Jó úton járunk, folytassuk közösen!

Csepel.hu

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, tovább szépültek a közterületek. Megújultak az óvodáink, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak.

Nem meglepő, hogy Csepelt egyre többször a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta el a Hírmondónak Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte, hogy a sikeres folytatáshoz csapat kell, támogató többség a fővárosban és a képviselőtestületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Első interjúnkban a közterületekről, útjainkról, égető problémáinkról beszéltünk.

Amikor 2010-ben elkezdtük a közös munkát, Csepel tízmilliárdos vagyonvesztéssel, sokmilliárdos adóssággal, súlyos munkanélküliséggel és teljesen elhanyagolt közterületekkel terhelt kerület volt. A baráti társaságokban megvetően beszéltek róla. Pedig mi akkor is büszkén vallottuk magunkat csepelinek, és tudtuk, hogy a legjobb helyek egyike lehetne. Ehhez idő kell, de ügyes vezetéssel nem huszonöt év, mint amennyi nagyjából a hanyatlás korszaka volt – fejtette ki a polgármester.

Mára Csepelen megszűnt a munkanélküliség. Pár éve 150 közmunkás segítette a fűnyírást, a szemétszedést, a takarítást, a virágültetést, a városgazdálkodás különböző területeit. Mára ketten maradtak. A Városgazda azóta olyan fűnyírókat, gépeket vesz, amelyek pótolni tudják a kétkezi munkások hiányát. A panaszokból ítélve még nem teljes sikerrel. Folyamatosan keresünk asztalosokat, villanyszerelőket, óvodai segítőket, de főként fizikai munkásokat, azonnali belépéssel. A biztos munkahely mindennek az alapja. Ezért a munkanélküliség megszüntetése után a munkahelyek megőrzése lesz az következő öt év egyik legfontosabb feladata – mondta Borbély Lénárd.

Azt, hogy mekkorát változott a világ, jól mutatja, melyek Csepel legégetőbb problémái. Tíz évvel ezelőtt a szegénység akár éhezést is jelentett. Ma iskolaidőben, szünidőben minden rászoruló gyermek ingyenes étkezést kap. Ugyanakkor Csepel központjában munkanapokon teljesen megtelnek a parkolóhelyek. Kétszer annyi autó van, mint húsz évvel ezelőtt. Csak a HÉV-hez közeli, több P+R parkoló nyújt megoldást, de a parkokat nem csökkenthetjük. Nehéz dolgunk van, keressük a megoldást – emelte ki a polgármester.

Folytatjuk az útépítéséket: öt éven belül leaszfaltozzuk az összes belterületi földutat. Tervezés alatt van a gerincút folytatása és befejezése, a Corvin csomópont kétszintessé tétele. Az új csepeli Duna-hídról is döntés született. A Gubacsi híd teljes felújítása hamarosan kezdődik. Ott egy új kerékpáros híd is épül, és kerékpárutat építünk a Kis-Duna mellett. Tervezés alatt van a HÉV teljes felújítása és átvezetése egészen Szentendréig. Az ellenzék ez utóbbit támogatja, az új Duna-hidat, az észak-csepeli fejlesztéseket, a kormány és a főváros terveit nem. Szerintem mindenki érzi, hogy a pozitív hozzáállás sokat lendít a fejlesztési tervek megvalósításán, az erőltetett akadékoskodás, akadályozás viszont ellentétes eredményt érne el a tervek megvalósulásában – emelte ki Csepel polgármestere. • TK

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és a Fidesz-KDNP önkormányzati programja itt olvasható:

1. Jó úton járunk, folytassuk közösen!

2. Szemmel látható marad a változás

3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

4. Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

6. A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

7. Folytassuk közösen!

 

4 hozzászólás “Jó úton járunk, folytassuk közösen!” bejegyzésre

  1. […] 1. Jó úton járunk, folytassuk közösen! […]

  2. […] 1. Jó úton járunk, folytassuk közösen! […]

Itt lehet hozzászólni !