Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

Csepel.hu

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, valamint többség a fővárosban és a képviselő-testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Ötödik interjúnkban arról beszélt, miért tartja fontosnak a személyes és vagyonbiztonság garantálását, és miért nem mond le a sétálóutca és környékének rendben tartásáról.

Amikor arról beszélünk, hogy élhető kerületet szeretnénk, a személyes és vagyonbiztonság a legfontosabb feltételek egyike. 2010 óta javítottuk és bővítettük a térfigyelő rendszereket. Új rendszámfigyelő kamerarendszert telepítettünk. Így az addigi töredékére csökkent a betöréses lopások és autólopások száma. Kiemelten támogatjuk a csepeli rendőröket. Autókat, bicikliket, robogókat veszünk, pluszpénzt fizetünk a járőrszolgálatért. Az utcai rendőröknek önkormányzati lakásokat adunk. Ezek is az okai, hogy Csepel az egyik legbiztonságosabb budapesti kerület lett. A köztereseket általában nem szereti a lakosság, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van a munkájukra. Mi őket is kiemelten segítjük. Szerencsére kiváló a rendőrség és a közterület-felügyelet közötti kapcsolat, amivel tovább erősítik egymást – hívta fel a figyelmet Borbély Lénárd.

A polgármester a mentőszolgálat folyamatos segítését is ebbe a csoportba sorolja. 2010 óta ők számos életmentő felszerelést, mentőautót és egyéb segítséget kaptak az önkormányzattól. A csepeli mentősök közül is többen kapnak önkormányzati szolgálati lakást, akár a rendőrök. Amikor Kolonics György meghalt 2008-ban, harminchét perc alatt érkezett ki a mentőautó. Ilyen most ritkábban van, bár tragikus véletlenek előfordulhatnak. A csepeli mentősök azonban a legkiválóbbak közé tartoznak, és próbáljuk nekik az általunk biztosítható legjobb feltételeket adni – emelte ki Borbély Lénárd.

A csepeli városközpont legnagyobb problémája a közterületek nem megfelelő használatából, többek között az italozásból adódik. 2010 előtt a gyárba helyezték át a hajléktalanszállót az Ady Endre útról. Addig azon a környéken volt tömeges az utcai alkoholizmus, most a sétálóutcánál. Mi mindent megteszünk a rendfenntartás érdekében.

Felszámoltuk a hajléktalan-piacot a falnál, fellépünk a nyilvános italozás és vizelés ellen – amennyire csak tudunk. A konfliktusokat is felvállaljuk, és sajnos az ellenzéki pártok ebben mindig ellenünk és az itt élők nyugalma ellen foglaltak állást. Most megpróbáljuk a Kossuth Lajos és a Petz Ferenc utca 24–28. számok lakóinak érdekeiben is eljárni, hogy javíthassunk az életkörülményeiken. Ebben segítség lesz a trafikokra elrendelhető alkoholstop is – hangsúlyozta Borbély Lénárd polgármester. • TK

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és a Fidesz-KDNP önkormányzati programja itt olvasható:

1. Jó úton járunk, folytassuk közösen!

2. Szemmel látható marad a változás

3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

4. Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

6. A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

7. Folytassuk közösen!

 

47 hozzászólás “Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    15-15 év.

  2. Csabó szerint:

    Csak mert nem kommunisták? Horváth elvtárs, maguk semmit nem változtak.

  3. Horváth János szerint:

    Hát, ha jól megpiszkálom, lehet, hogy rosszabbak.

  4. Betke szerint:

    Az alkoholstopra 2010 óta, konkrétan mióta megszületett az agyament trafiktörvény, várunk! Mi az akadálya a bevezetésnek? Többször háborogtunk, hogy miért is kellett egy helyre zsúfólni 5 trafikot iskolák és óvoda közvetlen közelébe, de érdemi válasz és tett nem követte!

  5. Potter szerint:

    Potter szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
    2019. szeptember 25., szerda – 15:30
    Szerencséje van a fotósnak, hogy Ábelke nem vert ki a kezéből a telót amikor fényképezett, mert ugye néha nagyon ideges tud lenni a csávókám ha objektívet lát.

  6. Jobban szerint:

    A személyeskedésen kívül futja itt a “törzsgárdának” valami említésre méltóbb gondolatra?

  7. Horváth János szerint:

    Mivel említésre méltó dolgot nem műveltek, így marad ez!

  8. Jobban szerint:

    Ezen az oldalon kommentelők nagy többsége a “törzsgárda”…bármit tett volna a kerületi vezetés, semmi sem lenne az itt írogatóknak jó…
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.”

  9. pl szerint:

    Hoppá! De igazad van… Freud csettintene…
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.”

  10. Jobban szerint:

    pl. nem tegeződünk…igen, kiderül majd, hogy Csepel lakossága milyen vezetést érdemel…a 16 év kórházbeszüntetős, galvániszap szennyezős, kettősgyilkosságos, eperföldi terroros vagy fejlődőst mint az elmúlt 9 évben. Ki fog derülni.

  11. Jobban szerint:

    pl. Freud nem fog csettinteni, mert oda talált ahová céloztam. Jóban vagyok Freuddal.

  12. pl szerint:

    “nem tegeződünk…” nem baj, viseld el az interneten! Egyébként is gördülékenyebbé teszi a kommunikációt, hisz az “ön, vagy maga hülye” sokkal személytelenebb, mint egyszerűen írni, mondani, “te hülye”… Így van benne egy kis megengedő elnézés is, ha hozzágondoljuk, hogy szegény(hülye)! 🙂
    Nem lehet udvariaskodni bonyolultan…

  13. pl szerint:

    “kórházbeszüntetős, galvániszap szennyezős, kettősgyilkosságos, eperföldi terroros vagy fejlődőst mint az elmúlt 9 évben. Ki fog derülni.”
    Támogatom a kórház ÚJRA nyitását, támogatom a 13-ik havi nyugdíj VISSZAADÁSÁT. Támogatom a galvániszap ügy KIVIZSGÁLÁSÁT! Remélem te is (és Polt is) TÁMOGATOD, hogy KIDERÜLJÖN, mit keres a teljes Horvátország szennyvíz iszapja Magyarországon… Az meg nettó aljasság, hogy gyilkosokat mosol össze a választásokon indulókkal. Mi nem azonosultunk gyilkosokkal, mint gazdád, OgV! Azt meg nem támogatom, hogy csókosaid minden ügyet elsikálnak, és az ellenzékre 10-20 éves ügyeket hazudnak rá!
    A mostani Polginak meg könnyes köszönet a sok sok játszótérért, szabadidő parkért, ha már más tenni való nem jutott az eszébe, és ezt gondolja fejlődésnek…
    Abban is van némi humor, hogy Csillagtelepet is kitábláztátok a “fejlődik” táblával… Biztos jókat röhögtetek közben!

  14. pl szerint:

    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.”
    Ennek a mondatnak az értelme bizony pejoratív, és ezért a választókat minősíti. ( a tietekét, meg azokat, akik tesznek a választásokra) Magyarul, ezt érdemlitek zombik…

  15. […] 5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk […]

  16. Nagyapó szerint:

    pl tegeződik, mert egy bizonyos színvonal alatt ez könnyebb. Tegeződnek az óvodások, meg a Bolsi kocsma törzsvendégei.
    pl további tohuvabohu szövegeit is így kell olvasni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Jobban szerint:

    pl szívesen agresszorkodik, hát lelke rajta, továbbra sem tegeződnék, a gyenge érvei mellett sem. A stílus maga az ember. Miért lenne pejoratív, hogy ….minden nemzetnek olyan kormánya van amilyet megérdemel…ha jó a nemzet jó kormánya van, stb…csupán a tendenciára utal…
    Országos szinten és kerületi szinten is jelenleg minden rendben van.
    Tényekre utaltam az előző MSZP-s vezetéssel kapcsolatban. Ön szerint nincs kapcsolat az előző MSZP-s vezetés és a most induló MSZP-s jelöltek között? Nincs átfedés? Vadonatúj jelöltek vannak? Teljesen kicserélődött a gárda?
    pl kár ennyire méregbe gurulnia, “A szerecsenmosdatás a ténytagadás egyik sajátos vállfaja. Olyan cselekvés (vagy cselekvéssorozat), amely során a cselekvő (vagy cselekvők) egy vagy több múltbeli, mindenféle szempontból (különösen kiemelve az általános erkölcsi nézőpontokat) védhetetlen, gyalázatos és/vagy felháborító nézetet, történést vagy cselekményt próbál kedvező (vagy kedvezőbb) színben feltüntetni”
    Az októberi választás után majd kiderül, hogy a kerület lakosságának döntése milyen vezetést bíz meg….jó vezetése lesz Csepelnek vagy sem…?

  18. pl szerint:

    “agresszorkodik”… remélem nem rettegtek… 🙂
    “A stílus maga az ember.”… csak találgatok, pl Bayer? Avagy ezzel analóg, hogy a stílus maga az újság, pl. Prosti Srácok? Vagy maga a PÁRT, akiknek ilyen képviselői, médiái vannak, pl FIDESZ?
    “Országos szinten és kerületi szinten is jelenleg minden rendben van.”… LOL… Rendben, nagyapó demens! De te? Hülye vagy?

  19. Jobban szerint:

    pl tipikus “ballib” kirekesztő…csak a saját véleménye lehet normális…”bravissimo”…csak egy vélemény van/lehet, más gondolkodást be kell szüntetni…ezért tartanak ott ballibék ahol….csődközeli állapotban, minden szinten és minden szempontból…ha jól esik ez a pusztulat csak így tovább, ha szeretnének kicsi fejlődni, jobb, normálisabb irányba, akkor stratégiát kellene változtatni. Kicsit elgondolkodni a helyzetükön, de ez már elég rég óta nem sikerül. Legalább is a ballib pártok és a ballib kommentelők hozzászólásaiból ez jön le.

  20. Dagobert bácsi szerint:

    Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

    Ez a kívánságuk könnyen teljesülhet mindkettőjüknek! Biztonságban élhetnek Csepelen EGYSZERŰ CSEPELI POLGÁRKÉNT! 😉

  21. ezvan szerint:

    “Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot.”

    Benjamin Franklin

    Ugye ugye? Megy az illiberálisozás és a biztonság hajtogatása.
    A Fidesz a biztonságra hivatkozva akarja felszámolni a szabadságot.

  22. ezvan szerint:

    “vagy fejlődőst mint az elmúlt 9 évben”

    Mi fejlődött itt az elmúlt 9 évben? Mi?

    Lett új híd? Nem.
    Lett új HÉV-szerelvény? Nem.
    Hosszabbodott a HÉV akármelyik irányba? Nem.
    Lett új Corvin csomópont? Nem.
    Hosszabbodott a gerincút? Nem.
    Lett új úszoda? Nem.
    Lett villamos áthozva akár erzsébetről, akár Budáról? Nem.
    Gubacsi fel lett újítva? Nem.

    2 játszótér az nem fejlődés. Se az, hogy a mágikus rezsidisznó egy csarnokot összeharácsol a magánalapítványának, ezzel tönkretéve a dunapartot.
    Azt a sz@rt le kell bontani, kerül amibe kerül, majd a rendszerváltás utáni vagyonelkobzásokból helyre lehet állítani a területet…

  23. pl szerint:

    “ballib” kirekesztő…csak a saját véleménye lehet normális…”bravissimo”…csak egy vélemény van/lehet, más gondolkodást be kell szüntetni…”
    Na ugye tudsz te vicces fiú is lenni… De helyesen:
    “a FIDESZ” kirekesztő…csak a saját véleménye lehet normális…”bravissimo”…csak egy vélemény van/lehet, más gondolkodást be kell szüntetni…
    És erről rengeteg falusi (polgármester) függő közmunkás, egyéb kirúgottak, leváltottak, nem kinevezettek, k.f. intézmények, újságok, ellopott rádiófrekvenciák, elhallgatott, kifordított hírek, meg a CEU, EU, emlékművek, stb. tudna beszélni, ha nem újra a Fortélyos Félelem igazgatna!!!

  24. Jobban szerint:

    Az elmúlt 9 év alatt a kerület más irányba indult el, más arculatot kapott, fejlődött és változik minden szempontból, a 2010-ig tartó 4 ciklus, azaz 16 év alatt történtekhez képest. A közelgő önkormányzati választás megmérettetés is lesz, hogy a sok befejtetett pénzt és munkát értékeli-e a lakosság vagy irányváltást szeretne-e? Meglátjuk. Még két hét.

  25. kiss istvan szerint:

    EZVAN!

    “vagy fejlődőst mint az elmúlt 9 évben”

    Elkezdődött a Gimnázium felújítása?

    A háziorvosi rendelők felújítása folyamatban van?

    Az utak aszfaltozása folyamatban van?

    A Szt. Imre tér egy nagy szr?

    A HÉV meg a gerincút meg a híd meg a Corvin csomópont NEM kerületi hatáskör!

    A villamost pedig nem is értem.

    A hozzászólásának a mágikus rezsidisznó egy csarnokot összeharácsol a
    magánalapítványának kezdetű bejegyzése pedig minősíthetetlen.

  26. krapulax szerint:

    Sose becsüld alá az emberi hülyeség határát !
    Van még esély szocialista -dk- jóbik szörnykoalíció hatalomra kerülésére a fogatlan irigy prolik sűrűsége alapján.

  27. PU szerint:

    krapulax, hogy stílusunk és emberségünk legfőbb őrét, Jobbant idézzem: minden kerületnek olyan önkormányzata van, amilyet megérdemel.

  28. Hozzászóló szerint:

    A szeptember 27-én reggel a Szent Imre téren kiskorúakat bántalmazó és rablást elkövető két cigányról van valamilyen érdemleges információ?

  29. Jobban szerint:

    Meglátjuk, hogy a kerület lakosságának jó-e a jó? Ki fog derülni.

  30. Jobban szerint:

    PU felnőtt, cselekvőképes személyiségek stílusa és embersége nem kívülről jövő kellene, hogy legyen, nemde? Fontos-e valakinek a stílus és az emberség? Viselkedésével és megnyilvánulásaival mindenki definiálja magát.

  31. ezvan szerint:

    kiss istván: te azért beszélsz magyarul? tudod értelmezni azt a szót, hogy fejlődés?

    “Elkezdődött a Gimnázium felújítása?”
    felújítás. állagmegóvás, eredeti állapot visszaállítása. nem fejlődés.

    “A háziorvosi rendelők felújítása folyamatban van?”
    szintén zenész

    “Az utak aszfaltozása folyamatban van?”
    ez már majdnem, de azért 2019-ben 10 év bolsevikuralom után ennek azért ne csápoljunk már. gerincút hosszabbodott? rákóczival lett valami? pszt!

    “A Szt. Imre tér egy nagy szr?”
    a régi bódék új, gusztustalan bódékra cserélése lenne a fejlődés? vagy a kapirgálás?

    “A HÉV meg a gerincút meg a híd meg a Corvin csomópont NEM kerületi hatáskör!”
    jaaa, én azt hittem, hogy Tarlós egy hiperszuper vezető, a mágikus rezsidisznajnak pedig olyan a beágyazottsága a fideszben, hogy pikpak elintéz mindent. még ezt se tudta???

    “A villamost pedig nem is értem.”
    sárga. sínen megy és utasokat szállít. több évtizedes terv, hogy a mind erzsébetről, mind a savoya parktól átjöjjön a villamos csepelre. ja, ehhez kell 2 új híd, amik szintén évtizedek óta tervbe vannak véve. milyen szar is lenne, ha villamossal, átszállás nélkül lehetne eljutni akjár az etelére/móriczra (budai fonódó), vagy a határ útra, kőbányára stb stb.

    “A hozzászólásának a mágikus rezsidisznó egy csarnokot összeharácsol a
    magánalapítványának kezdetű bejegyzése pedig minősíthetetlen.”
    miért lenne minősíthetetlen. csepel és az ország szégyene az a figura. a kisduna park elcsúfítása, na az a minősíthetetlen. megbántották a cáratyuskádat kis bolsevikom? 🙂

    szóval drága kiss fideszes istván, ne akarjuk már az állagmegóvást, a kapírgálást, a felújítást fejlődésnek előadni. fentiek egy önkormányzat alapfeladataihoz tartoznak.

    a fejlődés teljesen más. pl vegyük az ön iskolai példáját: ha az iskola kapott volna egy új szárnyat, egy új épületet, egy uszodát, az egy darab iskolai fejlesztés lenne. fejlődésről akkor beszélhetnénk, ha ilyen – az élet minden területét lefedő – fejlesztésekből sokkal több lenne, és rendszert alkotnának.

    Fejlődésről akkor beszélhetnénk, ha az alábbiakból több is megvalósulna:

    -új hídak építése,
    -új HÉV szerelvények
    -HÉV vonal meghosszabbítása
    -HÉV vonal kéreg alá süllyesztése az csepel belvárosi szakaszon
    -gerincút befejezése
    -villamosvonalak áthozása csepelre
    -új kórház
    -új uszoda

    ja, hogyhogy a mágikus rezsidisznaj nem tudta elintézni, hogy az új, súlyponti kórház csepelre kerüljön? észak-csepelen lett is volna értelme (az új hídak felépítése után elég jól elérhető lenne), de a jelenleg kijelölt helyén semmi.

    remélem tudtam segíteni, hogy megértse mit jelent a fejlődés.

  32. Kitiltott szerint:

    “Az egyik legfontosabb,hogy biztonsagban eljunk”.

    Miert nem valaszolt senki hozzaszolo kerdesere?
    5 kisgyereket kiraboltak a fejlesztett csili vili szent imre teren.
    Ok is biztonsagban szerettek volna elni.
    De a bunosok borbely abel jobban pu nagyapo kiss istvan miatt aldozatok lettek.
    (Ha az eperfoldrol az mszp tehet akkor ez a tamadas a fidesz bune).
    Az elkovetok csepeliek vagy betelepitettek ?
    Ha utobbi mikor erkeztek?

  33. PU szerint:

    Kitiltott!

    A leghatározottabban kikérem magamnak, hogy belistázz ebbe a társulatba. (Vagy a másikba.)

    A nickek viselőire hárított felelősség meg enyhén szólva röhejes.

    És mivel ezen a blogon a kommentelés csak eszeveszett polgárháború formájában megengedett, én pedig ugyanúgy biztonságban szeretnék itt élni, mint a legtöbben, akik nem trollok, hanem emberek, ezennel véglegesen letiltom magam ezen a stupid és sanda gyanusítgatásokban, primitív rosszindulatban fuldokló, háborodott helyen, ahol csak a szétloccsantott agyvelők adnak kielégülést a karaktergyilkos pankrátoroknak.

    Csepel majd megkapja, amit érdemel.

  34. Lennox szerint:

    “Két hét alatt rendet teszünk!” – nem így szól a fáma 2010-ben? Most legalább már a rendőrségtől 2 méterre is kirabolnak embereket. 👏

  35. Lennox szerint:

    * szólt

  36. Granoviter Zoltánné szerint:

    Tisztelt Polgármester úr! Szép eredményeket értek el a Sétáló utcában és a Karácsony Sándor iskolánál, de a Csillagtelepi lakosok is szeretnének nagyobb biztonságot, mert rengeteg csövest és romát telepítettek oda, nem beszélve a Móra Ferenc iskolával szembeni dohánybolt alkoholistáiról. Nem azzal van a gond hogy ott vásárolnak, hanem hogy az iskola parkjában fogyasztják el italukat illetve illemhelynek érzik a parkot. A Spár előtti csöves bulik is bele tartoznak a nem megfelelő életkörülményhez. Ezért szeretnék a Csillagtelepiek is, hogy arra mi felénk is kellene egy kis tisztogatás!!!!! Köszönöm ha elolvassa! Tisztelettel: Granoviterné

  37. csak úgy szerint:

    http://csepel.info/?p=71101

    Ennyit a biztonságról. Honnan, és mikor érkeztek az elkövetők? Hol laknak? Hol a “szállásuk”?

  38. Nagyapó szerint:

    Eetásak e kéne óvasni a cikket, amely ““Időst és gyereket sem kíméltek” címet viseli!! Ebből:”A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 20 éves B. Norbertet és a 22 éves R. Elizát, akiket egy szállón fogtak el……”.
    Bűneset mindenütt történhet l. Takács József megölése, de a biztonságot az jelenti, hogy az elkövetőket gyorsan elfogták.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  39. Nagyapó szerint:

    Kitiltott! Mielőtt további marhaságaival traktálná az olvasókat, előbb próbáljon meg “hejjesen”, majd pedig értelmeset is írni!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  40. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    Ha Magának az a biztonság, hogy elkapják a tettest, akkor nyugodalmas jó éjszakát!. Az ajtót, ablakot, akár nyitva is hagyhatja, így kisebb a kár.
    De az utcán azért csak óvatosan, mert az időseket is bántják.

  41. Kitiltott szerint:

    Oreg
    Csak az on szintjen ertelmetlen.
    Mindenki mas erti

  42. csak úgy szerint:

    http://csepel.info/?p=12063 2010. december 15.

    Ünnepélyes keretek között átadták Csepelen a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének új hajléktalanszállóját. Az egykori Csepel Művek területén elhelyezkedő – korábbi munkásszállóból átalakított- épületben, a téli krízisidőszakban akár 115 fő befogadására is alkalmas éjjeli menedékhelyet, valamint naponta 160 fő ellátására alkalmas nappali melegedőt alakítottak ki.

    Az épületet ünnepélyes szalagátvágással Habsburg György, Ábel Attila és Richard Field, közösen adták át rendeltetésének.

  43. Nagyapó szerint:

    csak úgy (kedd – 20:39)! Remélem tud valami okos megoldást a bűnözés megelőzésére?? Talán közölje, vagy hagyja a demagóg szöveget.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    A bűnözés megelőzése? Ha kellően büntetik, kevesebb a bűnözés.

    https://www.origo.hu/tudomany/20120210-szent-laszlo-botozas-avh-drogbunozes-beli-gabor-tradicionalis-jog-buntetesek.html

  45. […] 5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk […]

  46. RechargeMohamed szerint:

    biztonságban élünk? ja, miközben négyszer akkora a bűnözés mint 10 éve

    a szánalmas Fidesz persze a közbiztonságot is szétverte úgy, ahogy azt kell, Budapest százalékos arányban már veszélyesebb mint Rió meg Johannesburg,de legalább van egy rakás stadionunk meg csődbemenő Paks II!

    rühes Fidesz

Itt lehet hozzászólni !