Térdig érő fű

Csepel.info

 

Nem jó füvek

Már a második fűnyírás ideje is jócskán elmúlt, azonban úgy tűnik, hogy a csepeli közterületek túlnyomó többségén az első is elmaradt. Aki allergiás, szedjen több gyógyszert?

A nyír és a tölgy pollenkoncentrációja magas, a füveké és a fűzfáé közepes – ezeket az értékeket találhatják meg az interneten a mai napra azok, akiket erősen érint a növények okozta allergia. Az allergia kezelése sokféle lehet, a legtöbb ember kalciumos pezsgőtablettát vagy gyógyszert szed ilyenkor, vannak, akik diétával vagy akupunktúrával próbálkoznak, és persze vannak, akik pénz vagy idő híján csak az orrukat törölgetik és tüsszögnek. Az időjárás, egy-egy nagyobb zápor sokat enyhíthet a tüneteken, de a polgáraira odafigyelő önkormányzatok sem tehetetlenek, hiszen a parlagfűhöz hasonlóan a pázsitfüvek esetében is van lehetőség a közterületeken a rendszeres fűnyírásra, valamint nem allergén fák telepítésére.

Ennek ellenére is elmaradt a rendszeres fűnyírás Csepel közterületein – hívta fel lapunk figyelmét több olvasónk is. A sok helyen már térdig érő fűfélékből még magasabbra nőnek az elhanyagoltság érzését is jobban fokozó gyomnövények, de van ahol még a pipacs is virágzik.

A legnagyobb allergiás időszak ugyan csak nyár végén, a parlagfű virágzásával fog bekövetkezni, azonban már most gondozni kellene a parkok, utak környezetét. Ezek így ma nemcsak a pollenáradatot, de a gondozatlanság érzését is sugározzák – hívta fel egyik olvasónk a figyelmünket.

Csepel.info

21 hozzászólás “Térdig érő fű” bejegyzésre

  1. Die.Hard.With.A.Vengeance szerint:

    betelefonáltam a Csevaknak, és mondtam a hölgynek h már akkor a GAZ hogy ha lehasalok, akkor 20 méterről nem tetszik látni 🙂

  2. Bubus szerint:

    Van, ahol nyírják a füvet – a lakók.

  3. Földhözragadva szerint:

    És leszáradt a kezük? Gondolom a családi házasoknak ismerős a probléma, hogy az utcafrontja közterület, de a hó-víz-gaz-fa elhárításával járó munka az övé. A panelban lakó egy utcányi embernek eszébe se jut lemenni oszt kicsit dolgozni a környéken, tisztelet a kivételnek. Hja, amíg panelben laktam én is le..tam, és vártam a csodát…:( No, most ugorjatok nekem, hogy micsoda szoci vagyok, ráadásul ügynök, mert lenyírom a füvet az utcán és a környékén, amit az önkormányzatnak kellene megcsinálni. Valszeg nem vagyok elég türelmes, vagy csak nem sztek sz.ban élni…

  4. Bubus szerint:

    Egyrészt jogos a felvetésed. Másrészt, ez olyan, mint amiatt panaszkodni, hogy sok buszra azért nehéz felszállni, mert mindenki az ajtó közelében van, és hiába van bentebb hely, lusták helyet adni az emberek másoknak…

    Egy kertes háznál konkrétan tudni, kinek a dolga a fű nyírása. Egy lakótelepen elvész a felelősség. Főként akkor, ha a felelősség igazándiból az önkormányzaté, amelynek nem csak adófizetéssel tartoznak az emberek, de jogosan kérhetnek a pénzükért szolgáltatást is.

    A közterületeken a fű lenyírása jelenleg az önkormányzat dolga, illetve azoké, akik a közterületet kezelik. Ahol látványosan működik az önkormányzat, ott ezt meg is tudják oldani. Sőt: lehet, hogy rosszul emlékszem, de szerintem korábban a legtöbb helyen lenyírták a füvet Csepelen is.

    Az is nagy kérdés, hogy vajon majd az év végén kimutatják-e, hogy ennyi meg ennyi pénzt költöttek a fű nyírására, ápolására, amikor meg mindenki tudja, hogy ilyen nem igazán volt.

  5. Lora :) szerint:

    Murphy 192. írása; ha lenyírják a füvet, az újranő…. 😀

  6. Bombi szerint:

    Úgy gondolom, ha már az OECD országok között nálunk a második legnagyobb az adókoncentráció Belgium után, akkor az önkormányzat igazán megtehetné, azt ami a kötelezettsége. Talán nem csak az adót kéne beszedni, hanem csinálni is kéne valamit…

    Miskáék biztos nem allergiások… Én sajnos az vagyok. Nem csak rájuk…

  7. zs szerint:

    “Csak könnyezni” tudok a dolgokon, de NEM csak azért “sírok”, mert szomorú vagyok, hanem, mert MUSZÁJ az allergia miatt!!!!!
    Kiváncsi vagyok, ezért a “MUNKÁÉRT” mennyivel kell még többet fizetnünk a PATIKIÁRA?????????????????????????? ??????????????

  8. Chita szerint:

    A virágzó pipacsok igen szépek
    Pláne egy egész mező… (-:

  9. Papi szerint:

    T. Földhözragadt!
    Azt írta, hogy panelból kertesházba költözött. Szerencsés ember. Ezért nem értem a kirohanását. A kertesházban lakók messze túlnyomó többsége a utca frontra is érzékeny, hogy az is tiszta rendes legyen (és ehhez meg is van minden eszköze). A lakótelepen ez egykicsit más és az önkormányzat nem vagy csak ritkán add eszközt és az összegyűjtött szemétért is a lakótelepnek kell fizetni, hogy elvigyék. A írása másik részére meg nem tudok értelmessen reagálni mert baromság. A tisztaságnak mi köze akármelyik oldalhoz? Talán nem kéne minden reagálásban akár ilyen akár olyan oldalt emlegetni.

  10. pipacs szerint:

    Érdemes a csepeli HÉV megállókban a sínek mellett elmerengeni a természetadta vadvirágokon. Pl. a Szt Imre téren! Ez már igencsak Csepel központja! Kinek a dolga a sínek közötti gaz gyomlálása!? Olyan mint egy elhagyott sínpálya! Megszünt vasútvonalak mentén találkozni ilyen elhanyagoltsággal! Van az országban olyan önkormányzat, amely munkához köti a segélyt! Rendes, ápolt környezet nem csak pénz kérdése!

  11. Földhözragadva szerint:

    T. Papi!
    “A lakótelepen ez egykicsit más és az önkormányzat nem vagy csak ritkán add eszközt és az összegyűjtött szemétért is a lakótelepnek kell fizetni, hogy elvigyék.” Rendben, akkor várjunk, aztán várjunk, aztán megint várjunk hátha hírtelen meggondolják magukat és hetente lenyírják a gazt és elviszik a szemetet. Áhhh…:(

  12. Papi szerint:

    T. Földhözragadva!
    Nem azt mondtam, hogy várjunk. Azon a lakótelepen ahol én lakom ott néha összeszedik a szemetet. De azért mégis az önkormányzat feladata nem? És ez a lényeg! Ja és még valami nem ugrom magának még akkor sem ha esetleg szoci lenne! Csak beszélgetünk vitatkozunk!!!! Papi.

  13. Galvaniszap szerint:

    Nyugalom a hosszú élet titka és folytonos levegővétel!

    Tény: Nőnek a pázsitfűfélék és virágoznak. Az is tény, hogy a nőivarú nyárfák virágoznak. Az alergiásoknak ez külön-külön is elég.
    Tény, hogy a nyárfákkal komunistaszombatokon ültették tele e kerületet a tudatlanok, mert gyorsan látványosan fejlődött, olcsó volt.
    Tény, hogy az önkormánzat milliókat költ minden évben a vattázó nyárfák kivágására. Tény az is , hogy nem elég erre a pénz.
    Tény, hogy a fővárosi köztisztasági rendelet jogtechnikailag a tulajdonos feladatává teszi a járda és az úttest közötti zöldterület ápolását.
    Tény az is, hogy a lakótelepeken nem mindenki kultúrlény, sőt itt koncentrálódhat a hülyeség is a sajátos lakósűrűség miatt.
    Hát ezek tények, és ezeken nehéz változtatni!

  14. Bubus szerint:

    Ha az is tény, hogy a főváros és a kerület is folyamatosan költ a fűnyírásra, és az is tény, hogy a Kossuth Lajos utca két oldalán kívül nincs nyírva a fű, akkor valami nagyon nem stimmel. Persze, ha költenek rá. Ha nem költenek rá, akkor viszont az is tény, hogy elhanyagolják a kötelezettségeiket.

  15. […] hogy ez hír legyen egy 80 ezer fős kerületben, de sajnos az. Mint ahogy arról a Csepel.info-ban beszámoltunk, hónapok óta nem nyírták a füvet a kerület közterületein, miközben a családi házakban […]

  16. én szerint:

    Miért nem vágatják le a segélyből élőkkel. Valamit legalább csinálnának is nem csak gyereket.

  17. Hamu szerint:

    Talán az Ibizát is lehet kötelezni a telke rendben tartására, meg az Önkormányzat is szétnézhetne a saját telkein a Duna partján!
    Vagy az Elephant majd lelegeli?

  18. Bubus szerint:

    Lehet, hogy azért szünt meg az ingyenkaja-osztás, hogy majd akkor biztos lelegelik a hajléktalanok a füvet. De láthatóan nem ették meg, és igazi préri van az Elephant telkén.

  19. […] Csepel.info cikke után – melyet számos felháborodott bejegyzés is kísért – május 22-én már arról adhattunk hírt, […]

Itt lehet hozzászólni !