Öt éve történt a kettős gyilkosság – 3.rész: „bocsáss meg, Móni!”

Csepel.hu

Öt éve annak, hogy 2009. január 7-én brutális kegyetlenséggel megölték Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp László tanárt. A tetteseket még aznap éjjel őrizetbe vették. Kun Tamást, az iskola gondnokát később tényleges életfogytiglani, Deme Gábort, az iskola gazdasági igazgatóját szintén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azzal, hogy leghamarabb 36 év múlva szabadulhat feltételesen.

Az egész országot megrázó bűncselekmény előzményeiről akkor még kevesen tudtak. Ahogy azonban a tárgyalásokon egyre inkább világossá vált, Deme Gábor, aki gazdasági igazgatói beosztása mellett a csepeli szocialista frakció tagja is volt, sikkasztások sorozatát követte el. Saját tanúvallomása szerint erről az akkori önkormányzat és az MSZP csepeli szervezete valamennyi vezetőjének tudomása volt. Mégis mindenki úgy tett, mintha semmiről nem hallott volna. A Csepel.hu most napról napra felidézi az öt évvel ezelőtt történteket, és azt is, hogy milyen okok, indítékok vezethettek a tragédiához.

Miután Deme Gábort 2008. december 15-én elbocsátották az iskolából, egyre azon törte a fejét, hogyan bosszulhatja meg az őt ért sérelmet és miként kerülhet vissza pozíciójába. Öt évvel ezelőtt ezekben a napokban jóformán csak Kun Tamással találkozott, akivel közösen tervelték ki a tökéletesnek remélt gyilkosság forgatókönyvét.

Még azokkal a munkatársaival sem osztotta meg a jövőjére vonatkozó terveit, akikkel jó viszonyt ápolt az iskolában. Gyakorlatilag őket is megtévesztette, s felhasználta arra, hogy ördögi tervében szerepet osszon rájuk.

„Egész testében remegett”

U.-né K. Zsuzsanna pedagógus volt Deme egyik kedvezményezettje, aki a bíróságon azt vallotta, hogy Deme Gáborral kifejezetten jó kapcsolatot ápolt. Nem hitt Takács Józsefnek, amikor az intézményvezető egy olyan számlát mutatott neki decemberben, amely bizonyította Deme pénzügyi visszaélését. Utólag viszont úgy látta, hogy a gazdasági igazgató összeugrasztotta a pedagógusokat. „A tanári kar hangulata megromlott, sokan nem beszéltek egymással. Deme mondogatta, hogy ő nem sikkasztott, s Takács József majd bocsánatot kér tőle.”

U.-né K. Zsuzsanna akkor döbbent rá, hogy súlyosan tévedett, amikor a gyilkosság után pszichológusok tárták fel a rémtetteket az iskolában. „Deme Gábor úgy irányította a dolgokat, hogy sokan nem is voltak hajlandóak egymáshoz szólni a tanári karban.” — mondta a bíróságon.

U.-né K. Zsuzsanna hitehagyottan, megtörten állt a bíróság előtt tanúként. „Még be sem hívták a tárgyalóterembe, egész testében remegett, a keze úgy reszketett, hogy nekem kellett lefognom nyugtatásképp” – említette róla egy kollégája, aki vele volt.

A tragédiát követően ezekkel a szavakkal fordult Takács Mónikához, az elhunyt intézményvezető lányához: „Egy szavadba kerül, Móni, s elmegyek az iskolából…” – mondta szégyenében és esdekelve, de Takács Mónika nem táplált haragot, és nem akart rosszat tenni az akkor éppen várandós tanárnővel. U.-né K. Zsuzsanna még évek múltán is egyre ismételgette, hogy bocsássanak meg neki…

Telefonhívás a „csuklyás ismeretlenről”

H. Péterné pedagógus szintén Deme bizalmasai közé tartozott. „Meg tudott vezetni, képes volt manipulálni” – ismerte el a bíróságon. Olyan szinten befolyásolta a tanárokat, hogy mindenki azt gondolta, valós az, amit mond.

