Folyamatos a fűnyírás a kerületben 

Csepel.hu

Csepelen közel 2,5 millió négyzetméter nagyságú zöldterületein a fűnyírási munkálatokat a Városgazda ütemterv szerint végezi – adta hírül az önkormányzati cég.

Kiemelték: a kerületben található zöldterület nagysága nem teszi lehetővé, hogy minden területen egyszerre történjen meg a fűnyírás. Mint írták: Igyekeznek minél hamarabb visszatérni a már korábban kaszált területekre, azonban tekintettel az időjárásra – esős és meleg, napos időszakok váltakozása – a fű rendkívül gyorsan nő. „A Zöldterület-fenntartási Osztály teljes fűnyíró kapacitással azon dolgozik, hogy kerületünkben szép, rendezett zöldterületek legyenek, ám ennek elérése még a megfelelő időjárási körülmények esetén is több időt vesz igénybe.”

Ebben az évben harmadik alkalommal kezdték meg a kerület fűnyírását. Csepel kiemelt területein – melyek nagy forgalmat bonyolítanak le – hetente vágják a füvet gyűjtős gépekkel.

Időjárás függvényében átlagban napi 6 fűnyírótraktor végzi az önkormányzati illetékességbe tartozó területek vágását. Továbbá átlagosan napi 4 kézi motoros fűkaszával végzik azon területek kaszálását, ahol a traktorok nem férnek hozzá. Szombatonként túlórában átlagosan 2 traktorral és 4 kézi kaszással nyírják a füvet a külterjes területeken, például: Kis-Duna part és Hollandi út közötti erdős terület, Csepeli út, Szállítók útja, Ófalu.

A megbízott bérkaszások eddig a következő területek szélezési munkáit végezték el: Simon Bolivár lakótelep, Csillagtelep, Erdősor lakótelep, Szent László lakótelep, Béke tér környéke. Ezt követően a Királymajor és a Vízmű lakótelep következik, ezzel a bérkaszások munkája az időjárás függvényében pénteken befejeződik. Ezzel összesen 1000 munkaórát teljesítenek.

Tervek szerint és az időjárás függvényében az idei szezonban igyekeznek még négyszer körbe érni a kerületben a fűnyírással. Az elmúlt, esős időszak hatására a nagy mértékben megindult a fű növekedése, ami a szokásosnál is nagyobb erőfeszítéseket követel a területeink gondozása szempontjából – zárul a közlemény.

Csepel.hu

 

6 hozzászólás “Folyamatos a fűnyírás a kerületben ” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Tegnap még térdig ért a gaz a piac körül.

  2. László szerint:

    Pár négyzetmétert meghagynának méhlegelőnek, a gyerekek nem csak tankönyvben olvasnának a fűfélék olyan tulajdonságáról hogy bizony előfordul hogy kilátszik a földből.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Folyamatos, csak kevesen csinálják, azt is szarul és a fű gyorsabban nő, mint ahogy körbeérnek. Ebből semmi más nem következtethető ki, csak annyi, hogy az önkormányzat rosszul végzi a dolgát.

  4. Janipapa szerint:

    A fünyiró gépp nem tud mindent lenyírni ! A fák körül oszlopok körül van ahol félméteres a gaz a fú !!? Nem árta a fünyirógép után egy kis kézi fünyirózás ! Kiváncsi vagyok erre mikor történik intézkedés ??

  5. robi szerint:

    Azt senki nem akarja tudomásul venni, hogy a zöldkarbantartási munkával elérhető fizetésért lasszóval kell fogni a munkavállalókat.

  6. középvonal szerint:

    Sajnos a szélezési munkát a Béke térnél, hozzá nem értően, szép érzék nélkül (hányaveti) módon végezték el.
    A munka elvégzésének minőségét jobban figyelemmel kéne kísérni. (Esetleg bérezésnél is? A minőségi munkát végzők javára!)

Itt lehet hozzászólni !