Megújulnak a Petz Ferenc utcai aszfaltos sportpályák

Öntözőrendszer épül a Duna utcai parkban

Csepel.info, Facebook

Teljesen felújítja az önkormányzat a Karácsony Sándor utcai általános iskola előtti aszfaltos pályákat és környezetüket. Emellett öntözőrendszer épül a Duna utcai parkban, ahol a közelmúltban új kutyafuttatót adott át az önkormányzat – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

A polgármester Facebook-oldalán kiemelte: a Karácsony Sándor Iskola előtti pályák új burkolatot fognak kapni, melyeknek megszépül a környezetük is. Ezzel egy időben a felújított Belvárosi Bölcsőde előtt új járdaszakaszt is épít a kerület az intézmény igényeinek megfelelően. Ezzel a belvárosi városrehabilitáció tovább folytatódik: az Ady Endre úti és a sétáló utca környékén lévő panelházakat is városrehabilitációs pályázatokkal újította fel a kerület.

A parkosítással kapcsolatban arra kérte a polgármester a kutyabarátokat, hogy ne a parkba, hanem a kutyafuttatóba vigyék a kedvenceiket, hogy vigyázhassunk a megújuló területre. A környéken további felújításként újra fogja a kerület aszfaltozni a Popieluszko utcát, amelynek a kivitelezésére 50 millió forintot már elnyertek pályázaton – a felújításhoz szükséges többi pénzt a csepeli önkormányzat biztosítja.

Mi folyik itt Csepelen?

Információink szerint gyereknapra szeretnék átadni a kibővített és megújult kalózhajós játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben.

A Rákóczi Kert felújítása is hamarosan megkezdődik, a Kis-Duna parton pedig már folyik a leendő többfunkciós tornacsarnok építése, amely a sportrendezvények mellett helyet ad majd a csepeli iskolák báljainak és az önkormányzati rendezvényeknek.

Nemsokára elkezdődik a Repkény utca egy jelentős szakaszának, a Sügér utcának és a Csónak utcának az építése, a csapadékvíz elvezető csatornával együtt. A több száz milliós beruházást saját költségvetésből fizetjük – írta a csepeli polgármester korábban a Facebook-oldalán. Szintén idén kezdődik a Királyerdő út első szakaszának építése: erre 800 millió forintot kapott az önkormányzat a kormánytól, Németh Szilárd képviselő úrnak köszönhetően. Ezen felül még több utca megépítésére kért ajánlatot az önkormányzat.

A visszavásárolt Napközis Tábor területén ismét hasonló, gyermekeket szolgáló intézmény épül. A jogi problémák rendezése esetén megkezdődhet az egykori Görgey Iskola épületének bontása is. Utóbbi helyszínen a korábbi tulajdonosok által indított per okoz jelenleg még gondot.

Ezen túl 18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül.

Úgy tudjuk, hogy a Csepeli Munkásotthon felújítására is megvan a pénzt, azonban addig az a felújítás sem kezdődhet meg, amíg az ingatlant gyakorlatilag a csepeli MSZP pártszervezet bitorolja, és nem adják vissza köztulajdonba.

Nyárra remélhetőleg benépesülhet a Szent Imre téri pavilonsor, ahol BKV jegypénztár is lesz. A Csepeli Strandon jelenleg is folyik az új csúszdák építése. Ezen túl a strand és uszoda gépészete is megújult.

Megkezdődött az Iskola téri KRESZ park teljes felújítása, 2000 új fát is ültet a kerület. A faültetés fontosságát emeli, hogy 1994-2010 között az akkori városvezetés nem fordított gondot facsere-programra, így a kerület faállományát az elmúlt nyolc évben kellett felújítani, gyarapítani. Éppen ezért úgy tudjuk, hogy Csepel a legtöbb fát ültető kerületek “versenyében” ma már az első helyen áll. De nem csak a faállomány újul meg, kerület-szerte sok virágágyást is létrehoztak az elmúlt években a Városgazda szakemberei.

Borbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán tavaly év végén született döntés arról is, hogy újabb tizenegy helyszínen építik ki a közvilágítást a kerületben – vagy bővítik a meglévő rendszert.

A kivitelezés jelenleg is folyamatban van, eddig hat helyszínnel készültek el a beruházók. A Béke téri, a Szabadság utca 16-i, a Százszorszép közi, a Szent László utcai, a Görgely téri és a Kis Nyírfa utcai szakaszokat fejezték be, hátravan még a Kossuth Lajos utca kerékpárútja, a parti sétány kiegészítése, a Krizantém utcai kutyafuttató fejlesztése, a Kossuth udvar és a Szabadság köz.

A csepeli önkormányzat döntése alapján 10 sportpark és két futókör is épül Csepelen. A hozzávetőlegesen 150 négyzetméteres kültéri parkokban minimum 15 sporteszköz kap majd helyet. A sportparkokat a Petz Ferenc utcában, a Szent László lakótelepen, Királyerdőben a Bokros utcában, a Vércse és Kondor utca sarkán, a Béke térnél, Csillagtelepen a II. Rákóczi Ferenc útnál, a Szent László téren, az Iskola téren, a Gyártelepen a Petőfi térnél és a Károli Gáspár utcában alakítják ki. A két, egyenként 400 méter hosszú futókör, a Rákóczi Kertben és Csillagtelepen az Iskola téren lesz.

Csepel.info

 

Itt lehet hozzászólni !