Utánpótláskorúak ökölvívó bajnoksága Csepelen

Csepel.hu

Második alkalommal rendezték meg a legjobb utánpótláskorú ökölvívók bajnokságát Csepelen, a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában. A négynapos torna döntőit november 6-án tartották meg szép számú közönség előtt. Az esemény szervezője a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Halker-Kiraly Team és a csepeli önkormányzat volt. Köszöntő beszédet mondott Borbély Lénárd polgármester.

Megjelent Csötönyi László, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) tiszteletbeli elnöke, Kassai László, a MÖSZ elnökségi tagja, Bertók Róbert szövetségi kapitány, Gedó György olimpiai bajnok és Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, többszörös profi világbajnok ökölvívó.

Borbély Lénárd gratulált a sikeres szervezéshez és lebonyolításhoz, a csepeli sportolók kiváló eredményeihez és külön köszönetet mondott Király Istvánnak, a Halker-Kiraly Team vezetőjének, amiért újfent kerületünk adhatott otthont a rangos utánpótlás ökölvívó sporteseménynek. Csepel számára megtisztelő, hogy már hagyományosan nálunk rendezik meg az utánpótláskorúak ökölvívó tornáját. Király István a csepeli önkormányzatnak és a MÖSZ-nek fejezte ki háláját, hogy a bajnokság szervezésében segítséget nyújtottak. Gratulált a szülőknek, edzőknek, hogy gyerekeiket bátorítják a sportolásra. Kassai László szerint Csepelen lenni jó, különösen úgy, hogy remek hangulatban tarthatták meg a versenyeket. Győzni felemelő érzés, de aki most nem szerzett aranyérmet, az se csüggedjen, mert jövőre újra rendeznek bajnokságot.

A magyar bajnokságon hetven egyesület 350 fiú és lány versenyzője mérte össze tudását a történelmi sporteseményen, ugyanis először avattak bajnokokat az U12, serdülő, junior korosztályokban. Szépen szerepeltek a csepeli Halker-Király Team versenyzői, akik számos aranyérem mellett több dobogós helyet is elértek.

Üdvrivalgás fogadta a legendás bunyóst, Erdei Zsoltot, akit pályafutása során „Madár” becenéven emlegettek, s jelenleg az Újpesten található Madárfészek Ökölvívó Akadémia szakmai vezetője. Most a nézők között foglalt helyet, s lapunk váltott vele néhány szót: „Akadémiánk tanítványai is indultak a csepeli versenyen, s az egyik ökölvívónk a döntőben szerepel. Az időm túlnyomó részét a család és az ökölvívás körüli teendők teszik ki. Három gyermekem van, mindannyian velem élnek, és a párommal neveljük őket. Ha marad még időm, akkor azt az edzésre szentelem” – mondta Erdei Zsolt.

Beszélgettünk Gedó György olimpiai bajnokkal is, aki a MÖSZ szakfelügyelőjeként vett részt a tornán. „Mindenkinek elmondom, hogy noha az elmúlt évtizedekben nincsenek kiemelkedő eredményeink, a magyar ökölvívósport nagy múltra tekint vissza. Járom az országot, és látom, hogy vannak tehetségeink. Tanítom a gyerekeket és az edzőket, hogyan kell technikásan verekedni. Fél év alatt nem lehet elsajátítani a bokszot, mert ha egy gyereket ennyi idő után elküldik egy versenyre, és nyakon vágják, egyből kifekszik. Módszeresen, sok gyakorlással kell felkészíteni a versenyzőket” – magyarázta Gedó György.

Cs. A
Csepel.hu

Egy hozzászólás “Utánpótláskorúak ökölvívó bajnoksága Csepelen” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Ha már sport…
    Mai hír: Az olimpiai bajnok Liu testvérek országot váltanak. Mennek Kínába.
    “A Liu-fivérek magyar állampolgárok és magyar színekben fognak versenyezni – Kósa Lajos a Mandinernek. Hogy szednék a sátorfájukat az egy balliberális vérlázító baromság” 2022 augusztus. Hát szembe jött a kijózanító valóság.🤣

Itt lehet hozzászólni !