Tavaszi fűnyírás? Júniustól!

Csepel.info

Pipacs az Erdősor utcában

Erdősor utcai vadvirágos örömök

Teljes erővel megkezdődnek a (tavaszi) fűnyírások júniusban, amennyiben a közbeszerzési eljárások bonyolultsága miatt végre sikerül megállapodni az új parkfenntartóval – értesülhettek ma azok, akik a Csepel.hu oldalát (is) látogatják. A Csepel.info-n május 19-én írtunk először arról, hogy már a második fűnyírás ideje is jócskán lejárt, azonban úgy tűnik, hogy a csepeli közterületek többségén az első is elmaradt.

A Csepel.info cikke után – melyet számos felháborodott bejegyzés is kísért – május 22-én már arról adhattunk hírt, hogy néhány helyen megkezdődött a térdig érő allergén fűtenger nyírása. A helyzet ma hasonló az akkorihoz, hiszen a napokban is folytatódott a fűnyírás, de kétségkívül rendkívül nehéz lehet egy több hónapos lemaradást néhány nap alatt behozni. A kialakult helyzet pedig már csak azért is érthetetlen, mert ha hiszünk a Csepel.hu-n megjelent közleménynek, akkor a napokban nem lehetett fűnyírás, pedig volt. Reméljük, olvasóink okosabbak nálunk, ezért az alábbiakban a közlemény teljes szövegét olvashatják.

„A CSEVAK Zrt. parkfenntartási szerződése április 30-ával lejárt. A közbeszerzési eljárások bonyolultsága miatt az új fenntartó kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljárás áthúzódott május hónapra. Az új parkfenntartóval történő szerződéskötés várható ideje május 30. A fűnyírás és az egyéb parkfenntartási munkálatok ezért csúsznak. A tisztelt csepeli lakosok elnézését és szíves türelmét kérjük! Amint megvan az új parkfenntartó a munkálatok a teljes területen azonnal gőzerővel megkezdődnek.”

Csepel.info

4 hozzászólás “Tavaszi fűnyírás? Júniustól!” bejegyzésre

  1. Levente szerint:

    Biztos nem tudták, hogy milyen bonyolult dolog a közbeszerzési eljárás.

    Elnézést kérnek azoktól is, akik a le nem nyírt gyomnövények és fűfélék pollenje miatt alig kapnak levegőt?

    Az újonan megkötött szerződés mikor fog lejárni?
    Megint nyírási időszakban vagy gondolkoznak előre és télre teszik, hogy a következő lejáratkor legyen elég idő eligazodni a közbeszerzés útvesztőjében, amit saját maguk teremtettek?

    Valószínű, hogy megint jobban lekötötte a felelősöket a csepeli vagyon eladása, mert ott több pénz mozgott, mint a csepeliek érdekében végzett munka.

  2. Nagyapó szerint:

    Bravó Csevak én további ötleteket tudok:
    A hóeltakarítási szerződést kössék dec. 1-ig. Így a közbeszerzés elhúzódik márc. 1-ig, a hó meg csak elolvad.
    A szemét eltakarítási szerződést szintén kössék dec. 1-ig, mert a hó, remélhetőleg elfedi a szemetet, tavaszra már műemlék lesz.
    Az őszi lomb összegyűjtésére írjanak ki szept. 1-ig szerződést, mert a levelek maguktól komposztálódnak a közbeszerzés elkészítéséig.
    Kössenek őrző-védő szerződést, úgy, hogy a védelem mintavételes legyen (mondjuk hetente egyszer odanéznek), így ha az objektumot pl. felgyújtják, legalább kevesebb hulladékot kell elszállítani.
    (Ötletem még lenne, de a libák elfogytak.)
    A csókos cégek így könnyedén teljesítik a szerződés “kőkemény” előírásait, és “jogosan” felvehetik a kemény küzdelemben kialkudott adóforintokat

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. jani szerint:

    Vágják, vágják a “Bajcsi-lakótelepen is , csak szépen ott is hagyják ! Tiszta fü az út, a járda ! Bizony a száradó fű a betonon elég csúszós !!!! A szerzödő fünyírok remélem vállalták a fü összeszedését is nem csak a vágást. A lenyírt területen hagyott fü nem tesz jót a gyepnek, befülled és elrohad alatta!!! CSEVAK erre illetékese odafigyelhetne erre !!!

  4. […] A Sétányokon egészen júniusig kellett várni az első fűnyírásra, ahogy arról annak idején be is számoltunk. Idén ez várhatóan mindenhol hamarabb lesz, ha ugyanis már egy önkormányzati választás is […]

Itt lehet hozzászólni !