Kolonics György Sportérdemérem három fiatal csepeli sportolónak

csepel.hu

A hagyományoknak megfelelően Kolonics György olimpiai bajnok kenus születésnapján, június 4-én adták a Kolonics György Sportérdemérmet azoknak az utánpótláskorú csepeli sportolóknak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek. A díjátadás előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál a róla elnevezett sétányon Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.

Kolonics György Sportérdemérmet kapott Szkárosi Laura, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület versenyzője, aki öt évvel ezelőtt kezdett el kenuzni. Tavaly az egyesület legeredményesebb sportolója volt. Az országos bajnokságon tavaly augusztusban 5000 méteren negyedik lett, majd egy hétre rá rendezték meg a világbajnokság válogatóját, ahol a 11,8 kilométeres maratoni távon második helyen ért célba. Így szerzett jogot az ifjúsági világbajnokságon való részvételre, ahol ötödik lett.

Nagybányai-Nagy Anna negyedik éve a Csepel Lövész Egylet tagja. Kitartásának és szorgalmának köszönhetően 2021 őszén már nemzetközi szintű eredményeket ért el mind a légfegyver, mind a tűzfegyveres versenyszámokban. Tavalyi teljesítménye alapján bekerült a Magyar Sportlövők Szövetsége 2022-es Héraklész utánpótlás keret tagjai közé. Idén februárban a légfegyveres országos bajnokság junior légpuska csapatának tagjaként lett első, majd egyéniben az olimpiai légpuska számban juniorként a döntőbe került, és a harmadik helyet szerezte meg. Márciusában a Norvégiában megrendezett légfegyveres Európa- bajnokságon a junior csapat tagjaként ért el első helyet.

Székely Írisz a Profi-Team Életmód Egyesület versenyzője. 2017-ben, 11 évesen kezdte a pályafutását. Az egyesület Fit Kid első osztályának egyéni és csapat versenyzője. Többszörös Fit Kid országos bajnok és Európa Kupa győztes. Kimagasló teljesítményével többször bizonyította tudását egy olyan összetett sportágban, amely a talajtorna, a ritmikus gimnasztika, az aerobik és a tánc ötvözete. Egyéniben többszörös országos bajnok lett Fit Kid másodosztály „A” kategóriában, ezáltal 2019-ben egyéni és csapatban is Grand Prix győztes. Ezeken az eredményeken túl diákolimpiai első helyezett, Fit Kid Európa Kupa Open első helyezett, a másodosztály „A”-ban és csapatban is első.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !