Hatmilliárddal nőtt Csepel vagyona

Csepel.hu

Közel hatmilliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt egy év során. A jelentés szerint a vagyonnövekedés a kerületünkben megvalósult fejlesztéseknek köszönhető.

Az elmúlt tíz évben egymást követték a nagyléptékű fejlesztések Csepelen. Ezek egy része saját forrásból, de sok más uniós, kormányzati és fővárosi forrásokkal kiegészülve valósulhatott meg. Jelenleg is számos hasonló beruházás folyik – például a Napközis Tábor, a Daru domb, a Kis-Duna part más területein, a sétányoknál, a királyerdei útépítéseknél. Ehhez tartozik, hogy Csepel kimagaslóan teljesít a fejlesztési pályázatok eredményességét tekintve is.

Mindez nem lenne elérhető saját források nélkül, amelynek a legfontosabb feltétele az önkormányzat gazdaságos működtetése. Ehhez mély gödörből kellett kimásznia a kerületnek. 2010 előtt a csepeli önkormányzat gyakorlatilag folyószámlahitelből működött, így komolyabb fejlesztésekre sem kerülhetett sor. A 2010 előtti utolsó években tízmilliárd forinttal csökkent Csepel vagyona, míg a hitelek, tartozások megközelítették az ötmilliárd forintot.

A részletes kimutatás itt megtekinthető.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !