Megújult a Mesevilág Bölcsőde udvara

Csepel.hu

Átadták a Mesevilág Bölcsőde új udvarát, amely a Csepeli Gyermeksziget Program részeként, önkormányzati forrásból újulhatott meg.

Borbély Lénárd polgármester az ünnepélyes átadón elmondta, miután több szülői megkeresést kapott, hogy a bölcsőde udvara nem biztonságos és a játékok nem megfelelőek, az önkormányzat úgy döntött, a Csepeli Gyermeksziget Program keretében megújítják az intézmény kertjét.

Felidézte, a program keretében 2014 óta folyamatosan újultak meg a bölcsődei és óvodai játszóudvarok, 2020-ban pedig elkezdődött az oktatási intézmények – Mátyás Király Általános Iskola, Hermann Ottó Általános Iskola, a Katona József Általános Iskola, Eötvös József Általános Iskola – felújítása. Hozzátette, idén az Arany János Általános Iskola újulhat meg teljes körűen, és ha a csepeliektől újabb öt évre bizalmat kap, akkor tovább folytatódnak az intézménymegújítások. Borbély Lénárd köszönetet mondott Szuhai Erika fideszes képviselőnek, akivel sikeresen tudott együtt dolgozni Csepel-Kertváros fejlesztésért és reményét fejezte ki, hogy a következő önkormányzati ciklusban is olyan képviselője lesz a körzetnek, aki szívügyén viseli annak sorsát. Az új játszóudvart Kispál György plébános és Mosolygó Dénes parókus atya áldotta meg, majd Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Nagyné Kovács Tímea, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának intézményvezetője és Paládi Zákány Mária, a szülői munkaközösség vezetője ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, hogy a gyermekek rögtön birtokba vehessék új bölcsődekertjüket. Az intézmény létesítése óta a kertben nagyobb léptékű felújítás nem történt. A kert leromlott állapotban volt, a legtöbb játszóeszköz elbontása szükségessé vált, valamint a napvitorlákat, párakapukat, játéktárolókat, padokat, a homokozók szegélyeit is cserélni kellett, csakúgy, mint az aszfalt- és gumiburkolatokat. A felújítás célja az volt, hogy a gyerekek biztonságos környezetben játszhassanak, valamint olyan új játszóeszközöket telepítsenek, amelyek nemcsak szórakozásra alkalmasak, hanem a fejlődésüket is szolgálja. További szempont volt, hogy a zöldfelület minél kevesebb mértékben csökkenjen és a meglévő fák környezetében a lehető legkevesebb helyen épüljenek új burkolatok.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !