A csepeli önkormányzat egy Csepel Kerékpárt ajándékozott a zágrábi Liszt Intézetnek

Csepel.hu

A zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ idén januárban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját és ezen alkalomból egy Csepel kerékpárral lepte meg a polgármester az intézet dolgozóit. A biciklit dr. Mladenovics Anna, a Központ igazgatója vette át Borbély Lénárdtól.

Az igazgatóasszony megköszönte az ajándékot az önkormányzatnak, amellyel elmondása szerint hosszú évek óta kiváló kapcsolattal rendelkeznek. „Őszintén mondhatom, a kerékpár a legjobb helyre került. Még korábban Fiuméba szerettünk volna magyar napokat szervezni, ami nem valósulhatott volna meg Csepel nélkül. Ezt szerettük volna megismételni, ennek kapcsán pedig úgy gondoltunk, hogy Csepelnek vannak olyan értékei, amit Zágrábban is bemutathatunk. Tavaly Csepel egy rendkívül színvonalas programmal mutatta meg kultúráját, múltját. Megtudhattuk azt is, hogy milyen vendégszeretők a csepeliek. Hogy a megélt, közös élmények ne merüljenek feledésbe, úgy gondoltunk, hogy az intézetben szeretnénk elhelyezni egy Csepel kerékpárt, amit majd mindenki megcsodálhat.”

A zágrábi kulturális intézmény egyébként nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra, a sportosságra és a városi mobilitásra. A kerékpár a Liszt Intézet munkatársainak az eseményekre és a belvárosi megbeszélésekre való eljutását segíti majd, valamint emellett a földszinti kirakatukban fogják kiállítani.

A Csepel Kerékpár közel 100 éve meghatározó jelképe a magyar kerékpáros világnak, és természetesen fontos, hogy a jövőben is kiemelt szereplője legyen a hazai könnyűiparnak és a kulturális életnek, ezért is kezdeményeztük az elmúlt évben, hogy a nemzet értékeit összegző, rendszerező Hungarikumok Gyűjteményében helyet kaphasson a Csepel Kerékpár.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !