Közösségi tervezéssel újulhat meg a Kossuth Lajos utca és környéke

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat hosszú évek óta az itt élők véleménye alapján hozza meg a kerületi fejlesztésekkel kapcsolatos döntéseit. Most ugyanebben a formában, közösségi tervezéssel születhet újjá a Kossuth Lajos utca és környezete!

Az elkövetkezendőkben Csepel egyik fő ütőerének számító Kossuth Lajos utca – Károli Gáspár utca és Görgey Artúr tér közötti – központi szakaszának újjáépítéséhez fog hozzá az önkormányzat. Az árkádos üzletsorok és szolgáltatóközpontok rendbetételébe az önkormányzat saját költségvetéséből hamarosan bele is kezd.

Emellett pályázatot nyújt be az „Egészséges utcák program” keretében a terület átfogó újjáalakítására, hogy mindenki kényelmesen, biztonságban és otthon érezze magát Csepel belvárosában. Ha a pályázati támogatást megkapja az önkormányzat, a Kossuth Lajos utca és egész környezete megújulhat. Olyan kiterjedt közösségi tér jöhet létre Csepel szívében, ahol minden korosztály szívesen tölti az idejét, sétálhat, biciklizhet, intézheti ügyeit, vásárolhat vagy éppen pihenhet.

A Csepeli Hírmondó legfrissebb számában bemutatjuk Önöknek az előzetes terveket, amelyek segíthetnek szebbé és jobbá tenni a Kossuth Lajos utcát és környékét a jövőben. Nagyon fontos, hogy Önök is mondják el a véleményüket és igényeiket a fejlesztéssel kapcsolatban, mert ezeket is beépítjük a pályázatba!

Mindenki véleménye számít! Kérjük, hogy válaszoljanak kérdőívünk kérdéseire, amelyek a Csepeli Hírmondó legújabb lapszámában érhetők el, valamint a kérdőív online is kitölthető a www.csepel.hu/#/pages/egyeztetes oldalon.

Ezen kívül lakossági fórum is lesz, amit kifejezetten a Kossuth Lajos utcával kapcsolatban tart az önkormányzat. Ennek időpontja: 2024. szeptember 3-a kedd 18.00 óra, helyszíne csepeli polgármesteri hivatal Nagytanácsterme (Szent Imre tér 10.)

Csepel a közös otthonunk, vegyünk részt jövőjének alakításában minél többen!

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !