Németh Szilárd hallgat, próbálja megúszni a botrányt

Csepel.info

“Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki” – mondta el lapunknak, illetve az ATV Start adásában Ábel Attila, a csepeli Fidesz korábbi elnöke. A Csepel.info közzé is tett egy erről szóló levelet, melyben a rezsibiztos a “társadalmi felelősségvállalás” jegyében az önkormányzat vagyonát kéri. Ami a jogászok szerint hűtlen kezelés, vagy ahogy Ábel “pestiesen” fogalmazott, lopás lett volna. Megnéztük mit reagált a Fidesz és a párt alelnöke erre a meglehetősen súlyos vádra. Semmit. 

Azt szokták mondani, hogy a hallgatás beleegyezés. A politikában akkor használják a hallgatást, ha kínos lenne még a védekezés is. A következő vádak hangoztak el eddig a Fidesz alelnökére nézve:

– 2018-ban megfenyegette Ábel Attila alpolgármestert és Borbély Lénárd polgármestert, hogy ha nem engedik át a polgármesteri hatalmat, megbuktatja őket.

– 2019 tavaszán már arra kérte Ábel Attila alpolgármestert, hogy segítsen neki megbuktatni Borbély Lénárdot, (akkor még) a Fidesz polgármester-jelöltjét. Ábel erre nemet mondott, ezért rövid időn belül minden párton belüli tisztségétől megfosztották.

– 2019-ben egy frakcióülésen kijelentette, hogy „Mostantól mi leszünk a szocik. Mindent megcsinálunk, amit ők nem tudtak.” Ennek jegyében Csepel vezetőinek a kerület vagyonát a rezsibiztos alapítványának kellett volna átjátszaniuk. Ők ezt ismételten megtagadták.

– A 2019-es önkormányzati választás előtt érthetetlen módon leálltak az önkormányzat fejlesztései, közöttük az öt legnagyobb beruházás. Mindegyik leállás összefüggésbe hozható Németh Szilárddal: a Csepeli Strandfürdő felújításába belebukó vállalkozó a rezsibiztos barátjánál kapott közbeszerzést másfél hónappal a leállás után. A vállalkozó összesen 290 millió forintot kapott közbeszerzéseken keresztül abban az évben, a többi, leállásban érintett gazdasági szereplőhöz több mint 800 millió forint került közbeszerzéseken, pályázatokon keresztül. A rezsibiztos embereinek elbocsátása után a legtöbb önkormányzati fejlesztést újra lehetett indítani, az  elbocsátott vezetőket Németh azonnal átvette és tovább foglalkoztatta. Borbély Lénárd polgármester egy közeli rokonát nyomásgyakorlásból öt nappal a választás előtt bocsáthatták el munkahelyéről.

– a rezsibiztos 2,4 milliárd forintot kapott a a Csepeli Birkózó Clubtól a KIMBA birkózócsarnokának építésekor arra, hogy a földszinti részen megépüljön a klub otthona. Ám amikor készen lett a csarnok, rezsimegosztás helyett cinikus módon bérleti szerződést küldött, és kizárta onnan az építkezésre 2,4 milliárd forintot adó CSBC-t.

– 2022-ben Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fidesz szervezetét, és kizáratta onnan a vagyonátjátszást megtagadó Borbély Lénárd polgármestert, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket.

– 2022-től kezdve általánossá vált a csepeli Fidesz frakció és a DK-MSZP-Momentum frakciók együttműködése. 2023-ban ez már a polgármesterrel szembeni nagykoalícióvá érett, és közösen buktatták meg 2023. február 22-én a csepeli költségvetést. Ekkorra azonban négy fősre olvadt a Németh Szilárdot követő, és a DK-MSZP-Momentumot támogató fideszes képviselők száma. A csepeli DK egyik képviselője a költségvetési egyeztetéseken ki is kotyogta, hogy a Fidesz-DK-MSZP-Momentum közös szavazást előre leegyeztették.

Németh ismét a birkózószövetség élére tör

A Csepel.info úgy tudja, hogy március 8-án ismét Németh Szilárd lesz az egyetlen jelölt a Magyar Birkózó Szövetség elnöki tisztségére. Információink szerint a Fidesz alelnökét is arra kérték, hogy lépjen hátra a sportszövetség vezetésétől. Információink szerint hosszú ideig még jelöltje is volt az utódlásra, Lőrincz Tamás személyében.

Ezt a hátralépést az elmúlt években számos fideszes politikus megtette annak érdekében, hogy a versenysporttól távolabb vonják a politikát. Így Kovács Ferenc a röplabda-, Vári Attila a vízilabda-, Bajkai István az ökölvívó-, Szabó László a sakk-, Kocsis Máté a kézilabda-, Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség, Simicskó István pedig a Magyar Öttusa Szövetség elnöki posztjáról köszönt le.

Ám Németh Szilárd most már látszatra sem kíván lemondani semmilyen hatalomról. Információink szerint többeknek kifejtette, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok, mert a szabályokat nem államtitkárok, hanem ő maga hozza. Ezért majd akkor lép hátrébb a vezetésből, amikor ő akarja.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !