Bangóné Borbély Ildikó: Nem mindenki játszik kormányváltásra az ellenzékben

Index.hu

(Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Érdekes interjút adott az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó, volt MSZP-s politikus. Szerinte vannak olyanok a baloldalon, akik az MSZP gyengítésén dolgoznak. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók – mondta a politikus a lebuktatásáról.

Mint ismeretes, Bangóné Borbély Ildikó lemondott, miután kiderült: diplomát hazudott magának. A volt politikus szerint sokan most úgy gondolják, mintha a világ legnagyobb bűnét követte volna el, pedig nem így van. Úgy gondolja, hibázott és ezért elnézést kér mindenkitől. A diplomabotrányról elmondta, úgy tudja, nem ő az egyetlen érintett az ügyben, de neveket nem mond.

Szerinte az ellenzéki oldalon nem mindenki akar kormányváltást. „Felmerülhet a kérdés, hogy ha eddig nem derült ki, hogy nincs diplomám, miért pont most történt ez meg. Vajon rajtam vagy a Szocialista Párton akartak-e ütni egyet? Az elmúlt napok eseményeit figyelve egyértelműen kijelenthető, hogy az MSZP-re mért ütések elég tudatosak – fogalmazott, hozzátéve, hogy egyesek örülnek annak, ha sikerül valakit kipöckölni. Pedig a választók egységet és kormányváltást szeretnének.

A magának ugyancsak diplomát hazudó és a XII. kerületben képviselőként induló momentumos Hajnal Miklósról elmondta, az ellenzéki pártok felállítottak egy etikai kódexet. „Ez az etikai kódex valakire vonatkozik, valakire pedig nem.” A Momentum és Hajnal Miklós úgy döntöttek, hogy nem vállalják az ő hasonló ügyének a következményeit. „Én az első perctől kezdve vállaltam a felelősséget, és azt gondolom, hogy Hajnal Miklósnak is vállalnia kellene. Ha valami az egyik pártra vonatkozik, akkor a másik párt képviselőire és jelöltjeire is vonatkoznia kell.”

Az MSZP-s politikusokkal szemben felmerült korrupciós ügyekkel kapcsolatban elmondta, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, azt azonban hozzátette, hogy a képviselők visszalépésére felszólító Hadházy Ákosnak nemcsak az MSZP-seket, hanem a más baloldali politikusokat is fel kellett volna szólítani, hogy lépjenek ki az összefogás listájáról. „Tudvalevő: ha nyer az ellenzék a választáson, Hadházy Ákos lesz a korrupció feltárásáért felelős tárca nélküli miniszter. Pedig ellene is vannak eljárások.”

Az április 3-i választásokról szólva kifejtette: nem tudná most megmondani, mi történik majd április harmadikán. Ráadásul kitört a háború is, ami akár a választás kimenetelét érdemben befolyásolhatja majd. Márki-Zayról hozzátette: nehezen viselte az ő jelöltségét, hiszen messze áll az ő értékítéletétől és felfogásától az, hogy egy jobboldali érzelmű ember lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ő maga pedig bizonytalan abban, hogy Márki-Zay meg tudja tartani a baloldali szavazókat. Szerinte az a baj Márki-Zay Péterrel, hogy sokat kell utólag magyarázni a kijelentéseit – mondta a volt MSZP-s poltikus, aki a civil életben folytatja tovább.

Index.hu

5 hozzászólás “Bangóné Borbély Ildikó: Nem mindenki játszik kormányváltásra az ellenzékben” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    “FELHÍVNÁM RÁ HADHÁZY ÁKOS FIGYELMÉT, HOGY AZ ELLENZÉK ETIKAI KÓDEXE MINDEN PÁRTRA VONATKOZIK, ÉS ENNEK ÉRTELMÉBEN AKKOR NEM LENNE HELYE A LISTÁN SEM A MOMENTUMOS CSEH KATALINNAK, SEM AZ OLYAN DK-S POLITIKUSOKNAK, MINT CZEGLÉDY CSABA, RÁCZNÉ FÖLDI JUDIT VAGY ÉPPEN GRÉCZY ZSOLT.

    Ha felállítunk egy követelményrendszert arról, hogy a képviselőknek minek kell megfelelniük, akkor ennek mindenkire vonatkoznia kell. Beleértve Hadházy Ákost is. Miközben Hadházy Ákos felszólítja az MSZP képviselőjelöltjeit, hogy lépjenek vissza, és ne terheljék tovább a közös listát, nem kerülhetjük el, hogy ez nem csak a Magyar Szocialista Pártot kell érintse. Ezen logika szerint fel kellene szólítania erre a többi képviselőt, köztük saját magát is. Tudvalevő: ha nyer az ellenzék a választáson, Hadházy Ákos lesz a korrupció feltárásáért felelős tárca nélküli miniszter. Pedig ellene is vannak eljárások.”

  2. Hozzászóló szerint:

    Kár érte, kiváló ügynök volt!

  3. László szerint:

    Tudod kormányos, volt már olyan hogy kirúgtak a munkahelyemről. Ugyanezt csináltam, a másik az mitől különb nálam? Amaz meg semmivel sem jobb! Meg voltam sértődve.

  4. Nagyapó szerint:

    Nocsak! László is hazudott munkahelyén és kirúgták, vagy csak locsog egy magánügyéről?😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    Lehet hazudtam, poligráf is volt. Az eredményt soha nem közlik. Aztán kölcsönösen megfenyegettük egymást és távoztam. Ők a rendőrséggel fenyegetőztek én meg az RTL Klubbal.😛

Itt lehet hozzászólni !