Egy nap alatt kétezer oltás a szakrendelőben

Csepel.hu

Tegnap délelőtt meglátogatta Borbély Lénárd polgármester a Tóth Ilona szakrendelőt, ahol a kerületi közművelődési intézmények dolgozóinak koordinálásával, valamint a polgármesteri kabinet és a hivatal kollégái szervezésének köszönhetően gőzerővel zajlik a tömeges oltás. Az épületben 16 oltóponton, összesen 2000 ember vakcinálására kerül sor a keddi napon.

A polgármester a közösségi oldalán megköszönte a szakrendelő dolgozóinak és a szervezőknek, hogy húsvét alatt is végezték ezt az embert próbáló feladatot, „hogy védve legyünk, és hogy minél előbb visszakaphassuk a régi életünket. Büszke vagyok rájuk!”

Visszatért a Csepeli Piachoz a szűrőbusz is, amelyen nagytakarítást végeztek az elmúlt napokban. A jármű kedd déltől már ismét a helyszínen folytatja a munkát.

 

Csepel.hu

11 hozzászólás “Egy nap alatt kétezer oltás a szakrendelőben” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Szép teljesítmény, mindenképp elismerést érdemel!
    De egy percre se felejtsük el, a beoltottság még nem egyenlő a védettséggel. Jól tudjuk, hogy legalább 1 hét, de inkább kettő kell a védettség egy viszonylag alacsony szinten való eléréséhez, tehát a részleges nyitás sajnos túl korai, vagyis meglehetősen veszélyes!
    Példaként itt van a rémisztő mai szám: 311 haláleset.
    Ki kellett volna bírni még legalább 2 hetet, a szakértők ennél is többet követeltek, s félő, hogy a sietség még vissza fog ütni.
    Nagy a felelősség, amit most a kormány a lakosságra tol. Ettől függetlenül, legyünk meggondoltak, s viselkedjünk felelősen: figyeljünk magunkra, egymásra, óvjuk egymás biztonságát talán még nagyobb komolysággal, hogy minél hamarabb elérhessük a valódi biztonságot !

  2. Gratulálok szerint:

    Miért kell nyitni? Mert a vállalkozóknak bevétel kell, hogy fizetni tudjanak az alkalmazottaiknak! Nagy-Britanniában meg sok országban a dolgozók az államtól 80%-os fizetéstérítést kapnak, hogy élni tudjanak a zárás alatt. Nálunk nem kapnak semmit, ezért inkább veszélyhelyzetben is nyit az állam! S miért nem kapnak? Mert az állam a pénzt elkölti a haveri cégekre, a sportegyesületekre és az egyházakra! Ezt a felesleges pénzszórást naponta 300 halottal fizetjük!

    A teljes beoltottság sem ad teljes védelmet, ráadásul hiába oltanak be mindenkit nálunk, ha újra meg újra behurcolják a betegséget a dubajozók meg a Dél-Afrikában edzőtáborozó sportolók!

  3. kormánypárti szerint:

    Ja…és miért nem biztosítunk mindenkinek alanyi jogon járó alapjövedelemkét? Működne ha senki nem melózik? Bértámogatás = ingyen pénz a semmire. Igazságos, hogy amíg valaki napi 8-10-12 órán keresztül keményen húzza az igát, megdolgozik a bevételéért, amely tevékenység végzése kitölti a hétköznapjainak a nagy részét (emiatt nincs ideje például a családjára), addig az adójából más puszira kap fizetést és lógatja a lábát? Ez társadalmi feszültséghez vezetne.

  4. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Te valószínűleg nem tartozol azok közé, akik megszakadnak. Egy szavad nem volt, amikor
    a járvány elleni küzdelem helyett száz milliárdokat szórt el a kormány, sportra, egyházak-
    nak, alapítványoknak. Rezzenéstelen arccal külditek az embereket a halálba.

  5. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Szokása szerint hazudik és rágalmaz, mindezt a „baloldali” proli irigység szellemében, mert:
    – a kormány a munkahelyvédelmi és a kutatás-fejlesztési és a munkahelyteremtő bértámogatással együttesen 270 ezer embernek nyújtott segítséget 2020-ban
    – 2021-bem ágazati bértámogatás igényelhető, maximális mértéke személyenként havi bruttó 241 500 forint. A program lényege, hogy a bruttó bérek 50 százalékát az állam, 50 százalékát pedig a munkaadó állja. Mivel a vállalkozásoknak a támogatás időtartama alatt járulékot sem kell fizetniük, a bérköltségek mintegy kétharmadát az állam biztosítja
    – ez ideig a különböző bértámogatások mintegy 70 ezer vállalkozást értek el, 360 ezer munkahely megvédéséhez és létrehozásához járultak hozzá
    – a Dél-Afrikában edzőtáborozó kajakosok közül senki sem betegedett meg.
    Lehet újabb koholmányokat írni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Ez a propaganda!

  7. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Maga szerint az adatok ismertetése “propaganda”? Inkább az adatok nélküli bla-bla a propaganda (L. Horváth János csütörtök – 07:32)
    Ellenben azt nem közölte, hogy Penz Andrást (és a többi DK miatti halottat) a DK SAJÁT HALOTTJÁNAK tekinti???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Magyar Közlöny, ilyen egyszerű! 290 milliárd sportra, 150 milliárd egyházaknak, 100
    milliárd a Corvinus Alapítványnak, mit szeretne még tudni?
    Nem tudom mit akar a DK, de azért az utolsó mondatért én biztos pofán vágnám!

  9. Gratulálok szerint:

    Ki beszél itt alapjövedelemről? A koronavírus járvány alatti segítségről van szó! Hogy az emberek kibírják a zárlat következményeit! A vállalkozások 75%-a semmilyen segítséget nem kapott, mint ahogy a lakosság sem!

    Ez a kormány még annyit sem tett, hogy hatásos maszkot osszon a népnek! Ingyen teszt sincs, csak ha a háziorvos úgy gondolja, hogy kell! A családtagokat sem szűrik, nincs kapcsolati háttér vizsgálat sem. Ezért terjed ezerrel a koronavírus! A csehek után a másidikok vagyunk a kovid halálozásban a világon! Ki felel a 22 ezer halottért! Orbán azt mondta, a sikert emberéletekben méri, hát nem állunk jól!

  10. kormánypárti szerint:

    A ballib kormányok lezüllesztették az egészségügyet, emiatt a népesség jó részének megroppant az egészségi állapota. Ezek az emberek azóta idősebbek és betegesebbek lettek, majd az oltásellenes kampányok (Gődény doktorék + parlamenti ellenzék áskálódása) feltették az I-re a pontot. Sikeresebb lett volna a védekezés, ha gyurcsányiék nem akadályozzák azt a híveik megtévesztésével. Emellett az EU felelőssége is jelentős, mert nem küldtek elég oltóanyagot illetve késtek a szállítmányok. A kisebb és szegényebb országokat eleve előre kellett volna venni a sorban, hogy minél előbb tudjanak nyitni ott, ahol szűkös állami forrás van bértámogatásra. A sorosista brüsszeliták inkább adósrabszolgaságba döntenének minket.

    A vállalkozások 75%-nak nem volt szüksége segítségre, mert kevésbé érintette őket a válság, mindössze néhány szektort sújtott komolyabban (azokat a cégeket, amelyekre a szigorítások a leginkább vonatkoztak, pl. a kötelező zárva tartás).

    Milyen az a hatásos maszk? Olyan, amit a víruskutató laborokban viselnek a dolgozók? Mert pl. a szemen keresztül is be tud jutni a vírus a szervezetbe. Az egészségügyi maszkok leginkább a másik ember megfertőzése ellen védenek. A tömeges tesztelésnek azért nincs sok értelme, mert csak egy pillanatképet mutat meg, az aktuális helyzetet, Szlovákiában sem oldott meg semmit, aki végül nemzetközi segítséget kért. A másik dolog, hogy pozitív teszteredmény esetén hatósági karanténkötelezettség van. A járvány tömeges terjedési szakaszában a kontaktkutatásnak kevés értelme van, mert bárki bárhol megfertőződhet. Az egyetlen hatékony fegyver a védőoltás.

  11. Horváth János szerint:

    2021-t írunk! 11 éve szívjátok a vérünket.

Itt lehet hozzászólni !