Csökkent a bűnözés, de még több rendőr lehet az utcákon Csepelen

Csepel.info

allomanygyules2016-02-23 10.10.30

Papp Péter rendőrkapitány jó híreket hozott, Borbély Lénárd polgármester pedig a csepeli rendőrök támogatásának folytatását ígérte

A csepeli rendőrök helyt állása mellett az önkormányzati pénzen kiépített rendszámfigyelő kamerarendszernek és az anyagi segítségnek is köszönhető, hogy jelentősen csökkent Csepelen az autólopások, lakásbetörések valamint a rablások száma az elmúlt években – derült ki a csepeli rendőrkapitányságon tartott állománygyűlésen.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Borbély Lénárd polgármester a javuló közbiztonság ellenére növelni szeretné azt a keretszámot, amelyből a még mindig problémás helyeken emelt szintű rendőri jelenlétet biztosít az önkormányzat. Ezekkel a lépésekkel a fejlesztésellenes balliberális pártok korábban annyira nem értettek egyet, hogy közös polgármester-jelöltjük, Horváth Gyula a programjában egyenesen az eszköz- és emberállomány csökkentését ígérte.

gepkocsilopasok2016-02-23 10.23.52

Gépkocsilopások: pár év alatt 80%-os a csökkenést hozott a kamerarendszer bevezetése

lakasbetores_csepel_2016-02-23 10.20.19

A rendszámfelismerő kamerarendszer hatása lehet, hogy a lakásbetörések száma is radikálisan csökkent

Éles fordulatot vett 2010 után a csepeli önkormányzat és a csepeli rendőrkapitányság közötti kapcsolat. Németh Szilárd akkori polgármester a mutyilakásokra épülő, és a jó szándékot erősen megkérdőjelezhető kapcsolattartás helyett a rendvédelmi szervek ember- és eszközállományának erőteljes önkormányzati fejlesztését támogatta. Így történt, hogy az önkormányzat rendbe tette a térfigyelő kamerarendszert, többszörösére növelte a közterület-felügyelet létszámát, a rendőrség pedig modern rendszámfelismerő kamerarendszert, a rendvédelemhez szükséges sok milliós eszközparkot, az utcákon szolgáló fiatal rendőrök pedig önkormányzati bérlakásokat kaptak, hogy ezzel is növelni lehessen a válság idején megroppant közbiztonságot.

rablasok2016-02-23 10.25.20

A rablások száma: a közbiztonság-érzetet erősen csökkenti, ha a környezetünkben valakit megtámadnak – szerencsére itt is jelentős a csökkenés

Lopas2016-02-23 10.19.44

Jól látható egy csökkenő tendencia a lopások számában

A bűnesetek számának alakulása azt mutatja, hogy a csepeli intézkedések közül a rendszámfelismerő kamerarendszer valamint a rendőrség közterületi jelenlétének növelése hatott a leginkább (a kormányzati intézkedések között voltak a rendőri létszám emelése, a büntetések szigorítása és a “három csapás” törvény bevezetése). Különösen jó hír, hogy nem csak a gépkocsilopások száma csökkent radikálisan, de a lakásbetörések is. Információink szerint ennek oka az lehet, hogy a csepeli betörők többsége más kerületekből jártak ide portyázni, a rendszámfelismerő kamerarendszer segítségével pedig utólag is kikereshetők voltak a gyanús járművek – a technikának köszönhetően még nagy felbontású fotók is készültek a bennük utazókról.

Csepel.info

13 hozzászólás “Csökkent a bűnözés, de még több rendőr lehet az utcákon Csepelen” bejegyzésre

  1. Erzsébet szerint:

    Ennek csak örülni lehet! Nagyon helyes és örvendetes hogy a rendőrök lakást kaptak!

  2. véleményem szerint:

    A rendőrség a Szentmiklósi utat nem nagyon járja, ez a tapasztalatom…

  3. zoli szerint:

    Szerintem meg elég fura, hogy a “Csökkent a bűnözés….” című hír alatt épp egy rendőrségi elfogás a következő hír.

  4. Bugi szerint:

    Azt senki nem állította, hogy megszűnt a bűnözés.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    A további sikeres együttműködés reményében Gratulálok a két Testület Vezetőjének. Ehhez kívánok további jó egészséget, sikereket a munkájukban. A Kapitánynak külön is gratulálok.

  6. Tarjányi László szerint:

    Alkoholszondát minden rendőrnek! Kapják el az összes kapatos autóvezetőt, legyenek azok bármilyen magas pozícióban! 😛

  7. Rázsó szerint:

    Kivéve a gyevi bírót.

  8. Grün Izidor szerint:

    “Megcserélték az előjelet és fordított sorrendben kiadták Európa állítólag legveszélyesebb városainak listáját. Ezek szerint a magyar főváros „előkelő” helyen szerepel.”
    ,
    Majd jönnek a migráncsok oszt’ javítunk! 😀
    .
    http://mno.hu/kulfold/budapest-a-legveszelyesebb-varosok-kozott-1330713

  9. Tarjányi László szerint:

    Nem az utca a legveszélyesebb, hanem ahol az uniós pénzeket költik! Minden második eurót a korrupció nyel el! Az OLAF-ot Budapestre kellene telepíteni, s minden ellenőrét megtanítani magyarul! Vigyázó szemetek az uniós pénzre vessétek! Szemetek!

  10. Tarjányi László szerint:

    Londonban egy útonálló megállít egy férfit.
    – Ide a pénzeddel!
    – De kérem, milyen inszinuáció ez, én vagyok a pénzügyminiszter!
    – Akkor ide a pénzemmel!

  11. hitetlen szerint:

    Nekem csak az tűnt fel, hogy sötétebbek az utcák Csepelen! Pl. a Kossuth Lajos utcai Spar parkolóban is, és az egész környéken.
    Eddig az ablakon kinézve még a Kossuth Lajos utcán közlekedő autók rendszámát is le lehetett olvasni, most még az ablakkal szemben parkoló kocsinak sem látni a rendszámát, pedig lámpák világítanak, csak gyengébben.
    Jó lenne ha ezen is javítanának az illetékesek.

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    Lehet gatyát felkötni! 🙂 😀 😛
    “Külföldi ultrákkal közösen demonstrálna a Fradi-tábor”

    “2016. március 13-án Csepelen játszik majd a Ferencváros tartalékcsapata, amely jelenleg vezeti az NB III nyugati csoportját, és amelynek a klub korábbi játékosa, Lipcsei Péter az edzője. A ferencvárosi Tábor most azt szeretné, ha telt ház, mintegy 12 ezer szurkoló előtt lépnének pályára a csapatok.”

    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160229-ferencvaros-fradi-tabot-csepel-osszefogas.html

  13. Tarjányi László szerint:

    Mindenkinek elege van Orbán és bandája hatalmi mámorából! Kormányváltás után vajon Kubatov kimerészkedik-e még valaha Fradi-meccsre?

Itt lehet hozzászólni !