BKV-sztrájk, 3. nap, vasutas sztrájkkal fűszerezve

Hírszerző, BKV

Buszok, melyek úgy-ahogy, de járnak

Elindultak az első járatok, hat buszvonallal többet indított a BKV. Az ország többségében egyelőre járnak a vonatok.

Menetrend szerint indultak el az első járművek csütörtökön kora reggel a metró-, a HÉV- és a trolibuszvonalakon a határozatlan idejű BKV-sztrájk harmadik napján. A közlekedési társaság a fél 5-ös üzemkezdetkor hat újabb buszvonalon indított járatokat – közölte a BKV az MTI-vel.

A metrók, illetve a csepeli és a gödöllői HÉV-szerelvények menetrend szerint közlekednek, a ráckevei HÉV Tökölre 30, Ráckevére 60 percenként közlekedik, a szentendrei HÉV Békásmegyerre 10, Szentendrére pedig 30 percenként indul – olvasható a BKV közleményében.

Elindult a forgalom az 1A villamosvonalon, bár a járművek csak a Bécsi út és a Lehel út között közlekednek. Teljes vonalán csütörtök reggel csak a 6-os villamosok közlekednek, az 50A vonalon csak a Határ út és a Villanytelep, az 52A-n pedig a Határ út és a Gubacsi út között szállítanak utasokat a járművek.

A buszok a 25 alvállalkozók által üzemeltetett vonalon kívül elindultak a 30-as, az 58-as, a 95-ös, a 124-es, a 151A és a 181-es viszonylatokon is. Azok a járatok, amelyek elindultak, az üzemkezdetkor nagyobb követési idővel közlekednek.

Tizennégy BKV-szakszervezet harmadik napja sztrájkol, mert nem sikerült megállapodásra jutni a közlekedési társaság vezetőségével az új kollektív szerződés szövegéről. A kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájkban többnyire buszos érdekképviseletek vesznek részt, de szinte minden területről van legalább egy szakszervezet, amely csatlakozott a sztrájkhoz. A tárgyalások csütörtökön délelőtt 10 órakor folytatódnak.

A vasút is sztrájkol

A fővárosban hajnalban a Nyugati pályaudvaron néhány jegyvizsgáló sztrájkja miatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalakon járatkimaradások vannak, a többi fővárosi pályaudvaron viszont zavartalan a forgalom – tájékoztatta Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t a sztrájk indulása után.

Elmondta: vidéken Dél-Magyarországon minden vonat elindult. Dél-Kelet-Magyarországon, Mezőtúron egy dolgozó sztrájkol, a későbbiekben ez befolyásolhatja az ottani közlekedést. Kelet-Magyarországon Debrecen és Nyíregyháza térségében nem sztrájkolnak a vasutasok, ott közlekednek a vonatok.

Leállt a közlekedés csütörtökön hajnal 4 órakor a miskolci Tiszai pályaudvaron, ahol reggel fél hétig nem fogadnak és nem indítanak vonatokat. Ez 24 vonatot érint, 13 indulót és 11 érkező szerelvényt. A forgalmi dolgozók nagy része – például a főrendelkező – sztrájkba lépett a Tiszain, emellett Nyékládháza is sztrájkol – mondta az MTI-nek Cseh Béla Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) területi vezető ügyvivője.

Kitért arra is, hogy Miskolcon azért fél hétig tart a munkabeszüntetés, mert nem akarják teljesen ellehetetleníteni az utasokat. “Ez egy figyelemfelhívás, hogy szolidárisak vagyunk a BKV dolgozóival. A VDSZSZ hozzájuk kapcsolódva hirdette meg a reggel 8 óráig tartó munkabeszüntetést, elsősorban a budapesti agglomerációra fókuszálva, amelyhez Miskolc is csatlakozott” – jegyezte meg.

Hatvanban hárman nem vették fel a munkát. A Dunántúlon nem sztrájkolnak. A MÁV a lehetőségekhez képest szervezi a vonatközlekedést, és biztosítani kívánja azt a törvényi előírások betartásával – tette hozzá a Mávinform sajtóügyeletese.

Forrás: Hírszerző

7 hozzászólás “BKV-sztrájk, 3. nap, vasutas sztrájkkal fűszerezve” bejegyzésre

  1. ződ szerint:

    Hajnalban munka nem végzésre induló BKV-s ismerősöm nem ért volna be a munka nem kezdésre, ha a szolidaritási munka nem végzésre rohanó MÁV-os kollégája nem veszi fel autójára! Azért van még összetartás!

  2. lolka szerint:

    ződ:
    vannak ismerőseid? -ki hitte volna…

  3. Princess szerint:

    …mindenkinek van…. pro és kontra!

  4. Csepeli vagyok,nincs autónk,
    Csepel Csillagtelepről nem jár a 36-os és 35-ös busz,hogy jut el az ember a
    Dél-Pesti Jahn Ferenc kórházba??????
    Mikor fejezik be a Sztrájkot???
    Ez nem megoldás,Budafokra se tudok sehogy átmenni a szüleimhez,mert részlegesen,vagy nem jár a 47-es villamos,nem jár a 138-as busz!!!!Innen nagyon sokan mennek át Camponába dolgozni a kereskedelmi dolgozók.
    Vagy fordítva .Kolléganőm Buda-tétényből jön Csepelre dolgozni,nagy nehezen. Sajnálom az utazó polgárokat akik így járnak.
    Csepel Plaza forgalma teljesen leállt,alig van ember élet!!!!
    Tönkre mennek az üzletek !
    Hála istennek a Volán busz Zrt.-nek ,hogy sárga buszokkal betudunk jönni a Csepel központjába! Csak a Rákóczi F.úton van tömegközlekedés,máshol nem! A Csepeli
    Auchanba se tudunk menni vásárolni,mert nem jár a 38-as és 138-as,ez felháborító!!!!!!!!!
    Kérjük a Tisztelt BKV.-okat hogy minél előbb legyen egyezség, legyen vége a sztrájknak,legyen béke ,mert akkor komoly konfliktusokhoz vezethetnek!!!Ma is szenvedhetünk az utazásban!
    Sok sikert az utasoknak a mai naphoz,de a BKV-nak már nem kivánok semmit!!!!Elegünk lett az egészből!!!! Az a csoda,hogy egy ilyen türelmes birka nép vagyunk???!!!!!

  5. Shadow187 szerint:

    Tisztelt hozzászolók és BKV vezetőség!
    Én nem is lázadnák, ha az 1-es villamos nem akkor lenne hajlandó kimaradni a közlekedésből amikor épp dolgoznom kéne jönni!
    12-én a főnököm hozott be a munkahelyemre, mivel reggel nem volt hajlandó a villamos a Lágmányosi híd és a Stadionok metrómegálló közt közlekedni. Majd az ezt követő két napban nagyából helyreállt a közlekedés a villamos teljes vonalán. 13-án még csak óránként járva kora délutántól majd 13-án már a megszokott indulási és érkezési időkkel lehetett számolni.
    A mai nap (15-én) természetesen a 2 szabadnapom után megint csak arra kelett megérkeznem a Lágmányosi híd-i villamos megállóba, hogy a villamos nem hajlandó közlekedni!!!!!! Egy kellemes séta a Népliget-i metróig majd egy röpke városi kalandtúta és átszállás a Deák F. téren el tudtam jutni a Stadionok megállóba … még szerencse, hogy a metró hajlandó volt járni … :S Bár amit ott is tapasztaltam nem volt egy leányálom 3. szerelvénnyel tudtam eljönni mivel addigra szakadozott föl a tömeg és tudtunk fölférni a metróra. Apám a BKV alválkozójánál buszsofőr ő szeretett volna a napokban is dolgozni mivel ez után kapja a fizetését (!!!), de sajnos mikor megérkezett a garázsba reggel, hogy kihozza a buszt azt kellett tapasztalnia, hogy sem a garázsmester sem a diszpécser valamint a kapuőrség sem volt hajlanő a buszt kiengedni a telephelyről …. !!! Kérdem én ha valaki kitalál egy sztráljkot akkor az az ember is haljon éhen aki esetlegen dolgozni akarna ??? Ő sincs megelégedve a fizetésével, de ő úgy van vele, hogy még ez is több a semminél és míg elvegát belőle addig ez is jó !!! Persze mindenki akarna 100ezreket keresni, de ezt nem egy szrtájk fogja megoldani. Ma Magyarországon a sztrájk nem old meg semmit (!!!) mindenki tisztában van mi kell ennek az országnak és az nem a BKV sztrájkja és az átlag dolgos polgár akadájoztatása !!! … Csak ennyit szerettem volna hozzászolni a témához. Tisztelettel : Shadow187

  6. pirinyo66 szerint:

    A BKV vezetősége jobban tenné ha behúzná fülét farkát. Azt a rengeteg sok milliót amit elloptak a BKV-tól arra fordították volna amire kell akkor ez a sztrájk is elmaradhatott volna. Sajnos most a melóssal akarják megfizettetni amit elsikkasztottak. A dolgozóknak nincs más lehetőségük vagy meghúzzák magukat és tűrnek vagy fellázadnak. Az meg ezzel jár.
    Az a bej, hogy a magyaroknak nincs kultúrájuk a normális sztrájkhoz.

  7. miska72 szerint:

    papikné lomen marianna és Shadow187
    “Az a csoda,hogy egy ilyen türelmes birka nép vagyunk???!!!!!”
    Lehet itt háborogni a sztrájk miatt, de legyen mindenki bírka? vannak akik nem tűrnek tovább. Ha igy megy akkor önöo örülnek , hogy dolgozhatnak, az hogy mennyiért és milyen körülmények között, az már mindegy. Mindenki menjen dolgozni egy marék rízsért azt ennyi! Minek kell sztrájkolni? Mert ebből a felháborodásból nekem ez jön le. Nálunk meidenki megoldotta a bejutást a céghez. A munkatársak hozzák egymást. Meg a cég is behozza az embereit. Lehet, hogy rossz cégnél dolgoznak? Ez is egy kérdés.

Itt lehet hozzászólni !