Ismét iskolaigazgatók a KIMBA-ban: Németh Szilárd mondta a kampánybeszédet

Csepel.info

Németh Szilárd a Facebook oldalán jelentette be az új tankerületi vezetőt, aki – természetesen – saját polgármesterjelöltjével, Dudás Zoltán Szilárddal látható

Szerdán búcsúztatták a korábbi dél-pesti tankerületi vezetőt Németh Szilárd birkózócsarnokában, de a búcsúztatás valójában a rezsibiztos ünnepe volt. Ha közvetve is, de mostantól ő Csepel, Soroksár és Ferencváros teljhatalmú tankerületi vezetője – értesült a Csepel.info

A rezsibiztos eddig is próbálta kézben tartani a dél-pesti gyerekek oktatásának ügyeit, de mostanáig “csak” az iskolaigazgatók kinevezését tudta meghatározni. Így rúgtak ki több olyan iskolaigazgatót Csepelen, akik nem mentek be pályázatuk előtt a KIMBA-ba, hogy “Csepel uránál” jelentsék be először indulásukat, és kérjenek ehhez támogatást. Németh a Fidesz alapszabályából vezeti le azt a jogát, hogy közvetett módon ő a tankerületi vezető, a polgármester, és persze minden más is. Ezért próbálta arra kényszeríteni Csepel vezetőit, hogy adják át neki az önkormányzat mintegy 10-12 milliárd forint értékű vagyonát, illetve adják el neki a csepeli Kis-Duna-part jelentős részét. A rezsibiztos mást, így az Alaptörvényt és a törvényeket nem ismer el jogforrásként.

Németh jelentette be az új igazgatót

Az előbbiek miatt történt, hogy nem a minisztérium, hanem Németh Szilárd jelentette be az általunk már megszellőztetett hírt, hogy bizalmasát, Tóth Endrét nevezik ki a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének.

A kinevezés hírét szerdán a KIMBA-ban is megerősítették, bár az érintettnek úgy tudjuk, előbb még pályázatot kell írnia hozzá.

Korábban ez fordítva történt: előbb kellett pályázni, és utóbb volt a pályázatok alapján kiválasztott vezető kinevezése. Információink szerint Tóth Endre tagja a csepeli Fidesznek, és eddig a tankerület szakmai vezetőjeként dolgozott – ő képviselte Németh Szilárd akaratát. A leendő tankerületi vezető fia, Tóth Endre Máté a rezsibiztos képviselőjelöltje: ő a negyedik helyen áll a Fidesz csepeli kompenzációs listáján. Információink szerint ő az egyik kulcsszereplője a Borbély Lénárd polgármester elleni lejárató kampánynak.

A KIMBA épületét látványosan elkordonozta Németh Szilárd a környező, “gonosz” önkormányzati telkektől, amiket szintén meg akar kapni

Németh mondta a kampánybeszédet

Információink szerint a dél-pesti iskolaigazgatók előtt többen is beszédet mondtak, de csak Németh Szilárd koncentrált a politikai kampányüzenetekre. Bemutatta és dicsérte Dudás Zoltán Szilárdot, saját csepeli polgármesterjelöltjét, aki elkötelezettje a rezsibiztos elveinek és vagyoni követeléseinek.

Ahogy várható volt, nem maradt el Borbély Lénárd polgármester bírálata sem. Németh állításai szerint az önkormányzat (Borbély) a hibás abban, hogy a tankerület hosszú éveken keresztül áldatlan állapotok között működött. Ebben csak az furcsa, hogy 14 éve a Fidesz van kormányon, 2010-2014 között pedig éppenséggel Németh Szilárd volt a polgármester. Azt nem mondta el, hogy később szintén ő próbálta megakadályozni – képviselői ekkor már a csepeli DK-MSZP-Momentummal szavaztak – hogy a Csepeli Munkásotthont felújítsa a kerület, ahová Borbély Lénárd a tankerületet elhelyezte volna.

Információink szerint Németh Szilárd első tankerületi döntései között van, hogy a csepeli iskolákban tilos kitenni az önkormányzati sportszervezetek meghívóit és tájékoztatóit, az önkormányzati rendezvények tájékoztatóit, valamint csak az állami vezetők meghívása kívánatos az iskolai rendezvényekre, Borbély Lénárdé nem. Arról egyelőre nem beszéltek a csepeli iskolaigazgatóknak, hogy Németh jelöltjének, Dudás Zoltán Szilárdnak tegyék be a bemutatkozó szórólapját az iskolás gyerekek üzenőfüzetébe.

Mivel a rezsibiztos minden létező hatalmi és igazgatási ágat irányítani akar, miután megakadályozta, hogy máshova költözzenek, a tankerületet ő költöztette magához, a Csepel SC területére. Erre is több utalást tett a kampánybeszédében: állítása szerint senki nem akart segíteni szegényeken, ezért vonta őket a szárnyai alá. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyon szerény összeget kér azért, hogy a tankerület nála lakhasson, pedig kérhetne havi 2,5 millió forintot is tőlük. Ez rendkívüli nagylelkűsége és nagyszerűsége mellett arra is utalás, hogy rögtön felmegy a bérleti díj, ha esetleg kormányváltás történik.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !