III/II-es ügynök az SZDSZ óriásplakátjain (frissítve)

Mutyi nélkül lett volna pénz a 13. havi nyugdíjra

Csepel.info, MTI, Hírszerző

Kisebbfajta koalíciós perpatvar is kerekedett Kivágó Györgyné bohózatba illő egynapos fővárosi képviselőségéből. Demszky Gábor főpolgármester a költségvetés elfogadása után újságíróknak azt nyilatkozta: beszélt az MSZP elnökével annak érdekében, hogy Kivágóné lemondjon a képviselői posztjáról. Demszky szerint, aki az állampártot a diktatórikus időkben a III-as ügyosztály keretében szolgálta, ne vállaljon választott tisztségviselői megbízatást, és ne legyen országgyűlési és önkormányzati képviselő.

A főpolgármester ugyanakkor nem csak két évtizedes „következetes” antikommunista eszméiről híres, hanem arról is, hogy nem szívesen látogat Csepelre. Akkor ugyanis láthatná, hogy pártja tucatnyi óriásplakáton reklámozza Kál Károlyt, az SZDSZ XXI. kerületi pártelnökét, önkormányzati képviselőjét, a főváros tulajdonában álló nagybani piac felügyelő-bizottságának SZDSZ-es delegáltját, aki húsz évig volt III/II-es ügynök. Noha az SZDSZ most mint az uniós pénzek éber őreként és garanciájaként reklámozza magát, rövid fejszámolás után az is kiderül: az MSZP-SZDSZ-es vezetésnek köszönhetően több közpénzt dobáltunk ki az ablakon az elmúlt években, mint amennyibe a 13 havi nyugdíj 2009-es vagy 2010-es kifizetése kerülne.

III/II, MSZP, SZDSZ

Kál Károly a rendszerváltás idején az állampárt titkosszolgálatától igazolt át előbb az MSZP-be, amelynek négy évig önkormányzati képviselője is volt. A később az SZDSZ-be továbbállt, és a pártelnökséget is megszerző volt titkosszolga 2006-ban másodmagával szerzett önkormányzati képviselőséget.

Az „önkormányzatnak kontroll kell” szlogennel kampányoló SZDSZ-es elnök képviselősége mellett jelenleg a pénzügyi bizottság tagja, a tulajdonosi bizottság elnöke, és a fővárosi nagybani piac felügyelő-bizottságának tagja. A Fidesz szerint a Kál cége azonban ezen felül képviselői honoráriumának többszörösét, éves szinten legkevesebb 36 millió forintot kap különböző őrző-védő feladatok ellátására. Úgy tűnik tehát, hogy a magát ellenzékinek tartó képviselő univerzális segítőtársa a helyi vezetésnek – legyen szó akár a költségvetés megszavazásáról vagy az önkormányzati intézmények, játszóterek őrzéséről.

A Fidesz helyi frakciója szerint a képviselői munka és az önkormányzatnak végzett vállalkozói munka nem összeegyeztethető. Ennek szerintük kirívó példája volt, amikor a politikus nemmel szavazott a volt Csepel Művek területén illegálisan lerakott 1200 tonna mérgező galvániszap azonnali elszállíttatására, utána pedig havi 366 ezer forintért cége elvállalta annak őrzését. A legmegdöbbentőbb azonban ebben az esetben az volt, hogy a csepeli galvániszap mennyisége az elszállítás idejére a korábbi becslésekhez képest kevés híján a duplájára, 2300 tonnára növekedett.

A gyerekek szomorúságára csaknem nyom nélkül tűnt el pár éve az a csepeli játszótér is, amelyre, mint kiderült szintén a pártelnök cége „vigyázott” egy havi közel egymillió forintos szerződés keretében. Az esetnek úgy tudjuk, nem volt jogi vagy pénzügyi következménye, a játszóterek őrzésére kötött szerződés a vagyontárgyak szétverésének vagy széthordásának esetére ugyanis nem tért ki.

Találkozások óriásplakáton

A galvániszapról és az „elveszett játszótérről” szóló híradások után azonban most sokkal pozitívabb körülmények között találkozhatnak a csepeliek a sokat emlegetett politikussal. Az SZDSZ óriásplakátjairól ugyanis egyenesen a III/II-es őrző-védő pártelnök tekint le rájuk már-már atyai mosollyal, miközben a plakátok azt az érzést is keltik, mintha Kál Károlyon, de legalábbis az SZDSZ-en múlna a Kis-Duna uniós pénzekből történő megtisztítása, sőt, megújítása.

Kérdés azonban, hogy megújulásnak lehet-e tekinteni a Kis Duna part beépítését, amelyet jelenleg az MSZP-s vezetésű önkormányzat szeretne elérni, és mennyire garancia a part megóvására az SZDSZ, ha az önkormányzat, – mint láttuk – a képviselői honorárium több tízszeresét juttatja a képviselő cégéhez. Ilyen körülmények között a legtöbb ember minimum megkérdőjelezi a politikus „ellenzékiségét”.

Uniós pénzek, az MSZP és az SZDSZ

Maga az uniós pénzek és a magyar közpénzek sorsa is elgondolkoztató, ha az MSZP-ről és az SZDSZ-ről van szó. A koalíciós pártok baráti köreibe tartozó cégek ugyanis rendszeresen kapnak meg furcsa körülmények között milliárdos megrendeléseket.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség éppen ebben a hónapban emelte ki 11 – „az uniós szabályokkal nem összhangban megkötött” – szerződés értékét – 60 milliárd forintot – a 4-es metróra benyújtott uniós támogatási kérelemből. Félő ugyanis, hogy Brüsszel megtagadta volna ezekre a kifizetést. (Így írják le a sorok között finoman, amit a köznyelv csak mutyinak nevez.)

Hasonló dolog történt éppen a Csepeli Szennyvíztisztító ügyében is, ahol már az EU szólt, hogy ne nézzék őket hülyének. El is vettek a beruházástól 10 milliárd forintnyi uniós támogatást.

Kijönne belőlük egy 13. havi nyugdíj

Azt, hogy évente hány száz milliárd forint kára származik az államnak a homályos hátterű szerződésekből, a mutyi miatt meg nem adott vagy el sem ért támogatások elbukásából, értelmetlen beruházásokból, a pénz szimpla szétlopásából, lehetetlen megbecsülni.

A kőröshegyi völgyhíd igen szép mérnöki alkotás lett, de ma már mindenki tudja, hogy pénzkidobás volt. 41,5 milliárd forintba került. Az M6-os autópályára szakemberek szerint 50 milliárd forintot költenek el értelmetlenül, természetesen szintén közpénzből. A 4-es metrón csak az uniós pénzből 60 milliárdot vesztettünk a minap (és még szó sincs annak négyszeres áráról), a Csepeli Szennyvíztisztítón 10 milliárdot a közelmúltban. Ha tehát csak azt számoljuk, hogy ezen a néhány kiemelt projekten mennyit veszthetett – vagy takaríthatott volna meg – az ország, máris kijön cirka 162 milliárd forint.

És most megint csak a tények. A nyugdíjakat érintő változások idén 100, jövőre pedig több mint 280 milliárd forintos megtakarítást jelentenek a költségvetésnek. Ennek legnagyobb tétele a 13. havi nyugdíj megszüntetése, ez idén 80, jövőre pedig 160 milliárdos összeg lett volna. A nyugdíjindexálás szabályainak megváltoztatása 2010-ben 76 milliárd forintos spórolást jelent, az idei nyugdíjkorrekció jövőre halasztása 10, a 2010-es elhagyása pedig 5 milliárd forintos megtakarítást jelent.

Mennyivel kisebb megszorításokra lett volna szükség csak a nyilvánosságra került legdurvább pénzkidobások mellőzésével? Lehetne számolni. Addig viszont, amíg ilyen stílusban kezeli az MSZP és az SZDSZ a közpénzt, az EU-s pénzeknél inkább az újabb mutyikra lesz garancia, nem a megújulásra.

Csepel.info

Kál, a szuperember

Volt kémelhárító az SZDSZ csepeli plakátjain

Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester egyelőre nem kommentálta a hírt. Korábban bírálta az MSZP-t, amiért egy volt kémelhárítót, Kivágó Iván Györgynét delegálták a Fővárosi Közgyűlésbe.

Egy egykoron a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportfőnökségén dolgozó kémelhárító, az SZDSZ csepeli elnöke látható a pártnak a kerületben kihelyezett európai parlamenti (EP) kampányplakátjain – írta a Csepel.infóra hivatkozva az Index hétfőn. Kál Károly tagja az SZDSZ országos tanácsának és ő a párt XXI. kerületi elnöke.

Demszky és a III/II

Az Index írása szerint a férfi 1973-tól két évtizeden át szolgált a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportfőnökségénél, illetve a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

A közelmúltban az SZDSZ kritikákat fogalmazott meg amiatt, mert a Fővárosi Közgyűlésbe a szocialisták Kivágó Iván Györgynét delegálták, aki korábban szintén a III/II-es főcsoportfőnökségen dolgozott. A képviselő a főváros költségvetésének elfogadása után lemondott mandátumáról. Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtöki ülése után újságíróknak azt mondta, beszélt az MSZP elnökével annak érdekében, hogy Kivágó Iván Györgyné lemondjon fővárosi képviselői posztjáról.

A főpolgármester közölte, szerinte az ő lépése is szerepet játszott abban, hogy ezt a megoldást találták a szocialisták. A szabad demokrata politikus hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben ugyanaz a véleménye, mint húsz évvel ezelőtt: aki az állampártot a diktatórikus időkben a III-as ügyosztály keretében szolgálta, ne vállaljon választott tisztségviselői megbízatást, ne legyen országgyűlési és önkormányzati képviselő. Mint mondta, Hack Péterrel együtt 1990-ben törvényjavaslatot is benyújtottak ez ügyben az Országgyűlésben.

Később jön a főpolgármesteri reakció

Az MTI Kál Károly ügyében is megpróbálta megkérdezni Demszky Gábort. Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI érdeklődésére hétfőn azt mondta, hogy a főpolgármestert egyelőre nem lehet elérni, ezért az ügyben későbbre ígért választ.

Horn Gábor, az SZDSZ európai parlamenti kampányfőnöke az MTI-vel hétfőn azt közölte, hogy az említett plakátok nem a központi, hanem a kerületi kampány részei és ő is csak a sajtóból értesült arról, hogy azokon Kál Károly szerepel.
Kál Károllyal kapcsolatban a múlt héten Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke azt mondta az MTI-nek, tiszteletben tartja Demszky Gábornak az egykori kémelhárítókkal kapcsolatos álláspontját, neki azonban más a véleménye.

Ugyanakkor – folytatta -, a főpolgármester a III/II-es kémelhárítói tevékenységről saját pártján, az SZDSZ-en belül is megbeszélést tud folytatni Kál Károllyal, aki szabad demokrata önkormányzati képviselő Csepelen, és a legutóbbi önkormányzati választásokon a XXI. kerületben az SZDSZ helyi listavezetője volt.

Kál Károly egy percig sem titkolta III/II-es múltját, saját bevallása szerint húsz évig dolgozott a Belügyminisztérium kémelhárítási szakszolgálatánál – mondta Burány Sándor, aki szerint, ha Demszky Gábor ennek a tevékenységnek a részleteiről információkat akar megtudni, nem kell mást tennie, mint saját párttársát megkérdeznie.

Forrás: MTI, Hírszerző

97 hozzászólás “III/II-es ügynök az SZDSZ óriásplakátjain (frissítve)” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Ha Budaörsre Csepelen keresztül vezetne az útja, akkor Demszky minden nap láthatná Kált. 😉

  2. az objektivitás kedvéért szerint:

    Kérdésem a következő: vajon most mit gondol Demszky Gábor és az SZDSZ a csepeli képviselőjükről?

    Nem kéne következetesnek lennie a főpolgármesternek?

  3. szeplőtlen szerint:

    Összenől ami összetartozik.

    K.K. a kapocs.Mint már írtam valahol,egy cikluson keresztül MSZP képviselő volt Csepelen.De sajnos nem hagyott mély nyomot Burány Sándorban.
    Nem kellene példálózni a Kis-Dunaparti emberrel,akinek utóneve “rehabilitáció”. És azt mondja,azért szavazzak az SZDSZ listájára,hogy Csepel fejlődése folytatódjon. Például; a 38-as busz ismét kék lesz (nem lerohadt sárga) És a Háros átsorolásával végre fejlődhet…

  4. balszélső szerint:

    Szolid plakát.
    Semmi gerincút igéret, Demszky- módra.
    Semmi elefántos duna-part beépítés.
    Hogy “Csepel továbbfejlődése” mit jelent, nem tudom,
    Csepel ugyanis jócskán lemaradt környezetétől ( Szentmiklós, Érd, Haraszti, Budaörs v. Ferencváros).

  5. Csermanek János szerint:

    Kál elvtárs! Népköztársaságunk büszke önre. Szabadság!

  6. potyek szerint:

    Vagy a rehabilitáció történetesen, átminősítést, eladást, zsebbe fizetést, természetkárosítást jelent, akkor itt fogalomzavar van

  7. Gigi szerint:

    Sziasztok, nézzetek utána, lécci, hogy az említett őrző-védő cég nemcsak a játszóterek nyitását-zárását vállalta-e…

    Amúgy a III/II-esség is szoci-komcsi önkényuralmi találmány? Világosítsatok fel, tényleg nem tudom! Az, hogy (valamilyen) titkosszolga volt, még önmagában nem átok, hiszen minden állam (jobboldali is) alkalmaz ilyen módszereket.

    Leginkább az érintett-megvádolt megnyilatkozására vagyok kíváncsi; jól tudjuk, hogy látogatja az oldalt… 🙂 Nem lenne egyszerűbb tiszta vizet a pohárba…? Találgatások, összeesküvés-elméletek helyett.

  8. Bubus szerint:

    Gigi, könyörgöm, ne tegyél már egyenlőségjelet egy diktatúra és egy demokrácia titkosrendőrsége közé!

  9. Prendick szerint:

    Miért ne tehetné?

  10. lg szerint:

    Régebbi cikkeket felidézve Kál szerződései nem a nyitást-zárást tartalmazták. De ha így is lenne, akkor észre kellett volna vennie az eltűnt játszótér esetében, hogy nincs mit nyitni-zárni. Arról már nem is szólva, hogy nem tudjuk, továbbra is felvett-e pénzt érte azután, hogy eltűnt a játszó.

  11. lg szerint:

    Prendick, tehetné, te is tehetsz egyenlőségjelet. Ezzel te is sokat elárulsz magadról.

  12. lg szerint:

    Sőt, ha modnjuk kiderülne, hogy 3/3-as is volt, azzal sem lenne gond. Ugye? Dehát ezt nem tudhatjuk.

  13. Prendick szerint:

    lg, szerinted Guantanamo mennyivel demokratikusabb hely, mint bármelyik diktatura titkosszolgálatának börtöne?
    Demokráciában nem fáj a kínzás, vagy mire gondolsz??

    El vagytok ti tévedve.

  14. lg szerint:

    Nagyon jól tudod, hogy nem erről van szó.

    De már leesett, te is a III-as főosztály munkatársa voltál, ezért ez a nagy felhang.

  15. Prendick szerint:

    Persze. Én vezettem. Akartam is már kérdezni, hogy mi van régi barátommal, Pokorni papával, meg a többi klubtaggal. Rég nem dumáltunk. 🙂

    Azért szeretem a mostani parlamenti pártokat, mert olyan szépen ülnek egymás mellett azok, akik jelentettek, azokkal, akiknek jelentettek. Így kell ennek lennie. Régi kollégák megtalálják egymást.

  16. Bubus szerint:

    Külön fejezetet érdemelnek a demokráciák sötét bűnei. No de vajon lehet-e egy szintre emelni a náci, a kommunista agy más diktatúrák tömeggyilkosságait, rémuralmát a demokráciák titkos szervezeteinek időnkénti megbicsaklásával?

    Az egyik oldalon sok milliárd ember fizikai-lelki megnyomorítása de minimum elnyomása áll sok tízmillió halottal, a másik oldalon időnként kiderül, hogy több tucat embert megkínoztak – aztán a kínzókat nem egyszer élethosszra börtönbe vetik, míg a volt szocialista országokban ők mondják meg, hogy mi a demokrácia, a szabadság és az erkölcs.

  17. lg szerint:

    Pokorni papa is benne volt. Igen. A fia nem.

    Prendick, nagyon elvicceled ezt.

  18. bolemann lajos szerint:

    Szerintem egy kémelhárító, minden rendszerben a hazáját védi.
    Orbán még miniszteri tárcát is adott nekik. Viszont ez akkor senkit sem zavart.
    Miképp az sem, és ez már pikánsabb, hogy az angyalföldi MSzMP egykori elsőtitkára, az Ikarusz vagyonának lenyúlásával milliárdossá vált Széles Gábor ma a lopott milliárdjaiból jobbos, széljobbos médiabirodalmat pénzel (Echo TV, Magyar Hírlap). Fideszes elvtársak ez nem zavar benneteket?
    A ti elvtársatok jó elvtárs?

  19. Prendick szerint:

    Bubus, ne felejtsd el, hogy mindig csak a vesztesekről derülnek ki a sötét dolgok. Az utóbbi száz évben a “demokráciák” szerencsések voltak.
    Ha nem lesz szerencséjük, ki lesz rakva ott is a szennyes.

    Amit azért lehet sejteni most is. Mert a nyílt diktaturák borzalmairól természetesen lehet beszélni. De arról még nem, hogy hány millióan haltak meg pusztán azért, mert egyes demokratikus országok titkosszolgálatai pozíciókat akartak szerezni egyes országokban és emiatt polgárháborúk jöttek-mentek, diktátorok buktak-születtek.
    Senki ne gondolja azt, hogy pl. a tuszik meg a hutuk hirtelen találtak egy csomó modern fegyver a sumpuszban és boldogan elkezdtek háborúzni. Ott a demokratikus országok egyike-másika szította fel a tömegmészárlást.

    Nem lehet ezt a dolgot szemellenzővel nézni. Figyeld csak meg az USA legderekabb szövetségeseit, a tálibokat, Oszamástól. Öltek, mint a gép. Aztán fordult a világ és most őket ölik mint a gép a volt barátaik. Ez csak egy ország. És milyen sok van még.

    A titkosszolgálat az titkosszolgálat.

    Nem arra kell gondolni, hogy nálunk mi van. Mi mára senkik lettünk. Úgy járnak keresztül rajtunk a szomszédok, mint a sicc. De ha lenne olyan külpolitikánk, ami igényli, itt is lenne titkos bázis bőven.

    Szal óvatosan a témával.

  20. 666/ szerint:

    Remélem eltűnik ez is a süllyesztőbe,mint a többi szemét……..

  21. Prendick szerint:

    “Pokorni papa is benne volt. Igen. A fia nem.”

    Mondjuk úgy inkább, hogy szépen lehett iskoláztatni a gyereket a III/III-as pénzből.
    Hogyne viccelném, ha ilyen zöldségeket mondasz. Akkor lenne baj, ha elhinném, hogy komolyan gondolod.
    Igaz, akkor is röhögnék. 🙂

  22. Prendick szerint:

    “A ti elvtársatok jó elvtárs?”

    Lajos, sajnos igazad van. 🙁

  23. kis rigó szerint:

    bolemann lajos ! mi lenne ha egyszer csak egyszer nem Orbánoznátok??? a végén még Orbánra is ráfogjátok,hogy hármas spicli volt….
    Széles G ról meg milyen jól vagy informálva !!!!! titkos ügynök vagy talán ????? vagy az őseid voltak azok ??

  24. miska72 szerint:

    Kál úr! Az ígéret szép szó!
    Mennyi mindent megígértek nekünk lassan 20 év alatt?
    Az ígérgetés meg mindenkinek.

  25. miska72 szerint:

    Kál Károly már X-et húzott a neve mellé! 🙂 🙂 🙂
    Nem úgy mint a szocialisták Mészáros Ferinél! Ők pipát raktak. 🙂 🙂 🙂

  26. Gordon szerint:

    Már terjed 🙂 :

    III/II-es exügynökkel kampányol Csepelen az SZDSZ
    http://index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/iii_ii-es_exugynokkel_kampanyol_csepelen_az_szdsz/

  27. Gordon szerint:

    Prendick!

    Téged miből iskoláztattak annak idején? A Recsken kapott kenyérfejadagból? Nem hiszem… Vagy nem is jártál iskolába? Ez is eszembe jutott, mint egy lehetséges megoldás.

  28. miska72 szerint:

    “Egy volt kémelhárító néz le az SZDSZ csepeli választási plakátjairól. A 2006 óta SZDSZ-es önkormányzati politikus Kál Károly a Belügyminisztérium III/II-es csoportfőnökség kémelhárítási szakszolgálatán majd a Nemzetbiztonsági Hivatalnál szolgált.”

    Akkor jól iseri Podolákot és Avarkeszit.
    Úr isten! Egyre jobban megyőződök róla, hogy ez egy szerbezett B szervezet!
    Ez BŰN!

  29. Gordon szerint:

    Bolemann azt írja:
    “Szerintem egy kémelhárító, minden rendszerben a hazáját védi.” Ez megint egy nagy butaság volt (amolyan bolemann-os). Egy totalitárius rendszer megléte esetén ugyanis a titkosszolgálat legfőképp a belső ellenzék elhallgattatására szolgál. A demokrata éppúgy ellensége a rendszernek, mint a hagyományos értelemben vett ideológiai ellenpólus (lásd.: kommunista vs. nemzetiszocialista ellentét).

    Bár már korábban is kifejettem, hogy például ezen két ideológia valójában nem ellenpólusa egymásnak. A valódi szembenállás a demokratikus és a totalitárius berendezkedés között van.

    Szegény Bolemann, Prendick, stb-k most hirtelen megint annyi újdonságot olvastak, hogy biztos nagyon idegesek lesznek. A türelem egyébként sem az erősségük.

  30. Prendick szerint:

    Gordon, megint valamibe betaláltam? Nagyon ingerült vagy. Abból látszik, hogy velem foglalkozol, nem azzal amit írtam. 🙂

    Tudod, nagyon viccesek vagytok itt, ezen a kis vidéki fórumon, ahogy társadalompolitikai összefüggéseket kerestek. Úgy saccra megvan itt a nyugdíjas mérnök, a gyakorló informatikus, a hivatásos pártaktivista, a politikától megfertőzött melós, az unatkozó családanya, meg pár nézelődő.
    Igazi szakembergárda.

    Alig tudom elég szájbarágóan leírni a mondanivalómat, mert alighogy egy cseppet eltérek az alapvető szemináriumi anyagtól, kiborul néhányaknál a bili.
    De sebaj, jól szórakozom, mint a nagymester, amikor szimultán partit rendez a vasgyárban. 🙂

    /Közben azon vigyorgok, hogy milyen jellegzetes stílusa is van ennek a kissé gagyi cikknek. Meg azon, hogy tényleg elhiszi-e, aki elhiszi, hogy az ide író másfél tucat emberről nem lehet pontosan tudni, hogy a pult melyik oldalán ücsörög. 😉 /

  31. Papi szerint:

    Prendick!
    Ilyen aljas, beírás amit a Pokornival kapcsolatban írtál Szilvesztertől olvastam még régeben! Feltudod-e fogni mi a különbség a beszervező és beszervezett között? Van annyi ész a fejedben? vagy csak úgy hordod a nyakadon? Talán ezen kéne elgondolkodnod nem pedig fölöslegessen mocskolódni.
    Bolemann Lajos!
    Valahogy nem láttam Gyucsányt Bajnait Kapolyit a felsorólásodon! Vagy idáig már te sem látsz? Tulajdon képpen a hozzászóásaid alapján az utóbbi nem kérdésvolt hanem megállapítás!
    Jólenne ha eljutnátok odáig, hogy más az elhárítás (kémelhárítás) és más az úgynevezett belső elhárítás. Tudod a kémelhárító külső (valós) támadások elhárításával illetve más országokból(ról) információ szerzéssel foglalkozik, mig az ilyen D-209, Kál vagy az említésre sem méltó kemény 20percig fővárosi szoci képvíselő azzal foglalkozott, hogy egyszerű magyar embereket kényszerítsen besugásra. Szeríntem meglehetősen nagy a különbség. Nem gondoljátok?
    Szebb jővőt!

  32. Attila szerint:

    Prendick, nagy vagy 😀

  33. Papi szerint:

    Mivan Szilveszter már a régi nevedet nem merted vállalni és Prendick néven megujúltál? Ugyanis ezen a néven a te stílusoddal tudod: (ki ha nem én, majd én megmondom! egy szóval beképzelt, nagyképű stílus ami mögött nincs semmi) ez vagy te!

  34. Attila szerint:

    Hű, de paprikás a hangulat, mi az Papi kiszöktek a méhek?

  35. Hányingerem van! szerint:

    “SZDSZ, a magyar liberális párt”

    No de ennyire ?

  36. Prendick szerint:

    Papi 🙂 🙂

    Ma már voltam itt III/x-es, neonáci meg Szilveszter.
    Azért ez szép kör. 🙂

    Sajnos az a tény nem vitatható, hogy egy III/III-as gyereke könnyebben jutott egyetemre, hamarabb kapott lakást és sokkal jobb állásra volt esélye, mint a többi egyszerű halandónak.
    Tán azért lettél ilyen mérges, mert te sem vitathatod.

    Pokorni is sokra vitte, körmös Bauer fia is sokra vitte, sőt bizony az Orbán család sem volt az a kimondott ellenálló, Kövér Lacáról, Martonyiról, pláne Csintalanról nem is beszélnék.
    Ez a magyar politikai elit.

  37. Prendick szerint:

    Tényleg, rég láttam Szilvesztert.
    Magától ment el, vagy végül kitiltották a helyi demokraták?
    Kedveltem, amikor élveboncolta Gordont meg a többi helyi menőt. 😉

  38. Gordon szerint:

    Nem tiltotta ki senki, de visszajött, ugye Prencick? 🙂

  39. Prendick szerint:

    Gordon, ne blamáld magad még jobban.

  40. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    Szavazzunk róla. Jobb oldalt, felül.

    Ön szerint Prendick = Szilveszter?

    Váncsiki lennék az eredményre. 😉

  41. Prendick szerint:

    Én is. 🙂

  42. Gigi szerint:

    Prendrick,
    18:47-esed telitalálat 🙂 (Merthogy érvek helyett nekiállnak személyeskedni a más véleményen lévők…)

    Papi,
    fejtegeted a kém- és a belső elhárítás közti különbséget, de KK-t épp kémelhárítóként állítjátok be… Hogy van ez? Tényleg érdekel, mert nem értek hozzá.

  43. Gigi szerint:

    (bocs: -“r”)

  44. LB szerint:

    Na, az Indexre is felkerült a HÍR!

    III/II-es exügynökkel kampányol Csepelen az SZDSZ

    “…érdekes adalék – és amire a Csepel.info is felhívja a figyelmet – hogy Demszky Gábor főpolgármester a költségvetés elfogadása után azt nyilatkozta: aki az állampártot a diktatórikus időkben a III-as ügyosztály keretében szolgálta, ne legyen országgyűlési vagy önkormányzati képviselő, ezért azt szeretné, ha Kivágóné lemondana a képviselői posztjáról (erre egyébként a körülötte kialakult hangulat miatt Kivágóné ígéretet is tett, az MSZP frakció pedig sajnálkozva tudomásul is vette lemondását). Demszky Gábor eddig még nem kezdeményezte a 2006 óta SZDSZ-es önkormányzati képviselő Kál Károly lemondatását.”

    http://index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/iii_ii-es_exugynokkel_kampanyol_csepelen_az_szdsz/

  45. Gebaszvan szerint:

    Egy ország, egy nemzet kémelhárítója nem a rossz oldalon áll, függetlenül a rendszertől. Másoktól védi a országot, hogy az köztársaság, vagy népköztársaság, mind1. Önmagában emiatt ne habozzon a szánk.

    Jelzem sem nekem, sem teljes családomnak, sem barátaimnak nincs köze a III-as ügyosztály(ok)hoz, ezért lehet, hogy nem jól látom a dolgot. Ha orbitálisat tévedek véleményemmel, elnézést érte!

    Máshonnan nézve viszont: Kálnak le kell mondania, nem kérdéses. Sürgősen, végre! Mert nem csak kémelhárításról van itt már szó, bár ez is jól hangzó botránylufi, nem a III/II-es múlt itt a gond. A gond az összes többi, nem taglalom, mindenki ismeri. Ezzel “botránycsomaggal” nem lehet önkormányzati szinten sem közszereplést vállalni!

    Illetve, mint a mellékelt ábra mutatja, sajnos lehet.

    Kál egyetlen esélye, hogy elkerülje a további össznépi (pártfüggetlen) megvetést (persze ez a számára egzisztenciálisan katasztrofális lehet), hogyha lemond minden közéleti tisztségétől, végérvényesen visszavonul.

    Ha ezt nem lépi meg, akkor az arcával megjelenített párt elenyészik a kerületben. Nem kizárólag, de nagyban az Ő számlájára (is) írható lesz. Ami nem feltétlenül volna baj. Bár – ne támadjunk totálisan mindenkire – minden pártban vannak rendes, normális, tiszteletre méltó emberek.

    Mindenesetre nekem (talán nem vagyok egyedül) nem volna arcom ilyen helyzetben és megítéléssel óriásplakátról atyaian lemosolyogni a népre. Sem kerületi pártelnöknek lenni.

  46. v.csepi szerint:

    Elképesztő, mennyi tudatlan ember van itt !!!
    Mit gondoltok, Antallék ki a frásztól tanulhatták volna meg, mi az a kémelhárítás ??? Nyilván a régiektől ! Az NBH vezetőit a Fidesz-kormány is a régi diktatúra-beli elhárítókból válogatta. Figyeljetek: a kémeket mindenhol elhárítják – ez egy szakma. Na és, ha elhárító volt??? Jelentkezzen, akit megsértett, bántalmazott vagy ártott neki KK !!! Ha van ilyen, akkor “mea culpa”, egyébként az egész egy felfújt lufi, ti meg bedőltök neki…

  47. Bubus szerint:

    V.csepi, kitől tanulták meg Antallék? Nyilván tőletek. Ezért tartunk itt. Ezért furakodtak be mára a politikába.

  48. Gordon szerint:

    Prendick! Reagálásodból látom, hogy telitalálat volt amit írtam. 🙂

  49. Prendick szerint:

    Ööö, mit is írtál, ami telitalálat volt? Segíts ki, mert nem vagyok képben. Annyit butuska dolgot írtál ma, hogy tényleg nem tudom eldönteni, hogy melyikre gondolsz.

  50. Gordon szerint:

    Terjed. 🙂

    III/II-ES AZ SZDSZ KAMPÁNYARCA
    http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=168239

  51. Gordon szerint:

    Szilveszterrel kapcsoaltban írtam, hogy:
    “Nem tiltotta ki senki, de visszajött, ugye Prencick?”

    Furcsálom a pillanatnyi emlékezet kiesésedet, hiszen még válaszoltál is rá:

    “Prendick:
    2009. május 18. 19:31-kor
    Gordon, ne blamáld magad még jobban.”

    Remélem sikerült felfrissítenem az emlékezetedet. 🙂

  52. aloe szerint:

    Tudom nem ide tartozik, de most találtam a szocik weboldalán egy cikket, mivel az info ilyen írásokat, ami az oldal szerkesztőire -helyi Fidesz- rossz fényt vet, nem szokott lehozni, gondoltam ezért belinkelem:

    http://www.csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=264:nemeth-szilard-nem-szavazta-meg-a-csepeli-gerincut-megepiteset&catid=50:oenkormanyzat&Itemid=88

  53. Prendick szerint:

    Ja, értem.
    Hát Gordon, kaján mosollyal tudatlak, hogy megnyerted a Hónap Marhasága díjat. Jobban mellényúltál, mint Orbán a mai szavazáson.
    Pedig mondtam, hogy ne blamáld magad, most hogy fogod ezt letagadni?

    /Mellesleg remek poén, hogy szemlátomást sikerült komoly versenybe kerülnöm Szilveszterrel a helyi Közellenség címért. Bevallom, pár hónapja még megközelíthetetlennek láttam a pozíciót. Hát igen, a kitartó munka meghozza gyümölcsét. 😉 /

  54. Papi szerint:

    Prendick
    Nem figyeltél arra amit írtam nagy különbség van a zsaroló és a megzsarolt között. De furcsa, hogy csak a Fidesz vezetőségét emlegeted. Aszadesznél és a maszopnál sokkal több ilyen múltal rendelkezőt találsz. Ez a vita nem ebből “robbant” ki hanem a gerinctelen Demszky képmutatásából. Ha még emlékszel rá! Egyébként nem tudom, hogy egy megzsarolt embernek milyen előnye származott az egészből, de azt tudom, hogy a zsarolólnak igen is nagyon sok előnyük volt belőle.: lásd egyetem lakás jó zsíros állás!
    Ja igen ne vagdalkoz olyan nevekkel amit nem tudsz bizonyítani. Azok a nevek amit én leírtam azok bizonyítottak voltak ha mással nem akkor azzal, hogy elismerték.
    Szebb jővőt!

  55. Gordon szerint:

    Lövétei: Az MSZP semmibe vette az alkotmányjogi szokásokat
    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-278842

  56. Prendick szerint:

    Papi, a zsarolót úgy hívják, hogy elhárítótiszt, a megzsaroltat meg úgy, hogy spicli. Ez már csak így van.
    Aztán valaki vagy jelentett, vagy elég bátor volt. Ha jelentett, többnyire meg is érte neki.

    A komcsiknál meg a libsiknél teljesen felesleges felsorolást tartani, mert elvileg mindenki tudja, kicsodák.

    A lényeg az, hogy teljesen felesleges szentnek tartani bármelyik oldalt. Nyugodtan elhiheted, hogy ma is vannak mindenhol, akik ide-oda jelentenek, olyanokkal meg minden párt dugig van, akik anno jelentettek, vagy beszedték a jelentéseket.

    Demszky meg valóban egy csúszómászó, ebben teljesen igazat adok, meg abban is, hogy remek poén volt orrbaverni ezzel a kis eszdéeszes szépséghibával.

  57. Prendick szerint:

    Aloe, Szilárd elfelejtett bemenni a gerincutas szavazásra? De kínos. Hogy lehet ilyen magas labdát feladni?
    /Mondjuk rém kispályás, ami itt Csepelen megy./

  58. obama szerint:

    Szerintem az lenne az igazi blama, ha netán kiderülne, hogy az úr nem a III/II-nél dolgozott, hanem esetleg a III/2-nél (a figyelőknél), és mondjuk figyelte volna a jelenlegi párttársát, Demszkyt is!

  59. aloe szerint:

    Prendick, az írás szerint nemhogy elfelejtett bemenni a szavazásra, hanem ott volt a fővárosban, de még a szavazás előtt eljött. Úgy gondolta elég volt Kivágónét lekommunistázni és ezért beugrani délelőtt. Szarta ő le, hogy ezt követően éppen a gerincútról szavaztak. 🙂

  60. Gordon szerint:

    A szocik arról nem írtak semmit, hogy az elmúlt 15 évben miért nem szavaztak a gerincút megépítéséről? volt rá idejük, nem?

    Amikor a hatalmon lévők látványosan elkezdenek foglalkozni az ellenzékkel az általában nem jelent jót az előbbiek számára. Irányítás, kormányzás, városvezetés helyett az ellenzékkel foglalkoznak. Úgy érzem nagy a baj a szocik háza táján.

  61. aloe szerint:

    Gordon? Mikor nem szavaztak róla a csepeli szocik? megmondanád pontosan melyik szavazáson nem?

  62. Ábel Attila szerint:

    Németh Szilárd országgyűlési képviselőként, fővárosi képviselőként, csepeli frakcióvezetőként többször kezdeményezte a gerincút megépítését, csepeli utak felújítását, csatornázását.

    Ezt Csepel MSZP-s országgyűlési és fővárosi képviselői leszavazták. Ellene szavaztak.

    16 év után is csak és kizárólag azért született döntés a Gerincútról, mert választások lesznek, és az útépítés a választásokra esik. Ezt ugyebár mindenki pontosan tudja. A Fidesz ennek ellenére is támogatja a Gerincút megépítését, nem azzal foglalkozik, hogy az MSZP most is csak erre tudja használni a közpénzt.

    Amikor a Fidesz frakció az ellen tiltakozott, hogy a Fővárosi Közgyűlés kinyissa a kapuját a volt állampárti ügynökök előtt, Németh Szilárd is ezt tette. Ezért vonult ki, és jött el azonnal a csepeli testületi ülésre.

    Amennyiben bárki azt gondolja, hogy a diktatúrát védő, a demokratikusan gondolkozókat megfélemlítő, elnyomó és megfigyelő titkosszolgálat embereinek kellene ma rólunk döntenie, persze nyugodtan ellenezze ezt.

    A csepeli MSZP-n meg ne csodálkozon senki. A gerincút környékét öt éve nem tették rendbe, mindeddig a Gerincút megépítése ellen szavaztatták képviselőiket, soha nem tiltakoztak erélyesen az útépítés 15 éves elmaradása miatt, most meg csak azért vannak felháborodva, mert rosszul esik nekik, hogy egy III/II-es ügynököt visszautasított a Fidesz, és ez végeredményben sikeres lett.

    Előbb talán tessék megnézni miről van szó, nem kell rögtön beugrani egy átverésnek.

  63. admin szerint:

    József az ács hozzászólását töröltük.

  64. titok szerint:

    Persze Károlyunk most hallgat,nem úgy mint máskor.
    IG!
    A mai éra a múlt papáitól származik,Pokornit nem menteném fel figyeld a megszólalásait ,árulkodó.Tehát,büszke lehet rá a papa.

  65. dinamo szerint:

    Prendick, ezt írod: “/Mondjuk rém kispályás, ami itt Csepelen megy./”

    Ez megnyugtat, akkor jól dolgoznak a fideszesek. A kispályásság ellenére átvették a csepeli ‘kismoszkvát”. Aztán jön ezután a többi körzet is.

    Aztán majd lefagy az a hülye vigyor a szocik arcáról.

  66. balszélső szerint:

    Prendick! most röhögteted az olvasókat?
    Bár elvbarátaid valósznűleg ezt is elhiszik Neked:
    forognak, mint a ringlispil.

  67. dinamo szerint:

    aloe, elolvastam a linket, amit beillesztettél. A csepeli mszp honlapján megjelent egy írás.

    Azon gondolkoztam, hogy az írás tökéletesen illik a szánalmas.hu-ra. Ki volt az az idióta, aki ezt írta? Hát pont azt olvasom benne, hogy Németh Szilárd országgyűlési, fővárosi, és helyi önkormányzati képviselőként is folyamatosan a gerincút megépítése mellett volt. A mostani szavazásnál megvolt a szükséges többség, és már ne is haragaudjon senki, de teljesen egyértelmű, hogy a fideszesek nem vettek részt a demokrácia megcsúfolásában. Mert ez az volt!

    Elvtelenül, a távlatokban nem gondolkozva cselekednek a fővárosi szocik (csak úgy, mint helyben), és persze az szdsz sem kivétel ezalól.

    Majd akkor nem röhögnek úgy a demokrácián, ha jogi értelemben is számonkéri valaki őket. Mert lesz ilyen, megígérték. Én hiszek nekik. De szerintem nem csak országos szinten, sokkal lentebb is érdemes lesz kaparászni azoknak, akiknek a dolga lesz.

    Addig is további jó nagyképüsködést.

  68. Gordon szerint:

    Örülök, hogy a csepeli mszp is leírta, hogy Németh Szilárd végig a gerincút megépítése mellett volt. Azt mikor írják le, hogy ők mit csináltak az elmúlt mintegy másfél évtizedben? Vezették a kerületet, a fővárost, sajnos esetenként még az országot is. Tudunk közlekedni az elkészült gerincúton? Nem, nem tudunk közlekedni. Szerintem ezt felesleges ragozni.

    Nagy gáz van ott, ahol a mintegy másfél évtizede hatalmon lévők csak az ellenzékkel tudnak foglalkozni. De lesz még nekik gáz 2010 után…

  69. Prendick szerint:

    Dinamo, itt tényleg kispálya van. Főként arra gondolok, ahogy a csepelen.hu, meg a csepel.info segítségével szedik le tíz körömmel egymás képét a helyiek olyan horderejű kérdésekben, hogy “ki nem szavazott, meg miért nem szavazott”. Olvasd el a vonatkozó cikkeket, jót fogsz derülni.

    Balszélső, persze, hogy röhögtetem őket, ez nem kérdés.:) Mi mást lehet tenni a partvonalról? Rém komikusak tudnak lenni a politikai történések, nekem állandó derűforrást jelentenek.
    De alig hinném, hogy lennének elvbarátaim. Ahhoz túl sajátosak a megközelítéseim. Egyaránt szeretem ugratni Borka Szászékat, meg a fideszeseket. Mivel itt az utóbbiak vannak többségben, érthető, hogy őket többször éri el a fullánk.

  70. hugi szerint:

    MSZP=SZDSZ=III/III+III/II

    Mutyiország mutyiügynökei!

  71. hugi szerint:

    Annál nagyobb primitívség talán nincs is, mint 15 évig ígérgetni az útépítést, közben többször leszavazni, aztán meg még pampogni!

    Ez a csepeli MSZP stílusa!

  72. Öreg halász szerint:

    Elolvastam a szocik írását. Azon túl, hogy természetesen a Fideszt szidják, maguk is leírják, sőt azzal büszkélkednek, hogy eddig a gerincút ellen szavaztak? Ezeknek elment az eszük.

    Ami viszont nagyon-nagyon elgondolkoztató: miközben az MSZP és az SZDSZ széltében-hosszában a szélsőségesekről beszél, a fasisztáktól óv, nem tartja fontosnak, hogy a saját csapatában eteti őket. Egy demokrata ugyanis nem tesz különbséget a fasiszta és a kommunista diktatúra kiszolgálói között, és ez így is van rendjén.

    Kál Károlynak van helye mint magánember vagy vállalkozó, de rendkívül aggasztó, mint olyan vállalkozó, aki a 3/2-ből reppent a politikába, és a vállalkozásai ránőttek az önkormányzati közpénzekre.

  73. Hannibal szerint:

    Kétféle ember van!

    Nem baloldali és jobboldali!
    Hanem rendes ember, meg utolsó senkiházi.
    Nézzétek meg, Tökölnek milyen képviselője van (Varjú László, mellesleg MSZP): egyeztetések, tárgyalások és (nem üres) ígéretek = egy éven belül kész a szigeti gerincút tököl és M0 közti szakasza, tervek Sz.csép és Szszmárton irányában az asztalon.
    Ehelyett nekünk van tóthmiskánk, helyimszp-s önérdekképviseletünk, meg az ő Gerincutas és mindenféle üres frázisaik, amit négyévente előhúznak a tarsolyból…

    Na, ilyen kétféle ember van…

  74. aloe szerint:

    A tény már tény marad. Németh Szilárd akkor amikor kellet volna nem nyomta meg a gombot a gerincút érdekében.. Ezt lehet így is úgy is magyarázni, sokféleképpen.
    De nekem ez a magyarázat, hogy úgyis tudta, hogy meglesz a többség, ezért eljött, olyan mint amikor azt mondják emberek, hogy nem megyek el szavazni, úgysem az én egyetlen szavazatomon múlik…
    Ez nem hozzáállás, ha azt hirdetem közben, hogy változtatni szeretnék dolgokon..

  75. vajrú szerint:

    aloeo, nincs igazad.

    Én is elolvastam az MSZP közleményét. Még ők is azt írják, hogy NSZ mindenben támogatta a gerincutat, miközben ők nem. Bár kicsit meglepett ez a típusu közlemény. Végre valami változás a közéletben. Eddig mindig csak azt lehetett látni, hogy egymást egrecíroztatják a két oldalról, de most az MSZP váltott. Leírja, hogy a másik oldal csepeli vezetője támogatja a gerincút megépítését, amíg ők eddig ezt nem tették. Komolyan örülök, hogy látok változást.

    Kár.

  76. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    A tények azok már csak tények.

    A pökhendi MSZP és SZDSZ évek óta üvöltüzik a szélsőségekről, miközben saját maguk próbálják beterelni a törvényhozásba, a városvezetésbe a szélsőséges rezsimek megmaradt őreit.

    És most az a baj, hogy az egyik ellenzéki pártnak vannak elvei, és kiáll a szelsőséges rezsimek és azok fenntartói ellen? Mert ezért vonultak ki a fideszesek a Fővárosi Közgyűlés üléséről.

    Az MSZP annak az MSZMP-nek az utódszervezete, amelyhez sok ártatlan ember vére tapad, és amelyik tönkretette az országot. És ez a párt nem képes megtagadni sötét, gyilkos múltját, és minduntalan a régi rendszer régi elemei bukkannak fel benne még ma is.

    Mert a tény már csak tény marad.

    Az MSZP és az SZDSZ kormányok idején szabadon vonulhatnak fel a szélsőséges, neonáci szervezetek Budapest utcáin. Ők mégis csak a demokratikus ellenzékben látják mindennek okát (!).

    Mert a tény már csak tény marad.

    A csepeli gerincutat 1993-ban ígérte meg Demszky Gábor. Aztán azóta is minden négy évben megígérték az MSZP-SZDSZ-esek, de amikor mód lett volna rá, nem szavazták meg (ahogy írják is a közleményükben – helyesen – hogy Németh Szilárd is tett erre kísérletet).

    Én ahogy látom, most is csak kampány az egész útépítés, mert a pénzt, az útépítés árát már nem ebben a ciklusban fogják kifizetni, hanem a következőben. Az útépítés ugyanis a kampányidőszakban fejeződik be, az árcédulát, pedig nyilván utána nyújtják be.

    Mert a tény már csak tény marad. És ezek súlyos tények az MSZP-re, és annak csepeli szervezetére nézve.

  77. LB szerint:

    aloe!
    Szerinted kik vannak többségben a fővárosi önkormányzatban, kiknek KELL biztosítaniuk a többséget? Ha erre nem képesek, MONDJANAK LE és húzzanak el melegebb éghajlatra!

  78. miska72 szerint:

    Idézet a CSEPELI MSZP honlapjárol!

    “Németh Szilárd urat azonban nem kell félteni: ellencsapásként jön majd a szokásos mellébeszélés a fővárosi és a csepeli testületi ülés egy napra eséséről, a csepeli vezetés „bűneiről”, plusz egy kis „demszkyzés”. Csak egy dologgal nem tud majd elszámolni Csepel fővárosi képviselője: miért nem ült ott és adta le támogató szavazatát.”

    A CSepeli vezetés BŰNEIRŐL én is tudnék berszélni!
    De ami késik nem múlik!
    Még kaphatnak behívót az elvtársak is a BÍRÓSÁGRA!
    Úgy hogy jobb, ha már most varratják a rabruhájukat!

  79. Gordon szerint:

    A tény már tény marad. Az mszp a közelmúltig nem nyomott gombot a gerincút megépítése mellett, holott Németh Szilárd nélkül is megvolt a számszerű többségük ahhoz, hogy a beruházás elindításához szükséges politikai döntés megszülessen.

  80. aloe szerint:

    Kedves Gordon és többiek..
    Mikor nem szavazott a gerincút mellett a csepeli mszp?
    továbbra is várom a konrét eset leírását.
    mert ezt már többen mondták, hogy ellene szavaztak.. hol, mikor és melyik helyi, csepeli képviselőnk szavazott ellene?
    ezt már kérdeztem egyszer, de még nem kaptam választ

  81. infósferi szerint:

    Tisztelt aloe!
    Azt nem tudom, hogy mikor és ki szavazott ellene, de azt tudom, hogy 93-ban, a népszavazéson a csepeli szocialisták is odaálltak Demszky mellé.
    A kerület lakóival DG elhitette, hogy megszűnik a gyorsvasút.
    Az akkor szavazók 7 %-a volt előrelátó, a többit sikerrel megijesztették.
    Ezután tett a főpolgármester egy – máig teljesítetlen – igéretcunamit.
    Azt is tudom, hogy a kerület vezetői a négy évenkénti választásokon a gerincutat a politikai igérgetés szintjére emelték, pedig tudniuk kellett, hogy nincs rá egy fillér se.
    Ennek ellenée 2006-ban a csepeli szocialisták Demszky mellé álltak.
    Gyűjtötték a cédulákat újraválasztásához.
    Hálája jeléül 2008. őszén DG a gerincút eltörlését szellőztette.

    Most akkor kik miatt nincs gerincút?
    Hiába próbálja az MSZP az elmúlt évek szennyeseit szétteregetni, úgy néz ki, egyre kevesebb a vevő rá.

  82. Gordon szerint:

    aloe!

    Van egy rossz tulajdonságod, mégpedig az, hogy nem figyelsz.
    A mondatom úgy szólt, hogy:
    “Az mszp a közelmúltig nem nyomott gombot a gerincút megépítése mellett, holott Németh Szilárd nélkül is megvolt a számszerű többségük ahhoz, hogy a beruházás elindításához szükséges politikai döntés megszülessen.”

    Nos, akkor a hozzád hasonló ún. “gyengébbek” kedvéért elmagyarázom amit írtam:
    nálam a “nem nyomott gombot mellette” az jelenti, hogy nem nyomott mellette gombot, vagyis nem feltétlenül csak azt jelent(heti), hogy “nem”-et nyomott. Erre a mondatom második felében utalok is, amikor arra emlékeztetlek, hogy az mszp-nek megvolt a számszerűsíthető politikai mozgástere ahhoz (mind Csepelen, mind a fővárosban), hogy ha akarta volna, akkor dönthetett volna a beruház megkezdéséről. Ezt a közelmultig nem tette meg, tehát nem nyomott igen gombot… A hatalmon lévőknek, a többséggel rendelkezőknek mindig kiemelt felelőssége van, és elég visszatetsző, amikor az ellenzékre mutogatnak egy-egy döntés meghozatalának elmaradásáért (vagyis a gerincúthoz hasonló beruházások elmaradásáért). Az mszp, és egyébként az szdsz túl régen ígérgeti már ahhoz a gerincutat, hogy most az ellenzékre mutogathasson. A gerincút nem azért nem épült meg az elmúlt 14,5 évben, mert Németh Szilárd nem akarta, hanem mert az mszp és az szdsz nem akarta. Nem volt hajlnadó meghozni a szükséges politikai döntést. Ezek a tények.

  83. Noel szerint:

    Kedves helyi Fórumozók !
    Németh úr jóvoltából elég régóta megkapom a kerületi híreket, volt, amikor mélben reflektáltam is rá, de ide a fórumba még soha nem írtam, csak olvastam.
    Elszörnyedve látom, hogy bár ez egy önkormányati képviselő fóruma, az un. “helyi ügyek” – tisztelet a ritka kivételnek – nem nagyon érintik meg az ide irogatókat, ha igen, azt is azonnal átszövi a “nagypolitika”, és a politikai ( vagy inkább párt-)hovatartozás.
    Az emlitett plakátot én sem tartom a propaganda gyöngyszemének ( az előzőeket sem), de nem nagyon tetszik az ellenoldal plakátja sem. A “Tavaszi hadjárat”-ra mozgosító pedig egyenesen kiverte a biztositékot.
    Mindenesetre sokkal többet szeretnék itt ( és más helyi érdekeltségü sajtóban) a kerület egyre égetőbb problémáiról. ( A kórház, a gerincút, a környezetvédelmi problémák – benne a Kis Duna part sorsa -, és ami a legszomorúbb, az egyre égetőbb szociális kérdések.
    Nem nagyon hallok arról, hogy a kerületben hogy áll a panelprogram, mert a távfűtési dijak fizetése egyre több embernek jelent megoldhatatlan problémát.
    Ezekhez képest, már elnézést, az embereket édeskevéssé érdekli, hogy a copfos ember III/ hanyas volt. Minden országban volt, van, lesz titkosszolgálat ( ez egy másik “ősi ” szakmával majdnem egyidős), és országot szolgáltak, nem kormányokat, rendszereket.
    Ha nem igy lett volna, Canaris embereinek jó részét nem “vette volna át” a háború után a Gehlen féle Nyugat Német titkosszolgálat, sőt a CIA és az IS sem.
    Sokkal etikátlanabbnak tartom, hogy azok, akik eddig is tudták, hogy ki volt Kivágóné, de nem szóltak 12 éven keresztül, mig a helyi önkormányzatban tevékenykedett, és ugyanúgy nem volt téma Kál Károly korábbi foglalkozása sem, most miért lett olyan hirtelen ennyire fajsólyos, fontos kérdés.
    Talán produktivabb dolog lenne a politikai ellenlábasok jelenlegi tevékenységének birálata, avagy együttműködés, ha úgy hozza. Előbbre jutnánk.
    Bocsánat, hogy a csapos közbeszólt..:))

  84. Gordon szerint:

    Eddig 83 hozzászólás volt a bejegyzéshez… anno a lamborginis balesethez is majdnem 100 hsz volt, meg a Csepel Újság egykori újságírójának eltávolításához is több mint 100-an fűztek valamit hozzá a kialakult beszélgetések során. Ebből számomra az derül ki, hogy a fórumozókat épp a helyi témájú bejegyzések foglalkoztatják a leginkább.

    Kedves Noel!
    Anélkül, hogy feltétlenül vitát akarnék provokálni muszáj megjegyeznem, hogy nincs igaza az alábbi témában:
    “Minden országban volt, van, lesz titkosszolgálat ( ez egy másik “ősi ” szakmával majdnem egyidős), és országot szolgáltak, nem kormányokat, rendszereket.”

    Fő kérdés az ismét a legitimitás, a felhatalmazás körül keresendő… Ha rendszer nem legitim, akkor a titkosszolgálata sem az. Ha a rendszer nélkülözi a jogállami jelleget, akkor a titkosszolgálat működése sem lehet törvényes. A fiumei hiéna titkosszolgálata elsősorban a rendszert védelmezte, és legfeljebb csak másodsorban az ország érdekeit. Minden diktatúra ezen logika szerint szervezi meg a titkosszolgálatát.

  85. Prendick szerint:

    Noel, milyen helyi hírekre gondolsz?
    Itt azok a helyi hírek, hogy Horváth megnyomta, Németh nem nyomta, Balázs bement, Tamás kijött. Ezekre van pezsgés.
    Ezen kívül lehet látogatni a szennyvíztisztítót, de mivel nem működik és így a helyi prominensek nem úszkálnak egyik ülepítőben sem, ezért a kutyát sem érdekli.

    Kivágóné azért érdekes, mert beugrott Demszky budiját kimerni, szeretett főpolgármesterünk meg /utána!/ elkezdett fintorogni és határozottan célszerű volt levenni az arcát azzal, hogy felhívják a figyelmét, a saját bandájában is van onnan szakember, ahonnan Kivágóné jött.

    A politikai ellenlábasok meg szépen működnek együtt. Testületileg keverik a sz… izé a szalámit és köszönik jól vannak.

  86. Öreg halász szerint:

    Aloe, azért az vicces, hogy amikor a szocik sem tagadják, hogy a saját embereik éveken keresztül leszavazták a gerincutat, te erre bizonyítékot kérsz tőlünk. Talán keresd meg az Országgyűlés honlapján, meg fogod találni!

    Meg persze lehet úgy tenni, mintha nem itt éltél volna az elmúlt évtizedben (meg lehet, hogy ez igaz is), de minden csepeli tudja, hogy lesz@rták a csepeli gerincút környezetét. Ha nem hiszed, menj ki és most is láthatod!

  87. Noel szerint:

    Kedves Gordon !
    Nem helyi témában most válaszlok először és utóljára, a helyiérdekü témákkal kapcsolatban lenne számos észrevételem ( javasolni hiába is javasolnék bármit, mert a politikusok döntenek).
    Szóval, egy korszak ( rendszer) legitimitását általában az utókor dönti el, nem a benne élők. Abban igazad van, hogy a diktatúrák jellemzője, hogy a belső ellenség felkutatására és leleplezésére legalább akkora energiát fordit, mint a külső rosszakarókéra. DE ettől tény marad, van/volt külső és belső elháritás, ez speciális szakszolgálat, szakmai tudást és tapasztalatot igényel. Nekem semmilyen formában nem volt dolgom ez(ekk)el a szervezetekkel, talán ezért tudok indulatok nélkül véleményt formálni, a többség indulatból itélkezik, viszont furcsa mód, a pártállás is nagy befolyással van az indulataira. (Az én ügynököm ártatlan,/ vagy kényszeritették. a ti ügynökötök piszkos kommunista és ellenzékieket reggelizett minden áldott reggel.)

    A víztisztítót pedig megnézném, szivesen, mert érdekel, mint épitmény, bár ezzel kapcsolatban is vannak fenntartásaim, pl. az ülepitett zagy elszállitásának módjával kapcsolatban. A szennyviztisztitó igazi próbája majd az lesz, hogy egy erős É-NY-i szél esetén mennyit érzünk meg a tevékenység “eredményéből”.

  88. cece szerint:

    miért csodálkoznak még mindíg egyesek és egyébként is érdekel valakit Demszky véleménye?
    Ezek zsák és foltjai.
    A legfontosabb, hogy napokon belül már csak a bírósági tárgyalásokról beszélgessünk. Bár Draskovits szűkiti a cellák számát, hogy ne lehessen hova dugni Őket a vizsgálati idő alatt. De fogunk találni.

  89. miska72 szerint:

    Húha! Van itt hozászólás! Kál károly egy FONTOS ember. 🙂 🙂 🙂

  90. miska72 szerint:

    A CSEPELIEK A ZÖLD KIS-DUNAPARTÉRT
    KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
    tisztelettel meghívja
    Önt
    Kis-Duna parti jövőképek
    című,
    2009. május 29-én 18 órakor kezdődő

    LAKOSSÁGI FÓRUMÁRA.

    Meghívott előadók:
    Kál Károly, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata SZDSZ Frakcióvezető
    Németh Szilárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Fidesz-KDNP Frakcióvezető
    Szenteczky János, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata MSZP Polgármester jelölt

    Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum
    Budapest, XXI. Hollandi út 8-10 Elérhetőségeink:
    http://www.kisdunapart.hu
    csepel.kisdunapart@citromail.hu
    telefonszám: +3614205919

  91. atlétaa szerint:

    A CSEPELIEK A ZÖLD Kis-DUNAPARTÉRT KÖSZNASZNÚ EGYESÜLET…..
    Ez egy mindenre elszánt jó kis csapat…………
    hiteltelen miska ott lesz…………….

  92. miska72 szerint:

    Nem úgy mint te mert neked csak a szád jár!
    Erről ennyit.
    Te mit tettél a kerületért?
    Várom a választ.

    Most majd a hallgatás lesz.
    Ez vagyte! Fúss egy kört!
    A piros kapszulát rendszeressen szeded?
    Jó egészséget.

  93. atlétaa szerint:

    Lehet,hogy meglepödnél,és köszönnél illedelmesen csókolom atléta bácsi.
    Mindenki tudja rólad,hogy egy moslék vagy, te pocskondiázhatsz mindenkit,de ha neked beszólnak akkor jön a kádár rendszer, beperelek,följelentelek,(szélhámos,gazember stb).
    Egyszer már leirtam-
    Egyes országokban egyes történelmi korokban olyan hulladékokat mint Te már születésük után lelöktek egy szikláról…………Hajrá CSEPEL………
    Vigyázz az egészségedre…………..

  94. atlétaa szerint:

    🙂

  95. miska72 szerint:

    Mi az, lelöknél egy szikláról?
    Most fenyegetsz?
    Vigyazzak az egészségemre?
    Szerintem meg te vagy hulladék, meg azok, akiknak a seggét nyalod!
    Nincs kádárkorszak!!!!!!! Beszohatsz!!!!!!! Csak visszaszólok! Ez a párbeszéd lényege! 😉
    A Szélháémos, gazember, stb-t meg TUDOM BIZONYÍTANI!
    Szerinted, miért nem jelentenek fel RÁGALMAZÁSÉRT?
    No comment. ´;)

  96. atlétaa szerint:

    🙂 Csepel.info büszke arra, hogy a WordPress hajtja……………

Itt lehet hozzászólni !