Elhunyt Kaluzsa Györgyné, Piri néni testnevelő

Csepel.hu

Életének 92. évében meghalt Kaluzsa Györgyné, Piri néni testnevelő tanár. Tanított a Katona József Általános Iskolában, majd harminchét éven át a mai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, amelyet akkor Iskola téri iskolának hívtak.

Fiatal éveiben a csepeli tornász szakosztályban szertornázott, legjobb sportolói eredményeit a Budapest-bajnokságon érte el.

Nyugdíjas kora után sem vonult vissza, hanem tovább tanította a diákokat gyerektornára és sporttornára.

Legsikeresebb tanítványai közé tartozott Pacsai Márta kézilabdázó, aki a Csepelben játszott, és az 1976-os montreali olimpián bronzérmet szerzett a válogatott csapattal. Szintén tehetséges diákja volt Kovács Zoltán, aki tornászként kezdte, utána súlyemelő lett. A 2000-ben, Sydney-ben rendezett olimpián hatodik helyezést ért el. Diákjai rajongtak érte, ahogyan ő is szerette tanítványait. Növendékei sorra értek el szép sikereket a kerületi és országos versenyeken. A covid járvány kezdetéig tanított, de utána kényszerűségből fel kellett hagynia az oktatással. Akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy nagyon hiányoznak neki a gyerekek. Gyakran sétált a Duna-parton, s bármikor kiment az utcára, mindig megismerték és megszólították egykori tanítványai, ami nagy boldogságot jelentett számára.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !