Elindult az Eötvös iskola felújítása

Csepel.hu

Az Eötvös iskola a kerület egyik legnagyobb oktatási intézménye, mely 1941 szeptemberében nyitotta meg kapuit.

A rekonstrukcióknak köszönhetően a tantermek megújulnak. A padlóburkolat és a falak olajlábazata megszépül, a mennyezet és a falak új festést kapnak.

Az épületekben lévő vizesblokkokat is korszerűsítik, hideg-meleg vizes mosdókat alakítanak ki, új padlóburkolattal és falicsempével.

Az iskolát évtizedekig Kalamár 232-esnek hívták, majd 1990-ben viszszakapta az Eötvös József nevet. Az épületet 1978-ban bővítették. Jelenleg 6110 négyzetméteren, 27 nagyméretű tanteremben folyik a tanítás.

A vizesblokkokban az ajtók és térelválasztók cseréje is megtörténik. Az épület előcsarnokában új padlóburkolatot alakítanak ki. A tornateremben a meglévő nyílászárók távnyitóit javítják, cserélik. Az épületben csoportszobák, kisméretű tantermek is találhatók, ezekben tisztasági festés történik majd. Az étkezéshez kapcsolódó területek, valamint a tornaterem további felújításának lehetőségét is megvizsgáljuk ‒ tájékoztatta lapunkat Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az udvart is felújítják

A felújítás határideje várhatóan áthúzódik a következő tanévre is, de a kivitelezés egyik feltétele, hogy a szeptember 1-jétől kezdődő új tanév zavartalanul megkezdődhessen. A nyári időszaktól kezdődően az iskola udvarát is felújítják (a sportpályák, a kerti bútorok, a térburkolatok, a térvilágítás és a kerti növényzet is megújul, automata öntözőrendszert építenek ki). A korszerűsítések célja, hogy az iskola külső és belső terei komfortosabbak, hangulatosabbak és élhetőbbek legyenek. Borbély Lénárd polgármester a felújítás kapcsán közösségi oldalán kiemelte: „Családbarát kerületként a csepeli gyerekekért munkálkodnak, hogy méltóbb és szebb körülmények között, XXI. századi igényeket is kielégítő intézményben tanulhassanak. Az iskola tanárai pedig a legjobb körülmények között adhassák át a tudásukat.”

Összefogás a költözésnél

A felújítás kapcsán Lovász Ildikó, az Eötvös iskola intézményvezetője lapunknak elmondta, az osztályok harmada költözött el az épületből. „Csupán az alsó tagozat nyolc osztálya folytatja tanulmányait a napközis táborban. Az iskola életét a munkálatok csak kis mértékben befolyásolják, egyelőre a napi tanítást nem zavarja a felújítás. Az itt maradó osztályoknak az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy a csoportbontásban tartott nyelvórákat, matematikát, informatikát, életvitelt most hely szűkében kell megoldani” – hangsúlyozta Lovász Ildikó. Ugyanakkor kiemelte: Nagy örömmel fogadták a gyerekek a felújítást, sok pozitív visszajelzést kapnak a szülőktől is. „A költözésnél nagy összefogást tapasztaltunk. Az iskola összes dolgozója, a pedagógusok mellett a technikai dolgozók is rengeteget tevékenykedtek azon, hogy egyik hétről a másikra el tudják kezdeni a munkát a táborban. Az önkormányzat és a tankerület fenntartásában működő szervezetek is segítettek a költözésben. Nagyon reméljük, hogy ez a jövőben is folytatódni fog, hiszen a tanév végeztével a másik két épületrészt is át kell adnunk, akkor újabb összefogásra lesz szükségünk” – tette hozzá.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !