Baracsi Imre: „Fiam! Az irigységet ki kell érdemelni, az nem megvásárolható!” – csepeli éremeső szeptemberben

Csepel.hu

Hosszú, közel hét hónapos szünet után mérethették meg magukat a Csepeli Birkózó Club birkózói. A Magyar Birkózó Szövetség szakmai bizottsága úgy döntött, hogy ebben az évben csak a kadet, junior és felnőtt korosztály számára rendezik meg az országos bajnokságot a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel.

A felkészülésről és a versenyeken szereplésről kérdeztük Hajdu Imrét, a klub vezetőedzőjét.

„Ez év januárjában fontos változás történt az egyesület életében. A hosszú évek óta Csepelen működő Pénzügyőr SE birkózó csapata beolvadt a Csepeli BC-be, az Egy kerület, egy egyesület sportáganként elvünk alapján, pontot téve egy régóta húzódó egyesülésre. Már februárban megmutatkozott ennek az eredmény: a diák korcsoport országos bajnokságán két arany, két ezüst és két bronzéremmel az ország második legeredményesebb diákcsapata lettünk. A kadet és junior válogatóversenyek után tíz versenyzőnk állt az utánpótlás válogatottság kapujában, de sajnos a vírus miatt törölték az összes utánpótlás Európa-, és világbajnokságot, így ezeknek a sportolóknak nem adatott meg, hogy a világszínpadon adhassanak számot felkészültségükről. Még jobban fájt, hogy Barka Emese, Krasznai Máté és Szilvássy Erik olimpiai kvalifikációs versenyét is jövő márciusra halasztották, pedig bizakodva vártuk az esetleges kvótaszerzést. Ezután nem maradt más, mint először egyéni edzéstervek alapján, utána közösen belevágni egy újabb alapozásba, és felkészülni az őszi versenyszezonra. Az, hogy jól sikerült a felkészülés, jelzi, hogy felülmúltunk minden várakozást. Először a kadet korosztály küzdött meg a bajnoki címekért Gyálon. Újítás az idei évben, hogy a kötött-, a szabadfogás és a nők küzdelmeit egy hétvégén rendezték meg minden korosztályban. A nők versenyében Vizi Flóra és Szenttamási Róza révén két bajnoki címet nyertünk, a szabadfogásúaknál Nagy Marcell és Rizmajer Márton nem talált legyőzőre. Összességében a három fogásnemben 9 érmet és az összesített pontverseny első helyét szereztük meg.

Országos bajnokVizi Flóra 53 kg, Szenttamási Róza 57 kg, Nagy Marcell 60 kg, Rizmajer Márton 80 kg

Ezüstérmesek: Märtz Norbert 72 kg, Angyal Krisztián 92 kg

Bronzérmesek: Tóth Zsanett 49 kg, Szabó Szonja 61 kg, Arató Ármin 72 kg

A juniorok Orosházán versenyeztek, itt 15 versenyzővel indultunk és 12 birkózónk végzett érmes helyen. Megismételte bajnoki címét Vizi FlóraSzenttamási Róza és Rizmajer Márton, rajtuk kívül bajnoki címet szerzett még Nagy Alexa és Korcsog Milán. A bajnoki címek mellett a nők és a szabadfogásúak csapatversenyében, valamint az összesített pontversenyben is az élen végzett a csapat.

Országos bajnokVizi Flóra 53 kg, Szenttamási Róza 55 kg, Nagy Alexa 68 kg, Rizmajer Márton 80 kg, Korcsog Milán 97 kg

EzüstérmesekRácz Marietta 65 kg, Budai-Kovács Marcell 65 kg, Nagy Péter 74 kg, Veszeli Dániel 79 kg, Angyal Krisztián 92 kg

Bronzérmesek: Tóth Zsanett 50 kg, Nagy Zsombor 72 kg

Szeptember 19-én a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csarnokában vendégeskedtek a felnőttek országos bajnokságán. „Szó szerint. Hogy mennyire voltunk udvarias vendégek, azt nem tudom, hiszen újabb öt magyar bajnoki címet hoztunk el, valamint a három szakág összesített pontversenyében is a legjobbak voltunk. Barka Emese, Nyíri Milán, Krasznai Máté, Fritsch Róbert és Szilvássy Erik is országos bajnok lett, rajtuk kívül még négy versenyzőnk végzett érmes helyen.

Országos bajnok: Barka Emese 57 kg, Nyíri Milán 57 kg, Krasznai Máté 67 kg, Fritsch Róbert 72 kg, és Szilvássy Erik 97 kg

Ezüstérmesek: Rácz Marietta 65 kg, Budai Kovács Marcell 65 kg

Bronzérmes: Gulyás Botond 70 kg, Jász Márton 72 kg

Azt, hogy miben látja a sikerek kulcsát, vannak-e még célok az idei évre, Hajdú Imre így válaszol. „Mindhárom korosztályban az összesített pontverseny élén végeztünk. Ez csak úgy sikerülhetett, hogy nagyon egységes, egymásért és az egyesületért harcoló csapattal rendelkezünk, és egyre többen vagyunk, bár vannak, akik sajnos az ellenkezőjét terjesztik rólunk. Mind az edzéseken, mind a nyári edzőtáborban kitűnő hangulatban, nagy lelkesedéssel végezték a srácok a munkát, nem véletlen, hogy más egyesületek versenyzői is szívesen látogatják edzéseinket. Végezetül szeretném megemlíteni azoknak az edzőkollégáimnak a nevét, akik a mindennapokban teszik a dolgukat, kovácsolják a sikert. A diák korosztályban Bányi Olivér, Kruj Tamás, Nyíri Milán, a nagyobbaknál Gelénesi Nándor és Tóth Gábor irányítja a felkészülést Märtz József egyesületi elnök vezetésével.

A kérdésre, hogy hogyan tovább, Märtz József, a Csepeli Birkózó Club elnöke ezt mondja. Megyünk, küzdünk tovább. Sajnos Imrének igaza van abban, hogy a sok ígérgetés ellenére csak vendégek voltunk a KIMBA-ban, a jelen helyzetben ezzel kell főznünk, de nagyon remélem, hogy nem pacalt. Ilyen jó hangulat és társaság rég nem jellemezte a klubunkat, ami bizakodással tölt el a jövővel kapcsolatban. Több mint öt éve szorgalmaztam az újra egyesülésünket és most, hogy sikerült nagyon remélem, hogy se belülről se kívülről nem tudják megmérgezni a jelenlegi club életet és valóban OTTHONT teremtünk magunknak az ÖNKORMÁNYZAT és a KORMÁNY segítségével, valamint a CSEPEL fejlődését magukénak érző CÉGEKKEL, JÓ EMBEREKKEL. Sajnos nagyon sok irigye lett a Csepeli Birkózó Club sikereinek, eredményeinek, kapcsolatainak, de ahogy edzőm és pótapám Baracsi Imre mondta: „Fiam! Az irigységet ki kell érdemelni, az nem megvásárolható!” Ebben is igaza volt!”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !