Hamarosan újjáépülnek a csepeli buszmegállók

Facebook

18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

A buszvárók nem az önkormányzat tulajdonában voltak. Az a cég, aki kezelte ezeket, nem volt hajlandó megvárni, hogy a kerület újakat telepítsen. Azonnal elbontotta a beállókat.

Ebből a 18-ból már 13-at visszaállítottunk, de a többi is visszakerül. Eredetileg a teljes visszaépítést, és új buszmegállók létesítését saját erőből akartuk megvalósítani. Erre 127 millió forintot különített el a képviselő-testület. Ezek után sikerült olyan megoldást találni, hogy Csepelnek egy fillérjébe se fog kerülni, és még több utasváró lesz a kerületben – írta a bejegyzésében Csepel polgármestere.

Tudom, hogy bosszantó, ahol még nincs visszahelyezve, de nemsokára megoldódik ez a probléma, és még modernebb is lesz, mint a régi.

– hangsúlyozta Borbély Lénárd.

Mi folyik itt Csepelen?

Információink szerint nyár elejéig szeretnék átadni a kibővített és megújult kalózhajós játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben.

A Rákóczi Kert felújítása is hamarosan megkezdődik, a Kis-Duna parton pedig már folyik a leendő többfunkciós tornacsarnok építése, amely a sportrendezvények mellett helyet ad majd a csepeli iskolák báljainak és az önkormányzati rendezvényeknek.

A közelben a visszavásárolt Napközis Tábor területén ismét hasonló, gyermekeket szolgáló intézmény épül. A jogi problémák rendezése esetén megkezdődhet az egykori Görgey Iskola épületének bontása is. Utóbbi helyszínen a korábbi tulajdonosok által indított per okoz jelenleg még gondot.

Úgy tudjuk, hogy a Csepeli Munkásotthon felújítására is megvan a pénzt, azonban addig az a felújítás sem kezdődhet meg, amíg az ingatlant gyakorlatilag a csepeli MSZP pártszervezet bitorolja, és nem adják vissza köztulajdonba.

Nyárra remélhetőleg benépesülhet a Szent Imre téri pavilonsor, ahol BKV jegypénztár is lesz. A Csepeli Strandon jelenleg is folyik az új csúszdák építése. Ezen túl a strand és uszoda gépészete is megújult.

Megkezdődött az Iskola téri KRESZ park teljes felújítása, 2000 új fát is ültet a kerület. A faültetés fontosságát emeli, hogy 1994-2010 között az akkori városvezetés nem fordított gondot facsere-programra, így a kerület faállományát az elmúlt nyolc évben kellett felújítani, gyarapítani. Éppen ezért úgy tudjuk, hogy Csepel a legtöbb fát ültető kerületek “versenyében” ma már az első helyen áll. De nem csak a faállomány újul meg, kerület-szerte sok virágágyást is létrehoztak az elmúlt években a Városgazda szakemberei.

Borbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán tavaly év végén született döntés arról is, hogy újabb tizenegy helyszínen építik ki a közvilágítást a kerületben – vagy bővítik a meglévő rendszert.

A kivitelezés jelenleg is folyamatban van, eddig hat helyszínnel készültek el a beruházók. A Béke téri, a Szabadság utca 16-i, a Százszorszép közi, a Szent László utcai, a Görgely téri és a Kis Nyírfa utcai szakaszokat fejezték be, hátravan még a Kossuth Lajos utca kerékpárútja, a parti sétány kiegészítése, a Krizantém utcai kutyafuttató fejlesztése, a Kossuth udvar és a Szabadság köz.

Csepel.info

 

4 hozzászólás “Hamarosan újjáépülnek a csepeli buszmegállók” bejegyzésre

  1. genovéva szerint:

    A Daru dombi nemzeti lobogó avatásakor odavittek, majd ott is hagytak egy érdekes építményt, egy vas állványzat, tetővel – olyan, mint ha egy hatalmas kondér lenne. Nem hiányzik ez valahol valakinek?

  2. […] Ezen túl 18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül. […]

  3. […] Ezen túl 18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül. […]

  4. […] Ezen túl 18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül. […]

Itt lehet hozzászólni !