H. Péterné szerepe a gyilkosság utáni órában is jelentőséggel bírt, mert Demével háromszor is kapcsolatba lépett telefonon. Deme azt erősítgette neki, hogy már elhagyta a helyszínt, amikor lövöldözni kezdtek. Még arról is számot adott, hogy egy „csuklyás ismeretlen” volt a támadó, aki Kunt meglőtte. Állítása szerint minderről Kun tájékoztatta őt telefonon. Deme nyilvánvalóan hazudott, mert a mobiltelefonok híváslistáiból a rendőrök kiderítették, hogy Deme nem beszélt Kunnal a gyilkosságot követően, tehát nem tudhatott arról, mi zajlott le az iskolában. Az volt az igazi célja, hogy H.-nénak eleve alibit igazoljon, noha akkor még meg sem gyanúsították. Csakhogy nem tudott arról, hogy a tragédia perceit diktafon rögzítette, amely igazolta, hogy végig a helyszínen tartózkodott. A momentum, hogy H.-nénak eleve egy „csuklyás ismeretlenről” beszélt, egyértelműen mutatja: Deme és Kun előre kitalálta, milyen történettel fognak majd előállni.

H. Péterné a tragédia után önként távozott az iskolából.

Forrás: Csarnai Attila, Csepel.hu

23 hozzászólás “Öt éve történt a kettős gyilkosság – 3.rész: „bocsáss meg, Móni!”” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Csepeli MSZP…

  2. robi szerint:

    Bizonyítékok, bírósági ítélet ide vonatkozó oldalai?

  3. Gordon szerint:

    Két halott az iskolában és azért 36 év jogerősen nem volt elég???

    Nem sül le a pofádról a bőr!?…

  4. robi szerint:

    Még egyszer kérdezem, hogy a szadeszből átnyergelt szimpla helyi seggnyalók is megértsék: a bírósági ítélet mely része említi a megnevezett párt nevét és jogi felelősségét?

  5. Gordon szerint:

    Kérdésem: vajon van ezeknek a “robi”-féléknek lelkiismeretük? Nem szólal meg néha?

    A választ sajnos sejthetjük…

  6. robi szerint:

    Beégtél, bérenclegény.

    Ha már itt tartunk: neked van-e lelkiismereted?
    Évek óta itt hazudozol, rágalmazol másokat itt a fórumon ( némi kis alamizsnáért?).
    Bizonyítékaid nincsenek, csak feltételezéseid. Húzd le magad a klotyón, olcsó pojáca.

  7. Nagyapó szerint:

    robi! A Rajk perben (gondolom ismeri), a Népbíróság ítéletében sem fordul elő a zMDP neve.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. robi szerint:

    Nagyapó szegény, összetéveszti a diktatúra és a demokrácia bíróságait.

    Akkor az egész eljárás és az ítélet hazugságon alapult. Próbálta volna az ügyész a párt nevét kiejteni, másnap lógott volna.

    Csak nem arra céloz, hogy a csepeli kettős gyilkosság ügyésze nem merte kimondani a felelősök nevét?
    Ennyire hisz a rendszerben?

  9. Gordon szerint:

    Kedves robi!

    Ön tán azért ideges, mert megszólalt egy pillanatra a lelkiismerete a csepeli kettős gyilkossági ügy kapcsán?… A csepeli MSZP-nek lenne mivel szembenéznie.

    A gyilkosságért jogerősen kirótt 36 év Deme Gábornak, a csepeli MSZP egykori politikusának (ráadásul az elkövetés pillanatában is a csepeli MSZP politikusa volt) szerintem egyértelművé teszi, hogy melyik az a politikai csoportosulás Csepelen, aminek magába kellene szállnia.

    Mert “vétkesek közt cinkos aki néma”!

    Kedves robi!
    Könnyítsen a lelkiismerete terhein!

  10. robi szerint:

    Kedves Gordon!

    A jövőben nyugodtan magázódhatunk.

    Nem tartozom egyik szekértáborhoz sem, de a bűncselekmény rendkívül felháborított. Az egyik áldozatot a CSM-ből régóta ismertem.
    Az ítélettel egyetértettem, bár így év elején mindig felkavarnak belőlem a történtek.

    Pukkadjon meg, kedves Gordon! Ma jártam a temetőben hozzátartozóimnál és a végén megy főhajtásra megálltam az áldozatok sírja előtt!

    Az én lelkiismeretem tiszta, nem gyártok teóriákat, nem rágalmazok meg ártatlan embereket. Távol ál tőlem a kollektív bűnnel való vagdalódzás.

    Javaslom Önnek: mondjon le arról a kis aprópénzről amit az ámokfutásáért Ön elé löknek, nem legyen senki kapcája.

