Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson

Csepel.hu

Hivatalosan is bejelentette indulását a jövő évi önkormányzati választásokon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A polgármester december 5-ei sajtótájékoztatón mutatta be azokat az egyéni képviselőjelölteket, akikkel együtt vág neki a 2024-es választásnak.

Borbély Lénárd pártfüggetlenként indul, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben.

„2024. június 9-én önkormányzati választások lesznek, két polgármesteri ciklus után nekivágok a harmadiknak is, pártfüggetlenként, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület támogatásával egy erős és egységes csapattal”- hangsúlyozta Borbély Lénárd. Egyúttal bemutatta a 2024-es önkormányzati választáson Közösen Csepelért Polgári Egyesület égisze alatt induló tizenkét jelöltet is. Ahogy fogalmazott, a jelöltek valamennyien valódi csepeli lokálpatrióták, akik szívükön viselik a kerület sorsát, igazi civil emberek. „Bár pártfüggetlenként szállok ringbe a 2024-es önkormányzati választásokon, ez azonban nem jelenti azt, hogy világnézetem, értékrendem megváltozott volna, pontosan ugyanazt képviselem, amit az elmúlt évtizedekben is. 2010 óta folyamatos fejlődésnek lehetnek szemtanúi a kerület lakói, szeretném, ha erről az útról nem térne le a kerületünk”- fogalmazott a polgármester.

A Közösen Csepelért Polgári Egyesület 12 képviselőjelöltje

A Közösen Csepelért Polgári Egyesület 2019-ben jött létre, ám működése korábbra nyúlik vissza. Dr. Klinghammer István professzor és több csepeli lokálpatrióta civil kezdeményezésére jött létre a Kertvárosi Baráti Kör. Legfőbb küldetésük a bezárásra írtélt Katona József Általános Iskola megmentése volt, de később több kerületi ügyben is véleményt formáltak. E baráti kör alakult át a Közösen Csepelért Polgári Egyesületté, melynek célja többek között Csepel épített és kulturális értékeinek védelme, a Kis-Duna-part természeti értékeinek megőrzése, a Csepeli Munkásotthon megőrzése, fejlesztése, valamint az állat és természetvédelem is.

Királyerdőben két választási körzet van, az egyik jelöltje Vadász Norbert. Ő a kerület úszásoktatásának motorja, az elmúlt években, több min 2000 csepeli gyermeket tanított meg úszni.

Királyerdő másik jelöltje: Nagy Vilmos, állatvédő, a kerületi kutyaiskola vezetője, oktatója. Szívügye az állatvédelem, a felelős állattartás. Mindkét jelölt fontosnak tartja a Kis-Duna védelmét, ugyanakkor támogatják a csepeli útépítési programokat.

A sétányok képviselőjelöltje: Dr. Busa Gabriella háromszoros amatőr és egyszeres profi kick-box világbajnok, aki visszavonulását követően is aktívan segíti a Halker-Király Team munkáját.

A Szent László lakótelep, valamint Erdőalja jelöltje: Somogyvári Andrea. Kiemelten fontos számára a társadalmi felelősségvállalás és a közösségépítés. Az augusztusi viharkárok után elsőként kezdeményezett összefogást, a közterületek helyreállításban maga is aktívan részt vett. Több helyi civil szervezettel együttműködve tevékenykedik, azért hogy Csepelen igazi közösség jöhessen létre.

Kertváros és Királymajor jelöltje: Majtán Olga, aki a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Csepeli Csoportjának vezetője. Három évtizede házas, és négy gyermekes anyuka.  A segítségnyújtás élete szerves részét képezi, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját is segíti önkéntesként, rengeteg civil kezdeményezés motorja.

Háros és Csillagtelep jelöltje: Pákozdi József alpolgármester. Tősgyökeres csepeli, 2019 óta alpolgármester civil és egyházi ügyekért felelős tisztséget tölt be. Csepel érdekeinek elhivatott és megalkuvást nem ismerő képviselője. Rengeteg olyan javaslattal élt az elmúlt évek során, ami nagyban előmozdított a hárosiak életét.

A belváros és a Béke tér képviselőjelöltje: Révész Dániel. Csepel szülötte, a labdarúgás és a sport kisgyermek korától meghatározó szerepet tölt be az életében. Aktív sportpályafutása lezárása után sem szakadt el a sporttól, jelenleg a Csepel Utánpótlás Sportegyesület elnöki feladatait látja el.

Csillagtelep jelöltje: Suller Henrietta, aki kislánya születése óta mondhatja magát csepelinek, de ma már egy Ízig-vérig csepeli anyuka, akinek kiemelten fontos, hogy a kerület fejlesztései tovább folytatódjanak, kiemelt figyelmet kapjanak a család és gyermekbarát programok.

A belváros jelöltje: Torhosi Zsolt, helyi vállalkozó, aki szintén csepeli lokálpatrióta. Egy kerületi panelben nőtt fel, így jól ismeri a körzet sajátosságait, hitelesen tudja képviselni a belvárosban élők érdekeit. Szívügyének tekinti a kerület egyedülálló természeti és épített örökségének, értékeinek védelmét, így a Kis-Duna-part fejlesztése mellett fontos számára a Nagy-Duna-part és a Csepel Művek fejlesztése is.

Az ÁMK és környékének képviselőjelöltje: Kovács Dávid Attila. Jelenleg független önkormányzati képviselő, 2019 óta tagja a képviselőtestületnek. Nagycsaládos édesapaként szívén viseli a csepeli családok problémáit. Javaslatára csatlakozott az önkormányzat a kisebbségvédelmet szolháló Európai Polgári Kezdeményezéshez és nevéhez fűződik a Csepeli Panel Program is.

Észak-Csepel Ady lakótelep, Ófalu jelöltje: Tóth Sándor, aki független képviselőként jelenleg is a testület tagja. Pártideológiáktól mentesen képviseli a körzetet, Csepel érdekeit. Szívvel-lélekkel támogat minden olyan javaslatot, amely a jó cél szellemében születik, az itt élők javát szolgálják. Hitelesség, korrektség, hatékonyság jellemzi. Számos fejlesztés valósult meg javaslatára.

Szabótelep képviselőjelöltje: Hajdu Imre, aki testnevelő tanár, a Csepeli Birkózó Klub edzője, sportszervező, négy gyermek édesapja, felesége szintén csepeli pedagógus. Szívügye a mozgás, a sport népszerűsítése, a kerületi diák és versenysport magas szinten tartása. Az elmúlt közel három évtizedben számtalan csepeli fiatallal szerettette meg a sportot, a mozgást, ennek köszönhetően az egészséges életmódot.

Borbély Lénárd politikai szerepvállalása

Borbély Lénárd politikai pályája 2002-ben indult. 2006-ban önkormányzati, 2010-ben országgyűlési képviselőnek választották, ugyanebben az évben alpolgármester lett, 2014-től, pedig Csepel polgármestereként irányítja a kerületet. Ez idő alatt számtalan sikert ért el a képviselőtestülettel közösen.  A nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatot sikerült kivezetni a csődből. A kerület költségvetése egyensúlyba került, ez alapozta meg a későbbi fejlesztéseket is, melynek egyrésze önkormányzati önerőből, másrésze pedig kormányzati támogatásból valósult meg. A fejlesztések nyomán rengeteg új út, járda épült, rendbe tették az orvosi rendelőket, átadták az egynapos sebészetet, felújították a bölcsődei és óvodai kerteket, megkezdték az iskolák felújítását. A programot a Csepeli Gyermek Sziget Program kertében a jövőben is folytatni szeretnénk. Sok köztér, park épült, megóvták, de rendbe is tették a Kis-Duna-partot. Amellett, hogy Csepel költségvetése egyenesbe került, 21 milliárd forinttal nőtt az önkormányzat vagyona. Borbély Lénárdot 2014-ben és 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a kerület vezetőjévé, a Fidesz csepeli alapszervezetét azonban tavaly feloszlatták, az újba a polgármestert már nem vették fel. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben ugyanakkor továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a helyzet akarata ellenére alakult így, és az, hogy pártfüggetlenként indul a választáson nem jelenti azt, hogy világnézete, értékrendje, véleménye a sorskérdésekben változott volna.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !