Leépítenék a rendvédelmet a balliberálisok: ez lehet az ok

Index, Csepel.info

betoro001

Bár a csepeliek közbiztonság-érzete nem javult, a bűnügyi statisztika már azt mutatja, hogy kerületünk a legjobb harmadban van Budapesten. Az elmúlt években a csepeli önkormányzat négyszeresére növelte a közterület-felügyelet létszámát, szintén négyszeresére a működő térfigyelő kamerák számát, és jóval több a rendőr is. Az önkormányzat külön forrást biztosít a kiemelten fontos közterületek rendőrségi védelmére. Talán pont ezért ígérte Horváth Gyula balliberális polgármester-jelölt: “csökkentjük a kerületi rendvédelem eszköz és emberállományát.” Pedig talán mégsem kellene: éppen Csepel mellett van Szigetszentmiklós, “a betörők Mekkája”.

Az Otthontérkép készített egy bűnözési térképet, melyen a legfontosabb hazai településeken keresgélhetünk a lakáspiaci szempontokból legrelevánsabb bűnözési kategóriákban. A rendőrség hivatalos adatain alapuló térképen jelenleg 44 vidéki városban és Budapest összes kerületében, illetve városrészében láthatjuk a vizsgált időszakra vonatkozó kocsifeltöréseket és lopásokat, lakásbetöréseket, személy ellen elkövetett bűneseteket.

Az Otthontérkép legújabb fejlesztése alapján Siófok a bűnözéssel leginkább fertőzött magyar nagyváros. Viszont ha Budapestet kerületi bontásban vizsgáljuk, akkor az abszolút győztes a VI. kerület lett a 2013 márciusa és 2014 februárja között vizsgált, ezer főre jutó bűnesetek számában.

Legbűnösebb kerületek listája.png

Budapesten a belváros az igazi Sin City

A budapesti kerületek közül összességében egyértelműen a belvárosi kerületekben történik a legtöbb bűncselekmény. Ez talán nem is meglepő, hiszen hétköznap és hétvégén is ezen a területen sűrűsödik a nappali és az éjszakai élet, illetve a turisták is leginkább ezekben a városrészekben fordulnak meg a legnagyobb számban. A listát a VI. kerület vezeti az V. és a VIII. kerület előtt, majd leszakadva követi őket a IX. kerület, és így tovább.

A legkevesebb bűncselekményt Pest külső részein, a XVI., a XVII. és a XVIII. kerületben regisztrálta a rendőrség. A legkevesebb és legtöbb bűncselekménnyel rendelkező kerületek között mintegy százszoros a különbség – igaz, csak a bejelentett bűncselekményekről lehet információja a rendőrségnek.

Oda érdemes menni lopni, ahol sokan vannak

A vizsgált vidéki városok közül Siófokon történt magasan a legtöbb bűncselekmény ezer lakosra vetítve, több mint 78 darab . Budapest egészét vizsgálva ez a szám alig több, mint 50. A legnagyobb balatoni településen több mint 1900 bűncselekményt regisztráltak tavaly március és és idén február között. Ugyanez a mutató a budapesti agglomerációhoz tartozó Piliscsabán alig haladja meg a 8 esetet ezer lakosonként. Siófokon a kiemelkedő turizmus miatt nyaranta megsokszorozódik a településen élők száma, így nem is csoda, hogy a jellemzően a lopásokra specializálódott bűnözők egyik legfontosabb bázisa.

Ha eltekintünk a két véglettől, és csak a nagyobb lélekszámú megyei jogú városokat vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy ezer lakosra vetítve közel 38 bűnesettel Szolnok vezeti az összesített listát, míg a legbékésebb városunknak Sopron számít a maga kevesebb mint 17 bűncselekményével ezer lakosonként.

Szigetszentmiklós a betörők Mekkája

A lakáspiaci szempontból leginkább érdekes kategória tekintetében, vagyis a lakásbetörések statisztikájában Szigetszentmiklós teljesített a legrosszabbul a vizsgált időszakban. Itt 1,15 betörés jutott ezer lakosra.

lakásbetörések

Budakeszin volt viszont a legnagyobb biztonságban a fűnyíró: a vizsgált vidéki települések között az ezer főre jutó betörések száma itt volt a legalacsonyabb (0,07) . A nagyobb megyei jogú városok összehasonlításában ezúttal Eger mutatója a legrosszabb közel 1 – pontosabban 0,96 – esettel, míg Sopron ezen a téren is a jó értelemben vett győztes az alig több mint 0,1 (0,11) esettel ezer lakosára lebontva.

Forrás: Index

A témához kapcsolódik:

Figyelem: így lopnak a Királyerdőben – fotókkal

15 hozzászólás “Leépítenék a rendvédelmet a balliberálisok: ez lehet az ok” bejegyzésre

  1. szevenszi szerint:

    Magyarország mellett meg Ukrajna, tehát jól bővítsük fel a hadsereg eszköz és ember állományát. Szerintem a közteresekre gondolt. Mindenkit irritál a Szent Imre téren a Szilárd emlékműnél lődörgő fazon. Igaz mást se nagyon csinálnak. Igaz van autójuk, gumibotjuk, igazgatójuk, jó sok pénzbe kerülnek, de semmit nem érnek. Legalábbis addig nem amíg Szilárd kommandójaként működnek!

  2. grün szerint:

    Sőt, újra kiosztanák a zÁbel Attila révén elhíresült számozott parkolási és behajtási engedélyeket, amik lehetővé tennék az arra jogosultaknak a megállást és behajtást a tiltott helyeken.
    Aprópók!
    Hová ért el az a feljelentés?! Melyik szinten fakadtak a bűnt üldözők harsány hahotára?!
    .
    Esetleg fennhagynák a névsort a “Ne bírságold meg!” felirattal?!
    Elől a Horváth Gyulával és Szenteczky Jánossal?! 😛 😀

  3. szevenszi szerint:

    Kedves Admin!
    Már csak azért is ződségeket irkáltok, mert a rendőrség és a többi az fegyveres testület.
    A közterületesek meg rendvédelmisek mert a közterületek rendjére felügyelnek. Igaz van gumibotjuk, gázspréjük, kutyájuk, autójuk, de kutyafülét nem érnek. Ha intézkedni kellene nekik inkább vad telefonálásba kezdenek, vagy elhúznak a helyszínről: Bírságolni viszont az tudnak, akit a góré hagy, na meg zaklatni. Hát erről van szó!!!

  4. admin szerint:

    A rendőrség nem rendvédelem? Csak a közterület-felügyeletet akarja a balliberális szövetség leépíteni, mert az semmire sem jó?

    Ugyan már. Egyébként a közterület-felügyelet az elmúlt években számos bűncselekményt előzött meg, bűnözőt vagy lopott kocsit segített elkapni, segített a közbiztonságot fenntartani. Még életet is mentettek.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    admin! A közterületeseik a Királymajorba még hívásra sem jönnek ki. Miről írkál? Engem itt a kerületben 6 éve nem igazoltattak kocsival. Ma a Kossuthról, balra fordult egy fekete Merci, utána mantek a rendőrök? Dehogy mentek. Kevesebb a betörés? Dehogy kevesebb.

  6. szevenszi szerint:

    Miről beszélsz admin!
    Tavasszal, egy autó majd nem elgázolt a sétáló utcánál egy az úttesten rohangáló, ordítozó nőt. A közteres onnan kb tíz méterre állt a társával gumibottal az oldalán és a telefonjával játszott. A nőt, egy copfos őszhajú pasi kapta el és kísérte fel a járdára. Majd telefonált és rövid időn belül kijöttek a rendőrök. Miről beszélsz?

  7. nagyapó szerint:

    Minden komcsi tud egy rémmesét. fghfjhgkjhk mi a merci rendszáma? Közölje a hatósággal, ne itt írogassa.
    Sajnos az országzászlót, amit a komcsik leromboltak és most újra lobog, őrizni kell a mert a szoci lumpenprolik alig várják, hogy meggyalázhassák.
    Az eetásaknak sikerült a trafikok ellen hangolni csőcseléküket, ezért aztán rengeteg volt a betörés (ez is benne van a statisztikában?).
    szevenszi írja meg azt is hogy a ” copfos őszhajú pasi” Kál et. volt, így sokkal egyértelműbb kampány idején!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Vén munásőr, én voltam egyedül, ők meg négyen. Maga ennyire korlátolt? A saját trafikosaikba belerúgtak, mikor kiebrudalták őket a kutakról és az áruházakból. Ennyi gerincük van.

  9. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk! Lassan közelít a szivárványos 1/2eszű1/2x, meg csecsemő béka szintjéhez.
    Kik voltak 4-en? Mikor? Mikor írta ezt? Ha baj van a 104-et kell hívni. Kitalálta az egészet a közterületesek lejáratására!
    Milyen trafik működött a kutaknál, meg áruházaknál? Semmilyen. Nézzen utána a trafik jelentésének!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  10. felix szerint:

    Szegény zagyva szemétláda szerint azért rabolják ki a trafikokat mert a szocik ellenük hangolták a csőcseléket.
    Azért ez már valóban beteges.
    Figyel szeszkazán!
    A szürke egereket nem a komcsik küldték.

  11. grün szerint:

    fghfjhgkjhk!
    “2014. május 30-tól nem lehet trafikot működtetni egyetlen benzinkúton sem, nem üzemelhet trafik 2500 m2-nél nagyobb alapterületű üzlethelyiségben (például hipermarketben, plázában stb.), sem azokból leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán, vagy parkolójában. A változások a jelenleg működő trafikokat is érintik. ”
    .
    Nyomd a zÖreg Pöcs orra alá! 😛 😀
    .
    http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/bezaratjak-ha-tul-jol-megy-a-bolt/

  12. felix szerint:

    grün!
    Nem értem. Törvény azokról a dohányboltokról amelyek nem is léteztek?
    Vagy ez hülyeség, vagy nagyapó.

  13. grün szerint:

    felix!
    Több tízmilliós kártérítés járhat Mészáros Lőrinc trafikjai után
    “Mi nagyobb üzlet egy trafiknyitásnál? Egy tarfikbezárás! Fél éve sincs, hogy hatályba lépett a mindig kiszámítható kormányzat gránitszilárdságú tarfiktörvénye, de már változik is: betiltják az áruházi dohányboltokat, milliós bánatpénzeket fizetve a tulajdonosoknak. Hogy, hogy nem, a felcsúti polgármesternek 19 Auchanban van trafikja.”
    .
    Ahol favágók dolgoznak van forgács is! .P 😛
    .
    http://propeller.hu/itthon/2829607-tobb-tizmillios-karterites-jarhat-meszaros

  14. felix szerint:

    EZT HÍVJÁK AZ ÁLLAMI PÉNZEK TRÜKKÖS MEGCSAPOLÁSÁNAK.
    Hol van az ellenzék ilyenkor.
    A kormánypártiakat megértem, mert az ő pénzük nincs benne. 🙂

  15. grün szerint:

    Rendvédelem!
    “Csodálatos új elemmel bővült a történelemhamisító Szabadság téri emlékmű ami nagyban erősíti a kompozíció szimbolikáját!”
    .
    A Nepomuki Szent János szobor a zImre téren a múltkor olyan érdekesen csippentett a bal szemével, amikor felnéztem rá! Csak nem Ő is figyel mint a Gábriel hátulja?! 😛 😀
    .
    https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10613040_10152605374483467_2040154154432310496_n.jpg?oh=c703702a84ce530484ccdf932082fdb8&oe=546FCB69

Itt lehet hozzászólni !