    Mindjárt nyugodtabb lesz a lelkiismerete.

  11. Gordon szerint:

    Kedves robi!

    Én az érveimet leírtam, rágalmaznom se kell senkit, mert az is világos, hogy a fenti szomorú és felháborító ügy melyik csoportocskához köthető. Magam anno valami olyasmit is írtam évekkel ezelőtt, hogy a csepeli MSZP-nek meg kell újulni, meg kell tisztulnia. Sajnos a csepeli szoci bagázs leginkább csak a bűnügyi hírekbe tudott bekerülni korábban – nincs sehol morálisan ennyire mélyre süllyedt csapat (lásd pl.: bruttó 122 milliós jutalmak és végkielégítések ügyét).

    Sajnos azt látom, hogy a megújulás elmaradt és olyan emberek, mint például Szenteczky János még mindig osztják az észt a Pártban. Ehhez gondolom nem kell sokat hozzáfűznöm…

  12. Tarjányi László szerint:

    Gordon, nálatok sem a legokosabb lett helyi pártelnök, majd képviselő és polgármester.

  13. ebihal szerint:

    Azt mondja, “rágalmaznom sem kell senkit, mert az is világos”, közben könyékig vájkál
    a részletekben, szarik az áldozatok hozzátartozóinak érzéseire, és köpi a bizonyítatlan
    dolgokat. Milyen ember az ilyen? Ember?

  14. Nagyapó szerint:

    robi! ’90 óta demokrácia van? Ha igen, akkor a cusi, a Hagyó,a sukorói a Tocsik perek ítéleteiben hol szerepel valamelyik párt neve, pedig mindenkinek világos az MSZP háttér.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Tényleg, egy okos parasztgyereket kellett volna megválasztani polgármesternek, aki okos paraszteszével mindent megoldana.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Nagyapó szerint:

    ebihal! Rágalmazás az, ha valaki arról ír, hogy Takács József hiába ment segítségért, tanácsért a helyi MSZP vezetőkhöz (Tóth, Orosz), valamint a rendőrkapitányhoz? Eltanácsolták, elbújtak.
    Ez a helyi szocik bűne.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Gordon szerint:

    “közben könyékig vájkál a részletekben, szarik az áldozatok hozzátartozóinak érzéseire” – vádol ebihal.

    Milyen részletekben ebihal?
    Kopizd már be!

  18. Gordon szerint:

    Csak a tisztánlátás kedvéért: Laci bátyánk dobogós lett egy középiskolai matekversenyen. Illik tiszteletet mutatnunk a tudása miatt.
    Sokat tud ő.
    Például a pénzt is zsebre rakta politikus korában, amit most másoktól elvenne.
    Még azt is meg tudja magyarázni, hogy a pártja miért találta alkalmatlannak egy sima önkormányzati képviselőségre (jó ok, aláírom, a 36 évet jogerősen megkapó Demének meg alpolgármesterséget ígértek a Párthaverjai… az is durva…).

  19. ebihal szerint:

    Nagyapó!
    Az ítéletben szerepel, hogy a szoci vezérkar és különösen a rendőrkapitány tudott
    a sikkasztásról? Én nem emlékszem ilyenre. Valószínűleg, ha lett volna ilyen, annak
    jogi következménye is lett volna, főleg a rendőr esetében.
    Mellesleg rágalmazásnak minősül az is, ha azt állítom valakiről bizonyíték nélkül,
    hogy morálisan mélyre süllyedt./Lásd Gordon szöveg!/

  20. Nagyapó szerint:

    csecsemő béka! A Rajk perben nem szerepelt a zMDP, a Nagy Imre perben a zMSZMP, a Tocsiktól kezdve, a többi perben a zMSZP-SZDSZ, mert a bíróság személyt ítél el. Az, hogy ezek a tolvajok, gyilkosok (áldozatok) milyen párt színeiben ügyködtek, azt a választók tudják, lásd 2/3.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. ebihal szerint:

    Nagyapó!
    Szóval maga is olyat állított, amire nincs bizonyítéka. Az, hogy a patkányok mit
    akarnak elhitetni az emberekkel, az még nem jelenti annak igazságát is!

  22. […] Öt éve történt a kettős gyilkosság – 3.rész: „Bocsáss meg, Móni!” […]

  23. […] Öt éve történt a kettős gyilkosság – 3.rész: „Bocsáss meg, Móni!” […]

Itt lehet hozzászólni !