Így folytatódnak a csepeli út- és csatornaépítések

Facebook, Csepel.info

Idén is folytatjuk az aszfaltos utak építését és a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítését – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nemsokára elkezdődik a Repkény utca egy jelentős szakaszának, a Sügér utcának és a Csónak utcának az építése, a csapadékvíz elvezető csatornával együtt. A több száz milliós beruházást saját költségvetésből fizetjük – írta a csepeli polgármester a Facebook-oldalán.

Szintén idén kezdődik a Királyerdő út első szakaszának építése. A teljes szakaszra összesen 800 millió forintot kapott az önkormányzat a kormánytól, Németh Szilárd képviselő úrnak köszönhetően. Már tervezés alatt van az utca következő szakasza, jövőre az is megépül.

A Királyerdő út első szakaszának megépítése előtt a terveket egy kicsit át kell alakítani, mert azok kizárólag autós forgalomra lettek tervezve és 5,5 m szélességre. Úgy kell megépíteni az utat, hogy azon autóbusz is közlekedhessen. Ehhez pedig erősebb útalap és szélesebb átmérő szükséges – húzta alá Borbély Lénárd.

Ezen felül még több utca megépítésére kért ajánlatot az önkormányzat. Ezek nemsokára beérkeznek: onnantól csak pénz kérdése, milyen ütemben lehet haladni az építkezésekkel. Az viszont biztató, hogy úgy tűnik, jól gazdálkodott az önkormányzat a tavalyi évben is, ezért több milliárd forint megtakarítás várható.

Az útépítések alatt mindenki türelmét és együttműködését kérjük. Az utakat Önöknek építjük.

– emelte ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook-bejegyzésben.

Mi folyik itt Csepelen?

Információink szerint nyár elejéig szeretnék átadni a kibővített és megújult kalózhajós játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben.

A Rákóczi Kert felújítása is hamarosan megkezdődik, a Kis-Duna parton pedig már folyik a leendő többfunkciós tornacsarnok építése, amely a sportrendezvények mellett helyet ad majd a csepeli iskolák báljainak és az önkormányzati rendezvényeknek.

A közelben a visszavásárolt Napközis Tábor területén ismét hasonló, gyermekeket szolgáló intézmény épül. A jogi problémák rendezése esetén megkezdődhet az egykori Görgey Iskola épületének bontása is. Utóbbi helyszínen a korábbi tulajdonosok által indított per okoz jelenleg még gondot.

Ezen túl 18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül.

Úgy tudjuk, hogy a Csepeli Munkásotthon felújítására is megvan a pénzt, azonban addig az a felújítás sem kezdődhet meg, amíg az ingatlant gyakorlatilag a csepeli MSZP pártszervezet bitorolja, és nem adják vissza köztulajdonba.

Nyárra remélhetőleg benépesülhet a Szent Imre téri pavilonsor, ahol BKV jegypénztár is lesz. A Csepeli Strandon jelenleg is folyik az új csúszdák építése. Ezen túl a strand és uszoda gépészete is megújult.

Megkezdődött az Iskola téri KRESZ park teljes felújítása, 2000 új fát is ültet a kerület. A faültetés fontosságát emeli, hogy 1994-2010 között az akkori városvezetés nem fordított gondot facsere-programra, így a kerület faállományát az elmúlt nyolc évben kellett felújítani, gyarapítani. Éppen ezért úgy tudjuk, hogy Csepel a legtöbb fát ültető kerületek “versenyében” ma már az első helyen áll. De nem csak a faállomány újul meg, kerület-szerte sok virágágyást is létrehoztak az elmúlt években a Városgazda szakemberei.

Borbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán tavaly év végén született döntés arról is, hogy újabb tizenegy helyszínen építik ki a közvilágítást a kerületben – vagy bővítik a meglévő rendszert.

A kivitelezés jelenleg is folyamatban van, eddig hat helyszínnel készültek el a beruházók. A Béke téri, a Szabadság utca 16-i, a Százszorszép közi, a Szent László utcai, a Görgely téri és a Kis Nyírfa utcai szakaszokat fejezték be, hátravan még a Kossuth Lajos utca kerékpárútja, a parti sétány kiegészítése, a Krizantém utcai kutyafuttató fejlesztése, a Kossuth udvar és a Szabadság köz.

Csepel.info

10 hozzászólás “Így folytatódnak a csepeli út- és csatornaépítések” bejegyzésre

  1. Larsen-Nielsen szerint:

    A Királyerdő úton milyen busz fog közlekedni? Erről ha tájékoztatnák a kerületi lakosokat, örvendetes lenne!

  2. Strici2 szerint:

    Foleg, hogy a kiralyerdo utrol 100 meter setaval elerheto a 152-es busz. ???

  3. Ragach szerint:

    A Királyerdő út esetén mely terület számít “első szakasznak” az útépítést illetően?
    Továbbá miért van szükség arra, hogy ezen az úton autóbusz is közlekedhessen? Pár méterre elérhető a Szentmiklósi úton a 152-es buszjárat.

  4. Tóth kati szerint:

    És a Gerincutat mikor kezdik el építeni?Se bejönni,se kimenni nem lehet Csepelről.Szigetszentmiklós-Szigethelom felől már megépült,csak Csepelen nem halad semmit.Nagyon fontos ez is!

  5. öregedöbandi87 szerint:

    Végre egy jó hir a Királyerdő ut-i lakosoknak.Ha igaz köszönjük az Önkormányzatnak és Németh Szilárd úrnak.

  6. valaki szerint:

    Királyerdő úton a buszközlekedés teljesen felesleges. Terveket hol lehet megtekinteni?
    A lakók véleményét nem kéne kikérni?

  7. öregedöbandi87 szerint:

    Volt már olyan hír is,hogy körforgalom lesz Királyerdő út Szentmiklósi úton.

  8. Strici2 szerint:

    A kiralyerdo ut es szentmiklosi ut keresztezodesenel nehany evtizede van korforalom.

  9. Johnny szerint:

    Remélem, hogy a Királyerdő út el is készül?
    Szokják arra is az Üdülősor ki-bemenő forgalmát! 😛

  10. Noémi szerint:

    Még mindig nem kezdték el a Királyerdő út építését…egész nyáron nyeltük a port. Mikor várható, tud valaki valami közelebbit? És honnan kezdik, melyik végéről az útnak
    ?

Itt lehet hozzászólni !