Bűnsegédként gyanúsítják a szocialista Demét a kettős gyilkosságban

Hír TV

Deme Gábor Borka-Szász (Red Bull) Tamással egyeztet

Hivatalosan is módosította a rendőrség szerdán egy kihallgatáson a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja elleni gyanúsítást. Eddig tettesként kezelték a gyilkossági ügyben, bár már három bírósági végzés is arra utasította a rendőrséget, hogy változtassanak ezen.

A rendőrségen Deme Gáborral, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt gazdasági igazgatóhelyettesével szerdán közölték, hogy már csak bűnsegédként gyanúsítják.

Ruttner György ügyvéd szerint Deme Gábor a lövések pillanatában nem is tartózkodott abba az irodában, ahol az iskola pedellusa lelőtte az intézmény vezetőjét és egyik tanárát. Az igazgató zsebében lévő diktafon által rögzített felvételek is erről tanúskodnak. A lövések ugyanis nem közvetlenül egymás után estek meg, és ez idő alatt sem Deme nem szól, sem hozzá nem szólnak, az életéért könyörgő tanár is folyamatosan a fegyvert tartó pedellushoz beszél. A hangfelvételen a lövések előtt szerepel Deme – éppen elszámol az iskola nála lévő eszközeivel – illetve a lövések után, mikor visszatér az iroda ajtajához, ahonnan az első lövés pillanatában elment. Akkor Deme síró hangon szól az őt utasítgató pedellushoz.

Az ügyvéd szerint a gyanúsításban több ellentmondás is van, de még a közölt gyanú szövegéből sem következik, hogy Deme Gábor bűnsegéd lett volna. Ezt észrevételezték is és ezek alapján kérték, hogy szüntessék meg Deme Gábor előzetes letartóztatását. Erről az ügyészség, vagy a bíróság dönthet. Az ügyvéd szerint valójában az a kérdés, hogy Deme Gábor a lövések után, mikor a másik férfi utasítására eltüntette az iskola biztonsági kameráinak felvételeit tartalmazó szervert, félelemből, vagy a rendőrség félrevezetése érdekében cselekedett. Ebben az esetben is legfeljebb bűnpártolással ehetne gyanúsítani a kettős gyilkossággal összefüggésben.

Mint ismert, a kettős gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató-helyettesi megbízásából Deme Gábort, Kun Tamás – a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus – pedig egy ideje nem járt be dolgozni a betegségére való hivatkozással. Elszámolási céllal az esti órákra Deme találkozót beszélt meg Takács Józseffel, az iskola vezetőjével. Kun ekkor döntött úgy, hogy csatlakozik Deméhez. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésére. Ekkor dördültek a lövések – a gyanú szerint a pedellus lőtt. Deme Gábor viszont eltüntette biztonsági kamerák felvételeit tartalmazó számítógépet. 2009 végén egyébként Demét gazdasági bűncselekménnyel is meggyanúsították, az iskola gazdálkodási ügyeivel kapcsolatban.

Forrás: Hír TV

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

38 hozzászólás “Bűnsegédként gyanúsítják a szocialista Demét a kettős gyilkosságban” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Deme és Red Bull. De szépek így együtt.

  2. Gordon szerint:

    Köszi admin hogy kiraktad linkben. Szegény Red Bull Borka-Szász sose fogja elfelejteni lebukását, melyet Gordon idézett elő. 🙂

  3. Vátesz szerint:

    “Kun Tamás – a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus – pedig egy ideje nem járt be dolgozni a betegségére való hivatkozással. Elszámolási céllal az esti órákra Deme találkozót beszélt meg Takács Józseffel,”
    Ugye megírtam napokkal ezelőtt, hogy senki sem lesz bűnös!!! Lásd:
    “S miért van mostanában annyi bankrablás Csepelen? Majd a végén kiderül, Deme és élettársa nem is sikasztott, hanem kölcsönadtak valakinek, aki majd jelentkezik, hogy visszaadná Demének a kölcsönpénzt! (Azt a pénzt amit persze most “vettek kölcsön” a szóbanforgó banktól.) Így aztán neki nem lett volna indítéka, Kun meg egyszerűen bekattant. Ő meg szegény, esetleg depresszió miatt gyógyszert szed, csak elfeledkezett mondani, meg az is aki kezelte. Úgy mint a pécsi lövöldöző, nem vette be a gyógyszert, s így valószinűleg összetéveszthette a pisztoly alakú öngyújtóját a szolgálati fegyverével.”

  4. ... szerint:

    Deme sikkasztását el is felejtették?

  5. Vátesz szerint:

    Orbán Viktor szerint a Jobbik lehet a második erő hazánkban
    2010. január 13. 19:24
    http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=26234

  6. zed szerint:

    Én továbbra is amellett foglalok állást, hogy Deme nem gyilkossági szándékkal ment a tragikus kimenetelű megbeszélésre. Nem látom az indítékot, Takács megöléséből milyen hasznot remélhetett? Nem hiszem, hogy nem látott más kiutat a szorult élethelyzetéből, a sikkasztás tényéről amúgy is egy tucat ember tudott. Logikusan mérlegelve jóval többet veszíthet, mint nyerhet. Az elkövetés módja is elég távol esik egy tökéletes gyilkosságtól. Ha én egy gyilkosság felbujtója lennék, nem kísérném el a leendő elkövetőt gyilkolni, hanem mindenekelőtt jó alibiről gondoskodnék magamnak. Nem lehet, hogy Kun törte fel korábban Takács irodáját és úgy jött a képbe? Mi van ha véletlenül lőtte le az igazgatót, a másik tanárt pedig ijedtségből, és aztán Demével is végezni akart?

  7. Syme szerint:

    zed: Rémusz bácsi a nyomodba se érhet

  8. lolka szerint:

    zed:
    (Tapintatlan a megfogalmazásod és némelyik szóhasználatod)…

  9. Iványi Gabi szerint:

    zed:

    most te nyomod itt a képtelenségeket! Abszurd dolgokat! Érdekesek a ti következtetéseitek!
    Bár nagyon kevés idő van már hátra! de tenni kéne, tenni kéne, az ígéretekből valamit az asztalra! de csak az üres fecsegés amire képesek vagytok!

  10. Vátesz szerint:

    Kimosdatás megkezdve! Zed máris ráharapott a csalétekre!
    Zed írja az én 20.23-as hozzászólásomból ötletet merítve:
    Deme: “Nem látom az indítékot”. Kun: “Mi van ha véletlenül lőtte le az igazgatót, a másik tanárt pedig ijedtségből, és aztán Demével is végezni akart?”
    Zed, te valami MSZP-érdemrendet fogsz kapni, például Szoc.Hazáért!

    Napokkal ezelőtt megírtam, ki fogják őket mosdatni!
    “Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!”
    Vátesz: 2010. január 9. 18:00-kor http://csepel.info/?p=7634#comments
    Majd a végén kiderül, Deme és élettársa nem is sikkasztott, hanem kölcsönadtak valakinek, aki majd jelentkezik, hogy visszaadná Demének a kölcsönpénzt! Így aztán neki nem lett volna indítéka, Kun meg egyszerűen bekattant. Ő meg szegény, esetleg depresszió miatt gyógyszert szed, csak elfeledkezett mondani, meg az is aki kezelte. Úgy mint a pécsi lövöldöző, nem vette be a gyógyszert, s így valószinűleg összetéveszthette a pisztoly alakú öngyújtóját a szolgálati fegyverével.”

  11. zed szerint:

    N. Sz. arról beszél, hogy a csepeli MSZP egyes vezetői erkölcsi felelősei a kettős gyilkosságnak, azt állítja, az iskolai sikkasztási ügy torkollott a véres leszámolásba. Ez az elmélet nem állja meg a helyét, ha nem feltételezzük, hogy Deme Gábor előre eltervezte a kollégái lemészárlását. Ugyanakkor vegyük pl. a fedősztorit: egy csuklyás támadó beront az iskolaépületbe, lelövi a két későbbi áldozatot, a pedellus megpróbálja megállítani az ámokfutót, dulakodás közben elsül a pisztoly és megsebesíti a gondnokot, aztán a fegyver a földre kerül, a támadó pedig elmenekül. A szerver eltűnését ez a sztori nem magyarázza, márpedig a kamerák felvételeit rögzítő számítógép ellopása egy lényeges elem, amit Demének számításba kellett vennie előre megfontolt gyilkossági szándék esetén.

  12. csepeli szerint:

    Furcsa ez a hír. Már volt három bírósági végzés is arra, hogy a rendőrség változtasson a gyanúsításon, és a rendőrség ezt nem tette meg? Megteheti a rendőrség, hogy nem tesz eleget a bírósági végzésben foglaltaknak? Ezt nehezen hiszem.

    Úgy látszik, az őszi Gulyás-dömping lecsengett, most Deme-dömping van a csepelinfónál. Mindig kell valami téma, amit orrba-szájba nyomatnak.

  13. Öreg halász szerint:

    csepeli, kérdezd meg a mészárlásról a rokonokat vagy Tóth Mihály és Oroszt. Együtt vagy velük éjjel-nappal és nem tudod, hogy mi a véleményük?

  14. csepeli szerint:

    Öreg halász, te meg a Németh Szilárd ágyában alszol és átkarolod a nyakát éjszaka.

  15. zed szerint:

    Na de csepeli! Cseszd meg, hát nem tanulsz a hibádból, te jellemgyilkos?! Én kérek elnézést N. Sz.-tól! 😉

  16. Iványi Gabi szerint:

    Vannak emberek, akik ugyan azt hiszik magukról, hogy minden rendben van a gondolataik, a jellemük körül. Nem figyelmezteti őket a környezetük, mert csalinak jók, különben is tervük van: jelölik. Nincs józan, tényeken, a valóságon alapuló kontrolljuk. Ezért kevernek fogalmakat. Ez, vagy a képességeik hiányának, vagy valami elfojtottnak tűnő, kóros személyiségzavar következménye. A saját vágyaikat hajlamosak más személyekbe projektálni. Olyan kontexusokat teremtenek maguknak, hogy felhívják magukra a figyelmet. Összefüggést ugyan semmiben nemképesek felismerni, mert mozaikok, panelek jellemzik a gondolkodásukat. Szívesen tetszelegnek hatalmi pozícióban. Sajnálatos önértékelési zavaruk egy külső szemlélőben csak egy legyintésnyi részvétet keltenek.
    Amikor bárki figyelmezteti a hibáira, még frusztráltabbá válik. Még mélyebbre süllyed. Vezetőnek alkalmatlan, az emberek közelébe sem lenne szabad engedni! Ígérgetnek, de ez az ígéret beváltatlan marad!

  17. zeta70 szerint:

    Még valami adalék nemcsak Takács volt a célpont.. Takács nem akart találkozni, tárgyalni demével, de deme próbálkozott, próbálkozott és Lacit hívta. P.Laci hívta fel Takácsot, hogy menjünk el, és legyen már vége az egésznek! Tudta mindkét gazember, hogy P.L és T.J együtt lesznek ott! Amúgy honnan, kitől tudta K.T. hogy találkoznak?????????
    T.J nem vette fel a telefont, amikor deme hívta, azon a délelötti napon egy iskolai értekezleten! Jóska és Laci azon a napon nem tárgyalni mentek, azért mentek, mert az az elvetemült ember azt mondta Lacinak, hogy visszavisz valamit, ami az iskola tulajdona!!!!
    A gyilkosság bizony bosszú volt, a legjavából!

  18. csepeli szerint:

    Iványi, nagyon jól jellemezted Németh Szilárdot.

  19. Iványi Gabi szerint:

    Mi van csepeli! Magadra ismertél? ..és a megszokott stílusodban megint hárítasz,sértegetsz? Megint vádolsz, rágalmazol…..majd jön a fiktív mea culpa-d..
    ha egy lotto ötös így bejön, mint, ahogy ezt az egy mondatod előre sejtettem…akkor lottóznom kellene:-)
    Sikerült lépre-csalni:-))))))))))))))))))))))))))

  20. Iványi Gabi szerint:

    Na nem forgatunk ki gondolatokat , paneleket…nem te csaltál engem lépre!!!!

  21. csepeli szerint:

    Iványi, eszem ágában sincs mea culpázni, mondom, igen találó a Németh Szilárdról írt jellemzésed, csak azt nem értem, hogy te, mint prominens Fidesz-seggnyaló, hogyhogy ilyen pálfordulást tettél, hogy már te magad veszel részt a Németh Szilárd elleni jellemgyilkosságban.

  22. Iványi Gabi szerint:

    csepeli!

    ennyire nem lehetsz buggyant! bár..ezek a tünetek is jellemzőek. magad bizonyítod, hogy milyen jellemed! projektálsz! (ha tudod, hogy mit jelent a fogalom!) Erről írtam! Na ne keresd ..mert nem találod a forrást! ..ezt a jellemképet
    Iványi Gabi:
    2010. január 14. 08:38-kor …..rólad lehet csak rögzíteni!

  23. csepeli szerint:

    Iványi, szerintem inkább az történt, hogy egy villanásnyi időre tisztán láttad Németh Szilárd jellemét, és azt rám vetítetted. Evidens, hogy Németh Szilárdból indultál ki, hiszen azt írtad, az általad leírt illetőt a környezete jelöli. Mivel engem nem jelöl senki semmire, ezzel szemben Németh Szilárdot jelölik parlamenti képviselőnek meg polgármesternek is, tényszerűen rá illik a jellemzésed.

  24. balszélső szerint:

    Idáig hallom csepeli és zed megkönnyebbülését cimborájukat ért jó hír hallatán.
    Úgy érzem, még korai az öröm: a hír nem jelenti azt – olvasatom szerint – hogy eszmetársuk minden alól felmentést kapott volna.

  25. Iványi Gabi szerint:

    csepeli: ne kamuzz….lejárt lemezt fújsz….kicsinyesség, de ezzel nem lehet nagyot ábrándozni!

  26. Iványi Gabi szerint:

    csepeli: már a paranoiás tünetek is jellemzőek?

  27. csepeli szerint:

    Iványi, lemezt nem szoktak fújni, picit gondolkozz, miket írsz le.

  28. zed szerint:

    Zeta70!
    A csepel.info értesülése:
    “Egyes forrásaink úgy tudják, hogy az utolsó egyeztetés eredetileg nem január 7-re hanem január 6-ra volt megbeszélve, de akkor az iskola részéről is többen mentek el rá, és Deme Gábor valamint Kun Tamás nem jelentek meg.”
    Kosik beszámolója: “Ott voltam én is a telefonhíváskor, sőt Józsi engem is hívott, hogy menjek el a megbeszélésre. Nekem azonban fájt a lában s így inkább hazamentem.”

    Ha a kettős gyilkosság bosszúvágyból történt, az is megkérdőjelezi az MSZP erkölcsi felelősségét. Enyhébb súlyú gazdasági bűncselekmények esetén ugyanis, ahol a kártérítési felelősséget már megalapozták, nem szokták előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, legfeljebb korlátozzák a szabad mozgását. Bizonyítékok megsemmisítése, bűnismétlés, szökés veszélye nem volt indokolt, ezért szerintem Demét párszor kihallgatták volna, és szabadlábon védekezhetett volna.

  29. ... szerint:

    zed: a szoci rács mögött jó, onnan is tud védekezni, és legalább nem kell keresni miután elítélték.

  30. zeta szerint:

    Egyes forrásból és is úgy tudom bosszúvágyból, hatalomvágyból, és persze azért, mert kiderült, hogy lopott, csalt, hazudott, és rájött a “nagy” eszével, hogy csepelen ő már senki nem lehet.
    És megszervezte a tökéletesnek vélt gyilkosságot! (amit persze szintén “elszúrt”) és most mint egy patkány belemar mindenkibe! És még van aki hisz is neki?
    És gondolod, hogy a csepeli info mindig, mindenben jól értesült?

  31. Jeniszej szerint:

    Felbujtó, bűnsegéd, áldozat cserbenhagyó, sokkoltak, hazudozók, hivatalos szervek félre vezetői, tanuló fiatalok megvádolása.
    Hmm!
    Örült sokkoló dolgok ezek!
    A mosdatás folyik. 🙂
    Jó nagy lóvét, lóvékat lehet Csepelen az oktatásból lenyúlni.
    Vajon, hogy csinálják, illetve akarom mondani, hogy csinálták.
    Máshol meg a tanítók fizetésére sem telik.

  32. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Köszi admin hogy kiraktad linkben. Szegény Red Bull Borka-Szász sose fogja elfelejteni lebukását, melyet Gordon idézett elő.”

    Kedves Gordon!

    Bár szerintem Ön majdnem elalél a gyönyörtől, mikor újra és újra látja ezt a Red Bull-s utalást, szeretném Önt teljes mértékben kiábrándítani: semmilyen lelki sérülést nem okozott nekem, hogy ezen a fórumon kiderült, korábban milyen nicknéven írogattam be. Egyáltalán semmilyen érzést nem keltett bennem a dolog.
    Nem írtam korábban sem vállalhatatlan dolgokat, bizonyíték erre, hogy semmilyen korábbi idézettel nem jöttek elő a szerkesztő fideszes elvtársak, pedig biztosan sokat túrhatták az archivumot.. 🙂

    Azt pedig kifejezetten gyomorforgatónak tartom, hogy magát a tényt, miszerint én együtt vagyok látható egy képen egy emberrel, ezt Ön már minősíti.
    Ön sem felelhetne azért, ha környezetében ismerősei vagy akár barátai közül valaki rossz útra téved vagy őrültséget követ el. Innentől kezdve lehetne mutogatni az összes olyan fényképet, amin Ön és ez az illető együtt szerepel, hogy “lám,lám, nocsak, nocsak…..” Biztosan jól esne Önnek is, nem igaz?

    Végezetül én továbbra is Gordonnak szólítom Önt (jelzők nélkül), mert a gyerekszobában meg a polgári iskolában így tanították nekem… 🙂 🙂

  33. Kérdőjel szerint:

    Deme ügyvédje a bűnsegédlet vádját is túlzásnak tartja

    http://atv.hu/cikk/20100114_deme_ugyvedje_a_bunsegedlet_vadjat_is_tulzasnak_tartja

  34. Kérdőjel szerint:

    nem semmi…

  35. Vátesz szerint:

    Az viszont biztos, hogy Kunczéval nem érdemes együtt fényképezkedni, mert régebben rendszerint lelőtték az illetőket, például Prisztás Józsefet.

  36. Jeniszej szerint:

    Ebben a feltételezhetően aljas szándékból elkövetett gyilkosságban megvádolt „bűn- segédséggel” vádlott deme honnan tudott ennyi pénzt lenyúlni.
    Ha ő ilyen könnyen hozzáfért a lóvéhoz, akkor nem lehet, hogy mások előtt is ilyen szabad préda a volt a kassza? 🙂
    Lehet, hogy itt a kerületben az iskoláknak több jut, mint egyébként az országban.
    Ez önmagában nem baj, de menyit nyúlhatnak le belőle a kerületben ilyen deme félék?
    Vizsgálják ezt vajon e bűnténnyel kapcsolatban?
    Vagy talán mások karrierjét nem “akarják derékbe” törni. 🙂
    Lapul e valakinek a zsebében már “kész feljelentés.” – Csak hát……..lehet a vádlott a kulcs a zárban?

  37. Princess szerint:

    Igen!!!
    Csak már jó lenne, ha nem borzolnák az emberek idegeit és pont kerlüne az ügy végére… természetesen az igazságos véget várom.

  38. […] napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd Deme Gáborral, aki jelenleg „bűnsegéd” vádjával ül előzetes letartóztatásban. Deme gyakorlatilag tőle indult el a gyilkosság […]

Itt lehet hozzászólni !