A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

Csepel.hu

Csepelt egyre inkább a legélhetőbb és sikeres kerületek között emlegetik – állítja Borbély Lénárd polgármester, aki a HÉV teljes megújításának tervét a legfontosabb lépések egyikének tartja. Kiemelte: a folytatáshoz csapat kell, többség a fővárosban és a képviselő- testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Hatodik interjúnkban arról beszélt, miért kell közös akarat a közösségi közlekedés fejlesztéséhez és az útépítésekhez mind Csepelen, mind a fővárosban. A fejlesztések ráadásul – amik közül a HÉV megújítása itt van a nyakunkon – nehézségekkel, kényelmetlenségekkel járnak. Mindezt el kell viselnünk ahhoz, hogy utána jobb legyen.

 

Én azt az elvet képviselem, hogy nem a név fontos, csak az, hogy jó legyen. A most bejelentett HÉV-fejlesztést jónak tartom. Tartalmazza a sínpárok rekonstrukcióját és a járművek cseréjét.

Szépek a retró festéssel ellátott szerelvények, de múzeumba valók. Olyan szerelvények kellenek, amelyek akadálymentesek, és bárki felszállhat rájuk. A babakocsis anyukák épp úgy,mint a kerekes székesek vagy a nehezen járók. Olyan összeköttetés kell a belvárossal, ami gyorsabb, hosszabb, és télen-nyáron kényelmes. A kormány és a főváros terve egy ilyen HÉV létrehozása – hangsúlyozza a polgármester.

Az építkezésekkel nehézségek, kényelmetlenségekjárnak együtt. Mindenki tudta például, hogy az M0-s fejlesztésére szükség van. Ám amikor az új szakaszokat, fel- és lejárókat, körforgalmat, valamint a pályaszakaszt építették, hatalmas dugó és elégedetlenség alakult ki. A Popieluszko és a Táncsics utak rendbetétele is ezért csúszott, a Táncsics felújítása jövőre kerül sorra.

Sok nehézség elé néz majd a HÉV utazóközönsége is. Azt, hogy nem puszta ígérgetésekről van szó, mutatja, hogy ezek a kényelmetlenségek, HÉV pótlós buszozás hónapokon belül megkezdődnek. De el kell viselni, hogy utána jobb legyen – emelte ki Borbély Lénárd.

Úgy vélem, abban mindenki egyetért, hogy ilyen komoly munkákhoz, főként, ha azok ilyen nehézségekkel járnak, biztos háttér kell. Veszekedve, vitákkal terhelve nehéz vagy lehetetlen előre tekinteni, terveket megvalósítani. Ez most az ellenzék legnagyobb hátránya.

Egységes jövőképet, önkormányzati programot az állandó belharc és veszekedés miatt nem tudtak felmutatni. Ezért nem lehetett a programjainkról vitázni. Az ellenzéki pártok azonban nem csak egymással vitáznak: azt ígérik, harcba szállnak a kormánnyal. Ha kormánypárti lesz a főpolgármester, akkor a fővárossal is. Harcolva meg nincs fejlődés. Csak még jobban kiéleződnek a viták, az egymásra mutogatás. Ezt minden józan ember tudja – állítja a polgármester. Amit mi tudunk nyújtani, az a biztos jövő. Ha meglesz a többség Csepelen és a fővárosban, ezeknek a fejlesztéseknek éppúgy nem lesz akadálya, ahogy a csatornázásnak sem volt 2012-ben. Így nem csak a HÉV teljes megújítását, hanem a gerincút folytatását, a Corvin csomópont kétszintessé építését, valamint a Gubacsi híd teljes felújítását is együtt ünnepelhetjük – ígéri Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. • TK

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és a Fidesz-KDNP önkormányzati programja itt olvasható:

1. Jó úton járunk, folytassuk közösen!

2. Szemmel látható marad a változás

3. Maradjon Csepel élhető és fejlődő kerület!

4. Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

5. Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

6. A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

7. Folytassuk közösen!

 

16 hozzászólás “A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Nem is oly rég még meg akartad szüntetni!

  2. Borostyán szerint:

    Na már megint a HÉV-es téma! XD Eszem megáll, mintha direkt csinálnátok! 😀

  3. csak úgy szerint:

    Ezt ígérte 5 évvel ezelőtt is !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Borostyán szerint:

    Hagyjátok emberek, a fideszes önkormányzatnak ez a fétise, a csepeli hév. 😀

  5. Jobban szerint:

    Tóth Mihály MSZP-s ex polgármester is ezt tervezte….SONLINE 2005. 03. 18
    “Névjegy: Tóth Mihály (MSZP)
    ….
    – Mi a legnagyobb gond ma a kerületben?
    –Infrastrukturális hiányosságaink vannak. Nagyjából hatvan kilométer csatornázatlan és aszfalt nélküli utunk van, és megoldatlan a szennyvíz elvezetése is. Egyelőre gondot jelent a hatalmas autóforgalom is.
    – Ezen hivatott segíteni a régóta tervezett csepeli gerincút megnyitása.
    – Igen, jelentős változásokat várunk a város magját elkerülő új, kétszer kétsávos úttól.
    – Ez azonban nem orvosolja a HÉV problémáját. A csúcsforgalomban percekig állnak az autók a sorompók miatt.
    – Valóban. Elővárosi villamossal kellene kiváltani a HÉV-et, ehhez azonban a fővárosnak kell lépnie. A kerület egyedül ezt nem képes megoldani.”

  6. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Olvassák el Tóth et. tervezetét még egyszer, hátha emlékeznek ( Jobban 21:20).
    Ha nem, jöhet a papagáj ismétlés!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Jobban szerint:

    Nem “emlékeznek” a Tóth Mihály féle tervre…nem “akarnak” erre emlékezni…az “igazmondók”.

  8. Horváth János szerint:

    Mit kellene újra olvasni? Az elővárosi villamos nem azonos azzal, amit Borbélyék akartak.

  9. Gyula szerint:

    Először is hagyjuk az egészet ott már békében nyugodni, hogy a Főváros sem tudott a HÉV vonalakkal mit kezdeni, tehát Polgink oldja meg?
    Lapozzunk.

  10. Gyula szerint:

    A klímaváltozásra is megtaláltuk a megoldást:
    “Ráadásul a magyar miniszterelnök által megfogalmazott keresztény szabadság fogalmába az is beletartozik, hogy nekünk, keresztényeknek nem kell folyamatosan szoronganunk és aggódnunk az univerzumért. Lehet, hogy van klímaváltozás, de ha van is, könnyen lehet, hogy azért van, mert a Jóisten éppen ezt akarja. Hogy mi a szándéka vele? Nem tudjuk, de nem is a mi dolgunk, hogy megfejtsük. Mi, emberek úgy lettünk megteremtve, hogy kiválóan tudjunk alkalmazkodni még a gyorsan változó körülményekhez is. Ha tényleg az a Teremtő szándéka, hogy változzon az éghajlat, akkor majd képesek leszünk úgy alakítani az életünket, hogy ez ne okozzon gondot. De az egészen biztos, hogy az ember a teremtett világot nem tudja teljesen tönkretenni, de nem is tudja az összes felmerülő hibáját kijavítani, mert túl kicsi hozzá, és nem az a dolga, hogy a Teremtővel egy szintre emelje magát, és az egész univerzumot megváltsa.”
    Forrás: Demokrata

  11. pl szerint:

    Gyula szerint: ahogy Palik mondaná: hülyevagytegyulám! de mindenképp egy kicsit eccerű… 🙂

  12. Gyula szerint:

    Az igazi érvek, ellenérvek embere vagy, komám, de a jobboldalak tökéletes. 😛

  13. […] 6. A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre […]

  14. Jobban szerint:

    A saját szemükben a gerendát sem látják meg a máséban a szálkát is észreveszik….

  15. Jobban szerint:

    Köszönjük az elszánt és a kerület fejlődését szolgáló négy éves eredményes, sok munkát!
    Hajrá Csepel!

  16. Horváth János szerint:

    Egészségedre!

Itt lehet hozzászólni !