Választási értekezletet tartott a Fidesz a csepeli iskolaigazgatóknak

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, önkormányzati választási kampánymegbeszélést hívott össze hétfőn délutánra Németh Szilárd a csepeli iskolaigazgatóknak a KIMBA birkózócsarnokába. Tavaly két iskolaigazgatót mentettek fel Csepelen, akik “elfelejtettek” bejelentkezni és elmenni a KIMBA-ba a rezsibiztoshoz a pályázatuk előtt. Információink szerint az igazgatók többsége elment, de sokan úgy érezték, hogy ha nem fogadják el az invitációt, leválthatják őket.

A kampányértekezleten Németh Szilárd helyett a felesége vett részt, és a beszélgetést a rezsibiztosnál megszokott körülmények között, azaz “porondmesterek” segítségével vezették le. Vagyis olyan tanárok közreműködésével, akik beszólásokkal, vicces megjegyzésekkel, ötletekkel segítették a beszélgetés gördülékenyen és feszültségmentesen tartását – és persze Borbély Lénárd polgármester burkolt bírálatát. Úgy tudjuk, hogy Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai igazgatója is részt vett a beszélgetésen, akinek a fia szintén fideszes képviselő-jelölt, és aktívan részt vesz a polgármester besározásában.

A kampányértekezlet az egyébként Budán élő Dudás Zoltán fideszes polgármester-jelölt bemutatkozásával kezdődött. Dudás messziről, a japán iskolarendszert jellemezve közelítette meg a magyar közoktatást, majd hogy oldja a feszültséget, ötleteket, javaslatokat kért az intézményvezetőktől a kampányához. Azzal a találkozó nyilvánosságra kerülése miatt nem próbálkozott, hogy polgármester-jelölti bemutatkozását a gyerekek üzenőfüzetébe is tegyék be az iskolákban.

Információink szerint a porondmesterek igyekeztek olyan irányba vezetni a beszélgetést, hogy az igazgatók panaszkodjanak az önkormányzatra, és így közvetve Borbély Lénárd polgármesterre. Ez konkrétan a sajátos nevelési igényt (SNI-s) érintő óvodai nevelést, az óvónők országos viszonylatban is kiemelkedő csepeli béremelését és meglepő módon az iskolák felújítási programját érintette – amit éppenséggel a jelenlegi polgármester indított el.

A témaválasztásokhoz köze lehet annak, hogy Németh Szilárd korábban becsmérlő megjegyzéseket tett a csepeli iskolafelújításokra, amiket – érdekes módon – a Jedlik gimnázium felújításának töredékéből el tudja végezni az önkormányzat, illetve a rezsibiztos a minap egy hírlevélben a jobboldali értékek elárulásaként jellemezte a csepeli óvónők országos viszonylatban is kiemelkedő béremelését.

Csepel.info

 

Itt lehet hozzászólni !