attila alpolgármesternek a felesége, akit a rezsibiztos a polgármesterhez hasonlóan tett ki a csepeli Fideszből és a helyi frakcióból. Lapunk megkereste a tankerületet a felmentés okaival kapcsolatban, de kérdésünkre lapzártánkig nem kaptunk választ.

Bár Németh Szilárdnak elméletileg semmi köze a közoktatás irányításához, valójában magához vonta a csepeli, soroksári és ferencvárosi iskolák igazgatóinak kinevezését. Iskolák és tanárok munkahelyi e-mail címeit, adatait is megszerezte – pedig ez törvényesen szintén nem lehetséges. A választás előtt és után mégis ezekre a címekre küldött Borbély Lénárd polgármestert támadó üzeneteket. Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester többször utaltak arra, hogy a rezsibiztos családtagok támadásától, kirúgásától sem riad vissza. Bosszúhadjáratát pedig azért indította, mert kevesli Csepel feletti hatalmát. Többszöri követelésre sem kapta meg az önkormányzat értékes ingatlanjait, és a KisDuna-part jelentős részét sem engedték neki megvenni és beépíteni. Ezekben a döntésekben Morovik Attila egyetértett Borbély Lénárd polgármesterrel.

A rezsibiztos az elmúlt években saját alapítványának területére, a Csepel SC-be költöztette a Dél-pesti Tankerületi Központot. A tankerület havi százezer forint bérleti díjat fizet, Németh pedig rendszeresen hangoztatja: milliókat kérhetne tőlük. Ami be is következhet, ha a tankerület nem azt teszi, amit ő akar. A tavalyi kinevezési botrány idején Borbély Lénárd, Csepel polgármestere azt írta: „Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg”. A helyzet most is hasonló lehet. Ráadásul Morovikné Fülöp Csilla „bűnét”, hogy Csepel alpolgármesterének felesége, az is tetézi, hogy engedte az Arany János iskola felújítását. Németh Szilárd az önkormányzati választás után Csepel lakosságát háborúpártinak bélyegezte, és úgy tűnik, semmilyen fejlesztést sem támogat Csepelen. Mióta megkezdődött az Arany János iskola felújítása, a tankerület folyamatosan ellenőrizte a munkálatokat. Ahogy mondani szokták, ennek során „az élő fába is belekötve” jelezték, hogy nem támogatják a csepeli iskolák felújítását. Ezt ugyanis az önkormányzat saját forrásból végzi. Bár eddig minden évben felújított egy iskolát a kerület, könnyen lehet, hogy ebben a sorban a tankerület ellenállása miatt az Arany János Általános Iskola az utolsó.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !