8 éve ítélték el a csepeli kettős gyilkosság elkövetőit

Csepel.info

2012. június 14-én, három évvel a bűncselekmény elkövetése után  életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a csepeli kettős gyilkosság ügyében Kun Tamás elsőrendű és Deme Gábor másodrendű vádlottat a Fővárosi Törvényszék.

Egy évvel később, 2013 áprilisában tovább szigorította a bíróság az első fokú ítéletet. Kun Tamás elsőrendű vádlott esetében kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét, ő tényleges életfogytiglant kapott. Deme Gábor másodrendű vádlott esetében 32 év letöltése után lehet szó a feltételes szabadlábra helyezésről.

A másodfokú döntés során a bírónő példátlannak nevezte az ügyet, részben a sértettek által készített hangfelvétel miatt, amelyen hallhatók a gyilkosság közvetlen előzményei, maga a gyilkosság, és az is, hogy mi történt közvetlen utána. Hallhatóak a lövések, és az, ahogy a második áldozat könyörög az életéért, valamint az, hogy elkövetőkön utána ijedtség lett úrrá tettük miatt, és mert Kun Tamás maga is megsérült, amikor meglőtte magát. A bírónő szerint ez volt a legfontosabb bizonyíték, és az is példátlan, hogy ezt maguk az áldozatok szolgáltatták, akik bekacsolt diktafonnal érkeztek a helyszínre.

A bírónő részleteket is felolvasott a diktafon-felvétel áriratából, amelyekből kiderül, hogy a gyilkos hogyan utasítgatta a második áldozatot, hogy hova álljon, hogy adja át a szerverszoba kulcsát – ahol a biztonsági kamerákat rögzítő számítógép volt -, és miként könyörgött életéért az áldozat.

A bíró közölte, az első és másodrendű vádlott esetében enyhítő körülmény lehetett volna büntetlen előéletük, ám ez a bűntett súlyossága miatt “súlytalanná vált”. Súlyosbító körülmény annál több akadt: az elsőrendű vádlott esetében a cselekmény módja, amely gyakorlatilag kivégzés volt. Kun Tamás a bíró szerint hidegvérrel ölt, második áldozata könyörgése ellenére is végzett vele, és nem mutatott sem könyörületet akkor, sem pedig megbánást utóbb. Ezek miatt összességében úgy ítélték meg, hogy a férfit véglegesen ki kell zárni a társadalomból, ezért kapott tényleges életfogytig tartó börtönt. Deme Gábor esetében többek között “felbujtószerű magatartását” értékelték súlyosbító körülményként, amely nélkül a bíró szerint nem gyilkolt volna az elsőrendű vádlott sem.

A bűncselekményről dokumentumfilm készült Csarnai Attila, a Csepeli Hírmondó újságírójának közreműködésével.

Csepel.info

A témához kapcsolódó 2014-es cikksorozatunk:

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 7. rész: A végzetes nap

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 6. rész: A kivégzés forgatókönyvei

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 5. rész: Forródróton a szocialistákkal

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 4. rész: Miért nem öltek január 4-én?

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 3.rész: „Bocsáss meg, Móni!”

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 2. rész: „Aki keresztbe tesz, eltapossuk”

Öt éve történt a kettős gyilkosság – 1. rész: hamis számlák a könyvelésben

2 hozzászólás “8 éve ítélték el a csepeli kettős gyilkosság elkövetőit” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Deme egy agresszív, önző törtető, sorosista-gyurcsányista politikus volt.

  2. én szerint:

    Akkor lógnia kellene !

Itt lehet hozzászólni !