MSZP-s az igazságszolgáltatás kedvenc közbeszerzője

HVG

Az igazságszolgáltatás kedvenc közbeszerzési bonyolítója az MSZP csepeli frakcióvezetője – derül ki a HVG eheti számából.

Alkotmányellenes volna, ha a piaci szereplők párthovatartozását figyelnénk” – reagált a HVG felvetésére Sátori János bíró, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala (OITH) közbeszerzéseket felügyelő osztályvezetője (valaha Györgyi Kálmán akkori legfőbb ügyész polgári helyettese).

A hetilap azt tudakolta, összefér-e a hatalmi ágak szétválasztásának elvével, hogy az OITH közbeszerzéseit az MSZP csepeli önkormányzati képviselőcsoportját vezető, a helyi képviselőtestületnek – egyebek mellett a közbeszerzésekért felelős – pénzügyi bizottságában alelnök Borka-Szász Tamás bonyolítja. Az Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárral barátságban lévő frakcióvezető – illetve a hozzá kapcsolható családi cégek – bíróságoknak is dolgoznak.

Az ügy részleteiről a csütörtöki HVG-ben olvashat.

hvg.hu

81 hozzászólás “MSZP-s az igazságszolgáltatás kedvenc közbeszerzője” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Minden csepeli szocinak ki vannak nyitva a közpénz-csapok? Nekik mindent szabad?

  2. büki szerint:

    Gondolom, az már csak a véletlen műve, hogy a képen látható úr a 2006.-os országgyűlési választások előtt a későbbi államtitkár úr kampányfőnöke volt.

  3. miska72 szerint:

    Ez a Ssepeli szocialista MAFFIA!

  4. miska72 szerint:

    Ez a csepeli szocialista MAFFIA!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Gazemberek vezetik az országot!

  5. csepeliiszap szerint:

    Mégiscsak “Szocialista érdekszövetség hálózza be Csepelt”? – mint ahogy a Magyar Nemzet írta jan.29-én. Az akkor hiányolt nevek szép lassan előkerülnek, a hozzájuk kapcsolódó ügyletekben jócskán van mit vizsgálni.
    Persze, ők sem hülyék, nem ma kezdték a szakmát. Ők hiszik, hogy megússzák, csak hát az a csúnya lövöldözósdi nem volt benne a forgatókönyvben. Ez már több, mint banánhéj…..

  6. Virág szerint:

    Ez mind a Csepeliek hibája! Miért hagyjuk ezt!?

  7. hugi szerint:

    Vigyázz iszap, mert ez a csepeli MSZP-nél kegyeletsértés!

  8. hugi szerint:

    Csak õk beszélhetnek arról is, hogy Deme MSZP-s volt, más szájából ez bûn. Van olyan MSZP frakció tag, aki nem a mi adónkból él?

    Lehet, hogy nem is megszorításokra volna szükség, hanem csak arra, hogy a szocik, Gyurcsánnyal az élen, elmenjenek dolgozni.

  9. csepeliiszap szerint:

    hugi:
    Tudom és ismerem őket annyira, hogy ha tehetik, mindent kiforgatnak, ferdítenek és az ember szemébe hazudnak. Egyre inkább szánalmasak, van amelyik gőggel, van aki fülig érő vigyorral próbálja leplezni zavarodottságát, de van, aki egyszerűen ostoba. Ez van.

  10. Virág szerint:

    csepeliiszap:
    Megfogják úszni! Már nem vizsgálódnak utánuk. Aki sokat tudod dolgaikról ,már a hűvösön van.

  11. Borka-Szász Tamás szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    Minden érdeklődő (beleértve jómagamat is!) kiváncsian várjuk a HVG-ben megjelenő cikk tartalmát.
    Ha majd én is megismerhetem az abban leírtakat, és meg tudom ítélni annak valóságtartalmát és tényszerűségét, akkor tudunk róla beszélni, nem igaz?

    Mivel sem a szakmai munkámban, sem a politikai tevékenységemmel kapcsolatban nincs takargatnivalóm, ezért a későbbiekben kézséggel megosztom Önökkel a cikkel kapcsolatos véleményemet.
    És persze szívesen válaszolok a kultúrált hangvételű kérdésekre, hozzászólásokra is.

    Tisztelettel,
    Borka-Szász Tamás

  12. Szilveszter szerint:

    😀 Még meg sem jelent a cikk. Fogalmuk nincs, hogy mi lesz benne, de máris tudják, hogy cselszövevény! 😀
    Okosok!

  13. Gigi szerint:

    És ami a legdühítőbb (bár az utóbbi időben már csak elszomorít), hogy már megint általánosítás folyik… Pedig egy csomó emberrel lehetne normálisan véleményt cserélni, vitázni – érv alapon…

  14. Gordon szerint:

    Na, megjött az emeszpés légió. 🙂

    Én a magam részéről egyáltalán nem lepődök meg a fórumozók reagálásain. Teljesen érthető. Mostanában sajnos rengeteg kétes ügyre derült fény az mszp háza tájáról (zusitól kezdve hetedik kerületen át állítólag a Deméig stb.,stb.)
    Szerintem mindenki látja, hogy mindez túl sok ahhoz, hogy véletlen legyen. Nem tudom, hogy még hány bili fog kiborulni az elkövetkező hónapokban, ezt az idő majd eldönti. Mindenesetre nagyon szomorúnak találom, hogy az ország közhangulatát leginkább csak a különböző botrányok és a jelenlegi kormányzó párt(ok) körüli korrupciós és egyéb ügyletek határozzák meg. Sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi kormányzópárt nem képes megfelelő utat, jövőt mutatni ennek az országnak. Szinte ugyanaz a lemez már hét éve… ahelyett, hogy az országgal törődnének (és a feladatukkal, mely a kormányzás) minden második mondatuk orbánozással kezdődik, vagy épp propaganda, esetleg irigységkeltés – lásd “23 millió román”, vagy nem más a célja, mint a társadalmi különböző szegmenseinek összeugrasztása (tanárokat a diákokkal, nyugdíjaokat a fiatalokkal, munkanélkülieket a dolgozókkal, fővárosiakat a vidékiekkel stb. stb.). Néha persze erőt veszenek magukon, próbálnak kultúráltnak tűnni (nehéz lehet). Aztán megint beindul a verkli. A “bálnavezér”-ezés, meg a hasonló ostobaságok…

    Sikerekről szinte egyáltalán nem tud senki beszámolni. A kormány teljesítménye a nullával egyenlő. Az ország sodródik. Előbbi szerintem igaz a kerületi vezetésünkre (nulla a teljesítmény), utóbbi (sodródás)pedig kerületünkre. Mintegy hét év kormányzás után láthatjuk, hogy hova jutott az ország és annak kormánya. Mintegy 14 év után láthatjuk hova jutott Csepel, és annak szocialista vezetése. Szinte nem telik el úgy egy hét, hogy ne merülne fel egy újabb lenyúlás, síbolás gyanúja valahol az országban. A bíróság majd eldönti, hogy ezek a vádak mennyire megalapozottak. Nem véletlen, hisz egyre több mszp-s jár a bíróságra (nem nézőként), és egyre több van előzetesben, börtönben stb. Néha persze nincs szó lopásról, csak arról ,hogy akikre a közvagyont és a különböző forrásokat rábízták a választók, nos azok visszaélnek a bizalommal, nem törődnek a feladatukkal.

    Egyetértek azokkal az elemzőkkel, akik változásra, egy tisztulási folyamat elindulására számítanak. Más kiút nincs. Ez így nem folyhat tovább. Egy idő után nincs az a kormányzati, vagy kerületi propaganda, mely elfedhetné a valóságot.

    Én is kiváncsi vagyok a holnapi cikkre, és a többi országos és helyi botrányok végére.

  15. Laja szerint:

    Nincs itt valami kis összefonódás Borka úr? Érdeklődve várakozom.

  16. csollány szerint:

    Az a helyzet, Borka úr, hogy aki korpa közé keveredik…

  17. Szilveszter szerint:

    Néhány napja egy pár fős társaságban beszélgettem. Témázgattunk erről arról, közbiztonság, romaság, ami most téma. Egyikünk éppen mondta, hogy Gyurcsány, amikor egy fiatal hölgy lépett hozzánk, látszott, hogy csatlakozna a beszélgetéshez. Ahogy a mondat befejeződött csatlakozott is a beszélgetéshez, és mintegy mondat folytatásakéns mondta is, hogy
    -Hát igen, milyen rettenetes már ez az újabb Gyurcsány csomag!
    Kérdezte az előbb beszélő, hogy mire gondol?
    – Hát ezekre a megszorításokra.
    -Jó jó, de melyikre?
    -Most minden rossz lesz.
    -Neked miben lesz rossz? kérdeztem
    -Hogy most mindent megszorítanak.
    -Mondd el, hogy mit? kérdezte a másik.
    Nem folytatom tovább, a hölgyből nem sikerült megtudni, hogy mégis mire gondol. És még csak nem is fideszes. Csak hallja a kihalunk, végünk van kofa beszédet. No ennyit a “közvéleményről”.

  18. Laja szerint:

    Szilveszter, ennyit meg rólad.

  19. Bubus szerint:

    Szilveszter maszatol, Lolka-Borka meg közben nyeli a közbeszerzéseket, mint kacsa a nokedlit…

  20. atlétaa szerint:

    Szilveszter:igaza van,ennyit róla.

  21. csepeliiszap szerint:

    Szilveszter!
    A fiatal nő veled akart kikezdeni, csak Te nem vetted a lapot! Pedig büszkék lennénk Rád!

    Különben is jössz egy ponttal. De nem baj, ha nem várok Rád és jóváírom magamnak?

  22. csepeliiszap szerint:

    “Alkalmazott vagyok a kft.-ben” – hárította el a HVG. kérdését Borka-Szász – már jól nyit…..

    Van egy-két érdekes dolog a cikkben, gondolom Borka-Szász Úr majd igéretéhez híven visszalátogat, hogy megválaszolja az esetleges kérdéseket.

  23. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Csepeliiszap!

    Hamarosan leírom a cikkel kapcsolatos véleményemet, ma egész nap testületi ülésen ültem (nem panaszkodom, mert ez is a munkám).
    Ha valaki végre elolvasta a cikket, és van kérdése, ezért nem habozzon feltenni. Lehet, hogy némi spéttel, de meg fogom válaszolni.

    Borka-Szász Tamás

  24. Gordon szerint:

    Kedves Borka Úr!

    A HVG kérdéseit miért hárított el? Nem lett volna egyszerűbb már nekik elmondani minden részletet?

    Kiváncsi vagyok a fentiekben megígért hozzászólására/ véleményére.

  25. Red Bull szerint:

    Kedves Gordon!

    “Természetesen” nem hárítottam el a HVG kérdéseit, hanem az újságírónak részletesen válaszoltam az általa feltett kédésekre. Egy részére telefonon, egyrészére e-mailben, tehát nyoma is van.
    Ezek után került a cikkbe ez a jól hangzó fordulat, hogy “elhárítottam a kérdéseket”. Az újságíró szemérmesen hallgat arról, hogy ugyan milyen kérdést hárítottam el, a lényeg, hogy hárítottam. Máris borzongató, nem?

    Média, Magyarország, 2009

  26. Borka-Szász Tamás szerint:

    Természetesen a saját nevemmel akartam írni a bejegyzést, elnézést!

  27. Borka-Szász Tamás szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    A HVG cikkével kapcsolatban szomorúan állapítottam meg, hogy ez a nagy hírű újság lassan, de biztosan halad a bulvár felé.
    Az egész cikk egyetlen “szenzációra” próbál épülni: adott egy hivatalos közbeszerzési tanácsadó (és cége), aki mellesleg MSZP-s helyi politikus. Igaz, hogy ezt a szenzációs hírt az Internten két perc alatt meg lehet találni, de ez nem érdekes.

    Évek óta foglalkozom közbeszerzési eljárások lebonyolításával (is), mára közel 100 sikeresen lebonyolított eljárást tudhat a cégünk maga mögött. Ez egy speciális szaktudás, amit szívesen vásárolnak meg szervezetek, mivel nekik nem éri meg állandó munkatársat erre fenntartani.
    A közbszerzési eljárások szabályos, törvényes lefolytatása pedig nem egyszerű feladat, az igazságszolgáltatási szférában pedig különösen kényesek rá a ügyfelek.

    Cégünk munkájával kapcsolatban soha semmilyen panasz nem érkezett, az ügyfeleink elégedetek a szolgáltatással. A közszféra közbeszerzési eljárásait agyba-főbe vizsgálják a blső ellenőrzések, az ÁSZ, stb., eljárásainkkal kapcsolatban soha semmilyen szabálytalanságot nem állapították meg, jogovoslatban el nem marasztalták.
    Ilyet a cikk sem bírt feltárni (micsoda csapás!).

    Az általunk végzett szakmai munkához semmi köze annak, hogy én a helyi közéletben politikai szerepet vállalok.

  28. Gigi szerint:

    Valakinek érdeke volt ez a tényleges bundákat feltárni nem képes cikk. Igen, ez a média – a negyedik nagyhatalom. Mocsokkal átitatott, mint a politika, és itt nem sértegetni akarok, hisz akinek nem inge, ne vegye… Ismerek normális újságírót és politikust is, de sajnos kevesen vannak.

    De a legnagyobb baj nem az, hogy többen vannak a tisztességtelenek, hanem hogy az általánosításnak és találgatásoknak hányan dőlnek be gondolkodás nélkül! Például miska72, ha sérelem ért, annak bizonyára vannak felelősei, és még az indulatodat is megértem, de miért kell az egész vezetést okolni?

  29. Gigi szerint:

    Ja, és ott voltatok ma a testületi ülésen? Nyilvános ám, és a legjobb terep lenne a saját szemetekkel és fületekkel meggyőződni arról, hogy az ülésterem melyik oldala mikor hol csúsztat… Mert azt mindkét p(a/á)rtoldal profin műveli…

  30. Baranyai Zolt szerint:

    Tisztelt Miska72!

    Örömmel fogadtam érdeklődését sorsommal kapcsolatban, annak ellenére, hogy emlékezetem szerint nem voltam „ügyeinek” ügyintézője. Pontosítani kívánom kijelentését, annak tekintetében, hogy én nem „tereprendezési előadó”-ként dolgoztam a Csepeli Önkormányzat Városépítési Irodáján, hanem telekrendezési előadóként. (Bár lehet, hogy Ön számára ez mindegy.)

    Szeretném tájékoztatni, hogy a munkahely váltásomban az motivált, hogy egy jobb és több motivációt adó munkahelyre kerüljek. Döntésemet Ön nem befolyásolta, annak ellenére sem, hogy hangzatos, szocializált embereket sértő kirohanásaival gyakran üdvözölte Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának dolgozóit, függetlenül attól, hogy Önnel semmilyen kapcsolatban, jogviszonyban nem álltak.

    A rövid, de frappáns kijelentésében nem értettem az Ön által említett, idézem: „megdőlt” kifejezést. Kérem, amennyiben lehetséges e kifejezést pontosítani szíveskedjen!

    Egyébként véleményem szerint egy tisztességes, becsületes, magyar ember nem tesz homályos, félreérthető, mást negatív színben feltüntető, név nélküli megjegyzéseket. Remélem a továbbiakban ennek figyelembevételével jár el!

    Tisztelettel:
    Baranyai Zsolt

  31. csepeliiszap szerint:

    Tisztelt Borka-Szász Úr!

    A HVG. cikkére való reagálását olvastam, valóban bulvárízűnek és helyenként kicsinyesnek tartom. Egyetlen dologra lenne alkalmas, hogy kiragadott elemekkel operálva bárki is egyfajta hangulatkeltést produkáljon. (a kérdés elhárítása, az önk. kommunikációs eszközeinek használata üzleti ügyei kapcsán, véletlen beszélgetés Avarkeszi Úrral stb.,) Ha ezektől az elemektől eltekintünk, akkor a cikk valójában az Ön családja cégeinek felvázolásán, kapcsolatain, megbízásain túl semmi érdemlegeset nem közöl. Mondhatnám azt is, hogy még reklámot is csinál Önnek.

    Tisztelettel:
    Csepeliiszap

  32. Hannibal szerint:

    Szégyellem magam!
    Maradi ember vagyok: 2009. febuár 20-án én még mindig bérből-fizetésből próbálok megélni!
    Persze, nemigen megy, ennyi éhes szájat betömni nem lehet…

  33. Gigi szerint:

    Kedves csepeliiszap,

    az ilyen hozzászólások, vélemények erősítenek meg abban, hogy vannak még, akik pártszíntől függetlenül képesek újságot olvasni, és a sorok közül nem cibálnak elő olyan mögöttest, ami nincs is ott… Vitatkozni, közéletet formálni csak tényekkel és érvekkel (lenne) szabad…

  34. csepeliiszap szerint:

    Átmásoltam ide is Szilveszterhez írt blogbejegyzésem:
    …” miért kéne baloldalinak lennie annak, aki nyitott gondolkodású? Az összefogásra, együttműködésre nagyon sok pártfüggetlen embert meg lehetne nyerni és ennek van is realitása.
    Jó program kell hozzá, hiteles, emberbarát, szocálisan érzékeny politikusokkal, képviselőkkel, akik mögé sok ember szívesen felsorakozna. Olyanok, akik a félelemmel szemben a reményt, a széthúzás helyett a közös célért való harcot tartják fontosnak. Mert egyszer véget kell vetni a kicsinyes sérelmeknek, a hamis ígéreteknek, a vádaskodásoknak és az elcsépelt dogmáknak, amelyek túl hosszú ideje bénítják meg a lehetőségeinket, az életünket.”

  35. Gigi szerint:

    Ezt én sem tudtam jobban megfogalmazni. 🙂 Ráadásul a baloldal és jobboldal idehaza nem is a hagyományos terminusok alapján alakultak, tehát a világnézeteink többsége nem sorolható egyértelműen erre vagy arra. Inkább ügyek mellett vagy ellen lehet reálisan állást foglalni. És minden közélet- és közvélemény-formálónál (beleértve a politika- és újságcsinálókat) alapattitűdnek kellene lennie a jobbító törekvésnek… Még egyszer köszönöm az együttgondolkodást! 🙂

  36. infósferi szerint:

    Tisztelt Borka úr!
    Minden sorát elfogadom, egy feltétellel: ha Önök jövőre elvesztik a választásokat és a minisztérium egy másik céggel szerződik, Ön megigéri: nem állítja majd olyanokat, hogy a Fidesz udvari céggel intézi a közbeszerzéseket!

  37. Gigi szerint:

    Korrekt ajánlat 🙂

  38. Csaba szerint:

    Infósferi!

    Nyugodtan írd az “Tisztelt Borka Úr” helyett, hogy “Tisztelt Red Bull Úr”

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  39. Gordon szerint:

    A Red Bull szárnyakat aaad! 🙂

  40. miska72 szerint:

    Tisztelt Baranyai Zsolt!

    Tiszetelt Baranyai Zsolt de ÜGYFELEK voltunk! Akkor nagyon rossz a memóriája! Jó legyen telekrendezési előadó. Almási Enikővel tartott helyszíni szemlét. A bejelentésemben az állt, hogy a szomszédom a telke végéből több m3 homokot hordott el a jobb hátsó sarokból. Ez szerintem telekrendezés. Ön szerint ez melyik kategória? Mi volt önnek a feladata?
    Ez AZ ÖN HATÁSKÖRE LETT VOLNA? ALMÁSI ENIKŐ ÖNT NEM TÁJÉKOZTETTA A TELEKRENDEZÉSRŐL?
    Velünk a szemlén NEM készült jegyzőkönyv!
    Miről beszélsz barátom?
    Almási Enikővel volt kint helyszíni szemlét tartani egy 9 soros azaz KILEC soros jegyzőkönyvet vettek fel!
    Mára az ügy 3 azaz HÁROM mappát tölt meg! Most kezdtem a negyediket!
    Miről beszélsz barátom?
    Döntését Én nem befolyásoltam, annak ellenére sem, hogy hangzatos, szocializált embereket sértő kirohanásaimmal gyakran üdvözöltem Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának dolgozóit, függetlenül attól, hogy velem semmilyen kapcsolatban, jogviszonyban nem álltak.
    Miről beszélsz? Nem áttak velem kapcsolatban? Őn Hegyi Judittal volt egy irodában. 2004 szeptember 07-től vannak velem kapcsolatban!
    Tályékoztatom, hogy 2 Közigazgatási pert nyertem meg ügyvéd nélkül!
    Továbbá, hogy a jegyző a viselkedésem miatt jelentett be kizárást, de a BÍRÓSÁG 2 perben is az ÜGYINTÉZÉSBEN LÁTTA A HIBÁT ÉS NEM A VISELKEDÉSEMBEN! Továbbá az ÖSSZES HATÁROZAT AMIT A CSEPELI ÖNKORMÁNYZAT HOZOTT, MEGDŐLT!
    AZAZ HAMIS!
    Egyébként véleménye szerint egy tisztességes, becsületes, magyar ember nem tesz homályos, félreérthető, mást negatív színben feltüntető, név nélküli megjegyzéseket. Remélem a továbbiakban ennek figyelembevételével jár el!
    REMÉLEM A TOVÁBBIAKBAN UTÁNANÉZ A DOLGOKNAK MIELÖTT NYILATKOZIK!

    NEM ÁLLOTAM JOGVISZONYBEN A CSEPELI ÖNKORMÁNYZATTAL?
    hA IGÉNYLI ELKÜLDÖM A HATÁROZATOKAT 100 fT/ OLDAL 3 MAPPA VAN TELE.
    ÉRDEKLI? KÉREM JELEZZE.

    SZÓLAVL OVATOSSAN AZZAL A NYILATOKOZATTAL, MERT A BÍRÓSÁGOMN BAJ LEHET!

    Gazemberek vezetik a kerületet meg egy Szélhámos!

    A cikkért felelősséget vállalok, ne vegyétek le.
    Köszönöm.

  41. miska72 szerint:

    Tisztelt Baranyai Zsolt!

    A hozzászólását elmetettem.

  42. kispajtás szerint:

    Mi vaaan??? Kidőlt az elmegyógyintézet kerítése??? Mi folyik itt, emberek?

  43. LB szerint:

    Buli van kispajtás! 😛

  44. csontkukac szerint:

    miska72:

    Elképesztő a kitartásod, gratulálok! De el kell mondjam Neked, hogy mindahányszor, amikor olvasom a sztoridat, orgazmusom van. Kérlek, ne hagyd, hogy végkimerüljek, kegyelmezz!

  45. miska72 szerint:

    Jó cégérnek kell a reklám.
    Kispajtás az elmegyógyintézetből beszivárogtak a hivatalokba. 🙂
    Jutott belőlük Csepelre is.

  46. Öreg halász szerint:

    Borka úr, rendkívül szomorú ez a történet.

    Ha a Fidesz részéről valaki hasonló dologba keveredne, és sok-sok közpénzt tenne el pl. közbeszerzések segítségével, akkor Ön feltehetőleg lángpallossal osztaná az igazságot és az észt.

    Így hogy Önnel történik, és elveszi azt amiről gondolom azt gondolja, hogy jár, és megérdemli, és nincs semmi turpisság, így bulváros a történet, a gonosz a HVG. Ami egy szoci újság.

    Borka úr, nagy a baj. Ha még a szoci újságoknak is elegük van az MSZP-ből, és néha az olyan utolsó csinovnyikokkal, mint egyesek, ezt meg is mutatják.

  47. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Infósferi!

    Csak a pontosítás kedvéért: cégünk semmilyen minisztériummal nincs szerződésben, megbízása több Megyei Bírósággal és az azokat adminisztrációs szempontból igazgató Országos Igazságszolgáltatási Tanácsa Hivatalával van szerződésben.
    Ezen intézmények függetlenségét 2/3-os törvények és az alkotmány biztosítja, teljesen érdektelen számukra, hogy milyen színű kormány van hatalmon.
    Így megengedhetik maguknak, hogy szállítóikat és szakértőiket a referenciák és a mutatott szakmai teljesítmény alapján válasszák ki, és nagy ívben tesznek arra, hogy milyen politikai sapka van a kiválasztott fején. Mert semmi köze ahhoz, hogyan fog takarítani, épületet őrizni, szakérteni.
    Nem ennek kellene a normának lennie a társadalom többi területén is? Dehogynem, csak Karinthy szavaival élve, itt már csak azon lepődnek meg, ha valami normális.

    Ebből következően a bíróságok és az OITH esetében az esetleges kormányváltás sem ok a beszállítók tömeges lecserélésére. De ha cserélnek, mert van jobb és olcsóbb szállító vagy szakértő, akkor azt tegyék is meg, mert közpénzzel gazdálkodnak….

  48. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Öreghalász!

    Tisztelem, hogy még nálam is jobban tudja, milyen helyzetekben mit tennék, de megnyugtatom, nem így van.
    Már maga a felvetés érdekes, mert mi az, hogy “ilyet tenne”? Pontosan mit is? Mi az, amit ebben a történetben elítélendőnek tart? Kérem, ne általánosítson, hanem pontosan kérném.

    Miért annyira meglepő, hogy én civilben végzek egy munkát, amihez magas színvonalon értek, ezt elismerik mind szakmailag és anyagilag, és munkámat az egyik legszigorúbb jogszabály – a Közbeszerzési Törvény – alapján lehet megítélni?
    Miért annyira megdöbbentő, hogy részben olyan közegben és ügyfeleknél végzem a munkámat, akiknél politikai nyomással vagy ajánlólevéllel semmit elérni nem lehet, pláne nem megbízásokat szerezni. És akiknél képtelenség akár rövid ideig is megmaradni, ha az ember nem teljesít szakszerűen?

    Persze a választ én is tudom: mert a mai magyar közélet jórészt nem erről szól. És ezt én ugyanolyan undorral nézem, mint Ön.

    Nem szeretnék tiszteletlenül a korábbi bejegyzéseire visszautalni, ahol az “aki kommunista, az lop és hazudik” igazságát hirdette.
    De sajnálnám, ha szavaimban csak azért kételkedne, mert egy mszp-s politikus vagyok. És csak kizárólag ezért.

  49. Gigi szerint:

    miska72,

    idehallik az indulat, de bántja is a szemet a sok helyesírási hiba… Ezzel nem hozakodnék elő egy perben sem… 🙂

  50. miska72 szerint:

    Gigi, ez nem indulat! Ez az igazság!
    Ta tudnád mennyi hiba van a nyomozásban? Abban is van helyesírási hiba meg még át is kereszteltek Mihályról Miklósra! Meg az irányítószám nem stimmel, szóval ott is van hiba! Nem is kevés! Bár csak az lenne a baj, hogy lefelejtenének egy élezetet, vagy a Mihájt pontos jével írnák! 🙂
    Gigi a mondatot NAGY betűvel kezdjük!
    Kötözködni én is tudok. 🙂
    Mégis két Közigazgatási pert nyertem ügyvéd nélkül! 🙂

  51. miska72 szerint:

    Gigi az a lényeg, hogy erre Baranyai Zsolt se tud mit válaszolni! Mindenre van BIZONYÍTÉKOM!

  52. Gigi szerint:

    miska72,

    a tulajdonneveket is nagybetűvel kezdjük, de ha nickedül kicsit választottál, azt tiszteletben tartjuk… És a megszólítás utáni vesszőt követően amúgy sem kellene új mondatot kezdenem. 🙂

    De – a’sszem – ez éppen annyira off, mint a Te személyes ügyed, amelyhez kitartást, erőt kívánok szívből, bár nem elég hangoztatni a bizonyítékokat, azokkal nyilván előállnak az ellenfeleid is, és a bíróság dönt, nem mi, laikusok…

  53. Baranyai Zsolt szerint:

    Tisztelt Még Mindig Névtelen (Miska72)!

    Válaszát olvastam!

    AMIT A SZEMÉLYEMMEL KAPCSOLATBAN ÍRT, AZ NEM FELEL MEG A VALÓSÁGNAK!

    Leveléből kiviláglik, hogy Ön számára tényleg mindegy, hogy „tereprendezés” vagy „telekrendezés”. Tereprendezés: az ingatlan terepsíkjának tartós, végleges jellegű megváltoztatását takarja (földmunka, ezt említette maga), míg a telekrendezés egy adott ingatlan telekhatárának módosítását, ingatlan megosztását, ingatlanok egyesítését jelenti (geodézia). 2007. 09. 07-én többek között ez utóbbi, a telekalakításról szóló 85/2000. (XI. 08.) FVM rendeletben említett feladatok, azaz a TELEKRENDEZÉS tartozott a hatáskörömbe, nem pedig az Ön által bejelentett TEREPRENDEZÉS, mely a területileg illetékes magasépítési ügyintéző hatáskörébe tartozott. Így az Ön által említett bejelentésnek NEM VOLTAM ÜGYINTÉZŐJE, a helyszíni szemlén nem ügyintézői minőségben vettem részt. (Gondolom, Önnek erről is van papírja, így utána nézhetett volna!)

    Mivel NEM VOLTAM ÜGYINTÉZŐJE, így úgy gondolom munkám és személyem minősítése nem az Ön tiszte, és reményeim szerint soha nem is lesz az. (Megmosolyogtató, hogy pont Ön minősít engem.)

    Mint Ön leírta, készült (vagy nem készült) a helyszíni szemlén jegyzőkönyv. Sajnos gondolatainak csapongása e témakörben nehezen értelmezhető. Egyébként e témakörben sem kívánok Önnel eljárásjogi vitába bocsátkozni.

    Előző levelemben én az Ön által is elismert „viselkedésére” kívántam reagálni. Egyben rá kívántam világítani arra, hogy személye, ügyei és munkahely változtatásom között semmilyen összefüggés nincs. Hogy Ön is megértse: nem küldtek el sehonnan!

    Megjegyzem, az hogy két ügyintéző egy szobában tartózkodik, nem jelenti azt, hogy az ügyfél-ügyintéző jogviszony megléte mindkét ügyintézőre vonatkozik. Ügyeit – mivel részleteiben nem ismerem – nem kívánom véleményezni, ezekkel kapcsolatban nyilatkozatot tenni végképp nem szeretnék.

    Korábbi levelem utolsó bekezdésben írtakat továbbra is fenntartom, azaz:
    „Egy tisztességes, becsületes, magyar ember nem tesz homályos, félreérthető, mást negatív színben feltüntető NÉV NÉLKÜLI megjegyzéseket.”
    Sajnálattal tapasztaltam, hogy válaszának név szerinti aláírása most sem sikerült! (Önnel ellentétben, én nem kívánom mások személyiségi jogait megsérteni, csak megjegyzem, hogy óriási bátorságra vall másokat kitalált névbe burkolózva sértegetni!)

    A levelében foglalt „Önkormányzatot” érintő további megnyilvánulásai – több oldalas, valószínűleg minden eljárási körülményt mérlegelő bírósági döntések sommás minősítése, valamint e bírói döntések alapján saját név nélküli, nevesített személyeket sértő megjegyzései – is csak Önt minősítik, így ezekre nem kívánok külön reagálni.

    Ezúton szeretném írásai alapján tapasztalható parttalan vitát lezárni és megkérni arra, hogy a továbbiakban tartózkodjon személyemet érintő megnyilvánulásaitól! Köszönöm a lehetőséget, ügyirataiból még ingyen sem kérek másolatot.

    Eszmecserénk lezárását előre is köszönöm! Tájékoztatom továbbá, hogy amennyiben a továbbiakban személyiségi jogaimat sértő kijelentéseket tesz, abban az esetben ennek megszüntetésére a szükséges intézkedésemet megteszem! Ezt is nyugodtan elmentheti!

    Végezetül kedves „barátom” engedje meg nekem azt a luxust, hogy eldönthessem, kivel kívánok tegező viszonyban lenni. (Az Ön személye nem ebbe a körbe tartozik.)

    Egyre kevesebb tisztelettel:
    Baranyai Zsolt

  54. miska72 szerint:

    “Tisztelt” Baranyai Zzolt!

    Ez az lejárásban Ön is részt vett?
    IGEN!
    Ott volt a helyszini szemlén?
    IGEN!

    tzisztelettel: Miska 72
    Ha nagyon utána akar nézni hogy ki vagyog a másik alaktól CSI monogrammon érdeklődhet!

    Tályékoztatom már 2 pert megnyertem ÜGYVÉD NÉLKÜL!

  55. miska72 szerint:

    “Tisztelt” Baranyai Zzolt!

    Miért nem tud velem mit kezdeni az Önkormányzat?
    Mert nekem van igazam! 🙂
    A tetteiért mindeni FELEL!
    Még ÖN IS!

  56. miska72 szerint:

    Nem félek Öntől, jól gondolja meg mit tesz.
    Két pert már megnyertem ügyvéd nélkül!
    Az egyik pernél egy ÜGYVÉDDL szemben nyertem!
    A másik pernél EL SE MERT JÖNNI A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL ÜGYVÉDJE!
    Miről is beszélgetünk? 🙂
    Hiddje el csak veszítene! 🙂
    Ne legyen nevetséges. 🙂

  57. miska72 szerint:

    Inkább szégyelje magát, hogy ilyenbe keveredett! 🙂

  58. miska72 szerint:

    Nem adom fel! 🙂

  59. miska72 szerint:

    Kitartó vagyok! 🙂
    2004 szeptember. 07- től 2009. február. 22!
    Ha már idáig harcoltam, akkor tovább is megyek! És még NINCS VÉGE!
    Csek nehogy Ön is bajba kerüljün amikor kidrülnek a gezemberségek!
    LEHET IMÁTKOZNI!

  60. LB szerint:

    Admin! Azt hiszem, itt és most kellene berekeszteni miska72 és Baranyai úr “eszmecseréjét”. Nem tudom, kinek van igaza, de itt nem is érdekel. Nem a témához tartozik, folytassák máshol.

  61. miska72 szerint:

    Megjegyzem, a kilenc soros jegyzőlönyhöz a NEVÉT ADTA!
    Mára 3 mappa van tele! 🙂

  62. miska72 szerint:

    LB téged ez miért zavar?

  63. miska72 szerint:

    LB ez nem úr.
    Ilyen ember NEM lehet úr!

  64. admin szerint:

    miska72,

    A továbiakban ezt a vitát máshol folytasd Baranyai úrral.

  65. miska72 szerint:

    admin Rendben. 😉

  66. független60 szerint:

    Miska72 szellemi csúcsokat döngető leveleire szeretnék észrevételeket tenni:

    Kedves Mihály!

    Bevezetés:
    Büszkeséggel tölt el, hogy soraidat láthatom. Óriásit fejlődtél! Tényleg! Ahhoz képest, hogy a Szent Imre téri hirdetőoszlopon megjelent filctollas üzeneteid ma már internetes blogokban jelenteted meg. Gratulálok!

    Tárgyalás:
    Mikor beszéltél utoljára az általános iskolai alsó tagozatos tanító néniddel? Mivel úgy tűnik, hogy olvasás és szövegértelmezési gyakorlatokról hiányoztál, és még ma is nagyon-nagyon sokat kéne pótolnod. Magyar nyelvtan – és helyesírás tantárgyakból hogyan sikerült a felső tagozatba lépned?
    Tudod, egy irománynak van bevezetése, tárgyalása és befejezése. Ha ez keveredik olvashatatlan és értelmezhetetlen a műved. Egyébként tényleg, csak nem te vagy az a Mihály, aki a szomszédja kerítésével párhuzamosan épített még egy kerítést? Aki környezetében perben, haragban áll mindenkivel? Kíváncsi lennék, ha a két kerítés közül az egyikre rászáll a rigó, kit perelnél, kinek fütyül a madár?

    Befejezés:
    Drága Miska fiam, ne vedd sértésnek, de a közeljövőben kapsz tőlem postai úton egy „A magyar helyesírás szabályai” című könyvet. Forgasd sűrűn, egészséggel! Addig is javaslom, ha tehetek egy ilyet, irományaidat mielőtt mindenki legnagyobb örömére közzé teszed egy hozzáértő családtagoddal olvastasd el és javítasd ki.

    Őszinte és csak neked szurkoló öreg barátod:
    Független 60

  67. miska72 szerint:

    Kedves független60!

    Köszönöm az észrevételt, jobban figyelni fogok a helyesírásra. Egyébként a leveleket Wordben szoktam írni a hatóságoknak, és végi futtatom a hiba ellenőrzést.
    Nem vagyok egy Richard Clayderman, ezért ha idegből írok, akkor nem szoktam ellenőrizni. Ígérem, ezek után itt is jobban figyelni fogok.

  68. Gigi szerint:

    Huhh, mindannyiunk örömére… 🙂

  69. miska72 szerint:

    Gigi én is örüni fogok, mikor kiderül az igazság. 🙂

  70. miska72 szerint:

    Az lesz majd huhh, Csepel örömére.
    Neked jó, hogy alkalmatlan emerek dolgoznak az Önkorinál? 🙂
    Vagy te se tartod ve a törvényt?
    Ezért jók ezek az emberek?

  71. Gigi szerint:

    Csak elvétve találkoztam alkalmatlannal, és roppant bosszantóak ugyan, de annyian minden más munkahelyen is előfordulnak. Nem szeretem az általánosítást, szerintem messze áll a valóságtól, ahogyan te teszed. De a törvény az legyen törvény, azért van.

    Az persze újabb kérdést vet fel, hogy a törvények mennyire jók: tükrözik-e a társadalmi igényeket, betarthatóak-e stb. És nem mellékesen – az általános filozofálástól visszatérve a helyi kifogásokra/vádakra – az is kérdés, hogy az XY körzetében törvényesen megválasztott képviselő mennyire képviselheti XY érdekeit – nem inkább a lakóközösség egészéét kellene? Ami persze lehetetlen vállalkozás, ha nagy a szembenállás egy-egy adott ügyben, de olyankor lép életbe a többségelv, nem? Márpedig ha a többség őt választotta meg, akkor azok nevében kell eljárnia – egészen az újabb törvényes választásokig.

  72. atlétaa szerint:

    Richárd Clayderman egy zongora művesz,nem lesz ideges az ember, ha ö játszik,(de idegből irok,és ad meg a cimed,feljelentelek k-anyád,már 72-pert megnyertem,te maszopos provokátor.)és felébredtem.

  73. miska72 szerint:

    atléta ez nekem szól? 🙂
    Mert nincs címzett.
    Mellesleg, én párt független vagyok.

  74. miska72 szerint:

    Gigi a törvények jók, csak nem tartják be, másrészt meg visszaélnek vele.

  75. Gigi szerint:

    Egy törvény nem jó, ha vissza lehet vele élni. Úgy kellene megalkotni, hogy egyértelmű legyen. De e gondolatok már éteri magasságokat döngetnek. 🙂

  76. miska72 szerint:

    Gigi, ha valamire van adva 30 nap, és azt nem tartják be, hová mész panaszkodni? Sehol nem tartják be! Pedig egyértelmű. Ezt nem tartja be senki, se a rendőrség se az ügyészség, se a bíróság, se az Önkormányzat. Szerinted miért húzódnak az ügyek évekig? Szerintem az alkalmatlanság miatt. A korrupció miatt. A hozzá nem értés miatt. A szövegértelmezés miatt. A hatóság emberei nem tudják levezetni ki mondott igazat. Nálam a tárgyaláson már a Közig hivatal ügyvédje, és a bíró is elvesztette a fonalat, fejből mondtam a dátumokat! És láss csodát, megkeresték és ott volt. 🙂
    Nem hiába nyertem meg azt a kát pert. 😉
    1. Nekem volt igazam.
    2. Nem vott ügyvédem.
    3. Felkészültem.

  77. miska72 szerint:

    Gigi kik alkotják a törvényt?
    Akik visszaélnek vele.
    Helyi szabályozás.
    Helyi építésügyi törvény, Stb.
    A parlamentben ugyanez megy. 😉
    Akinél a törvény, azé a hatalom.

  78. Gigi szerint:

    Igen, ez sajnos igaz. A mindenkori szavazás meg arról szól, hogy olyanokat válasszunk, akikben megbízunk, akikre rábízzuk, hogy jó törvényeket hozzanak és azokat betartassák.

    De a kollektív bűnösség (vö. “gazemberek vezetik a kerületet”) nem túlzás? Egytől egyig, netán még hetedíziglen is?! Szerinted ez reális? Vonatkoztass el a saját peredtől; ha igazad van, reméljük, a bíró újfent melletted dönt. De a kerületi közélet a csevakos dolgoktól a nagyberuházásokig is csakis rossz szándéktól vezérelt?

  79. miska72 szerint:

    Gigi hidd el, én mindenben megtalálnám a mutyizást. 🙂
    Ha ismernés az épített környezet védelméről és átalakításáról szóló törvényt, akkortudnád miről beszélek. A határidőt ( határidőket NEM tartották be, ezért a Közig Hivatal utasította Csepel jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet és a törvényes határidőn bellül hozzanak határozatot az ügyről. Ez a törvényben úgy szerepel: Ha hatóság a törvényes ügyintézési határidőn bellül nem hoz határozatot, az Építés felügyelet felhívja a egyzőt, hogy a törvényes határidő betartása mellett, vagy a legközelebbi képviselői testületi gyűlésen hozzanak határozatot. Ha ennek nem tesz eleget a hatóság, még egy alkalommal megkísérli a Közig Hivatal a felhívást a kötelezettség megtételére, ha ez se teljesül, egy másik kerület hatóságot jelöl ki. Na az én ezetemben 3 azaz három testületi űlés volt mire a jatározat a Közig Hivatal felívásától megszületett.
    Tudom miről beszélek. 🙂

Itt lehet hozzászólni !